- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaxer
tag
válasz
Darknoise #486 üzenetére
Na ezt olvasva hanyat estem! Most tervezem egy ilyen készülék vásárlását a telenornál, ezért elkezdtem végigrágni magam a fórumon. A legtöbb itt kérdező emberkének szívem szerint azt javasolnám adja el és vegyen az árából Egy Nokia 3210-est, azt talán tudja majd kezelni.
Nézzük sorban a felmerülő kérdéseket:
1. SD kártyára telepítés. Alapból a rendszer csak az apk fájlt és az adatokat rakja az SD-re a dalvik cache és a könyvtárak pedig maradnak a belső tárhelyen. Namármost a a dalvik cache (dex) tartalmazza az osztálykönyvárakat (mert azzal ugye mindenki tisztában van, hogy az androidhoz java nyelven, oop-ben készülnek a programok) és ugye ezek mérete akár az apk méretének 80%-át is kiteheti. Ezt átpakolni csak ROOT-olt telefonon lehet a Link2SD és hasonló programok segítségével. A telefonkönyv, naptár, stb adatbázisa szintén a belső memóriát kajálja és a telefonkönyv ha tele van pakolva kontakt képekkel, pláne fészbúkos szinkronizációval igencsak kajálja a helyet. Ráadásul ezek át sem pakolhatóak az SD-re (tudom, mert az régi telómon a saját custom ROM-ommal megpróbáltam....)2. Sötétzaj írta a kalibrációt, nos, ha a beállítások alkalmazást egy kicsit tüzetesebben is szemügyre vette volna, megtalálta volna a saját kalibráció lehetőségét....
Szóval a legtöbb ember úgy vesz androidos telefont, hogy nincs is tisztában a telefon alapvető funkcióival, lehetőségeivel, stb...
3. Kamera: aki mobil telefonnal akar fényképezni, az meg is érdemli. Még a leggagyibb kompakt gép (kb 10-15eFt ért kapható a tescóban) is jobb képet csinál, mint BÁRMELYIK mobil. A kép minősége, dinamika tartománya, stb.. a képérzékelő méretétől függ. Aki jó képet akar csinálni az vegyen minimum egy APS-C vagy méginkább Full Frame-es CMOS érzékelővel ellátott DSLR-t.
Előző telefonom egy Huawei Ideos X3-as volt, amelyet már a 2. nap rootoltam (nem kell betojni a rootolástol, nem nagy was ist das...
) és kb egy hónap után már saját készítésü OC rommal futott a kicsike 806Mhz-n. A jó hír nektek az,
hogy amint meg lesz ez a teló is hamarosan erre is készítek majd OC-s rom-ot ( Már találtam is kernelt, hozzá, amelyiket 1Ghz-ig lehet húzni...
)
-
KTU
addikt
válasz
Darknoise #488 üzenetére
leteszteltem a kijelző pontosságát hogy ahova nyomok azt a pontot érzékeli-e
nem tapasztaltam hogy máshol érzékelnéelőtte sem vettem észre hogy ilyen probléma lenne, több kapacitív kijelzős eszközt használok felváltva és biztos feltűnt volna ha ez máshogy viselkedik,
én is 2 db-ot vettem másod telefonoknak -
DS39
nagyúr
válasz
Darknoise #490 üzenetére
semmi gond, csak azért mondom, mert ennek nem kéne így működni.
nekem első okostelefon ez, és abszolút pozitív a véleményem róla, ahhoz képest hogy nem egy csúcs vas, nagyon sok mindenre használható a telefon, és ez az Android rendszer.az viszont tény hogy ha az ember ki akarja használni az Android minden előnyét és nem akar törődni azzal hogy hány program van fent, melyik mikor frissít (főleg a gyáriak), akkor olyan modellt kell választani, ami több RAM-ot és több belső memóriát tartalmaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest