- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kitt lee
csendes tag
válasz
hmatthew19 #2293 üzenetére
Köszönöm
erről nem tudtam , hogy ez alapján számol.
-
pepe10.10
tag
válasz
hmatthew19 #2294 üzenetére
Hát ez számomra nagyon para... Fele olyan jò videòt csinál így, mint előtte, mintha 3X os zoom lenne rajta folyamatosan ès szemcsès is, pedig pont a jò kamerája miatt vettem ezt a kèszülèket.. így sajnos ez egy nagyon rossz választás volt, elkeseredett vagyok... Köszi a segítsèget..
-
hmatthew19
tag
válasz
rantotthusi #2290 üzenetére
Igazán nincs mit! Pie óta van benne, oreón meg nem volt
-
pepe10.10
tag
Sziasztok!
Nem találtam erről infòt itt a fòrumban, de az új frissítèssel most komolyan kivettèk a videòstabilizátor ON/OFF gombot, vagy csak èn nem találom? Ha tènyleg csak stabilizátorral lehet mostmár videòzni akkor megy a kukába ez a sz@r.. -
kitt lee
csendes tag
Az miért van , hogy 100%-os töltöttség mellet a fennmaradó akkumulátor idő mindig más?
Januárban vettem , akkor az első töltés után az aksi idő úgy 50 óra volt energiatakarékba.
Utána 40-85%-ig töltöttem mindig úgy 34 órát írt .
Most meg hagytam lemerülni 10%-ig és töltöttem maxra, így meg 24 óra a várható aksiidő .Ez normális? -
rantotthusi
tag
válasz
hmatthew19 #2260 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a Segítséged Én ezt nem is tudtam hogy van bene ilyen mód!
Megtaláltam bekapcsoltam és a 209 ... ezer pont helyett 216 ... ezer pont lett talán egy picit többre számitottam de igazából ennek is nagyon nagyon örülök szép fejlődés ez is!
-
radesz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket/tanácsotokat kérni. P20-as független telóm van, még nincs egy éves.
Eddig minden rendben volt a kamerával és nagyon szép képeket tudtam készíteni, de kb 2 hete elég homályos képet csinál és már a képernyőn is látszik a fotó elkészítése előtt, hogy valami nem stimmel, nem éles. Fekete-fehér módban minden rendben, szép éles képet készít, de színes módban sajnos nem. A páromnak p20 lite van, az sokkal szebb képet készít színes módban.Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond? Bízom benne, hogy nem kell szervizbe vinni, gondolom több hét lenne, mire megszakértik.
Köszönöm
-
Talala
senior tag
Üdv! Olyan gond lépett fel, hogy minden képernyő felébresztésnél duplán rezzen a telefon mint ha valami értesítés lenne, de nincs semmi jele annak. Illetve használat közben is 60 másodpercenként, konkrétan mikor a telefonon az óra percet vált (óra appban ahol mutatós óra mutatja az időt) megtörténik ez a (bip-bip) 2 rövid rezzenés. Hol kapcsolható ki???
-
Dino69
aktív tag
Aki szeretné magát nem mellőzni a legújabb frissítésektől, annak javaslom Ezen sorokat
-
DjShockh89
tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet? [UAG PLYO HUAWEI P20 HÁTLAP TOK]
-
arghoska
tag
erre valaki?
Azóta már pie van fennt, de a probléma azóta is fennáll. -
GSPLR
senior tag
válasz
joefasalasso #2281 üzenetére
-
joefasalasso
aktív tag
Biztos, már sokszor volt téma, de kérlek benneteket, ajánljatok nekem egy, lehetőleg vékony üvegfóliát aminek a széle is rásimul a kijelzőre és lekerekített. Köszi
-
Fekka
tag
Sziasztok,
nekem is megjött a Pie. Bocsánat, ha volt már, és már sokaknak a szájába rágták, de inkább biztosra mennékHa HiSuite-tal csináltam egy biztonsági mentést a gépre, és utána csinálok egy FR-t, majd frissítek Pie-ra, akkor minden cuccot vissza tudok majd állítani a gépen lévő mentésből (névjegyzék, sms, appok, jelszavak, stb)?
Köszi! -
Nyíltan nem mered a véleményed megfogalmazni csak áthúzva?
Lehet igazatok, neked külön is lehet. A gyártó által kiadott android szoftver szempontjából szerintem nincs különbség hogy a megfelelő rendszer mountokon mi futtatja le a wipe-ot. Ez nem windóz. Az android a /data és /cache "partíciókra" ír mindent ami a konfiguráció működéséhez kell, ezen felül a frissítés lewipeolja azokat a partíciókat, amik a frissítés során adatcserét kaphatnak:
/system
/vendor
/odm
/version
/product
/custA júzer a /media-n garázdálkodik, az appok és a rendszer a /data-án és a /cache-en dolgoznak. A formázás mint törlési funkció akkor kellhet, ha főzött rendszer + kernel kombó van ami más header adatokkal dolgozik mint a gyári google féle jáhagyott / javasolt. Esetleg a rom főző betett egy Adoptable Storage funkciót és előtte a lecsupasztott Systemet kisebbre veszi, a /data-t vagy /media-t pedig nagyobbra. A Recoverys módszer átlagos felhasználónak akkor jön jól, ha a rendszer totálisan össze van borulva és a boot illetve menü júzer általi elérése sem jön össze.
Amúgy pedig vettem egy P20-as telefont a saját pénzemből karácsony előtt, ha gond van vele vagy frissíteni kell magam végzem, bár a nejem használja. Viszont ehhez amúgy semmi közöd sincs, és akkor is kommentelhetnék és véleményezhetnék bármit ezen a fórumon, ha az adott eszközzel soha nem is találkoztam volna.
-
GSPLR
senior tag
Nem nehéz pedig. Recoveryből újra is formatálja a rendszert, a gyári visszaállítás csak resetel. Van differencia bőven. Mondjuk úgy, hogy előbbi a "hard" utóbbi a "soft".
-
válasz
KenBlock43 #2275 üzenetére
Semmiben.
-
HAGYMAFA
tag
Sziasztok! Ma üzemeltet be a telefont. Az miért van hogy üzenetek pl face, messenger, email stb kis kék pöttyel mutatja ikon jobb sarkában. P10 litenal piros alapon kis számmal jelezte, hogy pl hány üzenet jött.
-
misung74
csendes tag
Miért nem sikerül frissítenem?
-
-
istnag
addikt
válasz
KenBlock43 #2269 üzenetére
Recovery-ből csináld.
-
GSPLR
senior tag
Vagy recoveryből wipe.
-
punky10
addikt
válasz
KenBlock43 #2266 üzenetére
Akkor ezek szerint már 9-es droid van a telefonodon,csak szeretnéd az új rendszeren mindent ujratelepiteni?
Mert akkor elég,ha a telefonon csinálsz egy gyári visszaállítást,az lerezeteli az eddigi beállításaidat,és kesz egy szűz pitéd.
Beállítások/rendszer/visszaállítás
Ehez nem kell PC... -
KenBlock43
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol van lehetőség a telefonszoftver teljes újratelepítésére? HiSuite-ban nem találtam erre lehetőséget, de pl. még a Sony Z Ultra-nál a PC Companionban volt olyan, hogyha esetleg mondjuk valami volt a szoftverrel, akkor újra lehetett telepíteni és a legfrissebb Android-ot tette rá. Megkaptam én is a 9-es Android-ot, de főverzió váltásnál jobb szeretem újratelepíteni teljesen.
Köszönöm, szép estét!
-
istnag
addikt
A random fantom rezgés okát sikerült megtalálni. Szóval a FR után mindig volt egy értesítés az Android Setup tol, hogy a telepítés után a készülék beállítás folytatódik. Ranyomtam, látszólag végig is ment, de a folyamat bentragadt a memóriában. A fejlesztői beállítások, futó alkalmazások között kilőttem és nincs többé ok nélküli rezgés. Egyébként jó a Pie, a vezeték nélküli kivetítés, nagyon bejön.
-
HAGYMAFA
tag
Sziasztok!
Tegnap megrendeltem a készüléket a firstphon-nál olvastam, hogy egyes csomagokba van egy szilikon tok is, tényleg jár hozzá?
-
mrbarbrady
tag
Hogy tudok whatsapp-os csengőhangot sim kártya csengőhangnak beállítani pitén?
-
hmatthew19
tag
válasz
rantotthusi #2259 üzenetére
Mert itt már van teljesítmény mód. Kapcsold be és úgy csináld újra a tesztet. Akkumlátor beállításain belül van.
-
rantotthusi
tag
juhuu nekem meg is jött péntek este!
P20-am van egyébként! Tök jo meg minden de valamit nem értek a 8.1-el az antutun csinált a telo 209 000 pontot most meg az a 9.0-val csinál 166 000 pontot ez miért lehet? ennyire visszafogja a teljesitményt nem pont hogy több pontomnak kellene lennie talán valamennyivel?
-
-
cssaszi
tag
Ez érdekes!Erecoveryvel megnéztem hogy talál e újabb verziót(jelenleg pite b160 van fent orosz módszerrel).Talált is ugyanúgy b160-at.Erre kiváncsi leszek!
-
joefasalasso
aktív tag
Melyik az alapértelmezett téma a frissen bontott gyári független P20-on? Köszi.
-
Pompi
nagyúr
Annak aki dloaddal sütötte ki a pitét annak jött már ez a 197-es update?
-
punky10
addikt
válasz
Vinous_89 #2245 üzenetére
Szerintem nem kell a HiCare sem,nekem tegnap este szimlán f3lajánlotta a frissítést.Eddig nagyobb hibákkal nem találkoztam,az új keresőt(illetve azt,hogy ne jöjjön elő)még szoknom kell.Az alkalmazásváltó feles,a régi egyszerre több oldalt mutatott(gyorsabb volt) az új viszont pontosabb(kevesebb a mellényomás).Ami eleinte bosszantott,az az,hogy a kedvenc témám nem úgy működött,ahogy régen,konkrétan a tárcsázó használhatatlan lett.Fehér alapon fehér felirat...
Másik ,kompatibilis témával orvosolható,tehát nem nevezem nagy hibának.
A vezetékmentes kivetítést 1 tv-n próbáltam,eddig nem győzött meg...De adok még neki esélyt,igazából túl nagy igényem nincs,csak tartalomfogyasztás.Esetleg pár gyengébb játék...
Kamerában,üzemidőben még nem vettem észre semmi különbséget,de még csak 6 órája vagyok a Pitén...
A dark-módot hiányolom,nemsokára elterjed az új csutka-rendszer,én meg jövőre hallgathatok az almarajongó ismerősöktől,hogy a kínai "szarom" ezt is az Iphone-tól másolta...
De a rövidtávú következtetés:a rendszer újabb,de hogy jobb-e...?Majd kiderül... -
Vinous_89
tag
Megérkezett a Pie Telekomos független készülékre, HiCare keresztül le is lehet tölteni.
-
joker1220
őstag
Én még a múlt héten felraktam a vodás simmel. Amikor vissza raktam a T -s SIM kártyát utána jött egy konfigurációs frissítés, aztán tegnap kaptam még egy konfigurációs frissítést is. DT.HUN 9.0.0.5 néven...
-
punky10
addikt
Úgy néz ki,hogy a Telekomos telefonokra is elkezdődött a frissítés...
-
sinick
senior tag
válasz
hmatthew19 #2230 üzenetére
Én fel is raktam. Van erről valami részletesebb changelog?
Amiket eddig hirtelen észrevettem:
+ itt a 2229-ben írt problémám megszűnt
+ a hangszóró bili illetve dobozszerű hangzása megszűnt, kapott egy kis magasabb hangszínt és vettek le a középből
+ hangerőszabályozás lépésenkénti mód helyett finom módon
- fekete helyett fehér a lebomló gyorsmenü (nem jöttem rá, hogy mivel lehet sötétre visszaállítani)
- alkalmazás eltávolítás nem képernyő tetejére húzható a kukába, hanem helyi menüként jelenik meg (felhúzós jobban tetszett, ezzel könnyebb véletlenül törölni)
- mintha kicsit röcögősebb lenne az egész launcher, főleg a taszkváltás illetve Chrome-ban a lapváltás, de mintha az egész Chorme lassabb lenne
- jól látom, hogy a gyári kameraapp megzabál majd 1 giga ramot? (mondjuk nem nagyon izgat, amíg van miből)(Ui.: Nemrég váltottam Andoidra, előtte WP8.1-esem volt)
-
_CICAFIU_
aktív tag
válasz
hmatthew19 #2236 üzenetére
9.1.1.303 a hicare verziója de nekem ott nem jelez frissítést még.
-
bobek77
csendes tag
T-s vagyok én is, OTA-n megjött a Pie múlt szombaton.
-
_CICAFIU_
aktív tag
válasz
hmatthew19 #2232 üzenetére
Hicare-ben hol vagy hogyan?
-
GSPLR
senior tag
válasz
hmatthew19 #2232 üzenetére
Hoppá! Tényleg
Köszi, meg is van az esti elfoglaltságom.
-
GSPLR
senior tag
válasz
hmatthew19 #2230 üzenetére
Én is T-s vagyok de még semmit nem talál... akkó majd szerdán
-
sinick
senior tag
Sziasztok! P20-amról Gyári MirrorShare-val küldenék képet a tévémre, de nem jön össze. Megtalálják egymást, összefütyülnek, tévém megerősítést kér, majd mikor tolná át a képet, akkor teker teker teker pár másodpercig, majd a telóm bontja a kapcsolatot és végül a tévém is. A tévém egy öt éves 50GT60E plazma. A tévém egy P10-es telóval és két M5-ös tablettel gond nélkül működik a gyári MirrorShare-en keresztül. A telóm egy szintén öt éves Samsung tévével is gond nélkül működik. Az az érdekes, hogy a telóm a tévémmel a Miracast Screen Sharing/Mirroring Shortcut appon keresztül működik, ami jó lenne, mert ingyenes és reklámmentes, csak lassú, 3-4 mp késés van (míg a gyárival 1-2), meg inkább jobb lenne a gyári, mert gyári és eszköztárról pikkpakk elérhető. Kisebb felbontást is próbáltam, de így sem jó.
A telómon milyen beállítást keressek még?
Köszi: sinick
-
kitt lee
csendes tag
Játszik itt valaki vagy próbálta már p20-on a Csr Racing 2 nevű játékot?
Régi Samsung S5 telón gond nélkül futott , de ezzel van 4-5 fps-em .
Lefuttattam az Antutut (209000pont) , Asphalt 9 is megy rendesen . Csak erre ez egy játékra allergiás? -
hmatthew19
tag
Volt persze, szűkítettem az alkalmazásokat is, de nem akart működni. Visszaraktam oreora, és nekem jobban tetszik, gyorsabbnak érzem több téren és most ez nem mindenhol így van, nálam van ez, elofordulhat. Majd ha kicsit csiszolgatják, lehet az enyémen is jobban érződik.
-
joker1220
őstag
Kérj kölcsön egy voda simet. Csak azt rakd bele és azonnal jön a pie. Utána ha lement az update, telefon kikapcs, rakd vissza a saját sim et. És voálá
-
rantotthusi
tag
Én ugy várom már a pie-t pár napja jött egy 1.3 gigás updeta de az nem az volt hanem a googlenek valami frissitése és most várhatok ki tudja meddig pedig hirtelen már azt hittem az érkezett meg! P20 imádom amugy!
-
sharp4
őstag
válasz
hmatthew19 #2218 üzenetére
Ezzel a hibával én nem találkoztam. Wipe megvolt?
-
Hoze76
csendes tag
Nekem a Viber-el van gondom.
Konkrétan már 2x előfordult hogyha nem indítom el, akkor nem kapok üzenetet, de amint elindítom, ott van(nak).
Ügyanezt tapasztaltam a Hangouts -nál is.
Más üzenetküldő, pl. Messenger, WhatsApp működik rendesen. -
Injun
senior tag
Frissítés után be kell kapcsolni a gyorstöltést,vagy csak simán nincs már ilyen?
-
Pompi
nagyúr
válasz
hmatthew19 #2214 üzenetére
Mi lesz stabilabb? Nálam teljesen stabil a pite.
-
hmatthew19
tag
Na hát sikeresen vissza tudtam állítani 8.1.0.168-ra.Frissítő nem jelez semmi újat de nem is kell, majd ha stabilabb lesz frissítem.😁
-
Mans20
addikt
A pitében hogyan tudok változó hátteret betenni? A főképernyőre tudtam többet is, most valahogy nem találom hol kell.
-
ricsi1224
csendes tag
Sziasztok!
Nektek is eltűnt EMUI 9 alatt a digitális headset menü? Ahol látható volt a firmware-e a headsetnek és nekem az elején frissített is. -
SFAkos
aktív tag
Na ma pedig a vodas 2. simnel VF Mini Bazis a carrier name. Ki tudja miez?
-
sharp4
őstag
válasz
Williamgrant #2202 üzenetére
Én eddig is megvoltam, vigyék, ami kell
-
joker1220
őstag
Szia!
Nem jelenik meg, csak a beállításokban van egy kapcsoló és a szolgáltatónál be kell kapcsoltatni.
Tavaly augusztusban vettem a telefont a T -nél és azonnal be is kapcsoltattam a VOLTE -t. Miután jött az SMS hogy aktiválták a szolgáltatást csak annyi különbséget vettem észre hogy hanghívás közben is megy a 4G net.
Hangminőségben csak akkor van különbség ha mindkét oldalon működik a VOLTE. Tehát ha olyat hívsz akinél nem működik akkor nincs különbség. Azt is mondják hogy kevésbé meríti az akku -t a hívás ha a VOLTE be van kapcsolva. Ebben sem láttam lényeges különbséget.
Üdv
-
ctibor
senior tag
Ez a VoLTE dolog nem hagy nyugodni...
Ha van olyan fórumtárs, aki Telekom előfizető, bekapcsoltatta a 4G hang szolgáltatást a P20 telóján és az állapotsorban látszik is a VoLTE logo, kérem, jelezze!
Az én Mi Mix 2s telefonomon bekapcsolás után rögtön megjelent a felső sorban a VoLTE jelzés, a nejem P20-án viszont semmi változás... Azt szeretném kideríteni, azért-e, mert a P20-Telekom kombináció sajátossága, hogy nincs kiírás, de ettől még működik, vagy azért, mert az ügyfélszolgálatos valamely okból mégsem kapcsolta be?
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Last Epoch
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest