Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz jeni #17518 üzenetére

Szia!

Az eSIM-re váltáskpr NEM KELL semmilyen új szerződést kötni. Egysezrűen a fizikai SIM-et cseréled le a beépítettre (embedded SIM).

Az öcsémnek csináltuk meg az eSIM-et pár hónappal ezelőtt. A Telekomnál. De szerintem a Vodafone-nál is hasonló az eljárás. A Telekom fiókba belépve rákattintottam (én vagyok az előfizető) az előfizetésre (telefonszámra). Az előfizetés testreszabásánál van egy váltás eSIM-re opcció. Minden lépésnél van tájékoztatás, a rendszer végigvezet a folyamaton. A telefonon meg kellett nyitni a beállításokon belül a SIM-kezelést és rá kellett nyomni a kód beolvasás opcióra. Ugyanis az egész lényege, hogy egy QR-kódot kell a telefonnal beolvasni, a telefonra pedig letöltődnek a beállítások. A beállítások letöltése miatt feltétlenül kell lennie internetkapcsolatnak. Az eSIm QR-kódját, a PIN és PUK kódokat tartalmazó pdf fájlt pedig le lehet tölteni.

Amint kész a folyamat és minden OK. a régi fizikai SIM érvénytelenné válik. A Telekomnál meg is lehet tartani a régit is, de akkor a MultiSIM opciót kell kiválasztani. Ennek havidíja kb. egy ezres. Ugyanazt a telefonszámot pl. 2 telefonon is lehet így használni.

A P30 Pro sajnos nem támogatja az eSIM-et.

Új hozzászólás Aktív témák