Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sharpapa
senior tag
Nos az a helyzet hogy engem a Touch Pro mérete a legkevésbé sem fog izgatni az Exec nagyobb akkumlátoros hátlapja után. A súlya még kevésbé (az Exec alapból 300g, most kb 350-370 körül lehet). Azt bátran kijelentem hogy virtuális QWERTY-vel lehetetlen pótolni az igazit. Tapasztalatból. Sokszor használom elfordítva visszacsukva csak virtuális billel, de az kérem szenvedés az igazihoz képest. Amikor apám Asusán kell valamit csinálni, akkor is megesz a fene.
szerk.: első kép csak a tégla méretének megvilágítását hivatott megmutatni.
-
erdoke
titán
Üzleti felhasználásnál a 20 perc beszélgetés a semmi kategóriájába tartozik, ennél a privát hívásom több. Nálam 1-1,5 óra beszélgetés és 40-50 perc netnek és sok BT-nak kellene beleférnie naponta. Az i600-am ilyen használat mellett kibír 1,5 napot, de az i780 és az i900 is bír ennyit.
-
WiZARD
veterán
ááá dehogy.
tudod mi a durva?
ez:

(mellesleg tapasztalataim szerint közel sem olyan kevés a gyári akku, mint sokan mondják. nekem 40 óra készenlét, 20 perc telefon, 3 óra mp3 hallgatás, 5 sms, 10 perc wifi, 10 perc gps, 10 perc 3G netezés után 19%-on volt az akku, amikor ezt néztem)
-
erdoke
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
THX
Az már majdnem mint a Pro. Esetleg súlyt is mondtak?
-
-
erdoke
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem tudom, fontos dolgot nem írnék sokat, viszont a plusz meghibásodási forrásként is üzemelő csúszka nem nagyon hiányzik. Nem is beszélve arról, a vastagságot mennyivel növeli.
Azt esetleg tudod, hogy a Diamond milyen vastag nagyobb akksival? -
Akármilyen jól oldják meg, a virtuális QWERTY nyomába sem ér a valódi gomboknak. Próbáltam mindkettőt, előbbi még a fektetett kijelzőn (tehát a kijelző hosszabbik oldalán) sem volt melléütés-mentes, hiába telepítettem a gépre "ujjbarát" billentyűzetet.
Abban az esetben, ha sokat írnál a gépen, mindenképp' javasolt a valódi gombsorral rendelkező PDA vásárlása. (Persze, az jobban húzza az ingzsebed...
) -
erdoke
titán
Netezésre nálam csak egy szükségmegoldás, naponta néhányszor pár percre ugrok fel a netre telefonnal. Annyi kompromisszumot kibírok, egyébként meg ott a laptop HSDPA kártyával. Ugyanígy csak ritkán használnám az Office Mobile-t, pl. ha repülőn nincs kedvem előkotorni a laptopot, vagy menet közben kell még csekkolnom egy prezentációt, táblázatot.
Nálam a virtuális QWERTY használhatóságán fog múlni a dolog. -
erdoke
titán
válasz
James Bond™
üzenetére
Mindennapi használatban ez az "élmény" nem jelentkezik. Ha az ember telefonál, emailezik, GPS-t használ és netezik valamennyit, a kettő között lényegtelen a különbség. Igazából idő sincs a kijelző pixelességét figyelni.
Eddig QWERTY-s telefonom volt, de a használhatóságbeli különbségről csak akkor nyilatkozok majd, ha volt lehetőségem alaposan kipróbálni a nagy virtuális QWERTY-t. -
James Bond™
tag
Igazad van. Inkább ne legyen pixeles de kisebb, mint nagyobb és pixeles. Az Omnia kijelzője keskenyebb és csak kb. egy centivel hosszabb. Akkor inkább a Diamond kijelzője, az egy centi hossz nem sokat dob az élményen, a VGA kijelző pedig feledteti a kis méretet.
Munkánál sem ér az ember az "egy centivel" többet. Aki pedig dolgozik az úgy is olyat vesz amelyikben van qwerty.
-
erdoke
titán
Kíváncsi voltam, hogy valaki észreveszi-e.
Én is csak órákkal később gondoltam végig, és akkor jöttem rá, hogy részben marhaságot írtam. Végül nem találtam matematikai összefüggést, és én is eljutottam a bazi "alacsony" derékszögű háromszöghöz. Persze jelen esetben nem olyan nagy az oldalarányok közti különbség (4:3 vs. 16:9 vagy 16:10), hogy ne legyen igaz, amit írtam. A lényeg egyébként se a féltudományos okfejtés, hanem a két készülék kijelzőinek területe lett volna. Az pedig nagyobb az Omnia esetében, és az átlókból ill. egyéb méretekből rögtön nyilvánvalóan.
Tehát a "3,2" nem nagyobb csak hosszabb" továbbra sem igaz.
Kösz a kiigazítást, jó látni, hogy vannak, akik még értelmezve olvasnak.
Tanulókkal kapcsolatban nincsenek valós előítéleteim, jómagam is úgy 22 évig tanultam. Igazából azt nem értem, mire kell sok arcátlanul fiatal emberkének a méregdrága, leginkább még mindig üzleti használatra kihegyezett telefonos, GPS-es PDA, de talán van még időm, hogy felfogjam.
-
Zzenit
tag
erdoke, akkor itt az ideje többet matekozni a gyerkőcöddel
Azért, mert az oldalhosszak négyzeteinek összege nagyobb (átló négyzet), a szorzatuk lehet ugyanakkora (terület), akár a nagyobb átlóhoz is tartozhat kisebb terület. Vegyünk egy fiktív 60 mm^2-es területet, ami lehet 5mm x 12mm (átló 13 mm) és 6 mm x10 mm (átló 11,66mm). Na és persze lehet itt hatalmas nagy átlóval rendelkező kis területű téglalap is. (Erre nincsen egyébként szvsz. algebrai azonosság). Azonos pixelszámú kijelzőknél jól írta a hozzászóló, hogy torz lesz a gombok mérete. Amennyiben gombok pixelszámát lehet növelni, akkor nincs semmi gond, lehet bármekkora a felbontás is a kijelzőn. A gyártóknak sok ujjlenyomatból statisztikát kellene venni és ennek függvényében kellene azt a négyszöget abszolút méretben (és nem pixelszámban) kiválasztania ami megfelel. Ja és diákokkal szembeni előítélettel csak csínján bánni
Nekem is volt/van 1300 €-s laptopom, mert aki jól tanul annak a jó egyetemen jó ösztöndíja van, esetleg egy nyári gyakorlat egy német autóbeszállító cégnél, és egy-két jó külföldi ösztöndíjból sokat lehet ám spórolni, ha az ember nem szórja és vonattal jár, meg ilyenek
Persze én is a nagy gombok híve vagyok, az iGO-n pl. tökéletesen meg van ez oldva. -
erdoke
titán
Hát igen, bolhamozihoz talán jobb a Diamond. Kár, hogy a hardvere meg pont gyengébb...
VGA kijelzőt 4" képnézegetős/videólejátszós eszközökhöz tesznek. -
joey04
titán
Én a kezembe vettem az Omniát pixeles volt. Kezembe vettem a Diamondot tökéletes pixelmentes képe volt.Elhiszem hogy valakinek fontosabb a nagyobb méret munka miatt ott van pl a Sedna 3.5ös kijelzővel QVGA.el lehet olvasni, jó nagy billentyűzet fér a kijelzőre, csak nekem nem ez kell.
-
Remélhetőleg a magyar Vodafone követi az anyavállalat lépését, és felveszi kínálatába a Touch Prot.
Engem nem érdekelne a Vodafone live! sem, megbarátkoztam már vele az "együtt töltött" évek alatt...
-
erdoke
titán
" mert ugyebár a 3.2" nem nagyobb ténylegesen, csak hosszabb"
Szándékosan próbálsz ennyire értetlen lenni?
(udvariasan választottam jelzőt)
Ha ugyanazt a képet teszed ki egy 20" és egy 22" monitorra, szerinted minden ugyanakkora lesz rajta? A példámban a pixelszám azonos, de ha belegondolsz, eltérő pixelszámnál is ugyanez van, ha teljes képernyős a megjelenítés. Az "átló" fogalmát már a 6 éves kislányom is megérti, légyszi ne égesd magad olyan kijelentéssel, hogy a 2,8" átlójú téglalap felülete ugyanakkora mint a 3,2"-é (Pithagorasz tétel, ugyebár). Ha az oldalak négyzeteinek összege nagyobb, akkor az oldalak hossz összegének is nagyobbnak kell lennie.
Amit én állítottam, az pl. a QWERTY gombjainak eltérő nagysága az Omnia javára. Nem elég, hogy fizikailag nagyobb felületű a kijelzője, a virtuális billentyűzetet hosszában és nem keresztben jeleníti meg. Nem számoltam ki, de ez legalább 20 %-os eltérést jelent a gomboknál, természetesen valamivel kisebb (vagy hasonló) gépelt szöveg terület mellett. Ez nyilvánvaló, elég ha olyan képet nézel, amin egymás mellett van a két készülék. Ha mindkét készüléken ugyanazt az elforgatott, gombokat tartalmazó képet nézzük, akkor a Diamondon/Pron egy picivel magasabb ugyanaz a gomb, az Omnián viszont jelentősen szélesebb. Most nézd meg szemből az ujjbegyed.
-
WiZARD
veterán
ezt nem tudom. de lehet mindjárt meg is kérdezem xda-n, mert a hw gombokat amúgy nem használom, de ok/x gombot néha én se találom el rendesen... és szerintem kb senki, stylussal lehet azt csak rendesen megnyomni...
de nincs 3.5"ös semmi

mondjuk nem szeretnék féltéglát a zsebemben hordani úgyse :p -
WiZARD
veterán
mint más is leírta, nem lesz attól kisebb egyik gomb, sem hogy vga, de attól se lesz nagyobb egyik gomb, sem, hogy az omniának hosszúkás a kijelzője. mert ugyebár a 3.2" nem nagyobb ténylegesen, csak hosszabb. maximum akkor lehetnének rajta nagyobbak a gombok (pl az x a sarokban - oalex) ha teljesen más formájú/torz gombok lennének.
amíg ugyanazok a programok futnak, addig ugyanakkorák lesznek omnián is, csak pixelesebbek, csúnyábbak. (mellesleg kisebbek, mert mint már írtam keskenyebb pár mm-rel az omnia kijelzője) -
erdoke
titán
válasz
James Bond™
üzenetére
A kinézettel csak azt akartam mondani, hogy számomra mindhárom szóba került készülék (HTC Touch Diamond/Pro, iPhone 3G és Samsung Omnia) megüti a szintet, innentől kezdve nem fontos paraméter.
Amit írtam, nem kritikának, hanem (különböző) véleménynek szántam. Még akkor is, ha nem csak nekem címezted, amire válaszoltam. -
James Bond™
tag
Köszönöm szépen! Örülök, és büszke vagyok, hogy valaki vette a fáradtságot, hogy építő kritikát írt számomra! Viszont ha megbocsátol, a "Részemről egy megfelelőnek talált szint fölött abszolút harmadlagos a külseje, és mivel egyébként is szubjektív tényezőről van szó, érvként nem vehető számításba." -hoz hozzászólnák: Nekem elsődleges hogy, hogy néz ki, ugyanis muszáj, hogy számítson... Nem illene hozzám egy játéktelefon. Itt a lényeg! Legalább olyan jó megjelenése legyen, mint nekem!
Köszönöm szépen még egyszer az építő kritikádat felém!
Ui.: Nem érveltem, és mindenkihez szólt a hozzászólásom, nem neked címeztem! Bocsánat érte! Ne érezd úgy, hogy felesleges volt leírnod!
-
Stanley-B.
őstag
Lehetne benne tényleg nagyobb kijelző, akkor engem komolyabban érdekelne engem is.
-
erdoke
titán
válasz
James Bond™
üzenetére
Jajj. Menjünk végig egyesével? Legyen.
"A VGA kijelzőn sem kisebb a megjelenített kép."
Ilyet nem is állított senki. A 2,8" kisebb mint a 3,2 vagy a 3,5. Ezzel nehéz lesz vitatkozni..."Akinek jó a szeme az látja, a gyengénlátóknak pedig biztosan van szemüveg vagy, ha nincs szerezzenek be egyet."
Sokkal jobb készüléked lehetne, ha csak 1,8" lenne a kijelzője, de legalább XGA. Ám ha nem látod, azonnal rohanj szemüvegért! Vagy otthon a monitorod is 720x575? (Ugye érzed, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz? Nekem pl. WUXGA monitorom van már másfél éve, bár éppenséggel abból is jobb lenne egy 27-es a 24-es helyett)"Omnia nekem nem igazán tetszik, talán ha teljesen fekete lenne, króm nélkül."
Bizonyára nem vetted észre, de itt nem a külsőn, hanem a kijelző használhatóságán vitatkoztunk, illetve még a készülékek egyéb méreteit hoztam én szóba. Részemről egy megfelelőnek talált szint fölött abszolút harmadlagos a külseje, és mivel egyébként is szubjektív tényezőről van szó, érvként nem vehető számításba."A widget -ek azok amik az i900 -ban a legkevésbé sem jönnek be nekem. A kijelzője pedig vékonyabb, mint a 2,8 -as, tehát hosszúkás, az egy centi plusz hossz miatt."
A Widget-ek vs. TouchFlo már inkább lehet objektivitás tárgya, bár mivel mindkettő erősen testreszabható, lecserélhető, így ezeket is nehéz összevetni. A mindennapi használat során mindkettő gyorsan megszokhatónak tűnik, pár hét után engem nem izgatna, hogy merre húzom-nyúzom, csak gyors legyen. Az XScale/Marvell 624-es pedig lényegesen gyorsabb, és a különböző interfészek kezelésében is rugalmassabbnak tűnik a 400-as Qualcommnál, nem is beszélve a fejlettebb energiagazdálkodásról.
A kijelző arányai mások, ez önmagában nem érv egyik mellett vagy ellen sem. Az már annál inkább, hogy az Omnián hosszirányban elhelyezett QWERTY-n gépelhetsz, ahol az egyes gombok sokkal nagyobbak, ezáltal közelebb vannak egy felnőtt férfi ujjvastagságához."Touch Pro 165 gramm, és vastag is, lehet érezni, hogy tart valamit az ember a kezében"
Lassan kialakul a számodra ideális készülék: Az 1,8" XGA kijelző mellé rakunk még egy kis ólmot, és a minimum 150 g is meglesz, "lehessen érezni, hogy tart valamit az ember a kezében".
Bizonyára a 127 g-os készüléket a plafonhoz vágja az ember, ha beszélni akar rajta. Furcsa, hogy ez egyszer sem sikerült a 105 g-os ketyerémmel. 
"örülök, hogy legalább idáig is eljutott a technológia."
Idáig a HTC-nél jutott a technológia, az i600-asom 105 g, az Omnia pedig 127, de még a HP iPAQ 914c is csak 146 g 1940 mAh (!) akkumulátorral. -
James Bond™
tag
A VGA kijelzőn sem kisebb a megjelenített kép. Akinek jó a szeme az látja, a gyengénlátóknak pedig biztosan van szemüveg vagy, ha nincs szerezzenek be egyet. Sokkal szebb a kép egy VGA -n, mint egy pixeles QVGA -n, csakhogy, a gyengénlátók nem látják a pixeleket sem. Kevesen szeretik a 2,8 -as kijelzőt, minimum 3,5 -ös kellene, hogy, legalább élvezetesebb legyen pl. a netezés. De ha olyat egyszerűen nem akarnak gyártani kompromisszumok nélkül... Aki nem szereti a VGA felbontást a PDA -kban, annak a monitorja is biztos 800×600 -as. Omnia nekem nem igazán tetszik, talán ha teljesen fekete lenne, króm nélkül. A widget -ek azok amik az i900 -ban a legkevésbé sem jönnek be nekem. A kijelzője pedig vékonyabb, mint a 2,8 -as, tehát hosszúkás, az egy centi plusz hossz miatt. Touch Pro 165 gramm, és vastag is, lehet érezni, hogy tart valamit az ember a kezében és nem a kézfejét emeli a füléhez, persze nem bánnám ha kisebb lenne, mivel manapság minden a mobilitásról szól, de örülök, hogy legalább idáig is eljutott a technológia.
-
macikos
addikt
Erről van szó.
iPhonet is azért vettem, mert viszonylag nagy (3,5") a kijelzője, pedig ez sem elég. Egy csak-kijelző mobilban simán lehetne 5"-os kijelző is, 3:2-es képaránnyal, ez a méret az iPhone teljes méretét tenné ki. Mellé egy 1-2mm-es keret és kész a szuper telefon.
Jó ez a HTC Touch Pro, de ezért a kijelzőért nem adnék 160e forintot.
-
<NewL>
addikt
Ettől az 1350 mAh akksitól nincs nagyobb? Ekkora kijelzőt normál használat mellett el fog birni? Az E71be is ilyen van,de annak fele ekkora kijelzője sincs.

-
erdoke
titán
A pixelesseg csak attol fugg, milyen messzirol nezed, az ujjad merete viszont konstans. Lehet, hogy a vonatozo diakoknak nemcsak penze van egy ilyenre, hanem turelme is otszorre bevinni egy karaktert, nekem sajnos ez nem adott, pl. ha egy fontos mailre kell valaszolnom repteri atszallaskor. A Pro jo lenne, de tul vastag es nehez. Ha QWERTY, akkor mar inkabb egy i780, a kedvezobb meretek mellett sokkal olcsobb is (102e iGO8-cal), es a 2,55" ugyanugy alkalmatlan videozasra mint a 2,8.
-
oalex
senior tag
teljesen egyet értek.
Nekem az
ok/close gombot 10 böl 8x nemsikerült el találni a diánWizard a tanúm ra

Nekem a legelső PDA-m volt eddig a legjobb meg is volt 2 évig (az alső i-mate)
3.5" kijelző.Most meg be jött ez a méret mizéria és mindenki a 2.8-ra hajt felölem lehet akár 1600x1200 ha egyszer nehezen használható.
Miért nem csinál a samsung meg a HTC 3,5"öst. Biztos vannak még olyan virsli újasok mint én a világon. bisztos el lehet azt is adni, viszit a iphone-t is mint a cukrot. pedig se VGA se 2.8 nincs rajta.
-
opera11
tag
Ténylag TMC-t tudja használni külső segítség nélkül? A sejtésem, hogy nem, de hátha....
-
Sebhelyes
senior tag
Nem értem mért nem csinál senki HVGA 480x320 képernyőt 2,8"-ben pl., mért csak QVGA vagy full VGA van.
-
opera11
tag
Azt én sem tudom pontosan, de ha 320*240-el jött volna akkor tuti, hogy mindenki fanyalgott volna

Ja egyébként volt régen valami hír, hogy a VGA-s cuccnak megy le az ára (Talán az ASUS tett vga kijelzőt egy készülékbe, aztán jól lebutittok, akkor már inkább legyen tényleg VGA) -
erdoke
titán
Még nem jöttem rá, mire jó a 2,8" kijelzőn a VGA felbontás, de majd biztosan felhomályosít valaki. Ujjal böködésre optimalizált készülékeknél a gombok fizikai mérete a lényeg, nem az, hogy hány pixelből áll. Kenhetem a hajamra a pixeleket, ha pl. a 20-30 %-kal kisebb gombot az autóban GPS navigálás közben nem találom el...
Egyébként sem szavazás kérdése, mindenki azt veszi, ami neki valamiért jobban bejön. Csakhogy én általában meg is tudom indokolni a választásomat, míg akik a törpe VGA kijelzőre esküsznek, az Excelre meg hasonlókra hivatkoznak, valójában talán inkább a számmisztika rabjai. Az nem lényeg, hogy 2 centiről kell nézni a kijelzőt, ami egy igazán mobil eszközben ritkán valósítható meg. Persze tudom, itt mindenki diák és vonaton jár (tehát van lehetősége az orra elé emelni), de ott 150e Ft-os ketyerével Excelezik. Abszurdisztán.
-
btz
addikt
3,2" kellene. És 1500 as aksi. Akkor az X1 szóba se jöhetne. Igaz ígysem. Mert nem várok Novemberig, de Októberig csak csak. De az sem biztos.
-
joey04
titán
Sem az Omnia sem pedig a Touch Pro/Diamond nem tökéletes választás, de a HTC szerintem jobb alternatíva, persze ez csak egyéni vélemény.Igazi egy 3.2es VGA kijelzős qwerty okosság lenne vastagságban és tömegben annyit kérnék, hogy a Touch Pro méreteinél ne legyen nagyobb.
-
erdoke
titán
válasz
James Bond™
üzenetére
Az Omnia "csak" 127 g 1450 mAh akksival és 3,2" kijelzővel. Keresztben a virtuális QWERTY elég jól használható ujjal is, de nyilván a hardveres megoldás gyorsabb. Tegnap tapogattam az i780-at, az se rossz kompromisszum.
-
James Bond™
tag
Az X1 -nek túl "vékony" lesz a kijelzője. A Touch Pro a 2,8 -al elfogadható. Legyen a kijelző hosszú, de akkor széles is. Az igazi legalább a 3,5" lenne, még belefér a zseb kompatibilis rétegbe. A HTC Pro elegáns, jól néz ki, okos, van benne qwerty és a kijelző képe is szép. Ha választani kellene, őt választanám.
Szerk.: A súlya az 160 gramm felett van, de aki nem bír ennyit a füléhez tartani... Várunk még pár évet, és akkor a méret és a súly is csökkeni fog, a tudás pedig nőni.
-
erdoke
titán
Na, megjött Őböszmesége is (165 g
). A törpe kijelzőn és bolhaszarnyi pixeleken sajnos a csúszkás QWERTY nem segít. Várni kell még a számomra megfelelő kompromisszumra. 
-
--Nozbert--
aktív tag
Az X1-nek befellegzett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EA Sports WRC '23
- One mobilszolgáltatások
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd gtx 1070 8gb(1660ti,2060 szint) vel Dobozában
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Tehát a "3,2" nem nagyobb csak hosszabb" továbbra sem igaz.
Azért, mert az oldalhosszak négyzeteinek összege nagyobb (átló négyzet), a szorzatuk lehet ugyanakkora (terület), akár a nagyobb átlóhoz is tartozhat kisebb terület. Vegyünk egy fiktív 60 mm^2-es területet, ami lehet 5mm x 12mm (átló 13 mm) és 6 mm x10 mm (átló 11,66mm). Na és persze lehet itt hatalmas nagy átlóval rendelkező kis területű téglalap is. (Erre nincsen egyébként szvsz. algebrai azonosság). Azonos pixelszámú kijelzőknél jól írta a hozzászóló, hogy torz lesz a gombok mérete. Amennyiben gombok pixelszámát lehet növelni, akkor nincs semmi gond, lehet bármekkora a felbontás is a kijelzőn. A gyártóknak sok ujjlenyomatból statisztikát kellene venni és ennek függvényében kellene azt a négyszöget abszolút méretben (és nem pixelszámban) kiválasztania ami megfelel. Ja és diákokkal szembeni előítélettel csak csínján bánni
Nekem is volt/van 1300 €-s laptopom, mert aki jól tanul annak a jó egyetemen jó ösztöndíja van, esetleg egy nyári gyakorlat egy német autóbeszállító cégnél, és egy-két jó külföldi ösztöndíjból sokat lehet ám spórolni, ha az ember nem szórja és vonattal jár, meg ilyenek
Persze én is a nagy gombok híve vagyok, az iGO-n pl. tökéletesen meg van ez oldva.
(udvariasan választottam jelzőt)