- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 9 - fény-másolat
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Honor 8 topik - A két telefon között egyelőre szinte csak hardveres eltérés van, ezért, ha kérdésed van, keress rá a Honor 8 topikban is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco88
tag
válasz
Anonymus95 #6298 üzenetére
Igen igazad van. Ha a szépítést akár 1-re felveszem már szélesebb lesz a látószög és mégjobban remeg a kép
oké működik a stabilizálás de kevésbé tűnik hatékonynak mint a régi rendszeren.
Halkan megjegyezve barátom P10-e a rázkódáscsökentés bekapcsolásával ugyanúgy vissza vesz a látószögből. Ergo ugyanúgy dolgozik mint a Honor 9. Pedig azt írták megjelenésekor, hogy abban optikai képstabilizátor van. Ha jól emlékszem.
-
feco88
tag
válasz
Anonymus95 #6296 üzenetére
-
feco88
tag
Sziasztok. Az nektek feltűnt, hogy a 9es droid érkeztével a gyári kamera appban a videó módnál nem lehet stabilizációt beállítani? Eddig mindig ott volt a szoftveres bekapcsolás lehetősége viszont mióta le frissült nem találom sehogy
-
modflow
veterán
válasz
bontabela73 #6292 üzenetére
Nekem a Firefox-ot akkor zárta be, ha vagy 4x felfelé kihúztam.
És most se!
[ Szerkesztve ]
-
bontabela73
aktív tag
válasz
modflow #6289 üzenetére
Lehet, hogy azért jön ilyen hamar, mert nem csak biztonsági frissítés van benne, hanem mert hibajavításokat is tartalmaz? Egy ilyen javítást már felfedeztem. A 162-nél amikor a háttérben futó alkalmazásokat bezártam, a Beállítások mindig ott maradt a háttérben, azt mindig csak felfelé pöcköléssel sikerült kilőnöm. Most, ha rányomok az összes megnyitott ablak bezárására, a Beállításokat is kilövi.
Talán van még más javítás is, eddig ezt vettem észre.
Da pacem, Domine!
-
bontabela73
aktív tag
válasz
Anonymus95 #6287 üzenetére
Szia!
Az alaptéma neve Mosaic Blue a Play Áruházból, az ikonok a Pro Black témából vannak, amelyet a Témák alkalmazásból töltöttem le.
Da pacem, Domine!
-
qltsar
veterán
Egy érdekes google-translate-elt cikk a Honor 9 162-es Pie update-ről: [link]
-
qltsar
veterán
válasz
bontabela73 #6286 üzenetére
Fura, általában +14-18 nap szokott lenni, mint amikor itt először látom kiríva, de most nekem is megjött. Biztos megjavul ettől a headset probléma haha
!
-
Anonymus95
senior tag
válasz
bontabela73 #6286 üzenetére
Ez milyen téma nálad? Tetszenek az ikonok, jó nagyok így látássérültként jól jönne!
-
qltsar
veterán
válasz
Anonymus95 #6284 üzenetére
2x volt már Pie óta, még egyszer nem szeretném, és értelmét sem látom
.
-
qltsar
veterán
Fülhallgató problémája volt esetleg valakinek Pie frissítés óta? Harmadszor csinálta meg velem, és fix, hogy nem a headsetem a ludas. A telefon megvétele óta ezt használom, se Nougat, se Oreo alatt nem volt ilyen probléma.
A jelenség az, hogy a készülék érzékeli, hogy a headset csatlakoztatva van, viszont nekiáll a zene üvölteni a külső hangszórón, ezt persze később realizálja az ember, főleg utcán, vagy munkahelyen vicces tud lenni, amikor háromnegyed hangerőn felüvölt a kedvenc zenéd...
.
Akármit csináltam nem jött rendbe, amíg újra nem indítottam, viszont újracsatlakoztatás nélkül már egyből a headseten küldte ki a hangot.
-
Ftomek
csendes tag
válasz
Anonymus95 #6279 üzenetére
Köszönöm szépen! Mifit kavar be úgy nézem!
-
Anonymus95
senior tag
-
Ftomek
csendes tag
Sziasztok! Random módon bekapcsol a Ne zavarj! Nincs ütemezve... Találkozott már valaki ezzel? Tudna segíteni? Köszi előre is nagyon zavaró!
-
nrg_52
addikt
válasz
bontabela73 #6276 üzenetére
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
bontabela73
aktív tag
Üdv!
A németeknél úgy tűnik, hogy már a 9.0.1.168 frissítés érkezik. [link]
Da pacem, Domine!
-
svgyula
addikt
válasz
Anonymus95 #6272 üzenetére
Szia! Nem egyszer cseng! Be lehet állítani egy időtartamot amin belül ismétlődik! Nézd meg az új esemény-megnevezés-ott egész nap- alatta kezdete vége! Ha ez nem állítod be akkor valóban csak egyszer jelez. Ha beállítod az időintervallumot akkor addig jelez amíg ez az idő le nem jár!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Anonymus95 #6272 üzenetére
Értem már, köszi a segítséget!
-
Anonymus95
senior tag
Ezt nem ébresztő, ez egy értesítés, mely egyszer cseng, mint ahogy a többi értesítések is.
Viszont valóban, az eseményhez be lehet állítani több emlékeztetőt is, így akár 1 órával, két órával, az esemény kezdésekor stb szólhat, hogy figyuzz.
Úgy gondolták, ha tojást főzöl, ott az időzítő. Hogy állíts be ébresztőt. Az eseményekkor csak értesít. -
svgyula
addikt
Nem értem? Mi az, hogy ismétlésre nincs mód? Ha kell egész nap jelez sőt akár egy nappal előtte is elkezdi! Be kell állítani azt az időt amikor elkezdi és addig amíg az esemény megtörténik jelezni fog! Természetesen nem egyfolytában de ~5percenként kb.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Anonymus95 #6269 üzenetére
Köszönöm, azt megtaláltam. Akkor ezek szerint ismétlésre nincs mód? Egyszer lemegy és kész... :(
Nem zeneszámot tennék be csörgésnek, hanem valami ébresztő szerű hangot. De akkor így tárgytalan. -
svgyula
addikt
Naptár-háromcsík-beállítások-értesłtések-hang........
Ha itt nincs megfelelő akkor amit szeretnél "hang" berakor a belső tárhely notifikations könyvtárba újraindítod a telót és benne lesz a listában.[ Szerkesztve ]
-
MeSKA
aktív tag
Egy kérdésem lenne, naptár esemény riasztást hogy lehet beállítani, hogy ne egy sms hang hanem rendes csörgés (mint ébresztőnél) legyen? Egyszerűen nem találom...
-
chros
őstag
válasz
Anonymus95 #6241 üzenetére
"A ne zavarj mód nem jó?"
Az nem, az egesz radio finkciot akarom tiltani. A kikapcsolas is megoldas lehet, de az lassabb.
Tasker-t megnezem koszi!(#6243) miauut: "Automatelt progit. Nálam mindent lehet benne állítani, kikapcsol mindent, ha kell. Root nélkül."
Airplane modot is, biztos ez?
(#6255) Anonymus95: "szimpla roothoz eddig nem kellett BL unlock szerintem"
Igen, rosszul tudod
Kell (es a Huwai mar nem ad ki). XDA-n sokan ezert ragtak be a Huwai-ra, es fogadtak meg, hogy soha tobbet ...
-
Anonymus95
senior tag
válasz
gazso75 #6259 üzenetére
Magát a 4G-t mobilnetezés közben láthatod, vagy Tweaker for EMUI ban kapcsolhatod be, hogy mindig jelezzen. Ahogy a kollega is írja, ha hívás közben 4G-n marad az a sim, akkor az VoLTE hívás, egyéb esetben visszavált 3G-re.
Ha 2 SIM-et használsz és az egyik mobilnetre használt (nyílván 4G) a másik hívásra, akkor lehet előbb be kell állítani a két kártyás 4G-t, hogy a hívós sim is 4G-n legyen. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
gazso75 #6259 üzenetére
Az a Telekomnál nem is fog megjelenni sajna, mert a telekomos carrier_config fájlban 00000000 a scriptje. Ha van rootod, akkor meg tudod oldani. Bővebben, hogy értsd, mármint a scriptes részét.... Csak a Telenornak és a DIGI-nek van 10101010 beállítva gyárilag, a Telekom és a Voda 00000000. Szóval csak onnan tudhatod, hogy megy a VoLTE, ha hívás közben 4G-n marad a készülék.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
gazso75
aktív tag
Nekem a VoLTE ikon nem jelenik meg az értesítési sávban, pedig engedélyezve van. Telekom.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Lackooo84 #6256 üzenetére
Én még Sony M-et rootoltam. Ott nem kellett. Majd Huawei P8 volt soron, bár igaz, ott eleve az Arrow Magisk rom volt a cél..szóval önálló root ott már nem volt. 1 évig használtam úgy, aztán 1 éve lett Honor V 10..azóta semmi mókolás..minden stock. AdGuard szűri a reklámokat, minden más meg már van. Most már még ACR is gyári Huawei.
Egyedül a TWRP féle backup hiányzik..viszont a stock romot meghagynám. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Anonymus95 #6255 üzenetére
Már hogyne kelett volna, patchelni kell a ramdisket, azt meg anélkül nem tudod megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Működik persze. De nekik nincs rá szükség, mert ahogy néztem a leguccsó H9 oreo romot kibontva abban benne vannak a magyar profilok, pie-on meg tuti megy. Max a kapcsolót kell előcsalni, ha nem jelenik meg magától, és kell mennie.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
A ne zavarj mód nem jó? Az időzíthető. Vagy ha már airplane mode.. akkor lényegében ki is kapcsolható a telefon, ami szintén időzíthető.
Taskert próbáltad már? Az számomra kicsit bonyolultabb volt, de ugyanúgy grafikus a felülete és root használatával a mobilinternet is kapcsolható, feltételezem így a többi ehhez hasonló funkció is.
-
chros
őstag
válasz
Anonymus95 #6186 üzenetére
Nos, az IFTTT-t nem probaltam ki vegul, mert rajottem, hogy nem csak a wifi-t akarom letiltani ejszakara, hanem az osszes radio funkciot: azaz az airplane modot akarnam idoziteni.
Erre keresve a play-en kiderult, hogy 4.2.2-tol az appok nem fernek hozza, csak ha root van (nekem van). Erre keresve csak 1 app-ot talaltam a play-en, de az nem muxik (befagy)
Igy marad a kezi szabalyozas, lefekves elott es reggel az airplane gomb megnyom, ha nem tudtok erre app-ot[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
Apkmirrort mondjuk nem neveznem szedett vedett apk-nak. 😁 Az apk-d meg hiaba van meg, ha nem telepul. Nekem sincs fennt a wheather app, de ez feltelepul. Egyebkent meg a te dolgod mit kezdessz az infoval.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz
Anonymus95 #6235 üzenetére
Igen, ott kellene lennie. Ha a settingben beirom keresesbe akkor ebbe a menube iranyit, de hianyzik az opcio.
-
qltsar
veterán
Valaki hasznal kulonbozo idozonakat a lock screenen?
Sehogy nem birom mukodesre birni. Annyit hozzatennek, hogy a weather app-ot 'letoroltem'.
XDA-n olvasgattam, hogy hogy lehetne ujratelepiteni, sajnos 'package not found'-dal kiakadok, pedig stimmel minden: link
Huawei customer service ket modot javasol:
1. Toltsd le az AppGallerybol -> nincs fent.
2. Factory reset.Most azert ne vicceljunk mar, de ez a megoldas?
Ha egy rendszer funkciohoz szukseges programrol beszelunk, nem adok ra lehetoseget, hogy 'letorolje' a user, es a megoldas a FR?!?!?!
Ha valamit benezek kerlek javitsatok ki!
Terneszetesen az apk a helyen csucsul, mivel nem lehet tenylegesen torolni (root nelkul), viszont mivel nem telepitheto ezert nem engedi hasznalni, jogosultsag es group szinten is minden jonak tunik, nem mintha root nelkul lehetne ezt modositani (0644).
-
svgyula
addikt
válasz
Anonymus95 #6232 üzenetére
Nekem ez mindennapos esemény! Nálam a telefon minden este 11.00 kikapcsol és reggel ha ébresztő van, akkor annak megfelelően indul egyébként meg 7.00-kor ébred. Ha alszom akkor nincs az az isten, hogy én mellettem bekapcsolt telefon legyen! A képeket pedig minden nap a munka befejezése után lementem és elküldöm.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz
svgyula #6231 üzenetére
Pontosan. Szivattam már meg én is magamat. Kikapcsoltam valamit, 2 nap múlva nem működött valami, utána 4 napig tartott mire rájöttem hogy az a valami okozza, amit kikapcsoltam.
Emellett ahogy írtad is, fontos hogy időnként újra indítsuk a telefon. Már ezek az eszközök is egy komplexebb számítógépnek felel meg, így megérdemlik hogy néha kicsit rendbe szedhessék magukat. Évente meg felfrissülést adhat egy FR. Célszerű ezt a nagy frissítéskor tenni.
Nyilván ezt könnyebb úgy megtenni ha kevesebb személyes adatunk van.. vagyis -nemcsak emiatt, de adataink mentése véget is- célszerű rendszeresen lementeni számítógépünket a képeket, videókat, dokumentumokat.
Én minden nagy kirándulás után így teszek. Laptop osztja a külső vinyót, wifin bármikor elérem telóról. Szóval hazajövök, laptop be, telefon töltőre (legalább addig sem merül, sőt fel is tölt a gyorstöltésnek köszönhetően), indulhat a másolás a külső winchester megfelelő mappájába. Ha végzett, már mehetek is a dolgomra üres tárhellyel és teli akkuval.
Ja és persze a Google is elmentél a képeket, videókat, szóval bárhol elérem az összes képet, amit készítettem.Így könnyebben ráveszem magam, hogy évente csináljak egy kezdeti állapotot.
-
svgyula
addikt
válasz
Anonymus95 #6230 üzenetére
Az sok mindent megoldhat! Vannak akik csak piszkálgatják a telót és nem is vesznek észre olyan dolgokat amik később napokig tartó szívatást eredményeznek. Mert sokan nem indítják újra a telót soha nem kapcsolják ki és amikor jön egy frissítés akkor újraindul és......... Na most találd ki mi is okozza ezt vagy azt a hibát
-
svgyula
addikt
-
nrg_52
addikt
Vegul ugy dontottem megmarad a h9 a torott kijelzo ellenere. Rendeltem hozza kijelzot kerettel + hatlapot. Egyuttal kekke varazsolom szurkebol. Kb. 16k az egesz.
Esetleg valakinek hasznos lehet meg rajtam kivul.
[ Szerkesztve ]
-
plck
tag
Csak nekem nincsenek borítóképeim frissítés óta?
-
goop
őstag
válasz
Anonymus95 #6216 üzenetére
Fura, 1 éve vettem kb, és azonnal ment a volte.
#3133 hszben is írják, hogy ment a volte.[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Srácok ha gondoljátok meg tudom oldani volte működését oreon, csak küldje el valaki az odm/hw_odm mappa tartalmát (root kell).
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Laszlo733 #6211 üzenetére
Nálam H V10-en van, de apám H9-én még nem.
Az én telómról ES file explorerrel lementettem a chrome apk-t és átküldtem apáméra.
Dark mód és weboldal sötét mód is bekapcsolva. De egy gond van, valamiért az egész chrome nyelve angol lett.A frissítés elsősorban nem készülék függő, de azonos fiók esetén sem mindig egyszerre jönnek meg. Hullámokban jön. Mint minden frissítés.
-
svgyula
addikt
válasz
Laszlo733 #6206 üzenetére
Szia!Nálam már pár napja(hete?) Ez van Chrome 74.0.3729.136. Azt, hogy erre mikor váltott pontosan nem tudom. Nálam automatán frissíti az alkalmazásokat és nem mindig nézem végig a listát.
[ Szerkesztve ]
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy H9 telefon esetében a Play áruházban még nem vrissíthető a Chrome böngésző a 74 -es verzióra, míg pl. a Samsung S6 Edge telefonomra meg már rég lejött.
-
aronpapa
tag
Sziasztok
Létezik, hogy SIM kártya nélkül nem frissül a software?
-
svgyula
addikt
Szia! A saját hangoknak a gyökér "ringtones" könyvtárba kell másolni ha nincs akkor létrehozni. Az értesítési hangoknak a "notifikations" az ébresztésnek pedig az "alarm" könyvtárat használni. Ha a kártyáról olvastatod akkor gond lesz az újraindítás, PC-re csatlakozás, esetén ha éppen akkor hívnak nem fogja megtalálni és visszaáll alapértelmezett hangra.
-
miauut
tag
válasz
bontabela73 #6201 üzenetére
A saját megszokott hangjaimat akartam bemásolni. Nem engedte. (ADB-n keresztül) Végül betettem a belső sd-re, és ujraindítás után jó lett,
Nokia7710>HtcUniversal>HtcKaiser>Samsungi900>Htcx7510>SExperiax10>Galaxy Note>PF2>Honor6>Honor9>Honor 20>Xiaomi 11 Note
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest