Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Van még bőr a Realme 14 képén
-
Mobilarena
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
janosibaja #7499 üzenetére
Én is megkérdeztem vagy 3 hete, ugyenezt a választ kaptam
Automatizált rendszer küldi, nem látnak bele, nem tudják megsürgetni.
FB -n is ezt a választ írták az EMUI nevében hogy február végéig megkapják a P20 PRO -k, gondolom akkor mi is...
-
janosibaja
őstag
válasz
Dale Cooper #7497 üzenetére
Köszi.
Január, február, itt a nyár. Eredetileg december eleje volt. Lehet, hogy ki kéne cserélni a floppy lemezt újabbra a Huawei frissítési rendszerében.
-
kabalababa
tag
Nekem valahogy a Speedshop-os Spigen üvegfólia nem vált be.
Két oldalt a szélein nem tapad le. -
Dale Cooper
csendes tag
A frissítésre váróknak:
Ez a Huawei hivatalos válasza a kérdésre, hogy valakinek megjött, valakinek nem:"Köszönjük szépen, hogy írt nekünk!
A frissítéseket egy automatizált rendszer küldi ki a készülékekre az IMEI számuk alapján.
A kiküldés még folyamatban van, január, legkésőbb februárig lezárul a folyamat.Addig is szíves türelmét és megértését köszönjük!"
-
Sumptuous
senior tag
Én bevallom nekem a vanilla android skin egyáltalán nem tetszik, emiatt nem vettem meg annó a pixelt. Viszont az EMUI nagyon bejön..(Na nem az alap EMUI kinézet, hanem a témával személyreszabott.. )
De azzal egyetértek, hogy van alap android megoldás PL.: az AOD-ra is. Miért kellett azt kukázni, és belerakni egy olyat, ami minden szempontból visszalépés!? Még a Play-en is kiforrottabb megoldások vannak, csak mivel nincs rendszerszinten beépítve, azok nagyon merítik az akkut. Egy ekkora mamut, mint a huawei hogyhogy nem tudja ezt megoldani? Szerintem nem is érdekli őket.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Sumptuous #7492 üzenetére
Nagyon köszönjük a frissített témát, igazán jó lett!
És a navigációs tippet is köszi. Korábban, 8.1-en már próbáltam ezt az appot, akkor valahogy nem fogott meg. Most, hogy eléggé ráállt már a kezem a Pie gesztus vezérlésére, az app által adott plussz funkciókkal nagyon tetszik. -
badmad
senior tag
válasz
Sumptuous #7492 üzenetére
Csak halkan mondom a xiaomi one androidban gyárilag ez a vezérlés van amit most Te találtál.Sajnálom hogy a nagyobb gyártók nem (samsung,huawei,htc stb)csinálnak olyat ,hogy szűz android rendszert nyomatnak.Aztán mindenki egy launcherel úgy szabja személyre ahogy akarja....szerintem még többet lehetne kihozni ezekből a telókból ha így lenne.Ez nem azt jelenti ,hogy ne szeretném a huaweit ...mert igen jó kis vas ez a p20 pro
-
Sumptuous
senior tag
Megtaláltam a tökéletes megoldást. Mindig váltogatom a gesztusvezérlést és a képernyő alatti gombos vezérlést, de valahogy sosem az igazi. Ha a gesztus van beállítva, mindig a gombot nyomkodom... Ha meg a gomb, akkor a képernyő széléröl próbálok húzni a "vissza" funkció eléréséért.
Ha másnak is van ilyen gondja, találtam egy pöpec appot.
A telefont beállítod a képernyő alatti gomb vezérlésesre, majd az appban beállítod úgy, hogy neked kényelmes legyen. Meg merem kockáztatni, hogy ez jobb gesztusvezérlés, mint a beépített gyári..Illetve ami nagyon idegesít a gyáriban, az a rezgés és az időtartam a felhúzás és ottártásnál a multitask eléréséhez. Szerencsére az alkalmazásban mind a kettő állítható/kikapcsolható.
Nem fizetett hírdetés. LOL. Csak nagyon feldobott, hogy végre megoldást találtam erre.
Más: Tegnap frissült a 9es Dark EMUI. Tartalmaz egy új betűtípust, és hibajavításokat
Aki megvette, ezzel támogatva a munkámat, az Play-ről töltheti, aki nem az pedig innen!
-
racerx
őstag
válasz
janosibaja #7488 üzenetére
Annál messzebb. Villach környéke.
-
ffodi
veterán
válasz
sirokipatrik #7475 üzenetére
Nekem eddig többségében jó tapasztalataim vannak a pitével.
Memóriakezelés: Ha a háttérben futó alkalmazások menüt előhozod, akkor ott az adott alkalmazást lefelé húzva zárolni tudod azt, így bent marad a memóriában (ha kézzel törlöd a memóriát, akkor is).
Wifi: Elsőre nem vettem észre semmi különbséget a korábbihoz képest. Most hogy írtad, ránéztem, egy kicsit mintha tényleg lassabb lenne, de ez erősen az elhanyagolható kategória (nekem....meg amúgy is, miért zavaró ez?!).
Akksi: Javult valamelyest az akkuidő, jelenleg épp 3 napos üzemidőnél járok, 5+ óra kijelzőidővel, és még van 11%.
Helyhozzáférés: Már az elején fura volt, hogy egyes app-ok indításakor fel-fel villan a GPS ikon az értesítési sávban....kiderült, hogy az Andriod 9-ben, már nincsenek a klasszikus opciók, mint "Akku kímélése", "Nagy pontosság", stb, hanem vagy "ki", vagy "be". Ha bekapcsolod, akkor a GPS mindig aktív, és erre lehet pluszban aktiválni a Wifi+mobilnet opciót, ami javíthat a pontosságon. Ez tehát pont fordítva működik (melyik primitív találta ezt ki?!), mint korábban, ezért aztán ez a kapcsoló fixen "off" állásban van nálam, ha nem kell a GPS (és így persze az időjárás sem frissül megfelelően, stb, ,).
Egyel korábbi app-ba visszalépés (gyorsan): Az ujjlenyomatolvasós navigációt használom, ahol ha elhúzod valamelyik irányból az ujjad, akkor bejönnek a memóriában lévő app-ok. Ha elhúzod még egyszer, akkor bejön az eggyel korábbi app, végre!. Nem is értem ez miért maradt ki anno a 8.1-ből...
-
-
racerx
őstag
Nálam is eddig nem talált semmi frissítést a telefon, de 4 napja ausztriában vagyok, az itteni hálózaton, és megjött este rá...Hogy van e összefügés azt nem tudom..
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a P20 Pro-m, amit be is üzemeltem. Érkezett rá egyből egy frissítés, viszont a verziószám alig különbözött a gyárihoz képest, és továbbra is EMUI 8.1-em van. Miért nem találja a 9.0-t? Gyári független!
-
Pistike1985
aktív tag
Egyenlőre nekem is jobban tetszik a pite. Semmi zavarót nem tapasztaltam.
-
sirokipatrik
aktív tag
Végül én is vissza mentem 8.1-re tegnap, a 157-es verzióra PC-n HiSuite-al. Nekem engedte, és működik egyszerűen: először letölti a szoftvert, majd másolja a telefonra, ezután a telefon újra indul és telepíti.
Én 2 ok miatt tértem vissza: szerintem a memória kezelés nagyon rossz, mindent bezárt, illetve a WiFi bekapcsolása lassú. Ez a 2 fő ok. Funky-val tettem fel a Pie-t, nem tudom ez mennyire befolyásolhatta. Viszont az üzemidő brutális volt, 9 óra kijelző idő mindig megvolt. De úgy érthető, ha mindent bezár egy kis idő után. Én emiatt várok a Pie-al egy frissítést, szerintem megéri várni, mert ha kijavítják ezt akkor jó lesz. A vezeték nélküli deskop mód meg elég gyenge, nagyon lassú és a videók lejátszása rossz azon. Képeket még okes nézni, de videót ne.
-
knox83
senior tag
Miért downgradeltek? Nem jött be a pie?
-
omgfx
tag
Próbaként én is megcsináltam a fizetős Funky downgrade-et, mással a downgrade nem ment.
A korábban ajánlott és keresett downgrade megoldások sem a gyári HiSuite, sem a dload-os nem működtek.
Alapból a Funky-s sem ment, az eRecovey hibát írt a jó beállítások ellenére. Írtam nekik és az alábbit infót és másik módszert kaptam tőle a downgrade-re, ami már működött."Those having issues with EMUI 9 eRecovery not working after a factory reset.
.
.
.
To prevent this bug, make sure not to factory reset on EMUI 9. Factory resetting on EMUI 9 triggers a bug which can break eRecovery.
This bug may or may not exist in future EMUI 9 versions -- we don't know at present, but we recommend not factory resetting in the meantime."Valószínű nekem és v.ferenc-nek, illetve akinek nem működött ezért nem ajánlja fel a HiSuite gyári módon a downgrad-et. Legalább is én tutira csináltam eRecoveryből factory reset-et a 9-es frissítés.
Miután megcsináltam, a Funky-s downgrade-et, visszaállítottam a DNS-eket, és csináltam újból egy wifi-s eRecovery-s stock 8.1 újratelepítést, az is ment.
Hátha valakinek hasznosak lesznek a fentiek.
-
Tybor99
tag
Üdv akadt egy kis baj piten insta face messenger értesítés nem jön csak ha el van indítva háttérbe mindegyik engedélyezve van
-
Azt olvastam a címből, hogy "profitot csinál minden fotósból"
-
kemszi
csendes tag
Sziasztok!
Találkoztak már DTMF hang problémával ennél a telefonnál?
Nem tudok választani a menüpontok közül az automata telefonos ügyfélszolgálatoknál. Elég idegesítő dolog -
_Moriarty_
aktív tag
válasz
janosibaja #7454 üzenetére
Azt hittem függetlenként csak én nem kaptam meg eddig, de akkor nem vagyok egyedül.
Fura, mert régebben tényleg a szolgáltatós telefonok kapták később.
Az aod még mindig 12h-s formátumú? Asszem az zavarna, ezért is vagyok ennyire türelmes -
Janaboy
veterán
válasz
janosibaja #7457 üzenetére
Igen, es személy szerint ez most jobb, eddig ugye az volt h a szolgáltatónak tesztelni kell a saját vackai miatt a romokat ami ugye nagy keseseket okozott.
Ennel viszont pluszban tölti le a rendszer, mint egy kieget, gondolom Huawei feltétel, aztán tesztelni kell gyorsan. -
Janaboy
veterán
válasz
janosibaja #7454 üzenetére
Mar beszeltuk, h nem igazán tűnik szolgáltató függőnek, inkabb olyan mintha a huawei rendszere bugos lenne
-
poero
aktív tag
Vodára is megjött a pite OTA-n
-
merlin201
tag
Szia,
Mid 2 zip kell ha jól tudom. Az update.zip is meg a telefon verziónak megfelelő.
Szerintem így kell kinéznie [link]
Az OTG-re csinálsz egy dload mappát azon belül a telefonnak megfelelő L09 vagy l29 es mappát. Abba berakod a L09 vagy az L29-es filet. a dload gyökérbe meg az update filet.
Ugyanúgy mint a service firmware esetén. Nézd meg hogy a 9.0 service firmwareben hogyan voltak elnevezve a mappák és a file-ok. -
v.ferenc
kezdő
válasz
DonDragonka #7443 üzenetére
Szia!
Sajnos, visszafelé nem lehetséges a frissítés. -
derrik
őstag
Sziasztok
P20 pro-a gyári kijelző védő sérült egy esést követően helyette raktak egy olyan bunkó vackot, hogy a gyári flip tokot alig tudom becsukni. Javasolják már egy jó minőségűt helyette -
DonDragonka
őstag
válasz
merlin201 #7438 üzenetére
Én inkább ezt az oldalt javasolnám lévén itt oszt minden verzió fent van...
huawei-p20-pro-stock-firmware/
DE!!!!!
Tessen figyelni, hogy a megfelelő ROM legyen letöltve... Mert ez a link nem csak a C432 van fent ha mondjuk neked az kéne.
És mégvalami. Kicsit kaotikus az oldal szóval tényleg körültekintően...
Például itten van a 8.1.0.161 és az alja felé dload modszer leírása is...Például ezeket a ROM-okat nem lehet használni a FF-es módszerrel? Nem tudom csak kérdem...
-
Angerfis
csendes tag
Sziasztok
Segítségetek kérném.Olyan gondom lenne, hogy a Cloud-ra készült egy biztonsági mentés ami nem ment végbe mert kevés volt a tárhely.De viszont nem tudom törölni se telefonon keresztül sem böngészőn keresztül és most így tele van a tár.Ezt hogy tudnám törölni?
Előre is köszönöm. -
merlin201
tag
válasz
v.ferenc #7412 üzenetére
Szia,
Nem tudom hogy sikerült e visszavarázsolni a 8.1-es firmware-t a telefonra de ezen a linken Service firmware megtaláltam a 8.1.0.131A verziót. Amit ugyanúgy a dload módszerrel lehet telepíteni. Azt sajnos nem tudom hogy downgrade-re használható csak gondoltam megosztom.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
janosibaja #7435 üzenetére
Ha azt az értesítést, amelyik zavar hosszan nyomod, akkor megjelenik egy kapcsoló a jobb oldalt. Azzal az összes értesítését le tudod tiltani az alkalmazásnak.
-
janosibaja
őstag
OFF, elnézést.
Állandóan jelzi a teló az értesítési sávban, ha valaki ismerősöm a Facebookra "történetet" tölt fel. Ki nem állhatom.
Viszont hiába van minden Facebook értesítés kikapcsolva, ez még ott van. Ki lehet valahogy kapcsolni, vagy a telefonon kell állítani, nem a Facebook applikációban
-
omgfx
tag
válasz
Sumptuous #7417 üzenetére
Köszi a témafrissítést!
Még két dolog volna:
1. Fentről az értesítési területről lehúzott gyorsgomboknál, a bekapcsoltak fehérek, a kikapcsoltak szürkék. Esetleg a kikapcsoltak szürkéjét lehet egy picit sötétebbre venni, ha hirtelen lehúzom nem mindig egyértelmű, legalábbis nekem, főleg nappal.2. A gyári fájl kezelőben amikor, egy fájlt neveznék át, és ki van jelölve az egész vagy egy része a szövegnek, akkor az alábbi látszik:
Köszi!
-
Sumptuous
senior tag
Meddig szoktad lemeríteni? Hány órahosszát töltöd? Amikor a telefon kiírja, hogy 100%, még nincs teljesen feltöltve. Úgynevezett csepptöltés még ilyenkor is zajlik, amivel még pár mAh- kapacitás megy az akkuba..
Merítsd le, míg ki nem kapcsol, majd így, kikapcsolva töltsd egy lassú tőltővel (kb. 1A). Majd 6 óra múlva húzd le a töltőröl, kapcsold be, és használd. Szerintem ez megoldja majd. Igazábol nem az akku merül ilyen gyorsan, hanem maga a mérés nem jól van kalibrálva, azért van ekkora drop 100%-ról.
-
knox83
senior tag
Na ezt hogy? 😀 De ez se normális, hogy még mindig 100%.. Pie van, gyári gyors töltővel nyomom. Térerő jó, egy kártya, helymeghatározás nem megy. Kijelző a legnagyobb fogyasztó. Lehet ez normális és túl reagálom, 94 körül már jó, de az a 6% lemegy 5 perc alatt. Oreonal nem volt ilyen..(minden playről van) de gondolkodtam egy wipe cachen
-
Sumptuous
senior tag
-
knox83
senior tag
100%ról valami eszeveszett tempóba merül a telefon kb 6-8%ot. Másnál előfordult ilyen? Kb 2-3 perc.
-
V-I-D-A
aktív tag
Megnézné nekem valaki, hogy a gyári időjárás alkalmazás melyik időjárás szolgáltató adatbázisát használja? Én sajnos korábban kitöröltem a gyári appot, de emlékeim szerint a kezdőoldal alján fel volt tüntetve, honnan származik az adat. Köszönöm!
-
Tybor99
tag
Sziasztok nem vagyok tisztaság mániás de sajnos a kamera lencsék szélein van 1-2 kiálló zseb szőr meg apró por ez nagyon idegesít meg félek hogy össze karcolja ti hogyan takarítanátok ? feltöltenétek a telót és azután lazán csap alatt megmossam ??? várom a tippeket
-
sirály69
őstag
Hicare-ben szoft frissítés keresésénél nem találja a szervert.
Neketek mi a helyzet?(meg nem kaptam meg a pitét...) -
ADAM1337
nagyúr
Amire tudok válaszolok.
-Nagyon meríti csak töltövel rendelkező adaptert vegyél.
kb 1perc 1%.
-A telefon kijelzőjének égnie kell sajnos.
-Monitoros kérdés passz én fhd monitorral használtam de fhd és 2 fekete csík a valószínűbb, amit produkálni fog.
-bt eszköz limit tudomásom szerint nincs de nálam bt-s egérrel G603 elég lassú volt az egér inkább az usb stickjét használtam 2usb portos adaptert vegyél, az a biztos.
-Pozitiv:
Gyors hirtelen dolgokhoz jó, viszont megkell szokni a mozgásokat, amik az appokba vannak, hogy lenyomott egérrel huzod ide oda a dolgokat, nem teljesen kiforrott, de alap dolgokhoz jó. Úgy néz ki sok app mintha tablet mode-ban futna egy w10 asztalon kb.
Negativ a merülés, és hogy az adapter nálam pl amit használtam úgy melegedett alig lehetett megfogni.(de az egy olcsóbb fajta feljebb linkeltem talán) -
Sumptuous
senior tag
válasz
vidaila #7418 üzenetére
A Play Áruház kiírja, hogy van frissítés, lesz ott egy frissítés gomb, nyílván azt megnyomod. Majd a lefrissített appot megnyitod, rányomsz, hogy 'Apply theme'.. Ezután bemész a kezdőképernyőn lévő
frissítésTémák alkalmazásba, majd ismét alkalmazod azt a témát, amit frissített..Kicsi bonyolult, de megszokható. Majd ha kiderítettem hogyan lehet a beépített Témák app-ba feltölteni, akkor ott is fent lesz. {Bár sok telefonon onnan nem lehet tölteni
}
-
Sumptuous
senior tag
Az FR-t nekem is a dload csinálta.. csak megemlítettem, mert többen is anélkül vannak a pie-n és jönnek is elő a problémák...
Az antutu engem nem érdekel. Fél éve vettem a telefont, de még nem futattam le semmilyen benchmarkot...
Ettől függetlenül borzasztóan idegesít mindenféle micro lag-ami (szerintem!!) nagyon sok volt az oreo-ban. Most ez lényegesen kevesebb a Pie-ben. Illetve a teljesítmény mód teljesen eltünteti az összeset. Bevallom az Oreo-val nem igazán tetszett a telefon, de most a Pie-vel ez megváltozott..
Nekem is vam ilyen type-c to HDMI. Maga a telefon nem igazán melegszik használatkor, de a kis gagyi átalakító elég meleg szokott lenni már 10 perc használat után is. Én megbántam, hogy olyat vettem, amibe nem lehet csatlakoztatni a töltőt, mert igazán csak úgy lenne értelme. Ezért nem is ajánlom a sima verziót. A bonyolultabb (drágabb) variánsokban már van több usb és akár SD kártyaolvasó is. Sokkal jobban megéri, ha nem csak kirpóbálni szeretnéd..
Más tapasztalatot nem igazán tudok megosztani, nem sűrün használom.Frissült a Dark Emui 9 téma.
-
knox83
senior tag
-
Eliott
tag
Sziasztok!
Kicsit más téma, mint az eddigiek, de a telefonhoz kapcsolódik és kíváncsi lennék a tapasztalataitokra. Ugye elvileg adott a Desktop mode, ha egy HDMI - USB-C átalakítóval egy monitorhoz csatlakoztatjuk a képet (gondolom mást nem kell hozzá mókolni a rendszerben).
Namármost, meghalt a laptopom és egyenlőre nem szeretnék újat venni (helyette használom a PC-t). Viszont egy időre vissza kell mennem a kollégiumba, ahol azért szükségem lenne néha egy gépre pár egyszerű dologhoz (böngészés, filmezés, youtube, egyéb kisebb dolgok), de nem akarom az otthoni PC-t mindenestől becipelni. Adott a helyzet, hogy egy jelképes összegért (ismerőstől) tudnék szerezni egy másik monitort (FullHD, 16:9), amit bevinnék és a videón látható módon átalakítóval használnám a telefont desktop módban szükség esetén (nem akarok emiatt a könyvtári gépekhez lerohangálni mindig).
Ehhez lenne pár kérdésem azoktól, akik már csináltak hasonlót:
- Mennyire meríti jobban a telefont, mintha csak azt nyomkodnám? Tudom, ha be van dugva az átalakító, akkor nem lehet egyazon időben tölteni, így a működés csak pár órára biztosított.
- Kikapcsolt telefonos kijelzővel is működik vagy folyton égnie - és merülnie - kell a használathoz?
- Ha mondjuk a monitor nem 16:9, hanem pl. egy F/QHD 21:9, akkor is kitölti a teret a kép vagy oldalt kis fekete sávok lesznek láthatóak?
- Ha 1 lyukból áll az átalakító (tehát USB nem fér bele), akkor a készülék hány bluetooth eszközt tud csatlakoztatni? Gondolok itt egy bt hangszóróra, egérre, billentyűzetre. (erre és mondjuk erre gondolok.)
- Egyéb pozitív / negatív tapasztalata valakinek?Köszönöm!
-
andrys83
aktív tag
Nfc frissités érdekes hogy nekem sem jött... Ilyenkor mivan? Tegnap viszont pro modban bekapcsoltam az időzitőt. 2 secre első képet ellőtte aztan vegtelenitette magát. Tehat nem telt le sosem a 2s...
-
Harcsai
senior tag
Az új, 9.0.2.305-ös HiSuite lehetőséget ad wlan csatlakozásra is a telefonhoz és tök jól működik. (cserébe? nálam is eltűnt a frissítése óta a downgrade. Bár én nem is szeretnék visszalépni)
Szerintem ahogyan a frissítést imei alapján kapjuk, a downgrade lehetősége is ilyen lehet, valószínű ezért van, hogy van akinél van, van akinél nincs, ugyanazon firmware alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest