- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
$atirka
senior tag
válasz pepetech #126 üzenetére
Jövő héten jár le a 3 év gari, végülis nem tudok olyan nagy hibát, amivel vissza vinném.
Amúgy igazad van, mai napig korrekt kis cucc, leszámítva a nc-et, amit fentebb írtam.
Meg most jött 2 frissítés is, egyelőre a bedugom és bekapcsol probléma is megszünt"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
pepetech
őstag
Soha nem fog meghalni ez a fórum .
Tudom nem ebben kérdeztél de bitang ez a füles a mai napig. Pár hete kaptam ajándékba egy airpods 3gen.-t dupla ár és fele annyi tudás és teljesítmény. Nagyot csalódtam az apple fülesben. Pedig már majdnem eladtam a freebuds-t miatta de időben kapcsoltam hogy el ne adjam! 😊IPad Pro 13" M4, MacBook AIR M2, iPhone 14 Pro, Watch Series 5 Nike GPS, AirPods 3
-
$atirka
senior tag
válasz HunChaos #122 üzenetére
30 óra nagyon nem sok
Hetente van annyit a fülemben, nagyon ki van használva...
Nálam annyi van, hogy sokszor újabban nem érzékeli, hogy beteszem a fülembe és nem kapcsol be.
De ami a legnagyobb baj, hogy a noise cancelling-et nagyon lebutították.
Amióta kijött a második verzió, majd most nemrég a pro 3 is piacon van, így szép lassan mintha szándékosan gyérítik... Szerintem."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
HunChaos
aktív tag
Sziasztok!
A bejegyzésem óta nem foglalkoztam vele, hogy PC-vel is használjam a fülest, elkönyveltem hogy nem jó vele, de nem volt annyira fontos.
Teljesen véletlen pár hete rájöttem mi volt a gond!Az alaplapi wifi antenna csatlakozóra rá kellett kötni a wifi antennát, mert az erősíti a BT jelet is..............................
Tehát tökéletesen működik -
$atirka
senior tag
válasz Ferenczi Áko #117 üzenetére
Úgy látom jól felszerelt a p30-ad a Bluetooth codec-el (aptX HD)!
Lehet hülyeséget írok, de érdemes lenne ennek utána nézned.
Úgy tudom ez a füles ezt a szabványt nem tudja (csak SBC és AAC), a telefon meg igen, talán emiatt lehet akadás(csak tippelek). Értem, hogy mindennel jó, csak a playerrel nem, de a youtubehoz képest magasabb bitrátával mehet a poweramp, amit esetleg a telefonod rosszul kezel. Elvileg valahol lehet állítani telefonodon a codecet, esetleg a fejlesztői beállítások között keresd."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Ferenczi Áko #116 üzenetére
Nem sikerült, újratelepítettem az appot, lecsatlakoztam az órával is a telefonról, de ugyan úgy akad..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
$atirka
senior tag
válasz Ferenczi Áko #114 üzenetére
Hát akkor nincs más ötlet, én törölném és újra telepíteném a playert.
Ha mással folyamatos, akkor csak a lejátszó lehet a hibás.
Esetleg még vedd le róla az akkumulátor optimalizálást, alkalmazás - poweramp - akkumulátor - "nincs optimalizálás". (ha Samsungod van...)"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
$atirka
senior tag
válasz Ferenczi Áko #112 üzenetére
Szia
Milyen időközönként akad?
Most meghallgattam vele 2 track-et, de semmi.Ez van fent:
link"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Ma lettem tulaja egy ilyen kis csodának, nagyon tetszik. Egy kérdésem lenne. Youtube-on és a gyári Huawei Zenelejátszón hibátlanul működik, viszont Poweramp-pal már nem ilyen rózsás a helyzet, vanan benne akadások rendesen.. Mitől lehet ez, és van rá megoldás?
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
$atirka
senior tag
Nektek nem gyengült az ANC minden egyes frissítéssel?
Úgy érzem, hogy már alig szűr ki valamit, sokkal durvább volt újkorában."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
LeMarci
tag
Lehet resetelni, minden huawei fülest lehet.
Ezzel a módszerrel:
-a párosító gombot 10-15 mp-ig tartod, vagy amíg már nem a párosítás fehér ledje villog
-kb egy perc az egész, nem rövid, meg kell hagyni -
zsoltip
őstag
Szia.
Én kb 1 hete vettem.Nálam recseg, ropog, alig hallok valamit a másik részéről. Előszőr térerőre gyanakodtam, de ugyanez a szitu bármely app netes hívásaival is, WIfin.
Ha felemelem kicsit a telót (Mi 10 Pro) fejmagasságba, jobb a helyzet.Azért is érthetetlen, mert semmi ilyen gebasz nincs LG Tone Free FN6 headsetemen.
Hogyan lehet resetelni? Vagy mit lehet tenni?
-
Black_Raven
veterán
válasz danielrevesz #104 üzenetére
Rakd föl ezt az appot és frissülni fog a füles, a BT kapcsolat is a harmadik updattel.[link]
[ Szerkesztve ]
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
danielrevesz
kezdő
Huawei Mate 20 pro, kétlem, hogy azzal ne lenne kompatibilis.
-
pepetech
őstag
válasz danielrevesz #100 üzenetére
Na ilyennel még nem találkoztam. A füles gyári alkalmazásával nézd meg van e frissítés ha nincs akkor lehet írnék a Huawei supportnak ez ügyben én panelben lakom és ha a nappaliba a telefon úgy is simán elmegyek wc/szobába úgy hogy nem szakad meg így 1 nadrág sose volt akadály.
IPad Pro 13" M4, MacBook AIR M2, iPhone 14 Pro, Watch Series 5 Nike GPS, AirPods 3
-
$atirka
senior tag
válasz danielrevesz #100 üzenetére
Szia
A telefonod támogatja legalább a BT5.0-t?
Gondolom igen, de ha mégsem, akkor passz.
A fülesnek 5.2-es támogatása van.
A Bluetooth 50-nak már 10-50 méter hatótáva van (persze a valóságban a felének is örülnék), tehát nem kéne akadozni, hacsak nem a telefon gyengén ad.
Régen volt olyan (más fülessel) , hogy egyik telefonnal akadozott, másikkal meg nem."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
danielrevesz
kezdő
Sziasztok, így pár hónap után megszerettem a hangját, viszont előállt egy új probléma.
Amikor zsebemben van a telefon nagyon gyakran leromlik drasztikusan a hangminőség. Ha kiveszem a telefont a zsebemből visszaáll. Valaki találkozott ezzel a problémáva? (reset meg ilyesmi megvolt már a fülhallgatón) -
pepetech
őstag
válasz danielrevesz #98 üzenetére
Na én pont drum and bass, dubstep kombót nyomatom róla
Mondjuk én nem letöltött tartalmat hallgatok hanem apple music-ra vagyok előfizetve. Régen elég sok silány albumot töltöttem le most ég és föld a különbség.Ha nagyon nem barátkozol vele adj rajta tovább. vagy próbáld visszaküldeni. De nekem van JBL bt fülesem is illetve volt samsung buds és ez veri őket.
[ Szerkesztve ]
IPad Pro 13" M4, MacBook AIR M2, iPhone 14 Pro, Watch Series 5 Nike GPS, AirPods 3
-
$atirka
senior tag
válasz danielrevesz #96 üzenetére
Nekem meg így jó ahogy van. Tudod, ízlés kérdése... Nekem konkrétan bántaná a fülemet, ha ennél "élesebben" szólna.
Azért próbáld meg egy másik forrásból meghajtani. Nekem Samsung Note 10+ -ról megy Poweramp playerrel, számomra bőven megfelelő a hangzása."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
pepetech
őstag
válasz danielrevesz #94 üzenetére
Minden frissítést megkapott a füles ?
A 14 napos elállási jogot nem tudom, hogy mire vonatkozik de egy kérdést megér. ha vissza tudod pakolni a dobozába és úgy előadni hogy ajándékba vetted de nem ezt szerette volna az illető hátha bejátszható. de akkor 1 csepp kosz se legyen a fülesen + újlenyomat + ne illatos törlőkendővel takarítsd leÉn még a Huawei Mate 40 pro megjelenésekor vettem a telefonhoz. Azóta is használom, hol az iphone 13 pro-val hol a laptopomon de még játékhoz is őt használom. Nekem panaszom nincs rá. De az tény hogy nem szedi le a fejed mint egy 10 ezres vezetékes JBL de valahogy mégis más. anno vettem 30.000-ért egy senheiser vezetékes fülhallgatót és azzal voltam így hogy számomra 0 értéket képviselt de mégis árában 2 nap alatt el tudtam adni mert viszont abszolút felső kategóriás volt. Csak az én zenéim + hangzás világom más. Na azóta eltelt 5 év és azt kell mondjam nekem teljesen jó a freebuds pro. Nem szedi le a fejem de amit tud az tökéletesen tudja mert semmilyen zajt nem hallok kintről közepes hangerőnél is beszélhet hozzám bárki nem hallom
[ Szerkesztve ]
-
danielrevesz
kezdő
Sziasztok, kb. egy hete rendeltem ilyet, és hát azt kell, hogy mondjam, hogy elég nagy csalódás :(
Tényleg kényelmes, tényleg jó a zajszűrés, de a hangminőség borzalmasan nagy csalódás.
Illetve leginkább az ahogy a magas frekvenciákat
visszaadja (vagy inkább nem adja vissza).
Mintha, 12-13 kHz környékén lenne rajta egy birckwall lowpass filter. Pedig a sztereo szeparáció ebben a kategóriában erős, a közép és a mély is szépen visszaadva, érthetetlen, hogy a magas hangokkal mi van.
Érdekes, tavasszal rendeltem egy freebuds 4i-t azt reflexből küldtem vissza, mert ugyanígy a magasak nem tetszettek, de talán itt még rosszabb a helyzet, mert a több mély még el is nyomja.Szívem szerint ezt is küldeném vissza, de úgy tudom, hogy a mediamarktban a fülesekre nem vonatkozik a 14 nap elállási jog, ha mégis kérlek javítsatok ki, mert akkor azonnal viszem is vissza.
-
HunChaos
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen fülest és szerintem über jó a hangzása (p30pro "atmos" BE még többet javított rajta).
VISZONT, sehogy sem tudom megoldani, hogy win10 alatt is működjön. Párosítom, de mintha nem lenne elég sávszélesség, és ilyen akadozó torzított félhangokat hallok.
A gépben BT5.0 van.
Írták, hogy Win11 alatt megoldódott, de nem akarok még áttérni emiatt rá.
Van ötletetek? -
pepetech
őstag
Akkor így a teszt elmarad részünkről. De érdemes lenne keresni egy közeledben lévő embert aki rendelkezik ilyennel és meghallgatni. mert a magas nagyon erős benne nekem. én a dobhártya szakasztó mélyet hiányoltam de ahogy írtam is annyira erősen kiszűri a kinti zajt, hogy szükségem nincs rá
-
-
pepetech
őstag
Na igen a hangzás az mindig egyéni. Viszont kivenni nem nehéz vagy csak már én szoktam hozzá . A lényeg hogy ne úgy próbáld hogy megcsíped. Kinyitod a fedelet a fülest a fedél felé megnyomod egy kicsit és utána szépen kijön. Viszont erre is megtanít a programja. Letöltötted? Huawei AI Life vagyis iPhone-ra így található meg de szerintem más gyártónál is megmarad az AI Life név. Illetve igen csak jól konfigurálható programból.
A füles le van frissítve? Nekem 1.9.0.390 a füles verziója.
[ Szerkesztve ]
-
gringoka
aktív tag
Számomra a magas nagyon gyengécske , a basszus nagyjából rendben van , a hangerőt is gyengének találom. A tokjából úgy kell kiimátkoznom , de nem is ez a probléma összességében a hangzás nem nyerte el tetszésemet.
Az anyaghasználat és a formavilág kitűnő.
Sok zenével (Mike oldfield , Pink floyd , elektronikus stb) teszteltem , mindenféle beállításokkal , különféle gumiharangokkal de valahogy nem jött meg a várt hangzás.
Jelenleg egy 40 dolláros Earfün air-t használok és azt kell mondjam , hogy sokkal teltebb a hangzása, a magasak is nagyon rendben vannak. -
pepetech
őstag
Mi az ami ne tetszik benne? Érdekel a véleményed. Nekem a hangerő volt az elején szokatlan viszont ahogy kizárja a külső hangokat az valami fenomenális így utólag azt mondom, hogy nem is kell hogy hangosabb legyen. Az illeszkedést az alkalmazása nagyon jól megoldja megmondja ha másik gumiharang kell neked.
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen fülest( Euronics-es) sajnos nekem nem jött be , ha valamelyik fórumtárs vagy ismerőse ilyen vásárláson töri a fejét akkor írjon privátban biztos meg tudunk egyezni.
további szép napot! -
pepetech
őstag
én régi samsung buds-ot használtam. Amire rájöttem Minden gyártó úgy csinálja a termékeit, hogy működjön mindennel de igazi szoftveres támogatást csak saját márkánál kapsz. Értsd jól a huawei anno a mate 40 pro esetén úgy működött mint egy apple airpods csak kinyitottam és jelezte hogy csatlakozott. igaz most iphone-al használom működik minden de ezek az apróságok nincsennek meg. Samsung füles esetén amikor váltottam telefont huaweire akkor például a zajszűrés megszünt csak samsungnál működött. szóval ha telefonnal fogod használni a legtöbbet akkor maradj samsungnál. De a huawei is nagyon jó mondom úgy hogy csak egy kis apróság hiányzik belőle minden funkciója működik samsungról ez nem mondható el sajnos.
-
insyde5
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg van aki használt már freebuds pro és Galaxy buds pro fülest?
Érdekelne a tapasztalata.
Ha esetleg van más, jobb tipp arra is vevő vagyok.Samu telohoz lenne egyébként, Huawei M5 tabbal IS használva, a legjobb az lenne ha mind2 eszköz egyszerre tudná használni( film, telohivaskor kapcsolni át)
Koszi
-
$atirka
senior tag
Köszi a hasznos infókat, tökéletes a buds, immár harmadik hónapja!
Egy rossz szavam sem lehet rá, minden szempontból jó vétel volt.
A mobil-PC két csatornán kiváló az átjárás, semmi zavar/akadás nincs a működésben, a hangminőség mind2 oldalon kiváló![ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
pepetech
őstag
Itt a jel erőséggel nincs baj tapasztalataim alapján. Akár 10 méterig is jó papíron de a telefonom nem fogom ott hagyni sehol sem hogy elcsencseljék 😀. Nagyon ajánlott a cucc egyedül a 2 eszköz a kérdéses.
-
$atirka
senior tag
Köszi!
Azt tudom, hogy multipontos, de hogy jól kezeli a 2 eszközt...remélem nem lesz gond.
Régebben volt nálam pár napig egy első genes freebuds, azzal sokszor megállt a film/zene, ha nem volt az agyamig dugva. Meg gyenge is volt a vétel, hol a jobbos, hol a balos némult el.
Azóta volt pár plantronics-om, de sorba elromlottak. Jabra is elhullott 2db."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
pepetech
őstag
Szia! Én nagyon meg vagyok vele elégedve bár ezt a pc-s dolgot nem próbáltam soha. Mate 40 pro mellé vásároltam de már iPhone 11 pro mellé használom hibátlanul. 1 db is működik úgy hogy a másik a dobozában van illetve nem kapcsol ki be csak ha kiveszed a füledből, na akkor szünetel.
-
$atirka
senior tag
Sziasztok
Vásárolnék egy ilyen fülest!
Aki már egy ideje használ ilyet, meg van vele elégedve?
Nekem fontos lenne, hogy egyszerre egy telefonnal és egy pc-vel menjen,jól kezelje a 2 külön eszközt. Tehát a hangzás másodlagos...
Néha ki be rakosgatnám az egyik darabot, ha úgy van. Ez gondot okoz neki? Menet közbeni megállások vannak? Pl amikor nem érzékeli, hogy bent van a fülben...
Köszi[ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
bb.bocs
őstag
sziasztok, dolby atmost mennyire támogatja a füles?
-
pepetech
őstag
válasz DonDragonka #69 üzenetére
A sistergés akkor van jelen amikor be van kapcsolva az "éberség" funkció ilyenkor a mikrofonokkal (gondolom én) felerősíti a külső hangokat (nem basz el a busz)
Nem csak a zajszűrés ki/ be kapcsolása van hanem van a 3. állás szóval lehet azt hallottad.
-
pepetech
őstag
Sziasztok! Tegnapi napon jutottam hozzá ehez a gyöngyszemhez. Eddigi legjobb TWS fülesem bár nem volt sokkal dolgom (JBL T120 TWS; Samsung Galaxy Buds).
Itthon (magyarországon) valaki tud szilikon tokot hozzá? nem akarok hónapokat várni a kínai rendelésre
-
DonDragonka
őstag
Megosztom veletek a véleményem erről a fülesről.
Néhány "környezeti" infó:
- Van mindenféle fülesem. Freebuds Lite, freebuds 3, APTX HD-t támogató Prostereo h2(32Bit/384kHz AKM DAC+AMP) füles, gamer, studio nyitott, zárt stb, stb stb
- Nem vagyok hangmérnök, de szeretem a minőségi hangzást.
- Nem tisztem az árképzésről véleményt alkotni.
- Soha nem volt Apple cuccom, semmi, nem is lesz. Nincs viszonyítási alapom e téren.
- P30 Pro-val teszteltem a PRO-t.
- nem akarok vitázni senkivel, leírom amit én tapasztaltam.
- EQ off
- tesztelt hanganyagok: FLAC, MP3, Netflix, YouTube, Spotify (mindenhol az elérhető legmagasabb minőséggel, mármint ahol lehet állítani)
- csak olyanhoz viszonyítok amim van :-)Doboz:
Semmi extra, szépen hatékonyan van csomagolva. Adnak hozzá egy normális huawei adatkábelt.Tok:
3-nál is utáltam ennél se fogom szeretni ezt a fényes mindenre is érzékeny felületet. Már úton van a szilikon tok hozzá egy kínai webshop-ból.Fülesek:
Háááát mit mondjak. Ergonómia 5-ös, Fülben nagyon el van találva, kényelmes nem zavaró s nagyon jól kezelhető. De... a tokba helyezést és kivételt nagyon elbaxták... az elődökhöz képest katasztrófa. Se berakni se kivenni nem olyan egyszerű mint mondjuk a 3-nál. Éjszaka, sötétben még nehezebb a dolog, de ez lehet csak szokás kérdése, bár a 3-nál nem volt ilyen gondom sose...
Szerintem fülben nem olyan bazári mint itt írták sokan. Nem hivalkodó és egyedi a megjelenése, nekem jobban tetszik mint a 3, az sokkal bazáribb és nettó koppintás...Kezelhetőség:
Elképesztően jó. Tényleg nagyon ki van gondolva minden. Ezt egy perc volt szokni és tudni. Érthető és egyszerű minden vezérlési funkció. A dizájn itt funkció is.Hangzás:
Alapvetően kissé erőtlen, de tiszta. Kellemes mély, közép, és korrekt magas. Csak olyan kraft nélküli. (ez nem a teló hibája, PC-vel is ez volt a benyomásom). Ettől a fülestől nem lesznek gazdagabbak a fülészek mert nem veri szét a dobhártyát. Érdekes módon a hívások minősége jobb mint bármi amit eddig használtam, de zenében elvész ez...
1. Tök csendes szoba, zajszűrés OFF
Korrekt hangzás, semmi zaj vagy egyéb zavaró tényező, sehonnan még a fülesből sem(ennek lesz jelentősége)
2. Kicsit zajosabb környezet, zajszűrés OFF
A külvilág halkan érzékelhető, de nem tudja elnyomni a zenét.
3. Nagyon zajos környezet(busz, metró, utca), zajszűrés OFF
A külvilág érezhető de nem nyomja el a zenét, csak igen nagy zaj mondjuk metró érkezik, de mondjuk az sem elnyomja inkább csak behallik rendesen.
1a. Tök csendes szoba, zajszűrés ON
Korrekt hangzás, semmi zaj vagy egyéb zavaró tényező. Viszont a számok közötti átvezetéseknél amikor csend van, halk ütemes zaj hallatszik a fülesekből. Minden zajszűrés funkció, típus hozza ezt a jelenséget. Olyan mint a régi LP lemezeknél amikor a tű lefutott a lemez végén de nem kapcsoltad ki a lejátszót, csak halkabb annál...
2.a Kicsit zajosabb környezet, zajszűrés ON
A külvilág semennyire nem érzékelhető, nincs semmi csak a zene. Átvezetéseknél nagyon nagyon halk "sistergés", de tényleg minimális.
3a. Nagyon zajos környezet(busz, metró, utca), zajszűrés ON
A külvilág 90%-a nem létezik. Elsősorban a tartós mély hangok amik nem "ritmusra" érkeznek, azok férnek át a szűrőn. A többi nem nagyon. Nagyon furi érzésre mert látod de nem hallod mondjuk amikor nyílik a busz ajtaja vagy érkezik a metró... És itt jöttem rá valamire. Ilyen szűrés mellett nincs is szükség a harsány hangzásra. Itt is tudja tartani azt amit a tök csendes szobában. Korrekt hangzás minden tartományban.Aksi:
3 napja van meg. Teszteltem sokat és használtam de még nem mondanék értékeket. De szerintem tudja bőven azt ami a cikkben is írva van.Viszonyítás -hoz:
Freebuds lite. Hagyjuk. Teljesen más kategória. De a lite-nek jobb a tokja, eddig azt kedveltem a legjobban, Majdnem azonos kényelem, de PRO hosszab időn keresztül jobb.
Freebuds 3. Jobb hangzás, kezelhetőség, azonos trágya fénylő tok. 3-nak jobb a tokja. PRO egyértelműen kényelmesebb.
Prostereo H2:
Kevésbé harsány de érdekes módon igen széles spektrumban adja le a zenei élményt. Szerintem magas tisztábban szól a PRO-n még ha erőtlen is. PRO messze kényelmesebb. Nincs minőségben olyan nagy különbség.Hatótáv:
kb 10-12m, ahol elkezdi dobni a hangot.(két vékonyabb fal)
kb 15m szabadtér, lehet bírna többet is de nem volt lehetőségem jobban tesztelni.A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz janeszgol #65 üzenetére
Hmm... nem semmi. Nem gondoltam volna, de úgy tűnik, igazad van. Erre az oldalra most akadtam és hát ... nem sok olyan Samsung cuccot találtam, amiben SBC-n kívül lett volna más is. Ilyen szempontból Note 8-ig kell visszamenni ...
"A BT kodek lista meg ne tevesszen meg ... "
Ezt tudom. Mármint, hogy mindkét készüléknek kell ismernie az adott codec-et.ui: a jó kis P10-em viszont tündököl
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
janeszgol
félisten
válasz <Adamsky> #63 üzenetére
Dehogy! Nincs olyan Samsung a foldon, amiben lenne aptx hd vagy ldac. Aptx akad, de ugy tudom csak a Note 20 Ultranal.
A BT kodek lista meg ne tevesszen meg, az csak egy menu. Hiaba valasztod ki mondjuk az aptx-et, ha a telo vagy a fules nem tamogatja, visszavalt sbc-re. -
Fall-N
veterán
válasz <Adamsky> #63 üzenetére
Szerintem is téves. A legtöbb telefon támogatja az AptX-et legalább az LDAC-nek sincs korlátja, az Android 8.0 óta az AOSP natív része. Meg nem véletlenül támogatja már a Galaxy Buds + is az AptX-et. Elég vicces lenne ha a Samsung telefon nem támogatná. Az más kérdés, hogy a füles el gyártói ezen spórolnak, az LDAC-t meg nem sok eszköz ismeri. Még Sony eszközöknél sem egyértelmű, mert a drágább füleseik felé így terelik a vevőket.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz janeszgol #62 üzenetére
Mármint a füleseikben? Mert a telefonjaik - tudtommal - szinte mindent támogatnak.
Egyébként az AAC még annyira nem is lenne rossz, csak azt olvastam, hogy az Android-os implementáció okán meglehetősen erőforrásigényes (értsd: jobban merül a telefon), másfelől teljesen eltérően tud szólni az egyes készülékeken (már, ha lehet hinni ennek a cikknek)
Szóval tök jó, hogy a gyártók hagyogatják el a jack-et, csak közben a bluetooth mintha picit félkész lenne ...#61Skynet258
" .. ez nálam media esetében maxon van, a fülesen meg szintén vagy max alatt egyel."
Az, igen! Mindig csutka hangerőn küldöd a zenét? Neked akkor a hangerő állító is fölösleges. Elég lenne egy mute / unmute gomb[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz <Adamsky> #59 üzenetére
Megmondom őszintén megszoktam, hogy a telefonon állítom a hangerőt, ez nálam media esetében maxon van, a fülesen meg szintén vagy max alatt egyel. Így nagyon ritkán állítom úgy egyáltalán ezt a hangerőt, max van vagy néma.
Fall-N: nem látok bele értelemszerűen a Jabra eladási statisztikáiba, máshol olvastam és végülis ilyen relációban lehet benne logika. De amúgy a fene tudja, amikor ilyeneket értékesítettem anno vette iPhone-os ugyanúgy mint Androidos.
-
Fall-N
veterán
válasz Skynet258 #58 üzenetére
Hát azt kijelenteni, hogy az iPhone userek használják inkább az balgaság. Inkább szerintem fordítva, a legtöbb iPhone user inkább AirPodsot vesz. De ha még így is lenne, akkor se spóroljanak rajta, mert szégyen rájuk nézve, hogy egy random kínai kisebb gyártó kifizeti a liszenszet, ők meg elkummnantják. Az a szerencséjük, hogy a legtöbb (nem az összesre értem!) vásárlójuk technológia analfabéta, így nem is hiányolják azt amiről nem tudják hogy létezik. Ennyi pénzért kenjék hajukra.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Skynet258 #58 üzenetére
Na, közben az előző hsz.-emből lemaradt a link.
" ... vélhetően jobb hardverrel jobban kijönne a különbség ... "
Ez az! Mikor egy olcsó Tronsmart fülesbe "belefér", akkor a Jabra-ba is illene, valamint ott - ahogy írod is - lehet több értelme lenne. Ja, és itt nem csupán aptX-ről van szó, hanem aptX HD-ről és aptX Adaptive-ről van szó. Utóbbi esetén 24bit / 96kHz-ről beszélünk, ami azért már nem rossz..." ... a Jabra vásárlók nagy része állítólag iPhone-t használ ... "
Szomorú, de ez lehet az egyik fő ok, amiért spórolnak az aptX-en.Egyébként átfutottam a tesztedet. Ezen a ponton komoly összegben mertem volna fogadni, hogy Huawei telefonod van: " ... számomra kb. mindegy mert a fülesek maximumra vannak állítva és a telefonon szoktam a hangerőt babrálni ... "
Engem ezzel a P10-nél sírba tettek. Mármint, hogy az "okos" Huawei mérnökök kigyomlálták a bluetooth absolute volume-nak nevezett funkciót, így minden egyes bluetooth eszközön külön-külön kellett állítanom a hangerőt. Agyrém. Végül a 9-es Android-ban javították. Ezt a Mate 20 PRO-ban nem tették meg, vagy Te direkt kikapcsoltad?[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz <Adamsky> #57 üzenetére
Amennyire néztem sajnos ezt nem tudod átkonfigolni a 75t-nél... De a gombok érzete jobb amúgy mint a 65t-nél, szóval élőben ez nem akkora probléma.
aptx-es fülesből most csak az Edifier X3 van az asztalon, megmondom őszintén kapcsolgattam ki be az aptx-et, hallom a diffit, de közel sem akkora, hogy nagyon hiányozzon ha nincs. Ezt részben betudom annak, hogy azért az X3 nem egy csúcskategória így vélhetően jobb hardverrel jobban kijönne a különbség is; de a neten is sok helyen láttam azt a véleményt, hogy a userek többre értékelik (vagy inkább vehememensebben hiányolják, ha nincs) mint kéne.
Lehet a Jabra-nak felróni, hogy nem bajlódtak a licence-el, ami ha így van akkor nem olyan szimpatikus - ugyanakkor csináltak egy ANC upgrade-et ami üzleti szempontból nem lett volna annyira elvárt.
Plusz a Jabra vásárlók nagy része állítólag iPhone-t használ, főleg ahhoz veszik a termékeiket - ott meg ugye nincs Aptx... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Skynet258 #55 üzenetére
A 75t-t be lehet úgy állítani, hogy a hangerőt ne a gomb nyomva-tartásával, hanem nyomogatásával lehessen állítani? Úgy tudom, hogy testreszabható a vezérlés. No, de mennyire? Egyébként redit-en olvastam, hogy maga a chipset tudna aptX-et (sőt akár HD-t is), de a Jabra nem bajlódott a licencek megvásárlásával. Ez azét picit szomorú, mert egyébként tetszene nekem is a füles, de az aptX hiánya picit visszatart.
#56 Noukoum
Igen, csak mikor egy Jabra Elit 75t kb. 60e Ft ... akkor szerintem a Huawei fülese lehet mégis kicsit drágácska. -
Skynet258
veterán
válasz Metilalkohol #54 üzenetére
Szia,
65t-m volt sokáig én már azt is szerettem, de a 75t szerintem marha jól sikerült. Nemrég jött egy frissítés így még ANC-t is tud, előtte is jó volt de így aztán abszolút a favoritom. Elég sokrétűen be tudod állítani a hangzást, én inkább mély orientált vagyok (de azért ne menjen a többi hang kárára) nálam telitalálat. Hibája vagy hiányossága számomra nincs, talán azt érdemes kiemelni, hogy amennyire láttam, az itthoni forgalmazásban nem a Qi töltős tokot adják - nekem ez mondjuk jól jön mert mindent vezeték nélkül töltök.
Részletesebb "válaszomat" meg itt olvashatod. -
Metilalkohol
csendes újonc
válasz Skynet258 #22 üzenetére
Szia!
A Jabra 75t-t ajánlod? Van esetleg valami nagy hibája, hiányossága? Nagyon szemezek vele (most egy sabbat e12 ultrát nyúzok, de hiánycikk a zajszűrés meg egy pár apróság).
Siemens c35i =》Siemens c75=》Nokia E51 =》 Nokia 5230 =》Sony Eric. Neo V =》LG G2 =》Huawei P8 =》Galaxy S8=》Galaxy S10=》Galaxy S20 FE
-
veterán
Igaza van cikk írónak, botrányosan drága, de látom vannak páran akiknek ez nem drága, hát ez legyen az ő bajuk.
duree54
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Skynet258 #49 üzenetére
Köszi! Nos, a "Developer options" alatt látszania kellene a támogatott codek-eknek, ill. ha van aptX-es cuccod, akkor annak a neve mellé ki kellene tegye a kis aptX-es logót. Nálam legalábbis még így tesz a P10.
#48 Balika911
Nálam ezek a nyakpántosak - főleg a merev változatok - szinte rögtön kiestek. Szinte nulla előnyt látok a hagyományos fülesekkel szemben. Így nálam is maradt a TWS, jobbára sportoláshoz, minden másra, pedig a "madzagos".[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Nem sértésből de, ha neked megfelel a Xiaomi hangzása akkor nem is fogod érteni miért ekrülnek ezek ennyibe. Kifejezetten jó áron van ez a fülhallgató, ha tényleg olyan jó a hangzás mint írják. Egyn ormális TWS earbud ára itt kezdődik. A sima airpod kerül 60ezerbe, aminek szépen szólva is botrányos a hangzása.
-
törölt tag
válasz <Adamsky> #38 üzenetére
Nem tudom, van-e külön nevük, én a Momentum Free-t nézegettem ilyenből. Ezeknek azért hosszabb lehet az üzemideje és jobb a mikrofonja, de a TWS meg praktikus a pici kis tokjában ami egyébként fel is tölti (ami nekem teljesen oké így), és kompatibilis a szájmaszkkal.
Nekem ezért lett TWS. Féltem tőle, hogy kiesik a fülemből és tönkremegy/elvesztem, de kényelmesen és stabilan ül. Most már emiatt is örülök, hogy ilyet választottam, nagyon komfortos.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Rejtély, hogy miért nem dicsekszik (a gyári oldalon 0 infót találtam ezzel kapcsolatban) vele egyik gyártó sem. Mindketten csak annyit állítanak (a Klipsch ráadásul jól eldugva), hogy van aptX támogatás.
Más (de picit azért kapcsolódik)
Nézem a Mate 40 Pro tesztet (?), és még ki sem térnek a bluetooth képességekre. Egy olyan készüléken, ami nem olcsó, és még jack sincs rajta. Persze a 11 "fejezetből" 5 a kamerával foglalkozik ... ehh... na, mind1, nem idegesítem magam.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz #72042496 #36 üzenetére
Van talán kettő, ami támogatja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Skynet258 #35 üzenetére
Köszi!
... hát, nem tudom. Szerintem ez már túl sokat "takar ki" (értsd: kártékonyan hat a hangzásra)
Egyébként jól látom, hogy ovális a "vetőcső"? Így akármilyen gumiharang nem is tehető rá.#36 Balika911
"Az aptX HD-t támogatja bármilyen TWS?"
Én úgy tudom, nem. A nyak mögött összekötött (mi ezeknek a neve? ) változatokból (amik szvsz. rosszabbak / kényelmetlenebbek, mint a vezetékes fülesek) van pár.#34 Fall-N
"Szankciók előtt sem támogatták, ez tény." - ezt kire, mire írod? Az én P10-emben még van aptX támogatás.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #72042496 #36 üzenetére
Igen, az a gond, hogy a BlueToothra kellene egy általános szabvány, ami nem külső cég tulajdonában van. Ameddig nem alap BT szolgáltatás, addig nem is tud elterjedni jobban. Szóval kéne egy gyártó független BT low latency és BT HD voice. Ez lehetne a BT 6.0-ban ahogy az LE szolgáltatás is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt a Jabrától kell megkérdezni.
Még egy Reddit link, amiből nekem az látszik, hogy a licenszelés sem lehet egy fáklyásmenet. Én abban bízom, hogy a BT 5.2-vel lesz LC3 és a mostani mizéria megszűnik majd.Az aptX HD-t támogatja bármilyen TWS? Nemigen követem őket, de tavasszal még az az infóm volt, ezekben maximum az aptX LL érhető el.
Az AirPods (Pro) AAC-t támogat ha nem tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #72042496 #31 üzenetére
Azt még megértem, hogy ők gyártani akarnak, de nem tudnak értelmes TWS-t készíteni így, ez tény. Egyébként az AptX hiánya nem csak az USA szankciók miatt van, hanem előszeretettel spórolnak a gyártók ezen. Szankciók előtt sem támogatták, ez tény. Pedig a gyártók tehetnek róla, hogy nem tud érdemben elterjedni egy szabvány. Egy bizonyos összeg felett azért kellene már támogatni az AptX HD-t és az LDAC-t is. Utóbbit már csak azért is, mert az Android 8 óta támogatja az összes telefon.
Például a legújabb Jabra Elite 85T sem támogatja és hol a szankció náluk? Sehol. Ezért nálam amennyibe kerül nem lenne alternatíva sosem.
Az AirPodsot hagyjuk, mivel az Apple sosem támogat semmilyen szabványt sem, így aki őket választja, annak be kell nyernie a békát. És igen egy túlárazott kacat az is, de aki iPhonet vesz úgyis azt vesz mellé hiába van vagy nincs jobb. Bár gondolom az iOS meg úgy egyáltalán az iPhone sem támogatja az AptX-et sem az LDAC-t.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #72042496 #31 üzenetére
" ... a Huawei nem használhat Qualcomm-licenszet ... "
Ööö... és akkor az új telefonjaikban sincs már semmilyen aptX támogatás?
Mert akkor ez újabb szög abban a bizonyos koporsóban. Félreértés ne essék! Nem ellenük szurkolok, de ha ez így van, akkor ez ténykérdés ... sajnos. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... megvan rajtuk a fülzsír elleni műanyagrácsos védelem ... "
Ezt, hogy kell elképzelni? Jó lett volna róla egy kép. Én egyébként eddig azt hittem, hogy a fülzsír ellen a fülpiszkáló és a mosdás a leghatékonyabb fegyver." ... a fülhallgatók ki-be helyezését éreztük kicsit körülményesnek, nincs rajta igazán jó fogás (...) befelé sem azzal a magától történő szippantással húzza be a helyére a tok a füleseket, kicsit játszani kell vele ... " - megette a fene az egészet, ha ezzel ennyit kell játszani.
Ezt sokkal olcsóbb fülesek is "tudják"." ... Qualcomm-féle AptX értelemszerűen nincs ... "
Ööö... miért is "értelemszerű" ez? ... ennyi pénzért akár aptX HD-t vagy LDAC-ot is tudhatna.#6 LurkerSheik
"Egyébként kicsit generált igény ez az ANC ... " - na, én ezért is vettem "sima" fülest. Nem a mikrofonokért és a spec. zajszűrős chip-ért akarok fizetni, hanem a hangminőségért.
Nekem egy in-ear füles is szűr annyit, ami elég ...[ Szerkesztve ]
-
sirály69
őstag
"ezek a kütyük, ha jól be vannak helyezve, nagyon sokat izolálnak fizikailag, és ha egy fizikailag kiszűrt zaj ellenkezőjét megkapjuk a fülünkbe, akkor pontosan ugyanott vagyunk, ahol a part szakad: szélzajra, rövid időtartamú neszekre egyszerűen nem nyújt megoldást"
Megint egy Q drága füles ami nem tud mit kezdeni a kültéri használat során a szélzajjal...!
Nem találok egy jó hangú fülest amiben nem csak zárt térben lehet telefonálni...Szerver Hosting Debrecenben
-
domerator
veterán
válasz #72042496 #25 üzenetére
Csak en ugy tudtam, hogy az earbud az a ful kulso reszebe illeszkedo fulesek kategoriaja, mint pl. az Apple EarPodok (az iphone melle eddig csomagolt fulesek). Ez a Sony szerintem in-ear kategoria, vagyis “agybadugos”, ahogy eddig itt a forumon is hivtuk.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
törölt tag
válasz domerator #24 üzenetére
Earbud, itt a termékoldala. Érdekes, hogy a linken azért fejhallgatónak írják.
Csak egy betűben tér el a WH-1000XM3-tól, ami tényleg fejlhallgató.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Hülyeség összehasonlítani egy BT fejest egy TWS-sel. Előbbiben 6-8 centis hangszóró van utóbbiban 8-11 mm szokott lenni. Tízszer akkora méretű már csak maga a hengkeltő, de több hely van az elektronikus alkatrészeknek és az akksinak is.
Madzagossal is kár az összevetés, mert azért akar valaki TWS-t, mert nincs semmilyen kábel. Hiába tud olcsóbban jobb lenni, ha nem kell a drót, akkor nem alternatíva. Nekem is sokkal kényelmesebb a TWS, nem hiányzik a vezeték. Tudni kell hová tenni a dolgokat. Abból indulj ki, hogy a legtöbb ember nem igényli a minőségi zenehallgatást, így bőven jó nekik egy átlagos olcsó, gyári headset vagy egy alap TWS. Aki többet akar és igényesebb az tudja, hogy olcsón nincs jó. De ez így van az összes audio cuccal.
Azért annyira nem rosszak a TWS-ek, csak nem a legolcsóbb kategóriában kell nézni csak a dolgokat. Az AptX HD, LDAC is azért van, hogy a sávszélesség ne legyen korlátozó tényező és el lehet érni velük a CD minőséget vagy jobbat (LDAC). Ahogy terjednek el a fülesek, így mennek le az árak. Azért ma már 10 ezer Ft alatt is vannak AptX-et támogató fülesek. Nyilván nem a nagy gyártók fogják kínálni. Például az Edifier sem kis név, és az X3 sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Ja hogy te általánosságban a TWS-t húzod le mint kategóriát... Akkor mindegy. Nekem van egy Jabra 75t amit szeretek, van egy Edifier X3 ami olcsó de ahhoz képest jó, ez a Huawei Freebuds Pro meg 1 hónapja van nálam tesztre, nekem amúgy tetszett. De nem almát a körtével hasonlítok össze.
BTW mi az az "agyaghasználat és "műagyag"?
-
andor80
senior tag
válasz Skynet258 #15 üzenetére
Hangzásban ? 3000 forintos madzagos minőség.Se. Egy xiaomi basic mi ear szintjét se éri el max agyon effektezve agyon belenyúlva az egésszéges hangképbe.Csakhát pont a zene és részlet dinamika tér veszik el.
Audionál tényleg a szoftver a lényeg?
Agyaghasználat...Komolyan beájúltál egy 100 forintos fröccsöntött műagyag vacaktól ?
De pontosan 15 k és podcast szint SAJNOS egyenlőre a tws.
Ugyanígy voltam a sima BT fülesekkel fejesekkel de ottmár tényleg legalább aptx HD ,LDAC,HWA van .Ott már értelme van zenét is hallgatni.
De komolyan SBC 2020 ban...
Persze döntsön a piac.Kívánom mindeniknek legyen elégedett vele 75 ért ugyis meg kell magyarázni ,hogy jól szól....
Helyén kezelve ez túlárazott nagyon de nagyon...Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
andor80
senior tag
válasz postásbazsi #13 üzenetére
Miben csúcsmodel? Mert tapple túlárazza és xiaomiban megkapod uyganazt jobb hangminőséggel fél ár alatt..
Attól,hogy egy gyártó valamit csúcsmodellnek nevez azt nem kell elhinni.
VAn az almának olcsobb ja mihez képest a csúcsmodell?..Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Somatom
veterán
Engem az ezzel együtt bemutatott FreeLace Pro érdekelne. Arról lesz teszt?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz postásbazsi #13 üzenetére
Az Applet még megértem, ők sosem a szabványos utat választják, nem fognak a Qualcommnak liszenszet fizetni vagy az LDAC-t használni és a Sonynak dellázni. De azért 70ezer Forintért én sem vennék SBC/AAC-s TWS-t venni.
Akkor ott a Galaxy Buds+ olcsóbban vagy bármilyen prémium kínai.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #1 üzenetére
Attól, függ, hogy milyen fülhallgatóért. Én örültem volna, ha megkapom annyiért a Momentum TWS 2-t.
[ Szerkesztve ]
-
andor80
senior tag
Csúcsmodell...Istenem Szentkuti sbc aac kodekkel ----Nyomul a Huawei de ez már gáz.
70 ért meg pláne....15 ért okés is lennne podcastra.[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
B.i.L
senior tag
Ennyiért kicsit drága,bár az Airpodsprot 78.-ért hozták házhoz,az sem olcsó.
A kinézete viszont megkapó.Egy full összehasonlításnak örülnék is.Horgászni mentem...B.i.L
-
mbotnd
tag
válasz LurkerSheik #8 üzenetére
Nem kérdeztem még meg róla másokat, és ritkán telefonálok. Bocsi
-
senior tag
-
mbotnd
tag
válasz enginev3.0 #1 üzenetére
A Sony WF-1000XM3-am zseniális. Imádom a zajszűrését, jól szól, és fontos volt, hogy earbud legyen.
-
senior tag
olvastam már más oldalakon is róla és a simogatós vezérlést nem sokan dicsérték.
Külsőre tényleg bazári ez is, de legalább jó drága.
Kiváncsi vagyok az új Xiaomi Air 2 pro mit mutat kb fél áron. Dizájnra az is nagyon kutya.Egyébként kicsit generált igény ez az ANC, ahogy írják, ahol kellene igazán nem hatékony.
Egy agybadugós fülest rendesen berakva a fülbe amúgy se hallok semmit.
Ha meg hallani akarok, akkor simogatni kopogtatni kell az átengedő módhoz. Szóval ki is tudom venni a fülemből és nem tuszkolom tovább az agyamba, mert rohadt diszkomfortos.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
moleculez
veterán
Ez így indokolatlanul drága. Bár lehet valami egyedi chipset van benne, meg nem a szokásos polcról leakasztott alkatrészek, de ezért így kár volt.
iPhone tulajként ennyiért Airpods Pro-t vennék, de tejesen jól szól a Xiaomi TWS-em.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
96024
csendes tag
Megint egy fülhallgató bemutató, amiben nincs kép a termékről használat közben.
-
enginev3.0
félisten
Kenjék a hajukra a 70ezres fülhallgatójukat, azért egy fülhallgatóért...
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest