Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
Sziasztok!
Lenne egy furcsa kérésem egy tulajhoz, aki kb olyan testalkatú, mint én(170cm, viszonylag kicsi fej, ehhez harmonizáló kéz nagyság
):
Valaki lefényképezné magát, hogy a fülénél, illetve a kezébe van a telefon?
Gondolkzok egy Mate-n, csak kicsit elriaszt, hogy hogyan tudom kezelni, illetve hogy hülyén fogok kinézni ahogy telefonálok. Na meg gondolom, hogy ha farmerzsebbe egyáltalán belefér, akkor már nem nagyon kell hajolgatni vele...
Jöhet privátban is, ha szégyenlőssebb az illető.
Köszi!
-
Neonflake
tag
Sok sikert a vàsàrláshoz
Kicsit utánajàrtam a jàtékoknak, nagyon kedvez nekik ha az energiakezelőbe a teljesítmény profilra klikkeltek
Azonkìvűl a neten olvastam, hogy a sok P6, P2, D1, D2, Mate, Mediapad 10 FHD (nem hagytam ki semmit? Jah: Honor 2
) terjedése miatt, sok fejlesztő optimalizàl a K3V2 chipre.
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Vásárlás előtt állok, és a teszteket és videókat nézegetem, olvasgatom. Valami zavar: Dr. Kind prezentálta videón van az a "lebegő gomb" nevezetű izé, ami egy kicsit aggaszt.
Valóban nem lehet eltüntetni a kijelzőről? Muszáj annak ott szemelőt illegetnie magát, vagy van arra alternatíva vagy beállítási lehetőség, hogy eltüntessem? Nem kell nekem az a "valami". Teljesen feleslegesnek érzem a jelenlétét. Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
Neonflake
tag
No ez furi nekem pont, hogy felfele ment a benchmark, mondjuk Antutut néztem. Kell a rendszernek egy idő amíg beàll meg újraindítás is kell utàna. Na ha vissza akarsz térni a B113-ra ott a link az adat törlős azt írják simán visszamegy. Nem hiszem, hogy garanciàlisan gond a B117 mivel gyári frissítés, meg a B216-al ellentétben nem tartalmaz szolgáltató dolgokat (csak az update.app van benne). Mondjuk ha garanciát intézek bizti ami bizti, én is a készülékkel kapott verziót javaslom. Az egyéni rész meg nem változik ilyenkor, mert akkor neked is ugyanaz lenne a szám.
Hozzá teszem: nem tudom mi volt eredetileg az egyéni azonosítóm a fullos B113 előtt, elvileg akkor sem változott.
-
Nigér
őstag
válasz
Neonflake #189 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mint mondtam, még nem hekkeltem telót, ez viszont egyszerű volt, kb 5 percig ha tartott.
Érdekes egyébként, hogy (bár nem élvezkedem a bencsmarkokra, de) a frissítés után mind az Antutu, mind a Quadrant jóval kevesebb pontot dobott.
Ha jól láttam akkor ez egy custom patch lehet, ez a B217?
Az akksi merülésre meg, a másik telómon a GSam Battery Monitorral szoktam ilyesmit nézni (ritkán kellett de akkor jól jött), rádobom erre is.szerk:
most látom hogy észrevetted a custom dolgot.
ha pl. gariztatni vinném akkor ezt azért vegyem le és tegyem vissza a fullos gyárit?
Lekopogom a fafejemenhogy eddig minden rendben van a motyóval.
-
Neonflake
tag
Na ehhez gratula
Nekem abszolút pozitívak az élmények, főleg a Google+ frissìtése, hogy megoldódott, meg szerintem gyorsabb a rendszer és jobb az érintő pontossàga. A Cpu Spy amit én is hasznàlok ilyenkor nagyon hasznos ha hirtelen merülsz, valami hàttérprogi jàratja a procit, ki kell szűrni. Örülök, hogy mint Telenoros Mate tulaj neked is sikerült, így màr nem lesz kétség ha kijön valami friss, nektek is menni fog. Mostmár csak a root hiányzik de azt én még nem igénylem
Majd ha esetleg a Cyanogenmod csapat ràtér a készülékre vagy valaki kernelt hekkel.
Most nézem a képeden az egyéni verziót, ez az egyetlen eltérés. Ez tartalmazhatja a hálózàrat, meg az orszàgfüggő dolgokat (pl. NFC). De ez jó, hogy az szoftverfüggetlen, így egyszerűbb updatelni mindenkinek, nem beszélve arról, hogy nem kapsz előre telepítve a szolgàltatótol ezt-azt.
-
Nigér
őstag
válasz
Neonflake #181 üzenetére
No, érdekes, napközben 84%-ról 45%-ra esett az akksi töltöttsége, úgy hogy csak a teló rész volt bekapcsolva, de hozzá sem nyúltam.
Most teszem fel a B217-et, aztán tolok egy képernyőfotót a szoftververzió változásáról.No, itt van, úgy néz ki sikerült:
Neked milyen tapasztalataid vannak ezzel a szofttal? -
Neonflake
tag
Ebben az esetben az expansys.hu-t tudom ajànlani. Bő két nap alatt kihoztàk a készüléket. A garancia az 2 év Huawei garancia ami mindenképpen jàr. Szervizelés az már magyarországon történik. Szerintem nem gond a bolti garancia, de a varranty cardot meg a szàmlát el kell tenni.
-
tybsen
addikt
válasz
Neonflake #183 üzenetére
Koszi. Sajnos nekem a telenoros nem jatszik mert fuggetlen keszulek kell. Legolcsobban jelenleg 360 EUR-ert tudnam megvenni kb fuggetlenul 2 ev gyari garanciaval (a mega 6.3 pedig 450 EUR ugyanigy 2 ev gyari garival - bar gsm boltban is lattam 399 EUR-ert, elvileg 2 ev gyari garival, de az ilyen gsm boltos "gyari garanciak" hat nem tudom..).
Igen, akarki akarmit is mond, ha egyszer volt mar ekkora kijelzos cuccod, akkor ha visszavaltasz egy kisebbre, egyszeruen visszavagysz a nagyra mert bar neha tenyleg kenyelmetlen tud lenni de boven karpotol erte az allandoan keznel levo hatalmas kijelzo.
-
Neonflake
tag
Re: tybsen (182)
Igen az a telenóros feltöltő kàrtyàs àr. Anno nekem is kellett tablet (Ghoo Tab 7000) ami a HD videólejàtszàshoz kellett a Defy+ mellé hasznàltam. Aztàn jött a Note és a tàblagép ment a polc tetejére, egyszerüen nem kellett a teló mindkét eszközt pótolta. Ezért is jutottam el a Mate hez, ha egyszer ràjössz mire jó a phablet azt nehéz elengedni
Azt írottakból úgy làtom, hogy a Mate neked is jobb vàlasztàs lenne. A Gps működik rendesen de ritkàn hasznàlom, a teszt szerint sincs vele gond.
-
tybsen
addikt
válasz
Neonflake #180 üzenetére
Koszonom szepen a reakciot - mokolni egyaltalan nem ill. jatszani is csak nagy ritkan, szoval ez nem szempont.
Amire hasznalom: alapvetoen bongeszes / rss hirolvasas / edzes-eredmenyek rogzitese meg futas ill. a szokasos viber/skype/stb. Igazabol egy dolog zavarna Nexus utan, ha folyton bezarna az utolso nehany hasznalt alkalmazast - de gondolom a multitasking itt is ugyanolyan jo a 2 GB rammal (vagy 1,5 GB a Galaxy Mega-nal). Ami fontos, hogy a GPS jol mukodjon / gyorsan talaljon jelet es tartsa is, ez gondolom nem gond a Mate-nel?
Gondolkodtam azon is, hogy veszek a telefon melle egy 7" tabletet, de tenyleg olyan ertelmetlen allandoan megosztani a wift (vagy ket sim kartyat fenntartani - es akkor ugye a tablet beszerzese is tobbe kerul), meg eleve 2 kutyut magammal hordani. hogy inkabb letettem errol az otletrol. Volt mar korabban mindenfele meretu eszkozom amugy kulonfele kombinaciokban, de arra jottem ra, hogy szamomra 1 db keszulek a praktikus, aminek nagy a kijelzoje. Telefonalni amugy sem telefonalok sokat, de ha kell, akkor nem szeretnek egy ujabb keszuleket magamnal hordani, hanem akkor mar legyen 2-az-1-ben cucc, amit mindig magamnal tarthatok. Ha a 7" tableteknek nem lenne (olyan nagy) a kijelzo koruli kerete, akkor az is lehet, hogy azt vennek inkabb, de jelenleg nincs ilyen - az uj Nexus 7 is egy hosszukas cucc igazabol, bar teny, hogy eleg jo.
(#181) Neonflake: a 85 ezres ar a telenoros feltoltokartyas ar?
-
Neonflake
tag
Én nekem is e kettő közül kellett döntenem
A mega melett voltak a jobb Custom ROM támogatottság, meg a nyers benchmark eredmények. A Mate nek szebb a kijelzője, meg jobban kézre áll, valamint videó formátumokkal jobban kompatibilis. Ha nagyon szeretsz mókolni és fontos a játék akkor mega. Ha több aksiidő kell és kényelmesebb használhatóság a mindennapokban akkor Mate.
-
tybsen
addikt
Galaxy mega 6.3 es Mate kozott gondolkozott valaki? Mert en a ketto kozott vagyok , az ar a Mate fele billenti a merleget de a nagyobb kijelzo es cserelheto akksi meg a Megaban szimpatikusabb. A Nexusom a legjobb es leggyorsabb cuccom eddig de a kijelzo eleg kicsi. Korabban volt Note1-em es az "mergezett meg" az oriasi kijelzojevel, azota folyton vissza-visszavagyom.
-
Neonflake
tag
Örülök, hogy jól érzed magad itten
A telód meg bármikor eladhatod ha megunod
Ezt csak idővel lehet megmondani melyik a jobb, nekem csak egyre kellemesebbek a tapasztalatok. Jah és miutàn frissült az Mx Player a napokban a telóm procija már elég a 10 bites videók szoftveres dekódolásához. Miket nem él meg az ember
Lassan de biztosan Netbook teljesítményünk lesz
Nekem ez az első fòrum ahol aktív vagyok és látom az elejétől, legalábbis mobil berkekben.
-
maki12
senior tag
válasz
Neonflake #171 üzenetére
Na,ebben nagyon egy az izlésünk
Nagyon sok baj van az Amoleddel,de az elején gyönyörű képe van..aztán az idő telésével egyre rosszabb... Lehet majd megbánom hogy nem Ascend-et vettem de az a fórum jó hangulata miatt lehet csak
Mindig jó érzés a fórum születésétől végigkövetni egy fórumot
-
Neonflake
tag
Na az a lényeg, hogy megfeleljen neked
Olvastam a tesztet az egy jó ketyere a kijelző meg szerintem nem gàz ha TFT. Amoledet mégegyszer soha: egy év alatt csökkent a fényerő, értesítési sàv, Youtube logo beégett, jah és: felàll a hàtamon a szőr a pentile màtrixtól
Szerencsére nekem ez nem forrósodik, de miutàn jàtszàs utàn teljesítményen hattam a profilt a tűző napon én is éreztem, hogy dolgozik (meg dolgoztattam is). Az újabb procik màr termelnek és nem csak mi vàgyunk szobahőmérsékletre
-
maki12
senior tag
válasz
Neonflake #169 üzenetére
Mint az atom...
Jó mondjuk 40 fok volt a belvárosba, +napon voltam...Akkor frissített mindent amikor kijöttem az árkádból,és YouTubon néztem egy tesztet na meg elötte ismerkedtem a rendszerrel..kb 40 perc alatt olyan meleg lett hogy azt mondta OFF
"Túlmelegedés miatt a készülék leáll."
De max fényerőn a tűző napon simán láttam a képét,ez hatalmas pozitívum,hamár ilyen csúnya színei vannak akkor legalább legyen valami előnye nem igaz?
-
Neonflake
tag
Jó a hozzààllàs
Tényleg csak akkor érdemes ha szükséges. Részemről a kívàncsisàg hajt, ezt nem növöm ki
Elvileg gyàri hivatalos ROM telepitése soràn nehéz téglàzni, persze nem illő frissités közben àramtalanìtani a készüléket az okozhat komoly gondokat. Két fajta ROM van itt ami szóba jöhet: B113 ami a méretéből adódóan teljes verziós ez kitörli az alkalmazàsokat, beàllìtàsokat, úgymond gyàri állapotba àll a készülék. Ilyenkor a belső/külső SD kàrtya tartalma nem törlődik. A B217 egy frissités a B113-ra, ez semmilyen adatot beàllítást nem töröl.
-
bostone
addikt
válasz
vbalazs1989 #155 üzenetére
Leccsekkolnád a hálózárat, mennyire szigorú, mondjuk T-Mobile kártyával?
-
maki12
senior tag
Sziasztok!
Mate drágaaságom túl nagy volt nekem,ezért az SP-t vettem meg...
Tehát nem tudok 100%os fórumtárs lenni,de a toppicotok követem majd
-
Nigér
őstag
válasz
Neonflake #161 üzenetére
Akkor így nem tudok téglát kreálni belőle?
Csak azért kérdem, mert még nem igazán mókoltam telót...
Nem éreztem szükségét.
Most sem..., csak kíváncsi vagyok.+1 kérdés: ha így "felhekkelem" rá az újabb rendszert, minden adatot és progit töröl és újra kell rakni mindent?
Köszi a válaszokat! -
Neonflake
tag
myascendmate.com/downloads/ - Egy nagyon hasznos link. A dload mappát kell a külső sd-kàrtya gyökerébe tenni, ezutàn a helyi frissítések menüpont felismeri és készülhet a móka. Nem tudom, hogy a Telenoros SW miben különbözik a nemzetközi B113-tól, az az alapfeltétele a B217-nek. Nekem bejött az új verzió. Ha valakinek gondja van a Google+ al(miután Playről frissìtette) ez megoldja.
-
Neonflake
tag
válasz
vbalazs1989 #155 üzenetére
Elvileg hivatalos volt a B113-ig mivel azt ugye először OTA frissítésbe kaptam, majd a teljes verziót a Huawei honlapjàról szedtem. A B217 is hivatalos firmware de azt manuàlisan kellett rátenni, persze a beépített frissítő rutin megcsinàlta nekem.
-
vbalazs1989
csendes tag
Sziasztok a héten én is vettem egy ilyen fasza kis készüléket és eddig nagyon nem bántam meg öszintén szólva sőt igen kedvező áron jutottam hozzá
.
Telenornál sikerült megvennem és nekem sincsen benne NFC sajna. Bár szerintem ettől még elviselhető a mobil.
Kérdésem az lenne ahogy a frissítést azt hivatalosan csináltad meg vagy valahonnan leszedted a frissebb verziót a mobilhoz? -
Neonflake
tag
"Én a Telenorvégoknál vettem, akkor a szolgáltató(k)nál kapható telókban ezexerint nincs NFC."
Tudnàl csinàlni képernyőképet a szoftververzióról?
-
Neonflake
tag
https://www.youtube.com/watch?v=3i5ssGk7dDg&feature=youtube_gdata_player
Ezer bocs a minőségért, régi volt a kamera
Tehát proci teljesítményre rakva, grafika medium(közepes).
-
Neonflake
tag
"SOC kellően erős? Itt az MA-s tesztbe eléggé lehúzták mert pl a Real Racing 3 eléggé érdekes képet produkált"
A mindennapi hasznàlatnál nagyon erős a SOC. A jàtékos rész programfüggő, mivel a Vivante GPU nem túl elterjedt.
-
maki12
senior tag
válasz
Hajas Mao #143 üzenetére
Ha megveszem,akkor természetesen meg nézem Neked az NFC-t!
Egyébként én is az SP,és az Optimus G-t vettem még számításba. A G kiesett mert Telenornál +30 k lett...SP-t holnap megyek be Pestre megnézni,vagy abban a pillanatban megveszem az SP-t vagy hazafele a a Mate-et -
Neonflake
tag
B113 -> B217 update OK
Már türelmetlen voltamA német kollegák ezzel csapatják...
-
Neonflake
tag
Fontos infó: A teszttel ellentétben az én készülékembe van NFC és működik is.
-
Neonflake
tag
A hátulja vészhelyzet esetén levehető de nagyon nehézkes művelet. A hátlap műanyag és gumírozott a külső boritása.
-
Neonflake
tag
Oké megbeszéltük. Csinàltam telefonàlós képet is de kis gondom akadt a feltöltésnél és màr elfogyott a türelmem
No remélem összejön a vàsàrlás, màr szeretnék màsoktól hallani valamit én is
Amúgy külföldön sokan veszik, Xda-n és AndroidHilfe-n màr sokat lehet megtudni. Pontszàm ügyileg nincs gond, úgy néz ki a sémàk a procit is befolyàsoljàk, de nekem a mindennapi gyors reakcióidő az ami szàmít és ez tényleg gyors. Jah és még reggel óta megint nem voltam töltőn
Ez nekem tényleg fura eddig együtt éltem az USB kàbellel...
-
Neonflake
tag
Nagyon szìvesen
A kollegám szakadt amikor a gatyàm fotózta
Most, hogy a szőrös làbam is része a fórumnak, mi baj lehet?
-
maki12
senior tag
Nagyon hálás vagyok köszönöm szépen
Az én első számú kiszemeltem az Optimus G volt,de úgy látszik a Telenornál nincs egy se...Várni meg ki tudja meddig kéne,szóval lehetséges hogy csatlakozok a fórumhoz
-
matykooo
aktív tag
ez vicces
mmint a szitu, hogy ilyen képeket kell kérni egy telefon esetében, hogy elfér-e zsebbe vagy mi lesz
-
Neonflake
tag
Töltöm a képeket.
-
Neonflake
tag
Persze megoldható, szerdán megpróbálkozom vele, ez több emberes feladat
Eközben sikeresen telepìtettem a Huawei honlapjáról elérhető teljes B113-as updatet (adat törlős), ami meglepően gyorsan lejött és ki is tömörült (es file explorer). A frissités mielőtt felmegy a telefon több mint 10 ponton lecsekkolja, csak azután íródik a flashbe, ez tetszett. Elvileg mostmár szabad az út a B216-os Romhoz ami teljesítményben is gyorsabb, de most így is javult az összkép, egyenlőre hagyom. A szomszédom ajánlott (Xperia Z tulaj) nagyon divatos oldaltáskàt, kulcsnak, tárcának, telónak
Erősen megfontolom
-
Neonflake
tag
Hàlózati zár nagy valószìnűséggel lesz a szolgáltatói telókon, nem tartom kizártnak, hogy a független ára továbbra is 100 környékén fog mozogni. Nekem a Tmobilos változatra kellett volna várni amit nem tettem meg, habár ha a P6-os is kìnálatba van akkor lehet ott is elérhető lesz idővel a Mate. Egyetlen ilyen független telóm egy Defy+ volt amit a T-nél vettem, de azon magyar nyelv sem volt. Fejlesztés ügyileg annyit tudok, hogy a B113-as kernel forràskódja elérhető a készülékhez, ezzel talán lehetséges egy Cyanogenmod féle variàns. Miui rom van a telóra, rootolàsi lehetőség is adott.
-
bostone
addikt
Klassz lenne, ha valaki összevetné egy note2-vel...
Még a Veletech-en varázsolt el ez a bigyó, de nem tudtam kivárni, hogy megjelenjen. Sőt a T-Mobile-nál (vagy Telecom?) nem tudni, hogy a közeljövőben beillesztenék a kínálatba.
Valaki tervezhetne egy felcsatolható műzsebet, mert egyébként bejönnek a méretes kijelzők, de munka közben sokszor rossz helyen van.
Azt megvizsgálná valamely tulaj, hogy a Telenor által kiadott típusok mennyire függenek a szolgáltatótól? (Az Asus Fonepad kezdetekben függetlenül került a piacra itthon a T-Mobile (vagy Telecom?) színeiben.) -
Neonflake
tag
Az aksi talàn a legjobb pontja a készüléknek. Videó és zenehallgatás kevésbé tudja meriteni elég hatékonyan dekódol. A fő fogyasztó a kijelző, de automatán le tudja venni a fényerőt amennyire kell, viszonylag dinamikusan is reagàl a fényviszonyokra. Három energiagazdálkodási séma van: akkukimélő, kiegyensúlyozott (ezen van), teljesitmény.
-
Colani
tag
En nem reg valtottam note2rol nexus 4re es az elso amit eszrevettem hogy az akuido botranyos az elodhoz kepest....persze a kejlzo meretet is megszoktam es ez egermozi a note2hoz kepest.szerintem valtani fogok mert nekem nem eri meg a nexus gyorsasaga vs akuido gyengesegevel kijelzo meretcsokkenessel...varom en is majd a tapasztalokat.szep estet mindenkinek
-
Neonflake
tag
Hàt még nagyon mit nem tudok hozzáìrni. Jàtszani tudtam a Real Racing 3-al gond nélkül mivel van hozzá graphic settings app. a play áruhàzban. Teljes verziós Riptide GP ami rajta van jól fut, pedig nem teljesitmény centrikus a beàllításom. Flash player adobe honlapjàról szedhető, gyári böngészővel megy. Most egész hétvégén ment a masina, a számítógéphez nem nyúltam. Fagyás ilyenek nem volt. B109-es szoftververzióval kaptam Wifin egyből jelezte, hogy van frissebb és 120mb letöltés után most B113 a verziószám. A 4.2 es android az új Emotion UI 1.6-al ami a P6-os készülékben is van szeptemberre várható.
-
Neonflake
tag
Köszi, használom is most egész nap ment
-
Neonflake
tag
Nekem ez volt a mázli, hogy a farmeres dolog meg muszàly két kéz, fogást kell váltani már a Note nál jelentkezett. Elsőre fura persze de hozzá lehet szokni. A Notenál ez nem nagyon szélesebb, inkább a hosszabbsága az ami feltűnt. A lényeg, hogy ez ugye phablet máshogy kell kezelni, cserébe viszont nem akarsz tabletet használni a teló mellé.
-
matykooo
aktív tag
Nekem is ez a legnagyobb gondom egyébként
4,3"-et használok, a Note 1-et is nagynak találom picit ha a kezembe akad, nem tudom ez a 6,1" lehet nagyon nagy ugrás lenneMeg kell néznem élőbe egyet
-
Neonflake
tag
A mindennapi használat nem kényelmetlen mivel van olyan plusz zsebem amibe épp belefér. Ősszel átmeneti időbe viszont gondba leszek. Normál farmerbe nem fog belemenni. Amúgy nem vészes a méret, tényleg könnyű elővenni, telefonálni stb.
-
Neonflake
tag
Első fecske, Ascend Mate tapasztalat
Sziasztok! Mint volt Galaxy Note tulaj ràszántam magam megváltam a "nagy" kedvenctől, hogy megrendelhessem az expansys-től a Huawei phabletet. 2 nap leforgása alatt iderepült, átvettem bő egy hete nyüstölöm. Habár nem gondoltam, hogy ilyen jó árba lesz kapható, nem bántam meg a vásárlást, úgyhogy le is irom a véleményem a készülékről.
Külső: (fekete) jól kézreáll, minőségi összeszerelés, gumis hatásu hátlap szuper, az hogy nincs rajta gomb jó mert fektetve tudod fogni mindkét oldalt. Akikek mutattam azoknak is tetszett a design, miután persze mindenki ez ki@b@ott nagy szóösszetételt kimondta.
Kijelző: a felbontás bőven elég, szép éles és még a színek sem annyira fakók. Kültéren árnyékba látható, videózás, internetezés élmény.
Hang: beszélgetési minőség kiváló, belső hangkeltő teszi a dolgát ha kirakom rádiónak, vagy videózok a készülékkel. A füles kimenet kétélű dolog. Egyrészt szép hangot küld ki és a Dolbyval is lehet jàtszani. Sajnos ez a készülék is követi az EU normát és vissza van fogva a kimenet erőssége. A 32 ohmos nagy Philips fülesem ìgy el lett ajándékozva, az új 16 ohmos agybadugós Soundmagic E10 már kellően hangos.
Videó: MX Player H/W+ dekóderrel vagy akár anélkül is megeszik mindent. Nagy előny a 10 bites videók lejátszàsa amire a proci képes, persze képhibàk vannak itt ott de nézhető.
Proci, RAM: ha nem tettszik a 800 mega szabad ram akkor "kisöpröm" lesz 1100 szabad jipì
A multitasking képesség meglepően jó, torrent mehet 3 is, mellette hol netezek hol videózok, ez a készülék nem gondolkodik sokat, teszi a dolgát.
Tàrhely, OS: SD kàrtya muszàly a készülékbe mert soványka a hely, meg ebben az esetben egy nagyobb letöltés sem akasztja ki a fájlrendszert ha SD-re töltesz. Az Emotion UI elsőre fura volt de megkedveltem. Mappákba rendezkedni kötelező, de 10 perc alatt megtehető. Jó a témázási lehetőség és kellően gyors minden animáció.
Kamera: kültéren és jó fényviszonyok mellett teszi a dolgát talán még a Notenál is jobban. Gyorsan fotóz nagyon, több képet pillanatok alatt készìt, a képek szép élesek. Este vakuztam vele, hát no comment, de mondjuk mozogtak is az emberek.
Akku: nafta van bőven. Mondjuk velem csak egy napot bìr de a Note állandóan töltőn volt. Zene, Net, Letöltés, Videózás stb. engem meglepett, hogy ezek ellenére is bìrja. A töltő viszonylag gyorsan tölt mondjuk 2A-rel tolja.
Na elsőre talán ennyi, ha van kérdés nyugodtan tegyétek fel. Rootolni ezt még nem merem, mert működik, de folyamat követem ha lesz rá valami értelmes.
-
matykooo
aktív tag
netes rendelés esetén kártyásan a 85,5 K nagyon baráti szvsz
-
huazs
csendes tag
Meg is érkezett a Telenorhoz a Mate...
http://www.telenor.hu/mobiltelefon/huawei/mate
-
maki12
senior tag
válasz
RetepNyaraB #89 üzenetére
90k kártyásan itthon....
-
TCSZ
senior tag
A játék közbeni zöld maszatokat ki lehet javítani vagy hardveres a gond és esélytelen?
-
megint én
őstag
válasz
kameraman77 #6 üzenetére
+1
-
Khm errefele pl. a pirosaknál kapható hónapok óta és ha jól csalódom valami 450-500 euró közötti áron. Tudjátok mikor lesz ez 100K Magyarországon
edit: De még a legolcsóbb netes ára is 380 euro, amazonon...
-
asdf_
veterán
Sosem fogom megerteni, hogy egy ekkora cumoba (vagy akar egy 7"-os tabletbe) miert kell microsim? A standard sim tul nagy es nem fer el benne?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Hát ez szép nagy telefon lett. Grat!
-
azopi74
addikt
"Mega 6.3
- 2mag 1.7...Mate
- 4mag 1.5..."Ha csak ezt nézzük, akkor a Mate az erősebb, nem beszélve az aksi méretéről!"
De szeretem az ilyen tudományos okfejtéseket. :-)
Egy több, mint három éves Cortex A9-es architektúrájú, 40 nm-es magot összevetni egy Krait-tal!
Na meg az a hulladék Vivante GC4000 GPU!
Papíron ugyan impozáns számokat hirdetnek, 200M Tri/sec, 2,5 GPixel/sec, 48 GFlops,de amikor éles tesztekre kerül sor, akkor valahogy még a korosodó, papíron negyedekkora csúcsteljesítményű Tegra3-ban ketyegő GeForce ULP is rommá veri. A mai GPU-król nem is szólva.
És akkor még nem is említettem a graphics glitch-eket. Meg kéne tanulni drivert írni. Persze azt a Vivante-től nem lehet elvárni. Remélem, az nVidia piacra lépésével a "külön rendelhető" GPU-k piacán, eltűnnek az ilyen nevetséges dzsunkacégek, mint a Vivante, és végre a kínai csodákba is normális GPU-k kerülhetnek
Amúgy nincs különösebb problemám ezzel a telefonnal azon kívül, hogy a SoC egy rakás guanó. De ez nem elsősorban a Huawei számlájára írható, hiszen már gyártásra kész a K3V3 SoC, ami már egész kulturált lesz, végre Vivante-ről ARM MALI T658-re váltanak (az már egy fokkal jobb), big.LITTLE lesz 2 darab A15-ös és 2db A7-es maggal 1,8 GHz-en, 28 nanon, középkategóriába optimális lesz, jó teljesítménnyel és energiahatékonysággal.
Csak a TSMC nem tudja a tömeggyártást indítani kapacitásproblémák miatt, pedig év elején még azt ígérték, hogy triplázzák a 28 nanos kibocsátást. Hát ennek sok jelét még nem látni, gyakorlatilag csak a Qualcommnak tud szállítani most is a SoC piacon. És a helyzet csak rosszabb lesz, ha az Apple-nek lefekszik a TSMC. Bár cserébe a Samsung foundryban majd felszabadul egy kis kapacitás, csakhogy ők még csehebbül állnak a 28 nm-el, (32 nm-en pedig az A15 nem igazán nyerő), még a saját SoC-jaikat sem sem tudják legyártani, nem véletlenül fanyalodtak rá a Snapdragonra az S4-ben.
És az előrejelzések szerint ez nem is fog idén változni, várhatóan a TSMC-é marad a teljes 28 nm-es piac 100%-a 2013-ban is. GloFo-nál se rózsásabb a helyzet sajnos...Szóval még egy igeig marad a Krait (és a rá épülő Snapdragonok) a csúcson, várni kell még egy darabig az új csoda SoC-okra. Qualcomm meg szép csendben növeli tovább a részesedését, és megeszi a piacot...
-
bagkri01
őstag
Akkor én mondom, ma sem kellett behoznom a munkahelyemre a töltőt, sőt tegnap sem meg azelőtt sem. Most van a telóm 53%-on és ma biztosan fogok telefonálni nem keveset, navigálni vagy 20 percet és néha még a facebookra is ránézek, és van egy sanda gyanúm, hogy az aku még így lesz estére vagy 20%-on
-
ZS3NI
őstag
Nem is tudom mit gondoljak ezekről a 6" "telefonokról". Egyrészt tetszik, nyilván jobb rajta a böngészés, nem kell egérmozit nézni. Másrészről pedig egy nagy lób*szó cucc ami a fél arcom eltakarja ha telefonálok rajta....
-
b4zsi-
őstag
Remélem lesz szolgáltatói kínálatban. Nekem tetszenek már a tablet meg telefon kombók. 2 éve amikor megvettem az iphone 4-t még a 3,5 hüvelyk elfogadható volt, de hosszútávon (böngészés) sokkal jobb lenne egy nagyobb kijelző.
-
Prevent
aktív tag
Sokat nincs bennt a főnök
A céges gép használhatatlan mert kapásból másik 3 ember látja mit csinálsz. Viszont nem tilos a saját phablethasználat
Jo hely bizony
@jonnyjoker01: Ahogy leírtad a 90-es éveket az otromba 2110-es jutott eszembe. Azt inkább ne az a másik véglet. Bőven jó 2007 mikor 2G Iphone-okat dobált a magenta 2 évre közel 500.000 körüli összegért
ON: Viccet félretéve ez már nem telefon de egyre jobban kezd szimpatikussá válni számomra ahogy itt irogatok. Istenem lenne 15-el dràgàbb de Full HD kijelzővel...
-
Lassan laptop méretű kütyüket fogunk magunknál hordani telefonként?
-
Prevent
aktív tag
válasz
Cyberpunk #68 üzenetére
Hát ezen tőrjék a gyártók a fejüket. Dolgozzanak fejlesszenek ha jól esik. Köszönjük a nagy kijelzős telefonokat de láttunk már eleget. Ha esetleg idetéved egy illetékes Kínából biztos lesz sok szitkozodás meg Hungarian betyározás. De nembaj
Addig nemvagyok nyugodt míg a környezetemben élő emberek közül az utolsò azt nem mondja : Igen! Ma se kellett bevinnem a munkahelyemre a töltőt
@jonnyjoker01: Igen itt jön be az a képbe ha van telefonom akkor miért egy másik telefont használjak tabletnak? Jobb alternatíva a jelentősen olcsóbban kapható Nexus7. Amúgy buszon, metrón nem is inkább filmet néznek az emberek , hanem az interneten lógnak. Otthon gép kikapcs mikor menni kell valahova vagy dolgozni és az utadon folytatod ahol abbahagytad
Bár igaz én beszélek akinek a WC-n egy Smart 2-van "internetkészen" , hogy nagy dolog vagy fűrdés közben se maradjak világháló nélkül
-
jonnyjoker01
veterán
Ez a "telefon" inkább csak tabletnek jó játszásra és filmnézésre buszon stb.. Telefonnak meg ott az ascend g300. De akkor inkább már veszek egy note 2õt. Mebízhatóbb gyártó, valamivel kisebb kijelzõ, és a célnak megfelel.
-
vimes
senior tag
válasz
oceanrush #46 üzenetére
Tabletek között egy 10.1" nem annyira feltűnő, hiszen "szabványméret", nem figyelnek annyira fel rá. De egy telefon, aminek manapság 4"-4.3" a hétköznapi mérete (az enyémé 3,5" na hát akkor én vagyok a nagy****ú Don Huan
), azok között egy 6,1" hát igencsak kitűnik t a többi közül. És a másik lényeges dolog, h ez majdnem akkor amint egy tablet, épp annyival kisebb és annyival különbözik pl. az előlap kinézete, elrendezése a tabletétől, h össze se tévesztheted vele, így nem gondolva azt, h "ez is csak egy tablet a sok közül..."
-
-
SkyLine3000
addikt
Ebben a méretben mint telefon, ez egy nagy baromság! Soha nem kéne ilyen nagy dög. Még ha 2,2m magas lennék, 180 kg-val, meg batár nagy lapátkezekkel, akkor még ok, de így!?
Ez egy hülyeség. Remélem, befejezik a gyártók ezt az őrült méretnövelést, mert lassan használhatatlanok lesznek ezek a Zil platók. Mondjuk ez már az. A hordozásról nem is beszélve. Egy ilyen akármihez már minimum egy oldaltáska kell. Na, erre nem vágyom.
De ha ráfogom, h tablet, akkor minden rendben. Annak jó. -
Prevent
aktív tag
Garanciaügyileg Kína felvette a gyorstempót. 1-2 év múlva már én is merek bátran rendelni. Sok ám a meghibásodási és mire" újra a kezedbe veheted hibátlanul" közt eltelt idő.
Szerintem ezt a hosszú ujjú emberek is két kézzel taperolják. Csing-a-Ling kedves gyártók! Ne a kijelzőt növeljétek hanem az akkumulátor idejét. Hiába ez is 4000 mAh ha egy napos.
-
Eli577
senior tag
-
TCSZ
senior tag
Nekem nagyon bejön ez a telefon. Ha lenne rá pénzem megvenném. Hacsak nem jönne ki egy jobb. Szerintem praktikus. Telefon. tablet, ebook olvasó (Igaz nem e-inkes), Fényképek megmutatására és netezésre egyaránt alkalmas. De itthon lesz vagy 140e
-
TCSZ
senior tag
válasz
dreamdancer #27 üzenetére
+ 0,5 Gb Ram és nagyobb az aksija.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hmm, jó lenne, de ezt az IGP-t hanyagolhatnák már, Vivante? Pff.. Ilyen telefonon ne játsszon néha az ember, de ha ilyen 1-2 játék. Az akkumulátor viszont bődületes, én bukom az ilyen phabletekre
-
Prevent
aktív tag
válasz
mindthecrap #49 üzenetére
"ekkorát keres"
Van a Mega meg ez(ebben a méretben). A Mega "csak" sima tetszett plecsnit kapott. Hát akkor marad ez
Tényleg nem kötözködni akarok
@Eli577: Szerintem azoknak való akik baromi keveset vannak a munkahelyükön és semmilyen sérülésnek nincs kitéve
-
Eli577
senior tag
Hűha, ez a méret már a WTF kategória.
Csak két kérdés: kinek és MIÉRT???? -
DaveHutt
őstag
"Nem öncélűan nagy." He? Mindegyik ekkora telefon, kezdve a Note-tal, pont azért nagy...
-
vimes
senior tag
Hm, nekem most olyan akár volna, akár se érzésem van ezzel a telefonnal kapcsolatban. Sajnos ez nálam erre a phablet kategóriára is igaz. Erről már mindig mindig az jut eszembe, amit Bog írt anno a BLU 5.3 cikkjébe, h arra jók az ilyen tepsik, hogy legyen valami nagy dologgal felvágni, ha már "máshol testi visszamaradottságokkal küzdenek"
-
LeDanche
csendes tag
Kezd nagyon meg tetszeni a vas!!!
Note-ot használok 1 éve, azóta teljesen beleszerettem az óriás kijelzőkbe, és én azt mondom, hogy igen van ennek közönsége, én biztosan az vagyok!
Mega 6.3 is nagyon bejön, de a gyenge hardver miatt nem jöhet szóba!
Kövezzetek meg, de ha lenne egy 7'-os kijelzős telefon ilyen vékony kerettel, akkor az lenne az álom készülékem, és nem érdekelne ki mit gondol, vagy hogy hogyan rakom zsebre!
És, hogy akkor miért nem Fonepad? Mert az ronda vastag fekete keret nekem baromira nem tettszik! -
xenom0rph
őstag
Miért használ minden gyártó lakk színeket , pl. matt fehérben nagyot szólna ...
-
oceanrush
senior tag
válasz
dreamdancer #33 üzenetére
Nehogy kotoszkodesnek vedd legy szives, de:
oldalra rendezhető billentyűzet -> van a Galaxy Mega-n, a Note 2-n szinten, 'egykezes hasznalat' beallitas alatt, es ha jol tudom 4.1.2 ota a sima Note-on is.
el tudod tüntetni a virtuális alap androidos gombsort ->Mega/Note/Note2-n rendes 'fizikai' gombsor van, nincs mit eltuntetni, ergo sosem foglalnak el kijelzoteruletet.
-
Prevent
aktív tag
Remélem csak az ára miatt ajánlott + akksi miatt. Mert amúgy elég meredek egy 6.1-es tepsit ajánlani mindennapi kényelmes használatra
-
HardRic
addikt
válasz
dreamdancer #33 üzenetére
Valamint a kijelzőre helyezték a gombokat, így lesz egy üres keret, aminél kényelmesen meg lehet fogni, mint egy tabletet.
-
dreamdancer
őstag
válasz
oceanrush #31 üzenetére
Ezen ott az oldalra rendezhető billentyűzet, hogy telefonos üzemmódban is legyen esélyed egy kézzel használni, vagy hogy el tudod tüntetni a virtuális alap androidos gombsort, így ha landscape módban, tabletesen böngészel, játszol stb., akkor nem veszi el a helyet a kijelzőn. (Álló helyzetben szvsz annyira nem zavaróak, de fektetve...)
-
450$ körül van a külföldi ára,ami 101k ft kb,így szvsz inkább 110k felett lesz
-
oceanrush
senior tag
válasz
dreamdancer #30 üzenetére
Semmi ilyen tabletes 'extrat' nem vettem eszre se ezen, se a Mega-n, de lehet en nem figyeltem elegge.
-
dreamdancer
őstag
-
róland
veterán
Androidos telefonoknál javaslom akkutesztnek az Ingress alkalmazást. Az SGSIII akkuját 3-4 óra alatt lemeríti.
-
BoC1ka
senior tag
Azmár korrekt mi? 4050mAh
egyetlen pontja ami tetszik a telefonnak
-
dreamdancer
őstag
válasz
ZoliM@ster #24 üzenetére
De a Note II-nek az ára is csúcs volt, annyiért ez Tetszikre se lett volna jó...
-
HoaryFox
őstag
válasz
ZoliM@ster #24 üzenetére
Az OFF-odhoz hozzászólnék
Csak azért kapott Ajánlott plecsnit, mert a ma kapható ekkora méretű készülékekhez képest ajánlott vétel, mert a Samsung ilyen tepsijei mellett ez kiemeltebb
Ja és a cikk végén: "A tetszett plecsni egyértelműen repül is a Mate-re, ha pedig valaki ekkora telefon beszerzésén töri a fejét, automatikusan ajánlottá minősül."
Szal nem mindenkinek ajánlott, csak aki nem akarja felismertetni magát, amikor telefonál
-
ZoliM@ster
aktív tag
Érdekes, hogy ez kapott "Ajánlott" plecsnit, míg a Note II (anno, mikor abszolút csúcs készülék volt) csak "Tetszett"-et kapott, mondván "rétegkütyü".Ez egy felső-középkategóriás hatalmas készülék, melynek elég sok hibája van, és mégis "Ajánlott".
Egyébként ez tényleg orbitálisan nagy.Veletechen oda raktam mellé a Note II-met és eltörpült...
-
Darvy008
csendes tag
Ez a méret á! nekem még az 5 is sok de ettől függetlenül korrekt telefon.
-
Švejk
őstag
Jó lett a cikk, a telefon pedig muss haben!
De egy kicsit írhatnál bővebben a kameráról. Érdekes olvasni a többi részét a cikknek, de a kamera résznél ilyen legyünk túl rajta hangulatot látok
A képminőség leírásával sem értek egyet: ez abszolút nem erősen közepes, ez a kategória élvonala. Szép képeket lő, határozottan. -
Retekegér
MODERÁTOR
Hogy eltörpül mellette a Nexus.
Nem egykezes használatra tervezték, az biztos. -
batai15
félisten
jó kis telefon! D:
-
dreamdancer
őstag
válasz
#65388800 #16 üzenetére
Ja, én is meresztettem a szemem, hogy konkrétan kilógott Kind zsebéből, pedig egy farmernek annyira nem kicsi a zsebe. Egy vászonnadrág vagy sort zsebébe nyilván esélytelen betuszkolni, szóval lehet táskát vinni a mobilnak, ha kilép az ember a lakásból.
(Baz, most látom, h közben az előttem szóló ugyanezt írta.)
Mindegy, aki phabletre vágyik, annak ez ez szvsz sokkal jobb vétel, mint a mega-Samsungok.
-
kengyel
nagyúr
Itt már bizony a méretét tekintve, táskát is kell hozzá vinni
Ezt zsebben hordani kicsit érdekes
-
kiki89
aktív tag
Úgy kipróbálnék egy ilyet. Mikor olvastam a kijelző méretét, egy csapásra kicsinek tűnik a kezemben a 4.3-as kijelzővel szerelt telóm.
-
törölt tag
Hát ez már nagyon nagy. Nem is lehet zsebre rakni. Amúgy nem rossz bár erről a hardverről ami benne van nem tudok sokat.
-
törölt tag
Na ez a méret már odavág!
Jó gép korrekt áron, de én személy szerint megszabtam magamnak az 4,5-5 közötti határt mert azt még kényelmesen tudom kezelni.
-
nemlehet
őstag
Lassan a Huawei kezdi odaverni a Samsungot minőségben. (persze a galaxy S sorozat ez alól kivételt képez) Sőt azt mondom, ha nem ennyire dzsunka neve lenne meg nem mondaná senki, hogy kínai.
Amúgy a ppi meg a betekintési szög pl ágyban filmnézéskor (ekkora méretben már 2-en is lehet filmet nézni mondjuk nyaraláskor) illetve autóban sokat számít. -
MuzikJunkie
aktív tag
Röviden és tömören: tetszik, kellene!
-
törölt tag
válasz
kameraman77 #6 üzenetére
Ugyan olyan baromság, mint a betekintési szög.
Már sokszor írtam, hogy ajánlott szemből nézni egy telefont. -
janes1976
őstag
válasz
kameraman77 #6 üzenetére
-
Cyberpunk
félisten
válasz
kameraman77 #6 üzenetére
Fogalmazhatnál kicsit kulturáltabban is! Az hogy te nem, az még nem jelent semmit egyébként.
-
kameraman77
tag
Hadd kérdezzem meg már - véletlenül sem kötekedve - hogy ki az a gyík, aki 10-15 centiről bámulja a telefon kijelzőjét? kicsit felesleges okoskodásnak-lehúzásnak éreztem a cikkben.
-
Cyberpunk
félisten
Nagy ez a legtalálóbb szó rá. Én szeretem a méretes készülékeket, de ez már nálam is kicsapja a biztosítékot. Mondjuk mihez képest persze.
Egy Asus Fonepad-hoz képest még mindig kompakt méret.
-
Ádám16
addikt
Jövőre szvsz teljesen átlagos lesz ez a méret.
Egyébként jó cucc, az ára sem horror, de nem nekem találták ki. Ilyen méret mellett én a FonePad mellett döntenék, szerintem azzal sem kényelmetlenebb telefonálni, mint ezzel, a kijelzője viszont nagyobb. -
Mr.Wiking
tag
Én a ZTE telefonom után, amitől 3 hónap után megszabadultam, megfogadtam, hogy soha többé nem veszek kínai gyártótól származó telefont, de nekem ez a Huawei egyre szimpatikusabb és egyre jobban tetszik. Lehet, hogy a mostani Sony telóm után kipróbálok egy Huaweit is.
-
mathaus=)
senior tag
Nemrossz cucc, az ára sem vészes ahhoz képest hogy nyitóár. Bár nem kéne, de egyre szimpatikusabb gyártó a Huawei..
-
tom956ster
aktív tag
Ebben a méretben ez már inkább tablet, mint telefon.... ha jobban belegondolok, a flyerem csak a keretével több ennél majdhogynem (0,9" eltérés)... Biztosan van egy réteg, akinek ez kell, de nem hiszem, hogy masszív eladásokat produkál majd.
Sokkal inkább jöhetne egy P6, pedig eddig sosem volt még Huawei-m és nem is terveztem, de azt vállalnám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Milyen légkondit a lakásba?
- Béta iOS-t használók topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest