- A HMD visszalép az USA piacáról
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
migabi24
nagyúr
Ilyen is ritkán van, hogy az mm olcsóbb mint az edigi, egyébként hatalmas ez a cucc, még a note 4-él is nagyobb
-
manokaki
addikt
ExtremDigital , gyári gari , 16/2 Gb.
-
csubííí
senior tag
válasz
manokaki #189 üzenetére
Több infót!
Amit csak lehet,minden jöhet: Külső,kijelző,kezelhetőség,sebesség,stb...........
Hány év gyári gari van rá,2/16 GB-os verzió?
Másik csúcs készülékhez (amid esetleg volt/van) tudod hasonlítani?
Szóval vélemény jöhet bőven,szerintem sokan várunk már olyanok véleményére akiknek már van. -
manokaki
addikt
Megvan eszméletlen gyönyörü !!!!!!!!!!!!!!
Attila
-
atikó
őstag
én ma megnyomkodtam az MM-ben, nagyon király a készülék, de mivel csak a bemutató darab volt, ezért nem vettem meg a csajomnak, nekem még várnom kell a gold-ra mert az 2 sim lesz!
-
aAron_
őstag
MM-ban már lehet kapni?
Valaki már az ott kapható készülék tulajdonságairól kérdez Huawei fb oldalán. Lehet holnap benézek az egyikbe, hátha ki is van rakva.
-
madstunt
addikt
Amúgy ez itt még nem volt: Huawei Ascend Mate 7 notebookcheckes teszt
[link][/L
Den: Nem láttam de nem is figyeltem, mivel a telefont nem is nagyon kapni. Szerintem senkinek sincs még a topikban -
madstunt
addikt
válasz
Den Hadnagy #178 üzenetére
nem
-
Den Hadnagy
senior tag
Eddig számomra nem derült ki, hogy az akku cserélhető-e?
-
csubííí
senior tag
Na végre,most már csak lesz belőle valami.
[link]
Ezen meg a Note 4-en gondolkodom,de hivatalos forrásból való beszerzéskor pl. MM. 80.000 Ft olcsóbb a Mate 7,ami azért nem semmi. -
aAron_
őstag
válasz
madstunt #172 üzenetére
Kifejtenéd kérlek kicsit részletesebben, ez miben nyilvánul meg? Mostani mobilomban 1 Gb RAM van, így még elképzelni sem tudom.
Egyébként itthoni árakat nézve €-ban kb. 448-at kérnek érte, így még olcsóbb is, mint az Amazonon pl., ahol ~699$-től kezdődik az olcsóbb verzió.
Tudtommal az EU-s vám nem túl magas mobiltelefonokra (vagy nincs is), ezt még Aliexpress topicban olvastam.
-
törölt tag
válasz
Den Hadnagy #170 üzenetére
Én is ezt mondtam korábban. Látom megint jobban tippeltem, mint maga a Huawei.
Először jöttek azzal, hogy november eleje, aztán írták az október végét. Sanszos volt, hogy így fog történni.
Főleg, hogy az EMUI 3 frissítéssel is kihasználják a megadott időt, ugyanis november végéig kell hogy megkapja a P7. Mint első körös.
-
Den Hadnagy
senior tag
A Huawei FB oldalán adott válasza szerint a készülék november màsodik hetétől elérhető a kiskereskedésekben és a szolgáltatóknál. Hátha más is annyira várja, mint én
-
törölt tag
Ezt majd a programozók megmondják 1 év múlva.
Egyébként szerintem 2 giga is vállalható lesz 2 évig, talán még 3 -ig is. Most is futnak még bőven 1 gigás telefonok (sőt, még mindig jön ki 512 -es, ami viszont már "néha" necces), amivel az emberek többsége lazán elketyeg. Nálad szerintem semmi jelentősége nem lesz a + 1 gigának.
-
aAron_
őstag
Egyébként szerintetek mennyire lesz érezhető a +1 Gb RAM jelenléte a drágább verzió esetében? Nehezen tudom eldönteni melyik is kéne, könnyen lehet, hogy a sima verzió is tökéletesen megfelelne. Általában nálam RSS reader, Adobe reader, Chrome ~10 tabbal, esetleg zene és médialejátszó szokott nyitva lenni. +16 Gb ROM nem olyan fontos, úgyis veszek majd bele SD kártyát. Viszont legalább 2.5 évre tervezek, nehéz ennyire előre gondolkodni.
-
atikó
őstag
Sajna, legalább is nekem sajna, nem lesz dual sim-ben itthon.
Megint Kínából kell rendelnem! -
törölt tag
Igen, de általában amikor bejön európába az előzetes dolláros ár megegyezik ezzel euróban. Tehát pl. 200 dolláros készülék nem ritkán 200 euróba kerül itt. Bár előfordul az is, hogy fontba kerül először, aztán onnan euróba, olyankor meg sokszor többe kerül számszerűen euróban, mint dollárban. Lehet kicsit hülyén írtam le.
DE a lényeg igazából az volt, hogy 2/3 gigát írnak, ami számomra inkább azt feltételezi, hogy az egy -tól ár a 16 gigás készülékTŐL számítva. DE az biztos, hogy nem tiszta a kiírás.
Meg a termékfotókon nem az arany van, ami a 32 gigás színe.
Szerk.:
Egyébként ott van, hogy arany 32 gigás változat +200 dollár, tehát durván 700 dollár. -
törölt tag
válasz
Den Hadnagy #163 üzenetére
-
Den Hadnagy
senior tag
Innen érdemes lehet rendelni? Erre még jön az itthoni ÁFA? DHL-lel jön ha jól olvastam. Nem a pénzen ügyeskednék, hanem mihamarabb szeretnék egyet. Kinek van tapasztalata?
http://www.oppomart.com/huawei-ascend-mate7.html
-
aAron_
őstag
válasz
madstunt #160 üzenetére
Ez már talán a drágább változat lesz.
Bár leírás szerint nem...
-
Saccco
nagyúr
válasz
rettenet78 #159 üzenetére
Én már kétszer próbáltam. Nagyon gyorsan dolgoznak.
Értelmes áron engem is érdekelne...
Ha a Lollipoppot is megkapja, akkor pláne. -
madstunt
addikt
válasz
rettenet78 #159 üzenetére
az a baj, a jelek szerint mint mindig, a magyar piac az olcsóbb verziót kapja meg :/
-
törölt tag
Nem tudom ki tájékoztatott erről, de nem nagyon lehet képben.
Korábban írtam már én is, hogy lesz itthon is, de akkor egy újabb infó, de ez már a Huawei Device Hungary FB oldaláról:
"...az Ascend Mate 7 iránt! A készülék várhatóan október végétől, fokozatosan lesz elérhető a szolgáltatók és a kiskereskedések kínálatában. Üdv: a Huawei csapata" -
törölt tag
válasz
Den Hadnagy #155 üzenetére
Meg kell kérdezni a Huawei -től, hogy környező országból rendelve mennyire érvényesíthető a központi szervíz régiós garanciája (TeleMax). Mert ez esetben néhány mellettünk lévő országban már rendelhető. Bár az esetek 99 % -ban a 16 gigásat láttam a "polcon".
16 gigás van általában 149 - 150 körül.
Vagy vársz, amíg bejön hozzánk is.
-
Den Hadnagy
senior tag
Azonnal venném a fekete 32 gigásat függetlenül, ha végre elérhető lenne...
Szeretett Lenovóm méltó utódja. Végre! -
pit450
aktív tag
Van már ilyen teloja valakinek? irhatna róla pár mondatot...
-
törölt tag
Mivel már néhány helyen előrendelhető (Pl.: expansys - 150.040 HUF), talán 1 - 2 ember számára ez érdekes lehet:
"We don’t have information about Huawei’s Android 5.0 upgrade schedule just yet but devices like Ascend Mate 7,Honor 6 and Ascend P7 might get the new version of Android within about 3 months. We will let you know as soon as we receive some credible information about Huawei’s plans for Android 5.0 roll out."
FORRÁS - huaweinews.com. Itt találhattok egy leírást is az 5 -ös droidról.
Egyébként a lényege az, hogy egyelőre még nem adott ki közleményt a Huawei a droid update kapcsán, de vélhetően 2 másik modell mellett a Mate 7 esetében is lehet számítani rá. Feltehetően 90 napon belül.
Addig is szerintem az EMUI 3 egy kiváló teszt lesz arra, hogy mennyire tudják majd tartani az utóbbi időben kijelölt időpontokat, mert P7 -re globálisan (mint első körös) 2 nap múlva várható a frissítés, egészen november végig bezárólag ("Ascend P7 – Development version of EMUI 3.0 will be available on October 20 and stable OTA update will follow on November 25" - FORRÁS - huaweinews.com). P6 -nál ugyanis a KitKat késett.
-
törölt tag
Már amikor HiSilicon Kirin 910T -t használtak akkor is frankón stabil volt a rendszer, ráadásul pörög is szerintem. Legalábbis nekem jók a tapasztalataim. Annak ellenére, hogy sokan gyengélkedőnek címkézték, nekem 4 hónap alatt még semmi gondom nem volt, belakva sem.
920 alatt még nem próbáltam (Honor 6). Egy ideje már szerintem elég jól optimalizált és gyors gépeket hoznak össze. Bár P7 alatt jó lenne javítani a lebegő gomb bugot.
Számomra ez a gép 5 colban lenne optimális, de hát mindenkinek a külön igényére nem lehet készüléket gyártani...
-
Fejvadi
nagyúr
Ez egy jól sikerült típus. Jól optimizálták, mert sok mindenben gyorsabb a felület mint az s5.
-
-
törölt tag
A Huawei Device Hungary szerint: "Az Ascend Mate 7 ajánlott fogyasztói ára 149.990 Ft, az Ascend G7 várhatóan 99.990 Ft-ba kerül majd." Szóval nem lesz ez olyan drága.
Az esetek egy részében mondjuk biztos jól megnyomja majd a bolti jutalék..
-
törölt tag
Celebek vagytok
Huawei Device Hungary (facebook):
"Igazából nem kérdés, hogy a Huawei Ascend Mate7 egy kiváló telefon, vagyis inkább phablet lett. A kínai gyártó összeszedte minden tudását, és belepakolta az újdonságába, ráadásul ezt szinte minden esetben hibátlanul végezték." Olvassátok el, mit írt a Mobilaréna a Huawei legújabb készülékéről! -
gusthy
veterán
A mai fiatalok nem is tudják, mi az a nagy telefon.
-
motorhead
aktív tag
Amióta megvettem a P6-ot azóta elég magasan van nálam a mérce a kinézettel, anyaghasználattal, kijelzővel kapcsolatosan. Amit a Huawei művelt ezzel a készülékkel az megint példás, lenyűgöző. Ismét egy műalkotás a sok műanyag kacat mellett.
-
törölt tag
válasz
#68372224 #127 üzenetére
Lehet röhögni fogsz, de nekem a mai napig nagy kedvencem a Sony J6 és a J7/J70.
Van is néhány általam felújított darab, persze már nem használom. Néhány másik típus mellett.
Az meg hogy mire van igény, azt már régóta nem a felhasználók/végfelhasználók döntik el. Csak igen ritka esetekben. Jó példa erre a divat is, egyesek diktálnak, mások hordanak.
-
törölt tag
Az én véleményem is az, hogy valahol 7 col környékén. Amúgy ezeknél már egyértelmű a kétkezes használat. Jelen esetben én ilyen méretű készüléket úgy használtam, hogy egyik kezemmel alulról fogtam, másikkal meg bökdöstem a kijelzőt. Azért szokták legtöbb esetben hanyagolni az alján a sík felületet, hogy kényelmes legyen 1 kézzel fogni.
Persze ettől eltérően is használják, de valahol ez lenne a célja. Itt már nem kell keresni az egykezes megoldásokat. Nekem nincs kis kezem, de 6 colt már én sem tudok átérni és fogni egyszerre.
5 col az igazi, 5,2 -vel még jól elvagyok, 5,5 már elég necces kérdés... Persze nem is egykezesre módra gyártják.
Népszerűsége mindenképp nőni fog, de sokan rá fognak jönni, hogy számukra egyáltalán nem praktikus, mivel nagyobb méretben már nem olyan egyszerű magunknál hordani. Főleg nyári időszakban, táska nélkül, rövidnadrággal. Öltönynél sem az igazi, én sem hordok mindig táskát. Ha meg hordok, akkor meg ott a notebook vagy a netbook.
Egyébként szerintem ennek a terjedő mega méret népszerűségnek a valóban flexibilis kijelzők fognak véget vetni. Szerintem 2015 végén, de ami valószínűbb, hogy 2016 elején/közepén. Én úgy gondolom, hogy ebben a Samsung vagy az LG lesz a befutó, persze meglepetés mindig volt ezen a piacon és ezután is lesz. Abban az esetben már mindegy lesz a képernyő mérete, mert fizikailag ruglamasan lesz értelmezhető. Másszóval új fogalom fog bekerülni a mobilos piacra, a maximális és a minimális képernyő- és telefon méret.
-
törölt tag
Aki szerint nagy a telefon, az valószínűleg nem fogott még ekkora készüléket a kezében.
A vékony káva, stb. miatt egyáltalán nem tűnik nagynak, sőt, pár nap után már csak pozitívumokat tud az ember mondani a tepsiről, mert szörnyen jó Indexet olvasgatni ekkora méreten.
-
jozso1989
őstag
válasz
szab.tam #120 üzenetére
Ez az -egykezes használat- csak bohóckodás és szerintem szánalmas. Még az iphone userek is 2 kézzel használják a telefonjukat. Ha épp nem tudnak az emberek mibe belekötni, akkor " fujj, nagy tepsi". Már pedig ebben a telefonban másba nem lehet belekötni, csak a méretbe. De abba is miért, amikor phablet?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jozso1989 #119 üzenetére
én ezért néztem a z2-t és g2-t.
tesztvideókat nézegetve a z2 stabilizátora talán egy fokkal simább, de a g2 olcsóbb volt, azért lett az.viszont a kis kezem ellenére szívesen leváltanám majd egy 6-6.5"-os tepsire.
egyesekkel ellentétben nekem nem okoz gondot 2 kézzel megfogni vagy eggyel átfogni.
viszont 2*-es árért visszalépni valamiben nem akarok...****
(#118) Duree
"csak arra lennék kíváncsi,hogy hol húzzák meg a határt a kijelzö méretében,"
szerintem egyértelműen a 7".
a samu indította el az egészet, amikor kijött a sim kártyás, telefonálásra is alkalmas tabbal.
akkor többen felvetettük, hogy kár érte, hogy csak kihangosítóval vagy headset-tel lehet használni.
született pár jó kis mém, ahogy az emberek a tepsivel a fülükön állnak az utcán.
szerintem a gyártók a reakciókat látva kezdték el ezt az irányt.
a note 1 sikere egyértelmű volt.
csak ugye mindenki óvatosan kezdett be, lépcsőzetesen.
nem merték meghúzni egyből, hogy itt a 7", telefonálj vele.
meg hát ugye a kijezőméret vs. akkuidő probléma is fennált. -
fisch
csendes tag
Azért az érdekes, hogy kb. egy éve látsz csak Huawei telókat.
A Vodafone V845 is Huawei és azt 2010 áprilisában dobták piacra 1.6-os androiddal. X5 2010 dec. és X5 Pro 2011, Y200 2012 ...stb. Csak, hogy pár régebbi, népszerűbb modellt említsek.Amúgy jogod van azt venni, amit akarsz, csak furcsálltam, hogy korábban nem hallottál erről a márkáról.
-
törölt tag
válasz
szab.tam #112 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom már honnan ollóztam ki, mert több helyen néztem én is ezt, de nem magamnak tettem össze. Ez elvileg nem optikai stabilizátor, csak a szenzor kiterjed a kamera használatára is. Egyik ismerősömet érdekli, úgyhogy szándékzotam futni vele egy kört a Huawei -nél is, hogy mit mondanak erre, valami hivatalos változat nem lenne rossz. Persze ha érdekel majd elküldöm Neked privátban a választ, vagy ide beírom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#86973952 #111 üzenetére
nem tudom...
én a tesztvideót megnéztem, és az pont úgy néz ki, amiben semmiféle stabilizátor nincs.a tökéletes stabilizátor úgy működik, hogy semmit nem veszel észre.
a lg g2-mé közepes. ott hullámzás szerűséget látni.
ennél úgy remeg, mintha az illető hokizna közben...amit beidéztél, az valami általános leírás akar lenni, vagy konkrétan, erről a telefonról való elemzésből emelted ki?
-
törölt tag
válasz
szab.tam #110 üzenetére
Én ezt találtam még korábban róla, de nem nagyon ástam bele magam a témába, egyelőre:
"Optical image stabilization uses gyroscopic sensors to detect vibrations of the camera. The lens and / or sensor move in response, adjusting the optical path. This ensures that any motion is corrected before the sensor captures the image." -
szab.tam
nagyúr
feljebb kérdeztem, hogy van-e benne otilkai képstabilizátor.
megnéztem a feltöltött tesztvideót, 99%, hogy nincs.nagy kár.
amit nagyon hiányolok az összes telefonból:
led + xenon vaku.
választható módon.
jól használható lenne a gyakorlatban, és marketing szempontból is egy komoly dobás lenne.
néha bedobnak egy xenonost, de az meg ugye nem világít videónál... -
Liquid Snake
aktív tag
Jól néz ki!
-
törölt tag
Létezik, meg te hallottál is róla, viszont nincs jelen a piacon. Ennek meg is van az oka, de ez már más téma. Az emberek többsége nem olvas ilyen fórumokat, de ha olvas is, akkor csak olyanra keres, amit ismer is. Pl. Samsung S5. Huawei -nek több olyan telefonja is van, amiről senki nem tud semmit. Még szakmai lapokon is csak kevesen. Mint a WP -s telefonjai. Elég ha megnézed a kinti weboldalukat és a legtöbb embernek tuti tátva marad a szája. DE ez igaz más márkára is.
Amúgy bitang jó "kis" telefon.
Mr.Silkó:
Én azt gyanítom, hogy nem kell attól félni, hogy egy árban lesznek. Persze majd kiderül, de nem túl valószínű. -
Mr.Silkó
veterán
Nagyon tetszetős készülék, bár nekem ez már hatalmas (a telefonáláshoz elsősorban), és ha egy árban lesz a Note 4-el, akkor nem lenne kérdés, hogy a Samut választanám, ha ekkora telefonban gondolkodnék .
-
törölt tag
Így szólt pontosan a mondat (aláhúztam):
"5 col környékén már nem gondolom, hogy hardver tekintetében ennyire versenyképes lenne a Huawei, de az árak ott is szépen beállnak, rövidebb idő alatt, még ha a belépő árat egyesek magasnak is tartják."Honor 6 -ot említed, akkor te is tudod, hogy az egy kicsit más eset. Európában róla szinte senki nem fog hallani. Hardverben gyengébb pajtását, a P7 -et támogatták be ide, azt meg saját piacra dobták ki és rendelhető. Ezért is van rajta pl. magyar nyelv. Vagy változott volna? Mert úgy tudom nem. Persze ha van új/újabb infód akkor érdekel.
Igazából nagyon értelme sem lenne befuttatni P7 mellé, cégen belül konkurenciának, főleg, hogy most jönnek a valószínűleg drágább zafír változattal, amit vélhetően nemzetközi piacra szánnak és vélhetően hardveresen nem nyúlnak hozzá.
-
AS
félisten
Amcsik is kiválóan értékelték
Ritka az ilyen nálunk) -
törölt tag
Semmi olyat nem írtam, amitől okosabb lennék, vagy butább lenne bárki is. Ez tény, nem a saját konklúzióm.
Ettől függetlenül nálam nem játszik ez a méret, de biztos megtalálja a helyét a piacon. 5 col környékén már nem gondolom, hogy hardver tekintetében ennyire versenyképes lenne a Huawei, de az árak ott is szépen beállnak, rövidebb idő alatt, még ha a belépő árat egyesek magasnak is tartják.
-
etohun
aktív tag
Valószínűleg így nokia nélkül ki fog szélesebb körben kerülni a wp a többi nyártóhoz ms ide v oda így simán lesz esély csúcs wpkre bárkitől.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #92 üzenetére
Sajnálom, ha valami számodra nem érthető, de szívesen válaszolok, ha konkrétan kérdezel is. Személyeskedés határát súroló, illetve cinikus megjegyzések helyett.
-
törölt tag
Ez egyértelmű. Viszont a márkahűség meg a túlárazás nem egyenlő egymással. Túlárazott akkor lehet valami, ha abban a piaci szegmensben az áruk többsége jóval kedvezőbb (hasonló vagy jobb minőségben/kategóriában). Szerintem itt a szóhasználattal van a probléma, hiszen egy rúd szalámihoz képest is túl van árazva. Magyar fizetésekhez képest is túl van árazva, de ez számukra indifferens. Ráadásul még mindig belépő árról beszélünk.
honda 1993:
Értem amit írtál, le is írtam rá a választ, nem csak abban, amit neked címeztem. Ezért került 1 hozzászólás alá. Csak kiemeltem egy szélsőséges, de valós példát. -
válasz
#86973952 #84 üzenetére
Nincs igazad mindenben,mert ha ugyanannyiért vehetsz egy márkásabbat,akkor nyílván azt fogod megvenni mert azért jobb,mert jobban ismered meg egyszerüen jobban megbízol benne.Azt gondolom nem vitatod,hogy ez a teló drágább mint az LG G3 pedig kevesebbet ér és kevesebbet is tud.Akkor miért venném meg?
-
törölt tag
Én még mindig nem értem itt néhányan miről beszélnek? Mi van túlárazva? Mihez képest? Szolgáltatói szektorban szereplő márkákat ne hasonlítsunk azon kívül esőkhöz. Magyarország meg mióta mérvadó ebből a szempontból? Szolgáltatói piacon szereplő márkák közül melyik van jobb áron ilyen vagy hasonló hardverrel (ami phablet méret)?
honda 1993:
Nem a márka határozza meg a telefon árát, hanem a piac amiben szerepel. Érdekes, hogy az emberek megveszik a nevesebb márkák cipőit, mert el van látva mondjuk Springfield emblémával, de azt nem nézik, hogy az összes Taiwan és környékéről kerül ki. Az embereknek el kell magyarázni azt, hogy nem attól olcsó egy márka, hogy honnan származik, hanem attól, hogy milyen szektroban képviselteti magát. Még a minőséghez sem mindig van köze. -
spenglerjoci
tag
Igazad van, csak próbáltam valamihez hasonlítani. Amúgy amit a Huawei eddig elért az sokkal nagyobb teljesítmény mint amit a Samsung. Pl. A Huawei pár éve még sehol se volt, most meg már a legnagyobbak közt van. ( Ha lenne S4 Zoom Huaweiben akkor lehet hogy megvenném :-). Meg a huawei telók nagyon jól vannak optimalizálva is )
-
Koczó93
őstag
Nagyon szép lett de szvsz kicsit túl lett árazva.
-
dsr
senior tag
Na ez elég komoly cucc lett
-
tzsolesz
nagyúr
Hohoooo! Nice job.
-
honda 1993
senior tag
Azért veszek kínai telefonokat, (nem csak huaweit) hanem akármilyen kínait, mert olcsóbban sokkal többet nyújtanak mint a nagy gyártók hulladékai.
Na már most. Ez ugyan még mindig sokkal (fényévekkel) jobb mint az összes Samsung, sony vagy akármi, de az ára sajnos már nem arra emlékeztet hogy ez egy "kis" kínai telefon.
Persze ha samuék csinálnának egy hasonlót, az még drágább lenne, de most nem ezen van a hangsúly.
Ha valaki ezt meglátja nálam, biztos hogy az lesz az első kérdése hogy ez milyen telefon.
Ugye?Megmondom hogy egy Huawei, erre ő valószínűleg kicsit meglepetten, de azt fogja mondani hogy ez eléggé jó kis telefon.
De ha megkérdezi hogy mennyibe kerül, és elmondom, akkor már nem az lesz a bemyomása hogy "hűha, ez aztán tényleg megéri".
Nem Mintha engem az érdekelne hogy mások mit gondolnak, de talán értitek a lényeget.
-
Szep es jo, de nem ennyiert... se a markanevert nem fizettek annyit es meg a soc sem annyira brutal mint amit elkernek erte... Jo a teszt, jo a telo, de ezert az arert azt akarom erezni mindebol a legeslegjobbat kapom. De meg a brand sincs meg ezert... valoszinuleg par honap es min 40k minuszert megkaphato lesz.
-
szab.tam
nagyúr
simán.
(mert mondjuk +2* annyit is ér kb.)
6-6.5 körüli fullhd lenne a számomra ideális.(g2 optimálisan jó volt a red hosszabbításomhoz, így az nem volt kérdés.)
de az optikai képstabilizátorra nagyon rászoktam.
ezért is érdekel annyira.
mert hiába nagyobb ez a tepsi, ha 2* annyiba kerül, és ezt nem tudja, akkor nem fantáziálok róla. -
szab.tam
nagyúr
válasz
spenglerjoci #72 üzenetére
"komoly alternatíva lesz pl. a Samsung mellett"
már az.
itt az az előny kizárólag a brand áltlalános ismertségéből adódik, nem tárgyi összetevőkből... -
spenglerjoci
tag
Ez a Huawei egyre komolyabb cuccokat tesz le az asztalra...bakker most már a saját fejlesztésű Kirin 925-ös procijuk erősebb mint a Snapdragon 800...Ha így folytatják komoly alternatíva lesz pl. a Samsung mellett.
-
Lambach
tag
válasz
balazs_pro #68 üzenetére
Pontosan ebben bízok én is. És nagyon jó feltételekkel lehetett elhozni. Ha lesz Mate, akkor maradok a Telenornál telefonügyben is.
-
szab.tam
nagyúr
videó alatti optikai képstabilizátor van?
nagyon szép.
g2-m van, a keskeny oldal miatt emlékeztet is kicsit rá.
csak hát ugye kissé nagyobb... -
prolad
addikt
Profi gép,remélem itt már a támogatást se felejti el a huawei.
-
Lambach
tag
válasz
balazs_pro #6 üzenetére
Akkor én is lecsapok rá. Az előd miatt már berabosítottam magam, ezért meg simán be fogom!
-
wortz
tag
Ezt kiadnák 4 colban, simán megvenném, annak ellenére, hogy nem szeretem a "B" brandeket. Ekkorában persze nem érdekel, de ettől függetlenül jól sikerült.
-
Caaabi
senior tag
Egyre jobban meggyőz engem ez a készülék , mobilarena tv s adás után a cikk is nagyon jól sikerült és elég részletes lett ! Az ára jó lenne ha karácsony körül mérséklődne 150 ezer körülire, erre mennyi esélyt láttok ?
-
törölt tag
Volt már több Huawei-em, őszinte leszek, már hiányzik.
Hibátlan ez a Mate, ha lenne pénzem rá, rögtön ezt venném, nem valami csamcsungot.
-
etohun
aktív tag
Egyébként egy huawei nexus, akár 6os is? Ti mit szólnátok? Simán meg tudnák csinálni.
-
Nigér
őstag
Nem olcsó, sőt, de nagyon ott van a szeren!
-
ispi
tag
Ha más márkanév szerepelne rajta és műanyag lenne a burkolat, akkor már hirtelen nem lenne drága. Akkor már innováció, meg hú, meg jaj. Ez egy ilyen dolog...
-
etohun
aktív tag
Szvsz simán 300 fölött fog nyitni. Abba nem megyek h melyik mivel tud többet/kevesebbet az áráért, mert mindenki olyat vesz amilyet ő szeretne, amivel ő boldog, és ami kielégíti az igényeit. Én pl jelenleg elvagyok egy y300zal más meg meg fogja venni az xperia z2 helyett a z3mat mer innováció, meg legújabb. Ezzel nem lehet mit csinálni.
De hogy ez túl lenne árazva(konkurenciához képest az nem igaz) -
törölt tag
Nem értem ezt a "magas az ára" dolgot. Mihez képest? Szolgáltatói szektorban szereplő márkákat nézzünk, mert jelen esetben ennek van jelentősége. Na és persze a phablet kategóriát, hasonló vagy jobb hardverrel.
Másik dolog meg, hogy aki ismeri a márkát, az azt is tudja, hogy Huawei mindig relatíve magas belépő árral kezd és ebből száll alá viszonylag rövidebb idő alatt, mint a legtöbb márka.
-
etohun
aktív tag
Miért mondja mindenki h drága? Nagy a kinelző, hatalmas az aksi, szép, gyönyörű, hw-sw csúcskategória, bioszenzor, kiváló kamera... ez egyszerűen ennyibe kerül, nehogy azt higgyétek, hogy a note 4 nem lesz jóval drágább, vagy h jobb lesz valamivel. Mondjatok egy ekkora batárt ilyen tudással ami olcsó. A huawei egyszerűen megteheti már h kicsit drágább dolgokat is készít.
-
Mindenben elnyerte a tetszésemet,de az ára az nagyon-nagyon magas.Nem hinném,hogy piacképes termék lehet belöle.
-
narobik
tag
Legend
specifikációnál a Grafikus Chip Nem Mali-T628?? -
SkyLine3000
addikt
Batár állat. Sosem kéne ekkora dög. Viszot max 4,5 collban elfogadnám, mert amúgy nagyon rendben van.
-
judas13
veterán
Minőségi munka. Gratula!!
Más kérdés, hogy ekkora méretben és ilyen áron nem kéne.
-
-
1tom
aktív tag
Nem rossz telefon, csak az ára kissé soknak tűnik.
-
SzChriss95
csendes tag
Nagyon szép, cserélném find 7em erre a masinára :-D
-
zsoltyyy
senior tag
Ez baromi drága...
-
Saccco
nagyúr
A frekvenciasávoknál biztosan jó adatok szerepelnek?
-
joey04
titán
az erősebb verzió 150ért oké lenne. így drága.
-
jacis
nagyúr
Nyugi azért ne harapj meg, mert nekem ez a gyártó nem jelent semmit. Kb. egy éve látok ilyen márkával telókat és azok sem értek egy forintot sem számomra. Nekem ez az álláspontom amin te nem nagyon tudsz változtatni. Ez a teló tetszik, de ennyiért nagyon drága.
Ennyiért inkább egy Note 4 vagy egy i6+ kellene. -
James67
aktív tag
Tetszik, de max 5 hüvelykben kellene. És persze nem ebben az árban.
-
jozso1989
őstag
Hú, de gyönyörű, basszus! Csodálatosan szép! Máris odakerült a One M7 és One M8 mellé, mint legszebb telefon! *-*
Amúgy az árral sincs baj. Persze nekünk k*va drága, de minden csúcstelefon ennyibe kerül, szóval ez van, na.
-
Borosz
őstag
Dzsízösz! Ez aztán az ejha!
-
vadkörte
addikt
"...hiszem huawei-en csak local téma van nincs online."
Ebben tévedsz. Van online téma, nem is kevés...
Nem magam reklámozom, de már a G700 cikkemnél is ott volt az online tématár...De, hogy a telefonról is írja. Gyönyörű! Nagyon, de nagyon bejövőd. Viszont ez nekem már nagy. 5"-nál kissebbet nem szívesen vennék - a G700 mellett van egy 4"-os Y300 is - de nekem ez már tényleg péklapát.
-
dreamdancer
őstag
Nagyon tetszik, forma, anyaghasználat, minden. Az ujjlenyomat-olvasóért meg külön dicséret, az első valóban felhasználóbarát megoldás androidos fronton.
(Ha nem rühellném a phableteket, komolyan elgondolkodnék rajta.)
-
daninet
veterán
Szerkezeti hasonlóság van nem vizuális. Ezer féle témát használok én is MIUI-ra.
álljon itt pár egyezés..
főképrenyő és launcher. Ezt a saját telómon készült screenshottal mutatom, az áttűnési effektek egytől egyig pl ugyan azok
huawei miuiBeállítások
huawei huawei miui miuiOtt a menüben a Backup and Restore ami szintén a MIUI backup egyik újdonsága, egy ideje külön alkalmazásból a menübe költözött át.
Témák alkalmazás. Ez a MIUI v5 első verzióiból eltt átvéve, mostmár 4 fül van, akkor kettő volt. Annyi fárdtságot nem vettek, hogy a fenti Local fejlécet töröljék, hiszem huawei-en csak local téma van nincs online.
huawei miuiMost így ennyi, de ezer egyezést lehet minden beállítások menüben találni..
-
davidsone
addikt
ez most phablet vagy tablet vagy kinek a lánya ez?
-
embe
nagyúr
Legend!
Videó teszt felvételt nem készítettél? -
válasz
energy4ever #2 üzenetére
A 7 col már tabletnek számít.
-
törölt tag
Ennyi erővel vehetjük az iOS -t, a Sense 6 -ot, az Android OS -t, a MIUI -t, illetve az EMUI -t egy kalap alá. De nézhetjük akár az One Touch UI -t is, szerintem mindegyikben lesz hasonlóság. Már ha a kinézetekről beszélgetünk. Utóbbinál is lesz fejlesztés, lefogadom 1000 dollárban, hogy ott is lesz bőven hasonlóság kinézetben.
Amúgy nagyon pofás kis készülék lett, de nekem ez már nagy. 5,5 col felett nálam már a 10 col környéki minőségibb netbook -ok játszanak.
Duliee:
Milyen fatális hiányosságokat tapasztaltál? Kíváncsi lennék, mert az enyémre várható a 3.0 és már várom is, de képeken kívül még sok minden mást nem tapasztaltam róla. -
M5Norbi
őstag
OFF: HTC külső Samsung ár
ON: De egyébként nagyon jó lett! Már a P6-P7 is jól sikerült a Huawei-nek. Csak így tovább.
-
Lomha 8V
addikt
Le a kalappal, nagyon odatették magukat.
-
rizso
addikt
Max P6 méretben, lefaragott árral kérem!
-
Én elhiszem hogy vannak rendszerek, amik hasonlóak... az Emotion UI 3.0-ra azt mondták ,hogy hasonlít az iOS-ra, vagy hogy a MIUI az Android iOS-e..
DE az ilyen kategorikus kijelentésekre nem mindig kell ráugrani, és összeesküvés elméleteket gyártani..
Nekem sincs rá kézzelfogható bizonyítékom, hogy VAN-e esetleg forráskódi szinten benne valami hasonló ,avagy sincs, és TE sem tudod ezt bizonyítani.
Hogy vizuálisan hasonlít..?
Photoshop-pal dolgozok, ha elémraknak egy flyer-t hogy így nézzen ki akkor 95%-ban meg tudom ugyanolyanra csinálni... Pedig nem ez a szakmám...
Vizuális hasonlóság seperc alatt megvan
És ebben most semmi rosszindulat, meg letámadás nincs, csak mindössze a fenti dolgokat kívántam megerősíteni. Nekem tetszik a 3.0- már megszoktam a Honor 3X-en, de vannak benne olyan fatális hiányosságok is, amik zavaróak.
-
Fr0z3n
őstag
Ezt elég szépen összerakta a hüvely.
-
madstunt
addikt
Nagy kár az árazás
majd jövőre használtan veszek egyet. Ezt most durván összerakta a Huawei -
De persze linkeld, ekkora méretben melyik gyártó hoz ilyen minőséget hardveresen, szoftveresen és kamerában
Vagy mire gondoltál? majd 80 ezerért adják?
@daninet: Szerintem nincs köze a MIUI-nak, az hogy grafikailag hasonló , nos erre való a Photoshop...
Ha a forráskódban is vannak hasonlóságok ,akkor ok, de nálam volt az első Emotion UI-s telefon , és annak aztán köze se volt a MIUI-hoz... Mivel már az Y300-ason is Emotion UI volt, és azt reszelték tovább...
Hozd a példákat, mert úgy teljes a kép... De mondom, fogtam mindkettőt... Kanyarba sincs. Ez olyan hogy az új ájfon hasonlít az M8-ra...
Melyik első Huawei telefonokon volt a kínai szöveg átírva?: PÉLDÁT írj
Volt MIUI-s cucc a kezedben, vagy Huawei-es Emotion UI? Olyan szintű eltérések vannak, hogy öröm nézni
-
daninet
veterán
Most jutottak el odáig, hogy kellően átírták, így már "csak" helyenként hasonlít. Az első huawei telefonokon gyakorlatilag csak a kínai szövegek voltak átírva és a xiaomi dolgok kidobálva.
De rengeteg olyan dolgot látok a videón, ami egyértelműen a MIUI romokból van, kár a forrásukat letagadni. És nem a régi romokból, hanem az újabb verziókból.
-
Max hasonlít.. De saját fejlesztés.
A MIUI felülete egészen más több ponton is.
Hasonlóság benne van a pakliban ,ahogy a VibeUI is hasonlít a Lenovokon, stbstbstb...
Témázható, minden, szóval ez van.
Volt kezemben mindhárom egyszerre, így nagyjából azért láttam a hasonlóságokat, és az erős eltéréseket is...
@jacis: Milyen gyártó esetében gáz?
Saját hardvert toltak alá, a piacon ezt ki tudja még? Samsung esetleg. A piaci konkurensek megoldásainál jóval erősebb SoC-ról van szó.
El kell fogadni, nem csak Korea létezik a telefongyártásban.
Huawei, Lenovo, Xiaomi, a legnagyobb kínai gyártók. A világrangsorban is ott vannak a top10-ben
Ilyen gyártó... Ez nem gáz, hanem szerintem példaértékű. Leáldozott a többi cuccnak. Kínáé a jövő. Ez tény
-
jacis
nagyúr
Az ár elég gáz egy ilyen gyártó esetében.
-
daninet
veterán
Vajon mennyit fizetnek a Xiaomi-nek, hogy más néven eladhassák a rendszerüket?
Ez még mindig csak egy MIUI átirat, és annál sajnos gyengébb.
A hardver viszont szép. -
jacis
nagyúr
Nagyon szép teló és ahogy olvasom elég erős is
-
AS
félisten
Legjobb káva , tényleg nagyon szép munka
-
törölt tag
Brutál gép, hajrá huawei.
-
Legendd
senior tag
válasz
balazs_pro #6 üzenetére
Szolgáltatót nem tudom, de itthon tuti lesz.
-
balazs_pro
tag
Nagyon kéne. Lesz hivatalosan Magyarországon? Esetleg szolgáltatónál? Telenorban reménykedem...
-
Ebbe aztán beleraktak mindent.
A Mate és a Honor a csúcs azt hiszem. Ez tényleg odacsap
-
M3oH
addikt
Szép külsőre, a képek és a cikk alapján Huawai összerakta a telót, bár P6tal már bizonyított a gyártó nálam. Mondjuk a méret és az ár miatt sem lesz ilyenem soha.
-
Dare2Live
félisten
81mm széles... teljesen összemosodott a tablet phablet
-
energy4ever
addikt
A Mate 7 alapjan azthittem, hogy 7 colos kijelzotkap mamjd. Csodalkozva olvastam, hogy 6 col.
Nqgyon szep kulsore, szep a vekony keret. Kar, hogy nem az en pencztarcamhoz illo az ara. -
Marton Pí
csendes tag
Ez igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- DJI topic
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TP-LINK routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest