- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnsmithnex
tag
-
DokiBaxxi
őstag
Én amúgy komolyan nem értem hogy tudtok ilyen szinten f*s képeket lőni a telefonnal (már bocsánat). Sőt, amik a tesztben vannak, azoknak egy része is valami gyalázat (és akkor emiatt le is értékelik a telefont...). Én kikapcsoltam az MI-t és auto módban, 12 és 20 megapixelen is teljesen jó képeket tudok készíteni. Nyilván nem fogja megugrani egy több százezer forintos fényképezőgép szintjét, de aki ezt elvárja az nagyon elveszett
Persze, ha napos időben az égre fókuszálsz, akkor sötétebbek lesznek a fák, de nem igazán láttam még telefont amin nem így lett volna.
Szerintem elég jó a kamera. Nem mondom, hogy nem lehetne javítani, mert igenis ráférne még egy kis hangolás (főleg a videózásra, OIS magasabb felbontásokon és FPS-en pl.), de sokan kicsit túlságosan is fikázzák. Szvsz.(#296) Miki7712
Changelogban mit írnak, miket csinál az update? -
Miki7712
csendes tag
Hali. Nem tudom mobilrol hogy kell képet csatolni de most jött egy frissités. 8.1.0.132
573 mega -
Acidburn
csendes tag
Akinek gondjai vannak a fotózással
Angol nyelvű de szuper videó
[link]Érdemes megnézni
-
Mans20
addikt
válasz
CartmanLand0 #290 üzenetére
Nekem upc-s van, felhívtam a Huawei-t, ott mondták, hogy magyar a mobilom, él rá a 2 év gyártó gari és elég az a papír amit az UPC adott.. A 3 hónapos kijelzőgaranciát is érvényesítettem.
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Adott egy P20 ... dual simes, nem szolgáltatos, elözö tulaj UPC elöfizetéshez kapta vagy mi ... garancijegy van meg hozzá ... ez elég a garancia érvényesitéséhez ?
-
johnsmithnex
tag
Túltolja a HDR-t auto módban. Kikapcsolni nem lehet, marad a pro mód.
Kicsit viccesnek tartom azért, hogy top kamerás mobil és ilyen képet csinál. Persze vannak esetek amikor nagyon ügyes és szép képeket csinál, de elvileg minden helyzetben jónak kellene lennie.
Na de mind1...
-
Mans20
addikt
válasz
johnsmithnex #285 üzenetére
Nálam akkor van ez, ha ráfókuszálok a fákra vagy valamire ami a talajon van, így beég az égbolt meg világos lesz minden. Sajnos ez ilyen.
-
johnsmithnex
tag
Ezt autó módban lőttem MI mester nélkül.
Miért olyan a kép mint egy olajfestmény?
Nem lehet kikapcsolni a hdr-t vagy valamit ami miatt ilyen "varázslatos" lett?
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Miki7712 #280 üzenetére
Hát jól el van rejtve
Google app -> jobb alul a 3 vízszintes vonal -> Settings -> Google Assistant fül alatt Settings -> Phone -> Voice Match-es beállítások
Persze mivel az asszisztenst magyarul nem lehet használni (tudtommal) így csak akkor működik, ha angolul beszélsz hozzá (amit csak akkor tehetsz meg, ha a telefont is angolra állítod, ha jól tudom).
-
DokiBaxxi
őstag
-
Miki7712
csendes tag
Csak egy kérdés hátha valakinek van tapasztalata. Ha éjszaka nem rakjátok töltöre kb mennyit esik a töltöttség?
Nekem egy 8-9 órás időszak alatt 9-10-11 százalékot. Ezt egy picit sokkalom az elöző telefonjaim 2-3%-ot estek max. Nem gáz mert összeségében rohadt jól birja az aksi csak ez meglepett egy kicsit és nem tudom normális e?
-
Pompi
nagyúr
válasz
Skimaster #273 üzenetére
Rendszer - A telefon névjegye és itt elkezdesz a build-számra kattintgatni, pár kattintás után (ki is fogja írni) feloldja a Fejlesztői beállításokat, ami eggyel visszább van a főmenüben alul. Itt elég sok minden van, de közép részen megtalálod amiről most szó van a "kirajzolás" részben, mind a három animációra vonatkozó értéket lehet 0,5x állítani, sokkal pattogósabb lesz a rendszer.
-
johnsmithnex
tag
Lassúnak én sem mondanám. Inkább csak azt, hogy nem elég fluid a rendszer.
Gyorsan betölt mindent, de a görgetéseknél vagy az animációknál vannak mikrolaggok. Nem annyira feltünő, de észre lehet venni.
Összességében jó telefon. Akksi jól bírja, kamera nem rossz, bár egy Gpixel2 1 szenzorral szebb képeket csinál mint ez 2-vel vagy a p20pro 3-al.
-
Miki7712
csendes tag
válasz
johnsmithnex #264 üzenetére
Nekem 1 hete van meg honor 8 után. Én is éreztem rendszerlagot. Fejlesztöi beállitásokban átállitottam az animácio sebbeségét 0.5re azota nincs. Viszont minden másban szuper a telo. Sebbeségre aksira kamerára semmi panaszom
-
Pompi
nagyúr
válasz
johnsmithnex #266 üzenetére
Én április közepe óta használom, fent van minden ami kell és az előző telefonon (S8) is fent volt, de nem érzem cseppet sem lassúnak vagy laggosnak a rendszert, sőt.
Valóban kár, hogy csak 1080@30fps-nél van stabi, viszont ott legalább nagyon jól végzi a dolgát. -
taz1
csendes tag
válasz
Nekem meg 3 hónapja van meg és nem laggol. Nagyon ritkán van, hogy esetleg megdöccen egy kicsit, de az is alig észrevehető. A kamera szerintem nagyon jó képeket készít, mondjuk én az AI-os marhaságot kikapcsoltam a fenébe. Ha meg van az embernek ideje a raw képekkel bűvészkedni akkor még többet ki lehet belőle hozni. A videó szerintem a kamera gyengepontja, nagyon idegesítő, hogy se full HD 60 fps-nél, sem pedig 4k-ban nincs OIS, de ez van, el lehet ezzel is lenni, vagy venni kell egy gimbal-t, ha a videó nagyon fontos. Igazából ebben az árszegmensben szerintem nem annyira van párja a p20nak az idei telók közül.
-
Mans20
addikt
válasz
Nálam nem akad, mondjuk még alig raktam rá valamit. Nekem tetszik a rendszer és gyors is. Nagyon gyorsan feltölt. A kamera az ami csalódás. Eddig nem nagyon van kép amire azt mondanám, hogy milyen jó lett. A videó része elég jó, végre van rendes OIS. A fogása a telefonnak horror, valami jobb tok ajánlott rá.
-
johnsmithnex
tag
Sziasztok!
Pár napja vagyok P20 tulaj.
Vegyesek az érzéseim..
Volt Honor 8-am amit egy 2 hét iphone 6s használat után leváltottam P10re.
A Honor 8 előtt 3 évig Nexus 5-öt használtam.
A P10-el voltak kisebb bajaim ami miatt megváltam tőle. Addig a jó öreg Nexust használtam. Sajnos az öreg HW miatt eléggé be tudott lassulni. A lényeg, hogy kellett egy új teló. P20ra esett a választás.
De nem vagyok elájulva tőle. Mikrolagok mindenhol. Nem értem, hogy egy csúcsteló, miért ilyen fos. Az oké hogy pl a facebook görgetésénél akad, ez lehet az app hibája. De ha a beállításokba is akadozik a felület az már szégyen. Nem értem a tesztekben miért mondják hogy nincs semmi akadás. Lehet kicsit túl sokat várok de a 40e ftos xiaomi-n simábban mozognak az animációk.
Más is tapasztal ilyet vagy csak én vagyok ennyire körülményes?
-
DokiBaxxi
őstag
Valaki tud esetleg ajánlani erre a telefonra minőségi(bb) üveg képernyővédőt? A gyári egész jól bírja bár már látszódnak jele a használat jelei és gondoltam jó lenne rá valami komolyabb.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
DokiBaxxi #257 üzenetére
Megszokás. Még vagy 20 éve, (de lehet, hogy már több is) volt egy féltégla Ericsson GH172 készülékem, aminek az akkuja jó, ha kibírta reggeltől estig töltés nélkül. Így hozzászoktam, hogy esténként kikapcsolom a telefonom. Ráadásul néha jól is jön, ha éjjel nem vagyok elérhető.
-
ufonauta
aktív tag
Következő kérdés. Beállítások/megjelenítés kiveszem a pipát az automatikus fényerő mellől és maxra húzom a fényerőt. Minden szép és jó, amíg ki nem kapcsolom a telefon. Bekapcsolás után megint a félig húzott automatikus fényerő fogad. Meg lehet valahogy jegyeztetni vele a beállítást? Piszok idegesítő minden reggel állítgatni a fényerőt. :mad:
-
bableves88
csendes tag
Sziasztok! Létezik hogy minden adat egyik pillanatról a másikra törlődött a telefonomról? Zsebembe volt és eltűnt minden adat fénykép minden...
-
ufonauta
aktív tag
Nekem meg egy olyan kérdésem volna, hogy az elkészített 3D képet meg lehet nézni valahogy számítógépen is? Mert így csak a telefonon nem sok értelmét látom.
-
manka66
csendes tag
Sziasztok...van egy régebbi Sony (jó minóségű) agybadugós fülesem, de ezzel az átalakítóval olyan doboz, semmilyen, rossz minőségű, hogy csak néztem... Lehet valahol állítani rajta, esetleg máshogy megoldani? Köszönöm..
-
tothbalazs94
újonc
Ma rendeltem meg a Huawei p20-at...kiváncsi vagyok rá. Több évi Iphone 5s, Se,6s után váltok vissza androidra. Kicsit vannak félelmeim az IOS hiánya miatt.
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Csütörtökön hozza a futár a P20-amat. Addig is egy kérdés.
Ehhez lehet okos tokot használni? (guglin nem kapok egyértelmű választ) Nekem anno a P7-hez volt és azóta P9 Lite-m van és hatalmas visszalépésnek tartom a P7-hez képest, hogy a P9 Lite nem kezel okos tokot. Remélem a P20 kezeli. -
Pompi
nagyúr
válasz
Zsolesz1885 #245 üzenetére
Éjszakai fotózásnál probáld ki az Este módot. 4 másodpercen keresztül exponálgat és ezekből rak össze egy képet. Elég hatásos és látványos.
Érdekes amit az akadásról írsz, mert nekem nem sikerült nagyon megakasztani, pörög ez a rendszer, de lehet csak Samsung után
Az akksi szintén nagyon jól bírja az S széria után, de igen a kamer fogyaszt, és igen, elég gyorsan fel lehet tölteni, de nagyon bírom, hogy tudom, hogy egy húzósabb napot is ki fog bírni.
Az ára szubjektív, kinek mi, hogy éri meg szerintem, a konkurenciát figyelembe véve sztem nem elrugaszkodott. Mondom ezt úgy (is), hogy biztos van jobb vétel (pl. OP6 is elég erős lett), de azok nekem pl. már nagyok méretben. Aztán majd a következő váltásnál meglátom, pár éve még a 4,7” volt az óriási -
Zsolesz1885
tag
Teljesen egyetértek. Engem le is beszéltek a Pro-rol, nem éri meg a felárat. P20 mellett döntöttem én is, de nagyon fogy, két üzletbe kellett bemenni hogy megvegyem. Nagyon kár hogy a P20-nak ilyen kevés a kommentje..
Tapasztalataim a P20-ról: szerintem gyönyörű képet készít. Néha az MI irkál vicceset, pl. lámpánál kiírja hogy tüzijáték. Éjszaka nekem egy kicsit nehézkes a dolog, automatán nem igazán lő szép képeket, ha kézzel babrálom akkor már szép eredmény hozható. A tesztben lévő épület fotó nekem nem jön össze.. A lámpa fénye sugárzik mindenfele. Ha esetleg van rá tanács éjszakai fényképezésnél milyen beállítást lehetne eszközölni, azt szívesen fogadom. Mert nem hiszem el hogy ez lenne neki a csúcs fotója amit én csinálok. Nappal amúgy nem lehet belekötni, villámgyorsan lövi a szebbnél szebb képeket minőséggel. A portré kép nálam rendben, úgy homályosít és ott ahol kell. Videót felveszi úgy ahogy, a slow motion rendben működik. Vaku erős, full sötét szobában is jó a kép. A telefon bizony melegszik, nem kell szerénykedni. Netezés közben görgetésnél be-be akad, néha látványosan. Egy kicsit lassúnak érzem a rendszert, sok a felesleges app amit nem lehet eltávolítani. Hangzás megfelelő, rendben van. Videólejátszás szintén rendben. A kijelző teljes fénynél nekem egy kicsit fakó, de lehet azért mert hozzászoktam a régihez. Az aksi gyorsan merül, főleg ha fotózok. 100-ról indulva egy félórás fotózgatás után már 60-körül jár. Töltés nagyon gyors. Összeségében elégedett vagyok vele, de az árát nem érte meg. 120-140 körülire lőném be.
-
tabletta
tag
Frissíthető 128-ra. Bővebben ITT
-
Pompi
nagyúr
válasz
mantequilla #238 üzenetére
Az van, hogy a P20 Pro a három kamerás rendszerrel elvitte a showt. Annak jobban is pörög a topikja.
Sima P20 tulajként én követem azt is, mert nagyon hasonló a két eszköz (még a fw verziószámok is ugyan azok). A működés tekintetében a három kamerán kívül gyakorlatilag ugyanaz (ok, több ram, amoled, de az ebből a szempontból mind1). -
Vikooo
addikt
válasz
Vagy nincs vele gond és mindenki tud mindent
-
Mans20
addikt
válasz
Pedig volt hírben, hogy jól fogy nálunk. A P10 elég népszerű lett, kíváncsi leszek ez mennyire.
-
mantequilla
aktív tag
Ez a telefon tenyleg ennyire nepszerutlen? Cirka 250 komment.
-
SpongyaBob
veterán
Ha egy adott apphoz a gugli elmentette a felhasználónév + jelszó párost (mert olyan gyorsan felugrik hogy rögtön rá is nyomtam amit persze rosszul írtam be) azt hogy tudom törölni?
-
MaddeNNNN
addikt
Üdv! Lehet már volt róla szó, de a consumer.huawei.com oldalon be lehet regisztrálni az IMEI számmal és a vásárlás dátumával 3 hónapos kijelzőgaranciára.
Firedaddy: Nekem gond nélkül megtalálta a Xiaomi MI Band 2-t.
-
Firedaddy
tag
Sziasztok. Másnál is elojott h nem talál egyes bt eszközöket? A mate 10 prom pikk pakk megtalalja a jbl clip2 hangszórót. A p20 nem. Van erre valami megoldás?
-
taz1
csendes tag
válasz
DokiBaxxi #228 üzenetére
Igen, általában csak AMOLEDes kijelző mellé éri meg az AOD, mivel oltt nem befolyásolja a fogyasztást, IPS szerintem nagyon merül vele. Mindenesetre a play áruházban van erre megfelelő app, azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire működőképesek. Ugyancsak megoldható a dark téma, netről vagy a play áruházból letöltöthető témák közt rengeteg van ami fekete menüvel és értesítési fügönnyel dolgozik.
-
Mans20
addikt
A videó felvételnél a hang minősége milyen? Nézte már valaki?
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a telefonban megtalálható az értesítési led, illetve az Always on display (vagy ahhoz hasonló)?!
Köszönöm előre is.
-
taz1
csendes tag
Mivel az üveg nagyon maszatolódik és csúszik ezért mindenképp kell rá egy tok. A szilikontok amit én használok védi a lencsét és a kijelzőt is, mivel van egy kis pereme. Viszont, ha a szoftvertámogatottság és a nagyobb kijelző nem olyan fontos akkor a p9el sem jársz rosszul szerintem, én nagyon szerettem. Ekkora árkülönbség mellett talán a 9es jobb vétel, amíg nem esik a p20 ára. Egyébként pedig úgy tudom, hogy a 9es is megkapja még az Oreo-t az új EMUIval, így még a régi szoftver sem lehet ellenérv egyelőre, feltéve, ha tényleg így lesz.
-
realist
őstag
Kösz a részletes választ.
P20 kapcsán tetszik a kijelző méret, a jobb kamera és az elöl lévő ujjlenyomat olvasó.
P9 viszont jobban bejön mivel sikban van a kamera lencse és fém a háza.Az ár különbség viszont jelentös. P9 4x ezer körül ér, a P20 kb 170e. Szóval nem tudom megér-e 130e pluszt...
-
taz1
csendes tag
Nehéz kérdés szerintem, én P9-ről váltottam és azt tudom mondani, hogy a p20 majdnem minden téren előrelépés és biztos nehéz lenne, ha vissza kéne mennem a 9-re. Persze nekem pont lejárt a hűségidő és a 20-ra kevesebbet fizetek havonta így ez bónusz nekem. Ha az ár döntő tényező akkor persze a p9 jóval olcsóbb, hiszen az egy két éves modell. Mindenkinek egyéni igényei vannak, a 9-es remek telefon és biztos, hogy elég lesz még egy ideig a hardver is mindennapi használatra, úgyhogy attól nem kell tartani, hogy elavult lenne. Jó kamera, jó üzemidő, gyors stb. Frissítéseket valószínűleg már nem sokáig kap majd, úgyhogy, ha ez fontos akkor érdemes ezt is számításba venni.
A p20 ezzel szemben gyorsabb, sokkal jobb kamerában is (az AI-os baromságot most felejtsük el) üzemidőben érezhetően jó pár órával többet bír nálam, ugyanolyan használat mellett és az új EMUI is nagyon sokat fejlődött. Aztán ott van a jóval nagyobb képernyő gyakorlatilag ugyanolyan méretű házban és szerintem külsőre is szebb, mint a 9 bár ez egyéni ízlés kérdése. Ami kicsit zavaró a p9 után az az előlapi ujjlenyomatolvasó (persze ez megint ízlés dolga, de a p9 olvasója jóval pontosabb volt, ez többször hibázik, bár a legutóbbi frissítés javított rajta, még így sem olyan jó, mint a p9en) illetve kihangosítva jóval gyengébben szól, mint a p9. -
SpongyaBob
veterán
A kamera szerintem elég korrekt. Jobbnak találom az S7-nél, de.. szigorúan csak RAW-ból kiemelve. Sokkal de sokkal jobb eredmény érhető el így, nyilván dolgozni kell vele, nekem mondjuk ez sem gond, megértem ha másnak az. A jpeg ugyanolyan borzalom mint a legtöbb mobilnak,. zajszűrt olajfestmény többnyire (1:1 nézetben). Leméretezve monitor méretre egyébként teljesen jó a végeredmény így is.
-
realist
őstag
Azok akik P9-ről váltottak, hogy érzitek mennyire érte meg? Tetszik a P20, de elég jelentős az árkülönbözet...
-
Vikooo
addikt
Kinek hogy teljesít az akku standby -ban? Mondjuk egy éjszakán át (~8 óra) wifi be/ki?
-
Mans20
addikt
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
SpongyaBob #202 üzenetére
Most nézem, hogy rosszul olvastam, bocsi
-
Mans20
addikt
válasz
SpongyaBob #204 üzenetére
Pompi szerintem nem jobb mint az S8, remélem azért nem rosszabb.
-
Mans20
addikt
válasz
SpongyaBob #202 üzenetére
Majd írhatnál a kameráról, hogy mennyire vagy megelégedve a képekkel.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
SpongyaBob #200 üzenetére
Vízjelet is ki lehet kapcsolni, ugyanott van valahol ha jól emlékszek
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest