- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz
#82729984 #5701 üzenetére
Nem ertetlen, csak unom mar, hogy olyan dolgokat allitassz, ami egesz egyszeruen valotlan. Te jottel azzal, hogy a rozsaszin piros, en erre reagaltam, hogy nem, nem piros. En is tudok szar kepet is csinalni automatan is, meg jot is. Ez egesz egyszeruen csak user error. De en vagyok a hulye tenyleg, hogy megint bele megyek ebbe, pedig egyszer mar megfogadtam, hogy skippelem ezeket... Ugyis a parodnal van mar ez a borzasztoan rossz telefon, engedd el ezt a topikot, koszonjuk
-
zoleeno1
veterán
-
Tybike81
őstag
válasz
#82729984 #5679 üzenetére
Akkor, hogy ne csak rosszakat írjunk a kameráról. Automata módban készült, semmi változás. Szerintem többnyire jó képet csinál mint rosszst. Ja és azt vegyük figyelembe nagyobb frissítés még nem is nagyon volt. Tuti nem volt idő az Oreot meg a kamerát is össze hangolni....
Szerintem ettől nem kell jobb kép -
gusthy
veterán
válasz
#82729984 #5679 üzenetére
Jó, ez teljesen nyilvánvaló, mindenki olyna telefont használjon, amelyik a szívének kedves, ebben nincs is vita köztünk.
Valóban sok ilyen jelzés volt, és igen, lehet fw verzió kérdése is. Nekem 127a van fenn, sokaknak meg 125.
Ideje lenne már, hogy kijöjjön a frissítés, de gondolom, a Spectre azért erősen belesz.rt a ventillátorba, és nem feltétlenül akarnak kiadni egy olyan változatot, amelyik 178.000-es antutu helyett 78.000-et tud. -
gusthy
veterán
válasz
#82729984 #5673 üzenetére
"van egy valós hibája" - nos, ez sajna nem ennyire objektív.
Ma direkt csináltam egy csomó képet, olyan helyeken, ahol mindenféle pirosak voltak, és lekapcsolva az élénk módot mind a kijelzőről, mind a kamerából, egyáltalán nem volt jellemző a túlpirosítás, kb. azt hozta, ami a valóság volt. (Néha inkább "pirostalanabb" volt, mint az eredeti.) Az kétségtelen, hogy LED izzók esetén gyakran "eltéved", de mint kamerákkal kapcsolatban oly sokszor elhangzott, a fizikát nem nagyon lehet kicselezni, és a led izzók hullámhossz-spektruma az emberi szemhez van optimalizálva, nem a Huawei Mate 10 Pro kamerájához. Soha nagyobb baja ne legyen a telefonnak.Nyilván továbbra se tudja azt, amit a Canon DSLR kamera, de az nem is elvárás.
Természetesen az lehet, hogy a Te készülékednek van valami hibája, ki tudja, mi, de ha valami egyeseknél megjelenik, mint probléma, másoknál meg nem, akkor az - bár nálad lehet, hogy valós hiba - mégse általánosítható.
-
válasz
#82729984 #5675 üzenetére
Persze, hogy nem egyedi, annyira nem, hogy például a tegnapi méricskélésnél nem csak Huawei (mert volt ott az én Mate 10 Pro-mon kívül egy Mate 9 is), hanem Samsung és Apple gyártmányú készülék is állt be bizonyos esetekben külföldi szerverre a Speedtest alkalmazás által, ha nem volt helymeghatározásos támogatás.
-
mjani1172
addikt
válasz
#82729984 #5643 üzenetére
Mit vettél helyette?
Engem nem csak a színek zavarnak hanem a részletesség is. A feljebb linkelt képeken, van egy barométer? szerű valami, az s6 nál a skála adatait szépen el lehet olvasni, a mate-nél meg nem.
Viszont a mate mellett szól a mindennapi használat megbízhatósága, a stabilitás, nekem több mint egy év alatt nem volt térerő gondom, wifi gondom, 4G gondom, ez sajnos a samsungnál előfordult. Én személy szerint az ips- t is jobban szeretem,(mate9) nekem az amoled től fáj a fejem és a szemem.Az enyémet én a napi használatban nagyon szeretem, nagyon megbízható, csak hát a kamera meg a bluetooth.......
Nincsen rózsa tövis nélkül. -
soko70
aktív tag
válasz
#82729984 #5643 üzenetére
Nemrég kaptam én is egy 10 Pro-t, de a fényképező részével nagyon megvagyok elégedve. Van a családban egy Note 8 is. Szoktam próbálgatni a két készülék kameráit, hasonlitgatni a készült képeket, de a Note 8 annyira nem jobb sőt sok esetben rosszabbul teljesített persze csak automata módban használom.
-
malor
aktív tag
válasz
#82729984 #4946 üzenetére
Akkor nem ment át, amit mondani akartam. Semmi baj. Akkor ezt ne kameratesztnek hívjuk, hanem automata mód tesztnek. Aminek mindig az a vége, hogy végülis mindegyik mobil automatában hibázik. Attól, hogy a telefon atutomata módban hibázik, még nem jelenti azt, hogy ne tudna jobb képeket Pro módban. Még a M10P is. Azt hiszem, hogy van erről egy általános konszenzus is ebben a topikben erről. Ebből a három mobilból bármelyik sokkal jobb képminőségre képes Pro módban. Azt meg terelésnek érzem, hogy ez mondjuk csak egy szűk kisebbséget érdekelne, hogy mégis mennyivel lehet jobb egyik a másiknál, ha egyáltalán jobb. A mobilok Pro módjai nem annyira bonyolultak, hogy olyan körülményes lenne azzal fotózni. Ne vicceljünk már. Inkább olyanok fotóztak, akik maguk sem fotóznak Pro módban. Ezt inkább elhiszem.
Egyszerűen az emberi tényező még nem helyettesíthető semmilyen szoftverrel fényképezéskor. Legyen az tanulékony vagy teljesen zárt rendszer. A mobilok kamerájától sokan várják a csodát automata módban. Attól még egyelőre nem fogják megkapni. Ha éppen olyanok a fényviszonyok, a körülmények, a téma, akkor automata mód mobiloknál nagyon jó funkció. Azonnal és könnyen használható. Csak egy kattintás. Ha már nemokés valami, látjuk, a képernyőn, mert ott van előttünk a valóság, akkor ott van a Pro mód, hogy korrigáljunk és kihozzuk a legtöbbet. A korrigálás is másodperceket vesz igénybe. És ilyen statikus témáknál, mint az említett képek, nincs miről lemaradni. Se az épületek, sem a terek, sem a szobrok, de még a Duna sem fog elszaladni
-
Aryon87
félisten
válasz
#82729984 #4394 üzenetére
Akkor nem csak en latom igy. Teny hogy kulsoskent vagyok jelen, de mivel sok telo megfordult mar nalam, es elegge benne vagyok a kameratesztelesben, + volt is alkalmam osszevetni a Note8 "ellen", azt mondom nem user error ez a hiba. Es a jelenlegi helyzetet latvan most orulok hogy nem ez van nalam.
(Samu ugyis cseres lesz a beeges miatt, szal lesz majd Mate-m, de majd kesobb)
Ghusty: na ez is erdekes..
-
válasz
#82729984 #4048 üzenetére
Ott még ennyire sem foglalkoznak az ilyen jellegű problémákkal, szerintem legalábbis ezt mutatják a korábbi tapasztalatok.
Nincs struccozás, akinek gondja volt/van, az már többször is leírta, a kelleténél jobban ragozni felesleges, mert nem olyan dologról van szó, amivel mindenkinek csak a problémája van, pont ezért volt feszültebb a vita is, aminek a folytatását és pláne a fokozódását senki sem szeretné.
A gyártó felé kell jelezni, aki szerint javítást igényel, itt hiába lenne akár a kelleténél is jobban taglalva, a gyártó nem innen tájékozódik, adottak arra a hivatalos csatornák, ezen fórumon csak jobban elmérgesedne a hangulat, mert mint szembesültünk vele, indulatokat kelt inkább a dolog mind a két oldalon és a végén mindig akadnak néhányan, akik átmennek személyeskedésbe, flémbe, hangulatkeltésbe...stb., aztán a következő alkalommal már komolyabb szankcionálás lenne a vége - mint olvasható az az utóbbi illetékesi iránymutatásban -, az meg nem hiszem, hogy bárkinek is hiányzik.
Itt lehet kapcsolatba lépni a gyártóval: Link -
válasz
#82729984 #3761 üzenetére
Megannyi tesztet elolvastam, ahol automata módban mérettetett meg a készülék kamerája - linkeltünk ide is többet, vannak közte kellően részletesek is -, sehol sem írnak ilyen volumenű problémáról, itt is csak néhány ember tartja gondnak - nem is mindenki tulaj közüle, hanem csak egy rövid ideig próbálgatta -, a többség viszont nem, így nem lenne szerintem korrekt dolog.
Ezzel az erővel, bármelyik telefonnál van ilyen, hogy néhány ember problémásnak tart valamit, mégsem tűzdelik tele azokkal az összefoglalót, ha a tesztek és a többség nem.
Az elégedett többség fog elfordulni a topiktól a túltolt problémázás miatt, aztán maradtok néhányan, akik reggeltől estig és estétől reggelig taglalhatjátok a dolgot, nem lesz vitapartner, de a többség biztos nem ezt szeretné, hanem kellemesen társalogni minden másról is a telefonnal kapcsolatban.
Lehet jelezni a problémát a gyártónak, ha valaki olyan nagy gondnak látja, biztos kivizsgálják majd, aztán ha általánosságban tapasztalják, akkor javítani fogják, ha pedig más készüléken nem, úgy bekérik a hibásnak véltet és vagy tapasztalják és javítják, vagy nem, mert szerintük nincs mit, de valamilyen állásfoglalás születni fog és ez a lényeg. (Esetleg a gyártók szokásos márkavédelmi automatikus menete lesz, hogy ha nem is látják olyan szintű problémának, az ügyfél megnyugtatása miatt cserélik a készüléket.) -
gusthy
veterán
válasz
#82729984 #3761 üzenetére
Na azért az érdekesség kedvéért találtam még egy érdekes szempontot.
Pro módban lefotóztam a fehér falat csutkára letekert fehéregyensúllyal (2800K), lásd a végeredményt a mellékelt képen.
Ebből sose lesz fehér.Viszont ami érdekes, hogy HDR módban egész jól el tudja találni a színeket.
Viszont: a lakás jelenleg led izzóval van megvilágítva, aminek meglehetősen alacsony a színhőmérsékle (3200K elvileg). -
-
Masooo
aktív tag
válasz
#82729984 #3733 üzenetére
hmm értem amit mondasz!
a mate 10 képei szebbek mert a téma részletgazdagabb mint a 8as képei, de viszont az is látszik, hogy a fehéret a 8 sokkal jobban kezeli, nem csak az ajánlott képen, többön is látszik elsőre. Önmagában a 10 tényleg ámító de ha összességében nézem a 8assal egyben akkor gazdagabb de rosszabb fehér amivel számolni kell. Viszont ez orvosolható, a várt frissítés után a mate10 képei... whooooooaaa
-
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3729 üzenetére
Nem, te minden képet lefikáztál meghazudtoltál és kész. Ez nem beszélgetés...
Igazából nem érdekel a véleményed, csak visszajelzek, hogy nehogy azt hidd igazad van.ui: Azt írod, hogy fárasztó vagyok, hát használd a prémium fiók adta lehetőséget...
"ha egy felhasználó zavar, elrejtheted a hozzászólásait (ignorálás)" -
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3723 üzenetére
Mint mondtam, úgy válaszolok, ahogy az adott szöveg elvárja.
Hát meghazudtolsz olyan dologban, ahol nyilván lila gőzöd nincs, mert nem voltál ott!
De te állítod, hogy az biztos nem olyan... Én meg erről beszéltem...Érveket nem tudsz hozni, csak meghazudtolni azt aki ott volt a képek készítésénél... jaaaj ne fárassz.
-
Masooo
aktív tag
válasz
#82729984 #3717 üzenetére
Szia
Nos alapvetően biztosan van igazság abban amit mondasz, de megnéztem ezeket az esti képeket amit feltöltöttek, ha nagyítod amennyire engedi, látható hogy a zara feletti sárgás fényben szépen tükröződik, mégpedig fehéren v aránylag fehéren az utcai ledek egy része, sőt a képek jórészében a sárgás árnyalatok mellett bőven van fehér led.
A gond adott amit mondasz, de nem akkora tragédia így elsőre. Főleg ha frissítéssel majd orvosolva lesz.Amgy nézegettem a készüléket kinn és itthon is, rágódtam rajta sokat mert az u8500 óta huaweiket is nyúzok (kinézetre nekem a nem szappantartó (iphone amim sosem lesz és nem anyagi okokból, de nem akarok megbántani senkit az erről alkotott véleményemel) / másolás formák miatt a p7 tetszik, még mindig házi telónak napi szinten használatban van) de úgy érzem, nem lesz mate 10 telóm. Részint mert már azt hiszem, a teljes előlapos telók éve lesz a következő, hisz a mi mix 2 már egészen jó megoldásokban hozta ezt kellemes megjelenés mellett, részint mert 1-2 kicsi apróság hiáyzik számomra ebből a huaweiból. A készülékeim elkaristolnak még jövő karácsonyig, mert a mate 11-et azért kivárom.
-
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3717 üzenetére
Egyszer nincsenek színek egyszer meg túltolja a színeket? Ja na neee ezt fejezzük is be, mert már kezd szánalmasba átmenni
Az országház lenyugvó napnál mikor volt fehér? soha... a lenyugvó nap eleve sárga megvilágítás
A Zara márpedig sárga világítással van. Annyira bírom azt ilyet, hogy szerintem nem ilyen bár nem láttam élőben szerintem nem olyan eredetileg.Te voltál ott vagy én? Aztán még csodálkozol, hogy vehemens választ kapsz.Maradjunk annyiban, hogy neked nem felel meg nekem meg megfelel kész.
-
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3697 üzenetére
Na látod, ezért szubjektív minden vélemény. Ami nem baj csak ne kezeljük tényként!
Igen ki merem jelenteni, hogy újként (azért most már 1,5 hónap) 1 hibát véltek/vélünk felfedezni rajra.
Különösen azért szép eredmény, mert oreoval adták ki, és mégis minden rendben van vele. (kamera gondot letekintve) Pedig az új rendszerrel számtalan probléma szokott lenni.Azt nem állíthatom, hogy később se lesz gond a telefonnal, mert a jövőbe senki se lát, de mindenesetre nagyon pozitív volt az új rendszer ellenére.
Egy kicsit más:
Kérlek keresd már vissza azt, ahol egy olyan felhasználó úgy lett arrogánsan lehurrogva, hogy normálisan elmondja véleményét... Nem emlékszem ilyenre... -
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3689 üzenetére
A vehemencia a pocskondiázó, érthetetlen és az olyan emberek miatt van, aki már csak azért is ír negatív dolgot a kameráról! Meg az olyan emberekről ne is beszéljünk akit azt mondja a telefonra, hogy sok szempontból szar és kiderül, hogy meg se vette a telefont...
Apropó értetlenség... Neked is elmondom újra, mint ahogy leírtam már párszor, hogy igen szükség van egy frissítésre a kamera tekintetében, mert az automata módban nem tud egyszerűen mindenkinek kielégítő képet csinálni.
A negatív véleménnyel nincs probléma... Amit itt olvas bárki bármit az szubjektív nem csak a negatív, hanem a pozitív is. DE az, hogy ezért pocskondiázni kelljen a telefont, ezzel másokat megtéveszteni csak jó szórakozásból, nem gondolom, hogy ide lenne való...
Ha kell még nagyobb vehemenciával fogok írni... Amíg olyan pocskondiázza a telefont akinek nincs vagy csak unatkozik.
Milyen érdekes, hogy ha másba nem tudnak belekötni, akkor toljuk ezerrel a kamera "hibát" Több olyan felhasználó van, aki 2 óránkét kiírta, hogy röviden rossz a kamera. Nem volt elég leírni 1x neeeem ő már csak azért is írta-írta-írta addig írta amíg nem talált egy társat akivel együtt írják, hogy rossz a kamera.
Amikor azt írtam, hogy bárki mutasson már egy olyan telefont, ahol 1 hibát véltek csak felfedezni.
Ja akkor néma csend... szóval erről ennyit! -
SystemNorbi
tag
válasz
#82729984 #3627 üzenetére
Régen mit mondhattál amikor bizonyos márkáknál egy egész széria hibás volt? Ott is kifizetted a teljes árat... Csak régen még fő működési hibák is voltak. Mit mondtak rá, hogy így jártál... Ja és még csk frissítés sem volt rá! Olyannak kellett elfogadnia mindenkinek!
"Elfogadjuk, hogy a frissítés rendbe tesz ezt-azt"?
Mindenki vásárlás után fogja meglátni mi az amivel ő szubjektíven nem elégedett és javítást vár. Vagy nem fogadja el és vissza kéri a pénzt vagy, hogy gondoltad?Ugyanis nem mondhatod, hogy a kamera rossz, mert valakinek ez a jó.
A kamera nem teljesértékű, azért mert neked szubjektív vélemény szerint nem jó?
Kértem volna vissza a pénzem, amikor a samsungnál 2 hónapot vártam a frissítésre? Pedig ott halózati gond volt...
Márkától függetlenül mondom én is, hogy hibátlqn készüléket nem fognak elsőre kiadni, főleg amikor még android verzió is új.
Nem mondom, hogy ez egy jó dooog, mert drága készülékek ezed, de ez ilEn volt és ilyen is lesz! -
csatoth79
tag
válasz
#82729984 #3460 üzenetére
És ismét egy kattintással megnövelt színek esetén a helyesség is javul.
A kamerával nincs is baj,sajnos igen,kell hozzá érteni egy picit,reméljük javul a szoftver a frissítésekkel.
Az biztos hogy hardveresen nagyon jó,hiszen egy kattintással ezt műveli vele egy ingyenes szoftver.
Részletek stb rendben vannak és a narancs is narancs lesz.
Ettől függetlenül talán az lg g4 túl van világosítva,persze ez csak az én szememnek rossz.
És a véleményét senki ne tartsa magába
Ha így lenne nem okosodnánk folyamatosan.
Ne bántsuk egymást(ezzel téged védelek),hiszen előfordulhatnak egyedi hibák is ,pl amíg én nem állítottam vissza a gyári beállításokat 1x,addig videózásnál és fotozásnál is vállalhatatlan SZAR minőséget produkált ,itt írta valaki hogy ezt tegyem meg és ég és föld a különbség azóta.
A kis színes filmecskére kattintva is javultak a képek.
Mindig leírom s8-ról váltottam és nem bántam meg. -
voncci
aktív tag
válasz
#82729984 #3459 üzenetére
Nem igazán akarok beleszólni ebbe fotós vitába, de az égbolt alapján nem hiszem, hogy csak fél perc telt el a két kép között! Ha, meg tenyleg összehasonlítós képet töltesz fel, miért nem azonos időben, helyről, távolságból készült képeket raksz be? Így szerint semmi értelme...
-
válasz
#82729984 #3459 üzenetére
A nekem korábban címzett képeknél több feltétel is eltért, bár a mostaniknál sem minden stimmel, de a főbb hangsúly már nem ezen van, azt az ironizálós 5 másodperc alatt átfestős stílust meg nem itt kellene erőltetni...
A többségnek nincs ilyen gondja, mégsem ironizálnak vagy gúnyolódnak, hogy ha nekik sikerül valami, akkor néhány embernek miért nem, de ez így is van rendjén.
Nem én kezdtem el ismét forszírozni, más hozzászólására reagáltam, mert többen is nyíltan, hozzászólásban fejezték ki a nemtetszésüket, hogy megint túltola néhány ember az elégedetlenkedését.
Lehet bármilyen rosszat írni a telefonról, sokan megtegték már, jómagam is, de ha már olyan szinten megy visszatérően és csak néhány tagtól, hogy az láthatóan sok embert zavar, mert azt hozzászólásban is jelzik, akkor az már a topik és a közösség rovására mehet, ami nem lenne jó, nekem pedig ezt is szem előtt kell tartanom, ezért kértem korábban, amit. -
válasz
#82729984 #3437 üzenetére
Nem teljesen azonos a két kép tárgyi tartalma, láthatóan eltérnek a fényviszonyok, mások a szögek és még lehetne sorolni, ezért nem véleményezem inkább, ha nem gond...
Nekem ha nem jönne be a telefon kamerája, holott az egyik fontos szempont számomra, akkor már lecseréltem volna, nem kínoznám magam feleslegesen és főként más (elégedett) tulajokat nem (akik közül már így is többen fejezték ki a nemtetszésüket, mert néhányan rendre túltolják a dolgot).
Igaz, más telefonnál meg más gondok lennének, mert egyik sem tökéletes minden tekintetben, de pont ezért érdemesebb a helyükön kezelni az elvárásokat, illetve más tulajok véleményeit is, de pláne az arányokat, mert ha sok ember elégedett és csak néhányan elégedetlenkednek rendre, akkor ez nem ér annyit, hogy emiatt megboruljon egy topik.
Sokan előre borítékoltan jelezték, hogy ennek vagy annak a tagnak minden telefonnal van valami problémája, itt is azt fogják majd csinálni, de nyugtattam őket, hogy attól még tulajok lettek, pont olyan joguk van itt lenni és hozzászólni, amíg az írott tartalom nem ütközik az alapelvek meghatározott pontjaiba, nem megy át flémbe, hangulatkeltésbe...stb.
Legyünk türelemmel és megértéssel egymás iránt, kezeljük helyén a dolgokat és problémákat, fogadjuk el, hogy eltérnek a felhasználási és hozzáértési szintek, mások a viszonyítási alapok és az elvárások, aszerint használja mindenki egészséggel a telefonját anélkül, hogy másokat zavarná ebben - pont ezt az általad utóbb is írt, lenéző stílusú túlzást is sérelmezték már többen is, hogy porba alázza, körberöhögi...stb. (Pláne úgy, hogy azonos telefont korábban birtoklók sem mind értenek ezzel egyet, de ezt inkább hagyjuk most.)S e t h: Szó nincs ilyesmiről, pláne ha egy vakteszt és néhány felhasználó áll szemben sok komoly szakmai teszttel, ahol a legjobbak között szerepel és megannyi felhasználói pozitív tapasztalattal, de inkább lépjünk túl ezen.
-
Aryon87
félisten
válasz
#82729984 #3427 üzenetére
Heheheh... Bar lenne ennyi.. 13.5 orara jut 4 ora SoT...
Uzemidoben csunyan elhasal a Note, az U11 jobb volt ebben, de meg az elodok is.
G4 utan konkretan barmi mas megvaltas uzemidoben (kiveve a N8)
A kameramizeriat olvasom, el vagyok kepedve rajta, mert rlaci kepei elegge meggyozoek. Igaz neki a sima Mate van.
Mindjart meglesem gepen ForRedGlory kepeit is..Amugy nekem is cseszte a csoromet, hogy a Huawei miert kulon modkent kezeli a HDR-t.. bar a H8 es H9 eseteben nem jelentett kulonosebb gondot.
-
válasz
#82729984 #3365 üzenetére
Igen, 2*2:2 MIMO-t tud, nálam a legjobb hasznos (mérhető) sebesség 459 Mbps volt eddig (a router Linksys EA7500 v1), de ez is sok tényező függvénye, ellenoldali eszköz chipset milyensége, beállított csatorna, környezeti tényezők...stb.
Viper26: Jónak tűnik.
Nekem egyelőre nagy szükségem nincs rá, illetve csak elvétve jönne jól, de rendelek a szolgáltatómtól egy Huawei-t, hátha megszeretem és sűrűbben fogom használni. -
törölt tag
válasz
#82729984 #3307 üzenetére
És végül itt az utolsó pakk a fotózáshoz:
nappali képek
* ahol nincs leica felirat a képen azok g4-gyel készültek
* általában a következő kombinációk készültek: automata normál, auto lágy, pro én állítom be, auto hdrA tapasztalataim a következők:
* a HDR az esetek többségében felejtős, rosszabb lesz a kép. Ez gáz mivel nincs auto hdr, illetve viszonyításképp a g4-nél hdr általában javít a képeken amikor meg nem akkor sem rosszabit sokat. Itt ez inkább fordítva van. Meglepő módon a mate 10-nél a HDR-t inkább beltéren, szobában, mesterséges fény mellett érdemes bekapcsolni, ott sokat dob, legalábbis én ezt tapasztaltam.* a normál mód kültéren elég szürke képeket csinál, érdemes a "lágy" módot választani.
* auto módban a fehéregyensúlyt rendszeresen eltéveszti, és ez annyira "profin" megy neki, hogyha elsőre mégis eltalálta, majd máshová fordítom a telefont és vissza, akkor valami tök más (hibás) fehéregyensúlyt képes beállítani nem azt amit elsőre... Jellemzően egyébként túlpirosítja a képet. Ezen segít ha pro módban mi magunk választjuk ki a fehéregyensúlyt.
* a szinhüsége alapvetően rossz. Csak az ég színét nézzétek meg a nappali képeken (vagy vessétek össze a g4-gyel az olyannak fotózta amilyen a valós szine). Gyakorlatilag nem tudtam olyan beállítást találni ahol az ég színe kék lett, majdnem mindig ilyen lilás (vagy nem is tudom milyen) árnyalatú.
* nincs 16:9 mód (csak 18:9). Ez érthetetlen, szinte bármi ami nem telefon az 16:9-es megjelenítő.
Összegezve, lehet ugyan vele jó képeket csinálni, de ha az ember ugyanazokat a színeket akarja visszakapni, amilyen szinüek valójában amit fotóz, akkor bizony az több perces állítgatás. Ugyanez pl. a g4-gyel, auto módban 1 kattintás.
Magam részéről azt gondolom, hogy aki fotózni akar vagy szeret (és nem pöcsörészni a beállításokkal), az ne ezt a telefont válassza. (és számomra kicsit furcsa is hogy a külföldi tesztekben miért ajnározzák a fotózási képességeit, most vagy a g4 óta megjelent telefonokban van annyira szörnyü kamera hogy azokhoz képest ez is felüdülés, vagy nem tudom, de a 2 és fél éves g4-hez képest biztos hogy csalódás).
Hacsak az esetleges későbbi frissitésekkel ezeket a hibákat a huawei nem orvosolja.Részemről a kamerás része ennyi, csak gondoltam megosztom veletek az én tapasztalataim. A továbbiakban már a telefon más részeiről fogok irni (ha irok), mert egyébként a kamerát leszámítva nagyon pöpec.
Illetve van is egy kérdésem: a rezgés erősségét lehet valahol/valahogy állítani? Én nem találtam rá opciót.
-
válasz
#82729984 #3290 üzenetére
Vidékre utaztunk, így normális/kalibrált monitoron nem tudom most megnézni, de ha a színekkel van problémád - általában ezen telefon natúr színei tűnnek fel azoknak, akiknek előtte olyan volt, ami láthatóan húz a színeken, színez -, akkor próbálkozz az élénk színű opcióval.
G4-gyel nem sokat fotóztam, de a fotós topikban írták róla hozzáértőbbek, hogy színez (valaki bizonyos színzajnak is jellemezte), ebből következtetek inkább.
A HDR-t már írták előttem, hogy az mivel nem automatikus, így tudni kell sajnos, hogy mikor érdemes használni és mikor nem.
Na, mire mobilon ezt lepötyögtem, látom, megtaláltad az élénk opciót.nylacika: Mobilneten van csak probléma, vagy wifi kapcsolattal is?
A SIM cseréből csak mobilnetre gondolok, de inkább megkérdezem.
Másik SIM-et próbáltál a telefonban? -
thebeegee
tag
válasz
#82729984 #3290 üzenetére
A második képednél bekapcsoltad a hdr-t. Azt max napos időben kell, de ott sem mindig. Sajnos nagyon hiányzik egy automatikus hdr a telefonból, aminek az erősségét is állítgathatná a teló, mert így előre el kell dönteni hogy vagy ki vagy be, amikor meg bekapcsolod, akkor meg fullra tárolja. Jelenleg ki kell kapcsolni, és ha vmi nagyon sötét lenne, akkor egy utólagos képszerkesztés ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged