- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
velkeibalesz
tag
válasz
#24536576 #10998 üzenetére
Csak pont a kedvenc játèkom, aminek a finálèjában vagyok, az utolsó rivális előtt....
Kíváncsi lennèk mate 10 pron, ami eleve Oreoval jött ki, hogy viselkedhet.
Amúgy nyomkodom a telefont, tènyleg egyre jobb az Oreo. Hasít, mint az állat, de nèhol sajnos vannak benne apró mikrolag-ok, èppen csak tizedmásodperces megdöccenèsek, amik b198 alatt nem voltak. Ha ezeket kijavítják, ez lesz a legkirályabb telefon. -
Koszonom, nekem is felment a 363.
Ellenben minden Google hitelesítőben tárolt fiók ugrott. Most szopás van, kizartam magam nagyjából mindenhonnan. -
törölt tag
válasz
velkeibalesz #10990 üzenetére
Talán mert az Oreo kb 3%-on áll, és a szoftverfejlesztők sz*rnak bele, hogy azon a pár készüléken megy e rendesen a játék?
-
lajozs
aktív tag
Ahogy olvasgattam, kíváncsi lettem a rendszerüzeneteimre, és valamikor teljesen fű alatt frissített 362-re. Észre sem vettem.
-
Acélfarkas
őstag
válasz
Láng Tibor #10993 üzenetére
Nekem nem jött össze, nem hitelesítettnek veszi. Kétszer is neki futottam. Szintén mókolás mentes rendszer. Pedig a 361-est is így raktam fel, mielőtt hivatalosan jelzett volna a telefon.
-
Láng Tibor
tag
válasz
-
Láng Tibor
tag
Végre sikerült nekem is fel tenni, mindenféle mókolás mentes a telefon.FF-ben az első és másodiknál nyomtam egy regisztert Proxyt átállítottam aztán frissítés közben vissza kézire és minden flottul végbe ment.
-
Norbi.
őstag
válasz
Hát, engem sose érdekeltek az antutu, stb. teszt pontszámok, ezért, mert ettől függetlenül nem akadásmentes és stabil a játék. De, érdekes módon más játéknál nem tapasztaltam ezt.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
puskint #10965 üzenetére
Az az igazság, hogy úgy próbáltam, hogy először fastboot módban feltettem a Twrp-t. Aztán megcsináltam a file-okat a kártyára és bele tettem a telefonba. A zip-eket úgy töltöttem le, hogy a filelist-ből kimásoltam a linkeket. Így letöltöttem mind a hármat ami az én telefonomhoz való. Utána neveztem át. Aztán Twrp-ből futtattam a zip-et amit a leírás írt de újraindulás után valamilyen telepítő hibát dob a telefon és csak restartolni lehet a rendszerbe. Hwota meg nem is rakja fel a Twrp-t. Hiányzik neki egy dll file ezért azt nem úgy tettem fel. Esetleg egy gyors útmutatót nem tudnál nekem leírni. Nem tudom mit csinálok rosszul.
-
Norbi.
őstag
válasz
velkeibalesz #10979 üzenetére
Felvettem ezzel a grafikát, nekem is akad.. na mind1, már amúgy is kezdtem unni a játékot..
-
bezo076
tag
Sziasztok!Az FF a L29 firmwaret akarja feltenni az Oreóból,viszont nekem L09-em van!Felrakhatom?Inkább megkèrdezem mèg mielőtt hülyesèget csinálok..😁😁😁
-
törölt tag
válasz
velkeibalesz #10983 üzenetére
Egy elérési útvonalat tudnál írni? Lehet, hogy nyílt hálózat miatt nem találom?
-
törölt tag
Üdv, a proxit merre tudom átállítani? Sohol se találom, pedig eddig mindig megvolt. Mobilnettel is működik a móka, vagy csak wifin?
-
velkeibalesz
tag
válasz
HollywoodBoy #10980 üzenetére
Èn csak egy wipe cachet csináltam ès nincs bug sehol. Pedig b198rol mentem 363ra. Full ota pv csomagot küldd rá proxyra.
-
HollywoodBoy
tag
ha felteszem a legfrissebb 363-mas verziót FF-el, akkor javasolt hogy csináljak egy teljes gyári visszaállítást utána? Csak mert ha nem muszáj akkor nem laknám be újra a telefont...
Szerk.: Jelenleg 361-es Oreo van fenn, de a teljes csomagot szedném le mert csak az jóváhagyott az IMEI-mre, az a 400 valahány megabájtos sima frissítés ami gondolom a 361 to 363-mat akarná jelenteni az nem engedélyezett. -
Norbi.
őstag
válasz
velkeibalesz #10977 üzenetére
Kipróbáltam az NFS-t, nekem hibátlanul megy, nem akad, viszont a grafikát lejebb vette, látszik az autón, hogy nem maxon fut.
-
velkeibalesz
tag
Na... b198ról frissítettem 363-ra, majd Wipe cache. A rendszer sokkal gyorsabb ès stabilabb lett, mint a b361es oreo vagy akár a b198. Viszont az NFS: No Limits játèkot próbáltam, az mèg mindig csak Nougat alatt megy simán, indokolatlanul beszaggat sok helyen verseny közben. Ezen kívül hibátlannak tűnik a rendszer. Nekem már nincs lelkierőm mèg egy hard resethez meg b198ra visszaálláshoz egy játèk miatt. Ez van, kèsz. :/
-
Bazsa74
tag
válasz
velkeibalesz #10972 üzenetére
Nem kell. Egyből feltolhatod.
-
Norbi.
őstag
válasz
velkeibalesz #10972 üzenetére
Èn 198 ról frissitettem egyből.
-
Bazsa74
tag
válasz
velkeibalesz #10968 üzenetére
A legutolsó pv végü firm-t tedd fel. Amin az imei ellenőrzésnél aproved-et ír.
-
velkeibalesz
tag
Nèzem a FF-t, több különböző 363-mas csomag is hitelesítve van. Melyiket kène felrakni? Meg előbb frissítsek 361-re?
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Nekem már megjött 1 hete kb. a 361-es Oreo OTA-n. De már eléggé elegem van a bug-okból amiket a 363-ra kijavítottak elvileg. FF-el szerintetek mennie kéne, hogy átálljak 363-ra? Az előbb megpróbáltam egy 4xx MB-os csomagot letölteni vele a Proxy-s módszerrel, de amikor leállítottam a letöltést, hogy kikapcsoljam a proxyt, akkor eltűnt a frissítés is mint lehetőség. Mi lehetett a probléma?
-
-
bogarfull27
tag
A 432 a legújabb rom, gondolom!
Valahogy le kéne rá cserélnem a kínai 340et! Downgradelnem kell ugye?
De hogyan és mivel? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Láng Tibor #10958 üzenetére
Én is bepróbálkoztam... FF-el próbáltam.
"A telepítőcsomagot nem tudta hitelesíteni. Ez a csomag nem hitelesített, és el lesz távolítva. Töltsön le egy hitelesített csomagot, és telepítse azt."
Ugyanazt próbáltam leszedni mint te, 2,70 GB.
Lehet, hogy a localhost 8080 nem kellett volna a töltés közben eltávolítanom?
Lehet megpróbálom egy másikkal. -
peanar
senior tag
válasz
Láng Tibor #10958 üzenetére
Melyik romra dobta fel és FF beavatkozása nélkül?
-
Láng Tibor
tag
válasz
Ferenczi Áko #10957 üzenetére
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Láng Tibor #10956 üzenetére
Ezt feldobta nekem is, de "csak" 2,5 gb..
-
mjani1172
addikt
Viszont semmilyen szinten semmilyen programmal nem tudok online rádiót hallgatni, 3 perc múlva bezárja.
-
lajozs
aktív tag
Vett a lányom egy Mpow Antelope fülest, hogy rávegyen a kocogásra... Nem nyert; mármint a kocogás. A fülest feltettem, jól és hosszasan (min. 6 órát) szól, de tévé elé van másik. Először itt kérdezném, aztán meghirdetem.
-
Szpisti
addikt
-
r0by
addikt
válasz
Bazsa74 #10938 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor annak az órának zárt os-e van. A hozzátartozó appnak nincs véletlen újabb verziója? Esetleg az óra topikjában, ha van, akkor nem panaszkodik más is az oreo-ra?
Hátha a következő frissítésben javítanak az értesítésen, mert sok panaszt lehet róla olvasni. -
puskint
tag
válasz
bogarfull27 #10935 üzenetére
Szia,
azzal a módszerrel nem lehet rebrand-elni, másképp kell. Ha jól értem, te kínai Oreón vagy s ekkor már elég bonyolult a dolog, pl. vissza kell térni Nougatra. Itt találsz leírást, de nem könnyű feladat. Asszem könnyebb lenne, ha nyitnád a bootloadert, rootolnád és letörölnéd a kínai szemetet. -
Bazsa74
tag
No újra feltettem az oreot. A problémám továbbra is fent áll. Az órámra csak akkor jön értesítés, ha feloldom a telefont, újlenyomattal vagy pin kóddal. Van valami beállítás erre? Vagy bármi amit kipróbálhatnék? Köszönöm
-
Szpisti
addikt
Kicsit visszaolvasol, vagy használod a keresőt, és megtudhatod, hogy senkinek nem megy, aki frissített.
(Kivéve, aki már feltette a 362-es, vagy 363-as verziót, azoknak már fut minden benchmark is. De ehhez ugye nyitni kell a bootloadert...)
Reméljük hamarosan érkezik OTA-n is a frissítés... -
tixem
addikt
Csak nálam nem megy fel az antutu? Hicare-ben korai hozzáféréssel vagy mivel (nem találom egyszerűen, katasztrófa ez az app) frissítettem egyet, emui update után csekkolni akartam mennyit dobott a sebességen, de nem tudom telepíteni, play store 501-es hibával rendre leállítja. A vicc az, hogy a frissítés előtt fent volt a telefonon az antutu és a 3dbench majd az update után eltűnt a 3d, az antutu meg nem indult el.
Gondolom a 8.0-nak lehet hozzá valami köze, próbáltam külső forrásból apk-val telepíteni, úgy sem. Kíváncsiságból megpróbáltam a geekbenchet felrakni, play store ugyanúgy 501-et dob rá.
Hol lehet a gond? Láttam feljebb mást is, hogy 8.0-ra váltott de ment neki az antutu.build: mha-l29 8.0.0.361 (c432)
-
puskint
tag
válasz
kinghaxor #10925 üzenetére
Itt találsz útmutatót. (a második bekezdés "Flash Update" kell neked.)
Itt megtalálod a legújabb Oreót.
OEM-unlock-ot ne felejtsd el bekapcsolni a Fejlesztői beállításokban.
Itt elég részletesen le van írva, hogyan frissíthető a Nougat Oreo-ra (neked nem ez kell, hanem az első link, de érdemes a flashelés előtt ezt is elolvasni, fontos tudnivalók vannak benne.)
Sok sikert.
-
válasz
bogarfull27 #10926 üzenetére
Ha már kamera, Mate 8 -ban és a Mate 9-ben is katasztrófa a vaku kezelése... User error vagy tényleg korom sötét kell az automata vaku üzemmód rendes működéséhez...
-
bogarfull27
tag
Nem tudom miért, de a kamera rettenetes! Sötét képet csinál!
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Van esetleg angol honlap ami rom telepítés lépéseit taglalja? Németül nem értek. A bootloader nyitva, parancssorral csinálnám, nyitni is azzal nyitottam. Tudná nekem valaki linkelni a legfrisebb oreo-hoz való twrp-t és a legfrisebb ki nem adott de hivatalos gyári oreot? 361-et szeretném cserélni a legfrissebbre és vissza zárni a bootloadert. Apropó otg-ről történő telepítés ennél a telefonnál működik? Előre is köszönöm a segítséget.
-
thrill
tag
válasz
thrill #10901 üzenetére
Kéne egy kis segítség!
A nagy theme keresgélésben, próbában az egyik elállíthatta a telefon alap fontját. Viszont sehol nem találom, hol tudnám visszaállítani., hiába installálok más theme-eket (gyáriakat) vissza, amik eddig jók voltak. Teljesen természetelellenes méretű és formájú textek jelennek meg mindenhol (pl. játékokban is).
Volt valakinek ilyen gondja, és ha igen, hogy oldotta meg? FR-t lehetőség szerint szeretném megspórolni. -
bogarfull27
tag
Helló!
Valki segítsen!
Hogyan tudnám a legújabb Eu. romot rákreálni a telefonomra!
Honnan tudom letölteni a hozzávalókat? És miket kell letölteni?
Most MHA AL00.... 340 van rajta. De rohadtul idegesít a sok kína f..ság!
Valaki segítsen légyszi! -
brd
nagyúr
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált, végül meggyógyult!
Az eRecovery-vel, ezzel a módszerrel sikerült egy bootképes állapotot előállítani. Először a B198-at próbáltam telepíteni, ám kaptam egy nagy FAIL-t az arcomba. Aztán a B197-et próbáltam, azt feltelepítette. Sajnos nem tudom, hogy a B198 telepítése más okból halt-e el, vagy a hálózat szakadt meg, mert nem tudtam ott ülni a telefon mellett, el kellett mennem otthonról. Az biztos, hogy elég lassan töltötte le így (4+ óra legalább volt egy-egy próba, a hálózati sebesség alapján, amit még a letöltések elején láttam). Az eRec.-es telepítés után már nem az eRec. akart indulni, hanem az OS, de nem sikerült neki, újraindulgatott, viszont bootloader módba való indítás után örömmel láttam, hogy a bootloader ReLock-ról sima Locked-re változott, valamint az eRec-ben már tudtam FR-t nyomni. Ez utóbbitól már elindult az OS is, de persze a FRP miatt kérte a Google acc-ot, megadtam és betöltődött az OS. OEM unlocking bekapcs., Google acc' töröl (valószínűleg ez már nem számított, de mindegy volt, úgyis be kell laknom újra a telefont a bootloader nyitás miatt), így a fastboot már ki tudta nyittatni a bootloader-t, utána TWRP flash, root, minden ok. -
peanar
senior tag
válasz
RECSKA #10914 üzenetére
és (#10915) velkeibalesz
Hiába MF-PV végződésű, ez nem fog (még) felmenni, mivel 3 zip-es (ami felmegy az a 2 zip-es).
(#10909) brd
Nem tudom, most nem másztam bele ilyen részletesen...anno honor6+-nál hazavágtam a telefont, kínai verzsönt próbáltam "eusítani", de nem sikerült, viszont a telefon nem kapcsolt be utána. Ha jól emlékszem, nekem akkor azért volt szerencsém, mert a kínai modellnél nem kellett engedélyezni a fejlesztői menübe az OEM feloldást, így ment a bl nyitás, recovery csere, illetve a felélesztésnél a különféle img fájlok telepítése.
-
Ma frissult az adatbazis a firmware finderben. De l09re egyiket sem engedi.
-
törölt tag
Kislányom mai fotózása Mate 9-cel. Tudom nem tökéletes, de otthoni körülmények közt ennyire voltam képes!
Flickr -
brd
nagyúr
válasz
peanar #10906 üzenetére
Köszönöm, de ez tud bármit is tenni egy olyan rendszerrel, ahol relock-olt a bootloader, és amit a "fastboot oem unlock xxxx" nem old fel? Mert ahogy én látom, ez lényegében egy UI a fastboot (és pár adb parancs) köré és mindegyik scenario úgy indul hogy: "végy egy unlock-olt bootloadert". Vagy valami elkerülte a figyelmem?
-
Muky_
tag
Szia.
Ha jól olvasom akkor csak a fastboot és az erecovery jön be. És sehogy se tudsz fastboot módban recovery-t felrakni és bootloadert nyitni.
Van még egy lehetőség ami ugyan fizetős,de az erecovery megléte a lényeg.
Funkyhuawei oldalon nézz körbe...
A multitool jó progi, de szerintem az sem tud segíteni, de egy próbát megér.
Sok sikert... :-) -
peanar
senior tag
válasz
kinghaxor #10904 üzenetére
és brd (#10895)
Itt van a Huawei Multi-Tool, én ezzel csináltam mindent, kivéve a kód kérést illetve a twrp-t valamiért csak adb-vel tudtam felrakni, de ez a tool sokmindent leegyszerűsít.
Persze mindenkinek csak saját felelősségre
-
puskint
tag
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
Leslie1966 #10903 üzenetére
Na igen ez a kód az ami nekem új. Vagyis itt már olvastam róla de előtte oneplus-om volt ott simán parancssorból lehetett nyitni. Ingyenesen honnan tudom ezt igényelni?
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
simacsiga #10899 üzenetére
Szia. Igen oreo-n vagyok, nekem is az oldotta meg, hogy felcseréltem a két kártyát. Köszönöm a segítséget.
Kicsit más téma. Szeretném felrakni a legfrissebb oreo frissítést. Ami még nem jött ota-n. Azt tudom, hogy nyitott bootloader kell ahhoz, hogy egy Twrp-t fel tudjak tenni. Utána abból pedig a rom-ot. Na most a bootloader nyitásra van tool ami ténylegesen működik? Mi a legegyszerűbb módszer rá ennél a telefonnál?
-
thrill
tag
Bocs a noob kérdésért, friss felhasználó vagyok.
A lock screenen valahogy fel lehet tolni az órát?
Illetve nézegettem más theme-eket, de nem találtam olyat, ahol fenn az óra, de a gyári, alap theme-ben tetszik a lépésszámláló mutatása, illetve a magazine unlock (változó lock screen képek). Tudtok olyat ajánlani, ahol ezek is élnek és még az óra is fenn van, vagy lehet pozicionálni? Megnéztem vagy 20-at de nem találtam. :/
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest