Hirdetés
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Huawei P40 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
-
-
illjo
senior tag
válasz
Aryon87 #4691 üzenetére
Én is így vagyok vele, mikor gms ügyben vázolom lehetőségeket. Huawei csoportokban vagy a szektás hms hívők, akik idegrángást kapnak google név említésétől is, és nekik 'minden is megy is...ha bekedöglök akkor is,vagy a gms függők a sose vennék olyatot, minek vetted meg. És külsőkben a fikázás ezek kombinációjával, plusz az érezhető kárörömmel
Egyébként én pont lesz..om.kinek milyen telefonja van, semmi közöm hozzá. Csak annyi, ha gondja van akár saját hülyesége miatt is, megpróbálok segíteni. Az esetleges negatív véleményemről meg kussolok, minek rugdosni valakit ha akár hülye is, míg másnak nem okoz vele kárt. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Neeeem, nekem nem szabad a Samu ellen felszólalni, sokszor voltam tiltva emiatt, gyűlöl is az a közösség
Ha Snapdragonnal lenne, bevállalnám ismét, 3x megpróbáltam korábban (S7Edge, Note8, S9+), az utolsónál mondtam hogy na végre ez jó.. Tartott 3 hónapig, és egy frissítéssel hazavágták a telómat. Ment is a levesbe.
Pedig üzemidőben is jól bírta és baromi jó képeket csinált, amit az S21Ultra se tud megütni pláne félmillióért....
Amúgy általános hibák: Gyors merülés az Exynos miatt, gyenge hálózat (a kiemelkedően alacsony SAR érték miatt), melegedés (és emiatt egy bizonyos szinten képes visszavenni a teljesítményből is), fókuszprobléma időnként. Hirtelen ennyi. -
Aryon87
félisten
válasz
pixelblondie #4654 üzenetére
Már látom a váltás miértjét. Hát, nem csodálom
-
illjo
senior tag
Ja, értem. Hát nagy császárság lenne, ha googlefier módszerbe bele lehetne applikálni opcionálisan dolgokat, bár gondolom az adb használatát akkor sem lehet megkerülni. Vagy, lehet csak agymenés, az egész folyamatot leegtszerűsítve, adb shell parancsokkal felvarázsolni.
A g acc hozzáadásra utólag van módszer, van aki itt, miután megcsinálta mókot, utólag rakta rá mókra a plusz fiókot, mert találtam anno egy módszert:[link]
Én még nem néztem, mert nem volt szükség rá.
Nem tudom szerinted, szerintetek mennyi az esélye, lehetősége, hogy messages apphiz hasonlóan google mondjuk többi g app futásához is feltételül szabja play protect certifikációt? Ugye jött a hír, hogy messages nél márc.1 től ez lesz, biztonságossági okokra hivatkozik. Vajon mennyire lenne nekik egyszerű egy frissítéssel többi appjuknál is bevezetni, illetve megérné e nekik, hogy azokat is kényszerűen leszoktatja g appokról, akiknek ha hivatalosan nem is lehetnek telefonjaikon ezek, de mégis felmókolják. Amit nyilván goigle ugyanúgy tud. Szerintem huawei már jobban küzd az ellen, hogy gms t használjunk, mint google. Mert így könnyebb az átszoktatás hms re. Csak ahhoz fejlesztői, meg huawei oldalról is villantani kellene olyan ütős cuccokat, amikre a nagyérdemű rárabolna mint gyöngytyúk a takonyra és még az is hms t és hms appokat akarna ezek miatt, akinek nincs. És a hms t mókolnák nagyarcú samsungosok pl😃 -
pixelblondie
senior tag
válasz
#72445440 #4673 üzenetére
Mondanám, hogy értem, de egyelőre csak próbálom
Amikor azt irod, hogy "Az Android 11 tele van Google-specifikus újdonságokkal, amiből semmi, de semmi, ismétlem semmi nem lesz elérhető ezen a telefonon." akkor úgy érted hogy csak ezen, vagy ez a jövőben már az összes régebbi kiadású Huaweit is érinti, mint pl p30pro? -
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #4678 üzenetére
Köszi a magyarázatot! Akkor tényleg jól értettem amit mondtál és akkor az aosp is folyamatos fejlesztés alatt van, nemcsak egy régi, elavult alap, amit ha akar valaki, felturbóz magának. Viszont még akkor a fejlesztésekkel is megmarad a nyílt forráskód.
Fb on láttam, már a 'menő' telefonosok napidroidban ekézik a harmonyt, hogy marad androidos. Prróbálok tudás-muníciót gyűjteni riposztra😃
Az új otp app gms mókkal sem indult el, anno beszéltünk is talán itt róla. A push hiány okozhatta azt is, valami hasonló zajlódik le, mint simple érintéses fizetés regnél. Mert a regisztrációt sem tudtam befejezni, így az app működése annál a stációnál befejeződött. De fagyasztás után, ahogy a simple nél, az új appban is minden elkezdett működni. És kapom is azonnal a pushokat email el együtt azonnal. Mint írtam, gmail persze makro mankóra szorul az azonnalisághoz😃Szóval így nekem gmail is tökéletes. De valóban, a sötét mód nincs, meg nem tudom még mi. -
DraXoN
addikt
csak úgy "általánoságban" ... gms telepítés körüli dolgok (pl. push üzenetek)..
Hátha letudom egyszerűsíteni a mostani folyamatot amit meg kell csinálni, meg ha még azóta se lehetséges, akkor menet közben is lehetővé tenni az account hozzáadást.
gondolkodtam már egy másik csak HSM készülék beszerzésén, hogy ne a "napi használt" eszközzel szórakozzak emiatt (az nem viccess), mivel az LG V20-am teljesen "kidőlt" (valami a táprészével lehet, így igencsak melegszik használat közben.. mellette meg használhatatlanul lagol.. nem igazán akartam foglakozni a javításával)
Mivel most lett egy másik készülék, igaz az GMS-es, de így a "csak HMS" eszközt szabaddá tudom tenni "játszani" vele. Mert egyébként nagyon jó telefon.A Gmail app esetében tapasztaltam ezen furcsaságokat, hogy mint ha más lenne a verzió.. vagy legalább a funkciókör ami a készülék által engedélyezett... Mint ha lenne benne valami "limitáció", hogy mely készülékek mit kaphatnak meg. És mivel a P40 sorozat nem szerepel valamiféle "whitelistben", így csak limitált funkcionalitást kap. Legalábbis ezt tippelem most, abból kiindulva, hogy még a beállításokból is hiányoznak funkciók (olyanok amiknek oka nem lenne... pl. kinézet állítás, hogy gmail tudjon sötét módot, mert Mate 20 X 5G alatt gyáriban tud! P40 Lite-on nem).
-
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #4674 üzenetére
Jól értem, hogy létezik AOSP 11 is? De azt ki fejleszti? Azt értem, hogy ez az igazi, alap nyíltforráskódú android és amikor google ezt az alapot fejleszti, akkor jonnek a verziószámmal ellátott fokozatok belőle, de az már saját termékük, amit androidnak hívnak.Nem értem így..
De érdekes, pl ha jól értem, otp új appjának pushai is firebase, google alapúak.. És ugye el is kezdtek működni fagyasztás után. Akkor gmail-nél mi az a plusz, ami miatt a pushok fagyasztással sem jönnek csak a makroval? -
illjo
senior tag
válasz
pixelblondie #4670 üzenetére
Csak logikázni próbálok, konkrét infom nincs. De majd aki jobban ért hozzá sztem elmondja😃
Szerintem android 11 nem várható. Mivel amit most androidnak hívunk, az google gyártmány, google fejlesztésekkel és ez már az embargo alá esik. -
kp78
addikt
válasz
#72445440 #4671 üzenetére
Nálam sincs (mindig) azonnali jelzés az APKpure-s letöltéssel.
Reggel mikor netet kapott, akkor azonnal jelzett 2 emailt, de most délelőtt 10-20-30 perces késéssel jelzett, aztán meg volt amikor egyszerre.
Mindenesetre egyelőre ezt tesztelem pár napig, gyári email app nagyon nem tetszett, Bluemail még nem volt rossz. -
pixelblondie
senior tag
Egy gyors kérdés még, ez az android főverzió frissités kérdés hogy van?
Bocsi, ha butákat kérdezek, de hát Google az is. -
illjo
senior tag
A 'google dologgal kezdés alatt mit értesz?
Nekem a használatban levő címkék miatt fontos a gmail. És tényleg, a fagyasztás sem oldotta meg push problémát. A szinkronizálásnál akadhat el szerintem, eleve nem kommunikál szerverrel olyan folyamatossággal, ahogy kellene, még mókkal sem.Ezt mondjuk áthidaltam macrodroid makróval, rákéntszerítettem a kis engedetlen rabszolgát, hogy 15 mp enként frissítsen. Jönnek is a pushok. -
DraXoN
addikt
válasz
#72445440 #4667 üzenetére
igen.. ez érdekes a Vodánál.
mert egyébként gond nélkül működik az appjuk a régi is, de a most megjelent új verzió is gond nélkül fut (GMS hiányra se panaszkodik).
Ha már árulják ezen telefonokat azért "kiadhatnák" ha már fut is rendesen... én legalábbis nem találtam hibát. Bár már csak pár napig vagyok náluk (megyek vissza Telekomhoz).
-
DraXoN
addikt
jah, az jobb... munkahelyemnél BurgerKing van közel, így az használt (ha azt ennénk.. bár most oda se járunk be, mindenki home-officeol).. (a korábban említett "helyszínre mennés" meg a korábbi egyéni vállalkozásom "maradéka"..).
bár P40 lite-al sose tudtam fizetni kasszánál telefonnal, mindig külön be kellett ütni a kódot, fizetni, majd megint sorba állni(LG V20al működött korábban).
valakinek működött P40 sorozattal ez?Most lett egy Mate 20 X 5G-m, azzal nem próbáltam még. Nem is tudom mikor lesz erre alkalmam, ahol lakom a közelben nincs burger king (kiszállítás meg máshogy megy).
Más téma amiről beszélni tudok: Ha lesz némi szabadidőm most szabadon "le tudom gyalulni" a P40 Lite-ot, és kicsit "játszani" vele, és próbálgatni hátha tudok valamit kezdeni ezzel a google dologgal. Bár sok esélyt nem látok rá, mivel legújabban a hardvert is ellenőrzi a google (vagyis maga a hardveradatokat is meg kéne "hamisítani".. de ahhoz meg root kéne... nehéz eset).
Ami a Gmailt illeti most, hogy a 2 telefonon azonos android verzió fut... mint ha a P40 Lite régebbi verziót kapna (hiányzik az automata sötét mód is belőle).. eléggé fura.. valahogy más üzemmódban fut a program (mint ha teljesen másik appverzió lenne, pedig próbáltam, azonos..).. Ez alapján ez valami gmail "izé" lesz, hogy készülékfajtához képest enged funkciókat és mivel nincs a P40 sorozat az "engedélyezett" között, nem is aktivál bizonyos funkciókat.. Ez lehet az oka, hogy Push üzenetek is mindig napi 1x reggel (talán 6 óra körül) jönnek... vagyis Gmail bug, de nem valószínű, hogy javítanák. -
DraXoN
addikt
nekem is csak a kuponok miatt van fent (másra kb nem is jó).
nagy ritkán ha megyek valahova dolgozni (helyszínre), ami mostanában már nagyon nem gyakori (kb. leadtam ezen munkáimat, csak 1-2 régebbi "partner" maradt meg így hálózat karbantartás okból), és pont egy mcdrive esne útba.. jön (jött) jól. Bár nem is használtam még P40 Lite-al, csak megszokásból raktam fel anno (illetve raktam volna, azt néztem "ez milyen üzenet"... hát ilyen is van).
Azt tényleg 1-2 másik (nem magyar) appnál futottam még bele ebbe. De nem tudom már mi volt. Valószínű mivel nem emlékszem akkor semmi komoly csak kereshettem valamire valamit, azt valami mást használtam végül... (vagy játék, vagy valami más app.. talán fordító vagy valutaváltó? passz).De leginkább Aurorastore-ból telepítek P40 Lite-on.
Illetve, amit tudok azt F-Droid -ból (ha van ott rá valami). -
DraXoN
addikt
nem veszi, próbáld ki mcdonalds hungary appal nyugodtan
, csak play storeból telepítve indul el.
az app részleteinél ("alkalmazásinformáció", a beállításoknál) minden alkalmazásnál lehet látni, hogy "honnan lett telepítve". Gondolom ezt kérdezi le az app és ez alapján tagadja meg a működést mert a programozó úgy döntött "neki nem tetszik" ha nem onnan ahonnan.
-
illjo
senior tag
Jogos, a banki részek tárgyalását sajnos kihagytam, pedig épp most oldottam meg a simple NFC fizetést a gsf fagyasztással. Most már tényleg 'minden (is) megy'
Igen, ha a kérdezőnek fontosak a banki appok, nem mindegy az sem melyik banknál van. Végülis otp-nél "csak" az nfc fizetés, valamint a helyalapú dolgok nem mennek gms nélkül, valamint az új appja. Ez bankonként változó, nem tudom pl az új erste app már optimalizálva van e hms re.
Még nem futottam bele ilyen play store telepítést igénylő appba, de mindig meg akartam kérdezni: az aurora-ból telepített appokat sem veszi play áruházból telepítettnek? mert végülis aurora egy hackelt play store. Ami most nálam a fagyasztás miatt kiváltja play store-t gms mókkal is. -
DraXoN
addikt
Hozzá kell tenni, a Banki alkalmazásokban sok esetben építenek GMS-re ha mást nem a hitelesítési folyamataikhoz.
Néhány banki alkalmazás megtalálható Appgallery-ben, de nem mind működik teljes értékűen, de van amit fejlesztenek.Sajnos egyre több viszont az olyan alkalmazás amit "CSAK" playstoreból lehet feltelepíteni, mert ha más forrásból rakod fel, akkor egyszerűen nem hajlandó elindulni. (ilyen pl. a McDonalds appja.. meg futottam meg bele ilyenbe egy-két játéknál, de meg nem mondom melyikek voltak).
Ha volt megvette alkalmazásod, "pro verziós" licence kulcsod azt jó eséllyel "bukja" az ember. Kb. mint ha iOS-re váltana.
Nyár óta van HMS telefonom (P40 Lite), igazából javul a helyzet.. fokozatosan. Bár eléggé "vegyes" a kép, hogy milyen gyorsan.
Amiket napi szinten használok kvázi elérhetőek, vagy felrakhatóak, vagy van alternatívájuk. Egyedül a Cib miatt raktam fel GMS-t, mert a HMS-ben levő verzió egy lassan 1 éve kiadott verzió amit nem frissítenek, és még csak nem is teljes értékű mert GMS-ért "sír". Ezáltal nincsenek push üzenetek. Ha újabb változatot "kényszerít" fel az ember az is fut, de mivel hiányzik a push értesítés nem fog tudni neten vásárolni mert nem kapja meg a megerősítő üzenetet (a HMS-ben levő változat régebbi, az mellett még SMS jön ha vásárolna az ember).
Van pletyka, hogy most tavasszal lesz egy teljes értékű HMS-t is támogató cibbank app.. majd meglátjuk.Az NFC fizetésre is van megoldás ha az kell valakinek. Elvileg K&H banknál teljesen jó. Otp Simple esetén még most "bonyolult" de megoldható (GMS+fagyasztás), de elvileg előbb-utóbb ez hivatalosan is rendben lesz majd.
Tavaly voltak pletykák, hogy Huawei Pay (Huawei wallet) januártól lesz idén itthon is.. egyenlőre nincs és infó sincs róla mi is van vele... -
illjo
senior tag
válasz
pixelblondie #4654 üzenetére
Szívesen
-
pixelblondie
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ.
Jól kitoltak velünk ezzel az egész google megvonásos mizériával.
Számomra már egy jó ideje nem volt kérdéses(p10) hogy a Huawei vonalon megyek tovább, de megtorpantam és így lett a vége egy nagyon drága hiba, s21u5g.
No mindegy is, van min elgondolkodnom.
Köszönöm még egyszer. -
illjo
senior tag
válasz
pixelblondie #4652 üzenetére
Ahogy szektások szoktak fogalmazni, mókolás nélkül minden (is) megy
A tényleges helyzet: google appok nem, vagy csak korlátozottan fognak futni, illetve vannak olyan appok, amelyeket a fejlesztőik a google által nyújtott fejlesztői kényelem miatt függővé tették valamilyen szinten, pl pushok, backupok stb. Ilyenek a levelező appok többsége és játékok.
Főbb dolgok: fb, messenger, waze megy, g maps csak bejelentkezés nélkül, de megy, youtube csak böngészőből, de arra meg ott a youtube vanced, ami amúgy is ajánlott gms-es telefonokra is az ingyenes prémium opciók miatt (reklámmentesség, lezárt kijelzővel hallgatás). gmail fiók bármilyen levelező appba felvihető, akár gyári appba is. csak az értesítések, ahogy írtam nem mindig működnek jól. De pont nemrég tárgyalták itt hogy az outlook mail appnál jönnek az értesítések korrekten.
Gms (google) nélküliség lényege
A lényeg az, hogy meg kell különböztetni az alkalmazásokat aszerint, hogy gms-t (google) igényelnek e a működésükhöz, vagy nem. Azok, amelyikek gms t igényelnek, nem, vagy csak korlátozottan fognak működni. Aztán vannak azok, amelyek elvileg működnek gms nélkül is, de a fő letöltési forrásuk a play áruház, ami gms nélküli telefonon nincs és a huawei app galleryben sem találhatóak. Előbbi két kategória letöltésére jó alternatíva elsősorban aurora play store, másodsorban aptoide. Vagy pl apkpure oldal, apkmirror oldal stb. Utóbbiaknál friisítést manuálisan kell intézni, mindig a legújabb verzió telepítő fájljának letöltésével (apk fájlok). A legegszerűbb gms t nem igénylő app ok letöltésére amelyek fent vannak az app galleryben. De a petal search huawei kereső is segítség lehet. Vagy van módszer utólagos (kompromisszumok nélküli) gms telepítésére is. Kivételt képeznek jelenleg azok a telefonok, amelyek annyira újak, hogy nincs 2020.07.20 előtti firmware verziójuk. De nem egszerű, ha nem vagy jártas iyesmiben . Mert firmware veziót először vissza kell állítani régebbire (downgrade) majd googlefier nevű appal több lépésben feltelepíteni gms t. Van jelenleg 3 ovábbi kompromisszumos megoldás is, ajánlott azoknak, akik nem túl jártasak mókolásban. Ezek VMOS és két szinte megegyező app, a dual space és gspace. Utóbbi fent van appgalleryben is, de nincs benne reklám, illetve nem lehet kezdőképernyőre parancsikont kitenni. -
pixelblondie
senior tag
Sziasztok.
Volt egy kétnapos kitérőm s21ultrára, adom is el a fenébe, amúgy p30ról váltanék fel p40pro-ra.
Amikor arról beszélünk, hogy nincs google, akkor mi az, amit képtelenség helyettesíteni külön mókulás nélkül?
Térkép? gmailos emailek fogadása? youtube?
Próbáltam utána olvasni, de sokszor már olyan szoftveres szakzsargonba futok bele, amit a szőke női agyam nem ért, szóval, ha valaki volna oly kedves és nagyon röviden leirná nekem, miben fogom érezni a google hiányát, azt nagyon megköszönöm.
Ui: Mi a helyzet az android főverziókkal? Erre már nem is jön frissítés? -
kp78
addikt
válasz
Levi941127 #4649 üzenetére
Nekem van egy ilyen tartóm, amit normál kis tripodra fel lehet rögzíteni.
De van egy Blitzwolf BW-BS3 selfie bot is, ami a kis kivehető, akkus bt-s távirányító miatt nagyon hasznos. -
Aryon87
félisten
válasz
Levi941127 #4649 üzenetére
Hama Star 63 (166cm max), vagy Hama star5. Ez egy kozepes allvany, olyan 120cm max, ha jol emlekszem. Mediamarktban keress ra. 10k alatt vannak.
-
kp78
addikt
válasz
siemensfun #4645 üzenetére
Közben meglett.
-
djsweetboy
csendes tag
Azért kíváncsi vagyok, hogy az Erste bank új mobilbank appja (George) képes lesz e normálisan működni HMS-en. Elvileg holnap kiderül.
-
Joci??
senior tag
válasz
Aryon87 #4638 üzenetére
Igen, nekem is a p30pro-nal az ejszakai modban volt a nagy vaoo... Ennel meg sima fenykep modban csinalja ugyan azt, erdekes, szerintem innentol erteket vesztette az esti mod, foleg hogy ott tobb masodpercig fixen kell tartani a telefont es meg ugy is sotetebb kepet keszit.
-
Joci??
senior tag
Sziasztok!
Nalatok is a sima foto modban jobb ejszakai kepet csinal mint az este modban? Miert van ez? -
kp78
addikt
válasz
siemensfun #4634 üzenetére
Ez a verzió végül honnan "jött", nem emlékszel?
Nem rossz a Bluemail, tennék egy próbát ezzel -
siemensfun
tag
Teszteltem a K&H mobil appját.
Ami működik (GMS nélkül EMUI 11-en):
- mobil fizetés NFC
- mobil token azonosítás
- mobil token aláírás
- új lenyomat azonosítás
- mindenfajta beállítás, stb.
- 2021.02.13-tól arcfelismeréses belépésAmi nem működik:
- mobil alkalmazásban a csekk befizetésekor a QR kód beolvasása (Google szolgáltatást hiányol), így ez a funkció nem is használhatóSzerintem teljesen használható, kb 5-6 telefonos fizetésen vagyok túl és mindig jól működött.
Esetleg még annyi hogy NFC fizetésnél ha a telefonban ki van kapcsolva a NFC funkció akkor fizetésnél vagy terminálhoz érintésnél nem szól a program hogy ki van kapcsolva. Így elsőre nekem sem sikerült vele fizetnem, de rájöttem utána.
Innentől kezdve ami nekem kell az megy 100%-an GMS nélkül is.
Gmailes címem van nekem is és nem értem sokan minek erőltetik a Gmail appot hozzá. Én Microsoft Outlook-ot használok az emailhez és tökéletesen megy, megjön minden levél értesítés egyből.
-
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #4630 üzenetére
Persze, tudom, hogy kártyára nyomással indul, és nem push nélkül történt. Tulajdonképpen minden körülmény ugyanaz volt, mint amikor nem ment, egyet kivéve, történt a telefonon egy újraindítás. De mikor a restart után újból próbáltam, még nem ment egyből. Csak 2-ik próbálkozásra. nem vagyok feladós típus
-
-
illjo
senior tag
-
-
illjo
senior tag
válasz
#72445440 #4622 üzenetére
igen. Terminálhoz érintéskor is ezt írta: tokenek letöltése folyamatban. utána: hiba, próbálja újra., meg most is mikor a kártyaképre nyomok.
Kizárásos alapon, bár akinek most megy, p40 pro ja van, a telefon nem fogadja lehet valamiért. ha a gms képesség, pushok utólagos felmókolása miatt lenne, akkor másnak sem menne. -
illjo
senior tag
Nekem is p40 lite-om van, csak itt nagyobb az élet
A gsf fagyasztott állapotában kell elindítani a regisztációt érintéses fizetésre, mert akkor jönnek ugye a pushok, ami kell a regisztációs folyamat befejezéséhez. De ezzel nincs is gond, miután fagyasztás megvolt, simán beregisztráltam már érintésesre, látszik is a kártya státuszánál. Csak a tokeneket nem tölti le. Beszéltem olyannal, aki a mostani leírásom alapján megcsinálta és már fizetett is vele!. Felhívtam simple vonalat, ajánlottak ki-be lépést simple fiókból, gyorsítótár törlést, újra telepítést, mindent. meg is csináltam már előtte, de még egyszer is. Sőt felregisztráltam új e-mail címmel, felvive ahhoz is a kártyát és beregelve érintésesre. De ugyanaz, tokenek nem jönnek. Őrület. Most megvizsgálják, majd hívnak. Elvileg ha másnak ment, nekem is mennie kellene. Lehet feketelistán vagyok, annyit trollkodtam náluk hogy tegyék elérhetővé hms-re az nfc fizetést .) Csak nem bírtam kivárni.. -
DraXoN
addikt
válasz
#72445440 #4619 üzenetére
Ha jól rémlik ha a fagyasztást feloldva indítom újra a telefont akkor "újra kell regisztrálni" a kártyát érintéses fizetésre.
Ami nálam gond nélkül megtörtént P40 Lite-on ha a fagyasztás újra aktív volt.De az még Emui 10.1-en "ragadt" (és elvileg nem is kap újabbat), nem tudom számít-e.
Igaz, egy 5 napja a Mate 20 X 5G-t nyomogatom, így előbbi telefonon sokminen most "inaktív" és kikapcsolva van pár napja.A Mate 20 X 5G mérete.. megszokható... én a P40 Lite-ot is kb csak 2 kézzel tudtam stabilan használni így "mindegy ha kicsit nagyobb" már kezelés szempontjából.
Sajnos érződik viszont, hogy az akku mérete azonos a 2 telefonban, a P40 Lite kb. dupla kijelzőidőt bír (erősen megközelítőleg), de a készenlét is kétszeres lehet.. Hiába egy középkategóriás chip mindig jobb lesz ebben ha jó a gyártástechnológia mögötte (és a Kirin 810 az TSMC 7nm, így jó).
Egyébként korrekt készülék.. Kicsit sajnálom a P40 Lite-ot, jó telefon... bár a családban bejelentkezett már más érte, hogy neki kell. -
illjo
senior tag
Lehet, korai volt az öröm?🤨
Ma kipróbáltam élesben is az nfc fizetést az otp simple appal, a tegnap érintéses fizetésre beregisztrált bankártyáról, de sajnos nem sikerült. Kiírja, hogy 'tokenek letöltése folyamatban' a terminálhoz érintés után, majd mivel nem sikerül, próbáljam később. Az otp a bankkártyák digitális klónjait felhőbe teszi és 10 db tokent küld telefonra. Ezekkel az azonosítókkal net nélkül is,tudunk nfc fizetést indítani, a 10-re kiegészítés tokenek elhasználása után netkapcsolattal folyamatosan megtörténik. Hogy miért nem tőlti le nekem, sem mobilnetről, sem wifiről, rejtély. Remélem, nem a play protect hitelesítés hiánya miatt. Bár fórumtársunk, DraXoN anno azt írta, hogy ő nyár óta, gms mókkal és ezzel a gsf fagyasztással tudja használni az nfc érintéses fizetést. -
illjo
senior tag
'Rájöttek'...Vicc...[link] Ha valaki nem használ fb-ot:[link]
Mintha eleve nem lett volna egyértelmű, hiszen bárhogy is Trumpozott bárki, ez az intézkedésük is az USA gazdasági érdekeit szolgálta. Még egyértelműbb lett, hogy az új adminisztráció is (nyilván) ennek mentén hoz döntéseket, mikor a leendő kereskedelmi miniszter név szerint megemlítette a huaweit és a zte-t, mint akiktől meg kell védeniük magukat Attól, hogy pár magyar médium azt a reuters cikket, ami ennek a forrása volt, azt sugallva hozta le (napidroid pl: Felülvizsgálja a Huawei elleni szankciókat az USA új vezetése),hogy a megmentőnk, joe bácsi majd rendberakja ezt is, amit gonosz Trump elrontott huawei telefonokat szeretők számára., az még csak egy szokásos csúsztatás, direkt félreértelmezés volt, ki tudja milyen elvek mentén.Bár a napidroid kicserélte a máshol használt 'eltörölheti a szankciókat..' a finomabb változatra, azaz 'felülvizsgálhatja a szankciókat..' címre, szerintem nyilvánvaló, hogy a kontextusban a felülvizsgálat szónak is pozitív kicsengésű sugallata van. Akkor is leírtam, ha valaki megemlíti név szerint az ellenségeit, akkor a rájuk vonatkozó felülvizsgálat inkább szigorításokat eredményez, de legalábbis szintentartást nemde? -
Aryon87
félisten
válasz
#72445440 #4610 üzenetére
Valahol már írtam erről korábban, pont ezt tárgyaltuk. Ez pont milliméterre passzentos, és most is jó lenne, ha nem csesztem volna el, bár még így is elég stabilan rajta van, nem válik tovább fel. Bár asszem a jobb felső saroknál baxtatta a tok a fóliát, szerintem nem volt pontosan felhelyezve, emiatt a jövő hónapban kap egy tokbarát verziót (amúgyis aktuális a sérülés miatt + a tok is látható, gyárit csak pár napig használtam, ebben jobban bízok), az a P30pro-n jó volt. Ha meglesz, megmutatom.
-
laci laci
addikt
Pár hét,hónap után éjszaka azt álmodtam,hogy a mokolt p40pro-m OTP appról szedik lefelé a drága nagy munkával megdolgozott zsuga kártyás pènzemet..😂.Amúgy joggal gondolhatom azt,hogy lehetek bajban?Arra gondolok,hogy harmadik féltől származó...🤔
-
illjo
senior tag
Megosztom itt is amit gms topikomba írtam. A menetével itt nem terhelek senkit, ha valakit érdekel, itt: [link] megnézheti.
"Heuréka! Öröm és bódottá..! Bocsánat az érzelemkitérésért, de 3 hónap ínséges nfc fizetés nélküliség után sikerült otp simple appban beregisztrálnom a bankkártyám, tehát elvileg már megint tudok mobil érintéses fizetést használni, miután novemberben hms telefonra váltottam, alig várom, hogy kipróbálhassam élesben is
.
Az elsődleges tesztek szerint g maps bepozicionál, appok mennek, de gmail app pushok, miután kikapcsoltam az eddig frissítésre használt macrodroid makrót, ugyanúgy nem jött meg az e-mail érkezésről a push. Szóval ez több push problémánál sajnos, de makroval ismét helyreállt a rend. Természetesen play aruház nem megy, de az természetes, végre igazi hasznát vehetem az aurora app store-nak. Már ha remélhetően működik, utóbbi időben tudjuk hogy rapszodikus volt ismeretlen okból. De mivel maga a fagyasztási aktus nem vesz több időt igénybe ha már be van járatva, 5 percnél többet, ugyanez igaz a gsf feloldására is a fagyasztásból. Van egy "push notification" elnevezésű, playben (aurora) fellelhető checker app, azza bárki le tudja ellenőrizni, hogy van e neki elérése pushokhoz. Miután a fagyasztás megtörtént, az apptól pipát kapott a push is.
A funkció elérése a push értesítések visszahozatalával történt, fagyasztásos módszerrel, amelynek során lefagyasztjuk pc-ről a minimal adb, hisuite és icebox app segítségével a google services framework-öt.
Köszönet az úttörésért, video-ért FingR86 fórumtársnak, aki gms mók után nemrég megcsinálta ezt a mókot is". -
illjo
senior tag
Az én elméletem az, hogy a custom tokenizer talán a nevéből adódóan valami tokent, azonosítót ad be, amivel átverik google-t: De lehet, hogy szűrték a tömeges aurora szintű bejelentkezést és már nem jó, ezért kell kikapcsdolni. Végülis azzal, hogy átírjuk, olyan mintha kikapcsolnánk. De mondjuk ez arra nem magyarázat, hogy ha előtte kellett, most miért nem kell. A lényeg, hogy megy. Most..Még.. Épp..
Nem bírtam magammal, szóval anno jópárszor be próbáltam lépni google acc al auroraba minden tanács ellenére. De soha nem is engedett be azzal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Minden adott volt, hogy a P40-nel a Huawei átvegye a mobilpiaci elsőséget, aztán ugrott a Google-licenc, a vírussal meg a vásárlókedv. A piac legjobb kameramobilja szárnyaszegett ragadozó.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Házi hangfal építés
- Videó stream letöltése
- Formula-1 humoros
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.