Huawei P20 - ez is kétkezes lett

Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei P20-család eddig legtöbbet emlegetett tagja a három hátlapi kamerával szerelt, OLED-kijelzős, IP67-védettségű P20 Pro, viszont igazán széleskörű elterjedésre nem az, hanem a kisebb, kevesebbet tudó, de jelentősen komolyabb darabszámban gyártott P20 számíthat, ahogy azt elődpárosok (P10 és P10 Plus, illetve P9 és P9 Plus) kapcsán már tapasztalhattuk. A 270 000 forintos árcímke helyett már most a 200 000 forint alatti kategóriából csábítgat az utótag nélküli P20, ám szolgáltatói kínálatban valószínűleg még komolyabb lesz a differencia a közeljövőben. Tesztkészülékünk a VIP-Phone-tól érkezett!


[+]

Röviden, még az elején érdemes átnézni, miből kap kevesebbet, aki P20-at választ. Jóval átlagosabb, ugyanakkor egységesebb, harmonikusabb külsőt kapott, három helyett két hátlapi kamerával, telés fotózási lehetőség nélkül, 40 megapixeles felbontás helyett mindössze 12 natív megapixellel. A por és víz elleni védettsége IP67 helyett mindössze IP53-as, tehát gyakorlatilag jelzésértékű. OLED kijelző sincs, helyette egy kisebb méretű, 5,8"-es, de azonos felbontású IPS panel jutott, rá, a vitatott notch-szenzorszigettel együtt. Kimaradt a sztereó hangszóró. Alapjait tekintve egyforma hardvert kapott a két kütyü, villámgyors tárolókkal, de itt 6 GB helyett csak 4 GB RAM áll a felhasználó rendelkezésre. Az akkumulátor kapacitása is karcsúbb, 4000 helyett 3400 mAh jutott a P20-ba.


[+]

A fehér dobozban a készülék mellett a Huawei SuperCharge gyorstöltőt találtuk meg a Type-C kábel társaságában, illetve jár hozzá egy hagyományos, szimpla Type-C - 3,5 milliméteres jack átalakító, és egy Type-C csatlakozós, az Apple-féle EarPodsra erőteljesen emlékezetető earbud headset. A mobilon gyárilag van egy jó minőségben felhelyezett előlapi fólia, illetve a tesztpéldányunkból nem maradt ki az áttetsző szilikon tok sem, ám beszerzési helytől függ, hogy ez utóbbit megtalálja-e benne a friss P20-tulajdonos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés