Huawei FreeBuds Pro - egy igazi csúcsmodell

Prémium fülhallgató attól a gyártótól, aki a piac egyik legjobb ár/érték arányú alternatíváját feleennyiért szállítja - tényleg profi a termék, de a hibátlan TWS továbbra is csak egy illúzió marad.

Bevezető, doboz

Az amerikai szankcióhalmaz minden szempontból megtépázza a Huawei-cégcsoportot, és a Google-szolgáltatások elvesztése még csak a jéghegy csúcsa volt: a technológiai embargó miatt jelentősen körülményesebb és kisebb volumenű lehet az mobilgyártás, az 5G-s hálózati fejlesztések sorsa is kétséges. A cégen belül a Honor az a márka, akiknek kommunikáltan is az okoskütyüs és audiós szegmensben lehet a középtávú jövőjük – már amennyiben maradnak a Huawei kötelékében –, viszont a fiatalos üzenetű márka ezen a téren sem a csúcskategóriát fogja majd ellátni, így a legkomolyabb fülesek maradnak Huawei márkanévvel. A FreeBuds Pro pedig ezek közül is a 2020-as krémet képviseli, első hallásra döbbenetes, 70 ezer forintos árcímkével.


[+]

Bizonyára sokkan visszahőkölnek ezen az összegen, és igen, ezen a szinten az ár/érték arány már egy erősen relatív tényező, de a konkurencia is nagyjából az Apple AirPods Pro szintjén keresendő, ami viszont még ennél is egy jelentős szorzóval drágább, hiszen némi kerekítéssel 100 ezer forintért lehet hazavinni. Ezek a termékek nagyjából a csúcsát képviselik ennek az egyébként továbbra is kompromisszumos kategóriának, és nyilván nem mondok meglepőt azzal sem, hogy egy bizonyos, korrekt szint fölött itt is exponenciálisan nagyobb összegeket teszünk le, miközben a minőségben csak aprókat lépkedünk előre.


[+]

Nagyjából a FreeBuds 3i, ami manapság az optimumnak nevezhető: jó minőségű, ergonomikus kialakítás, átlagos megjelenés, aktív zajszűrés, vállhalható zenei világ, mindez 30 ezer forint alatti összegért - azt a kütyüt mindenkinek ajánlani is szoktam, mai tesztünk alanyát viszont csak azoknak, akik a jelenleg elérhető legjobb TWS-ek közül szeretnének választani, ezért pedig hajlandóak markánsabb anyagi áldozatot tenni.


[+]

Ha már megvásároltuk a terméket, az élmény a doboz kinyitásával kezdődik - nincsenek extrém tartozékok, gyakorlatilag háromféle méretű szilikon illesztékkel és egy Type-C kábellel kell beérnünk, viszont a kábel nem csak egy tízcentis, hipervékony, kukába gyártott valami, hanem olyan minőségű, amit bármilyen Huawei csúcsmobil mellé csomagolnak, az illesztékek pedig a vetőcsőnél merevek, a fülhöz fekvő felületnél mégis puhák, és megvan rajtuk a fülzsír elleni műanyagrácsos védelem, ami a fülhallgató érzékeny részeit védi meg az oda nem illő részecskéktől. Tényleg csomó apróságból adódik össze az, hogy egy ilyen termék jóval drágább az elfogadható minőségi szintűnél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés