- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10435 üzenetére
Bocs, nem igazán értem a kérdést. Azt hittem a képről minden fontos információ leolvasható...
CM11 verzió = 20150816 = R29
Xcelerate-kernel = build27, 10/08, 21:20
Jó xcelerate-kernelt flasheltél???szerk.: 3.4.0-Xcelerate-Xiaomi-H1S(zeroblade1984@C3-Trinergy)(gcc version 5.2.1 20150914 (Linaro GCC Snapshot 5.2-2015.09)) #1 SMP PREEMPT Thu Oct 8 21.50:19 PHT 2015
és nálam 1401 MHz-re van maximálva CPU a gyárival beállítva, mást nem állítottam át
-
Roxkex
senior tag
Hali hali!
Visszatértem a CM11re. Kipróbáltam a R29et + hozzá a legfrissebb xCelerate kernelt és sajnos azt tapasztaltam , hogy mindig bootloopolok.
Felraktam az r28as romot és a hozzá való kernelt sajnos azzal is bootloop de sajnos az r27el is ezt csinálja.
Felraktam most az R23at + hozzá egy kernelt .. Ez viszont jó!
Valaki nem tudja meg mondani , hogy melyik a legfrisebb CM11 + xcelerate kernel ami nem bootloopol !? -
Hege1234
addikt
válasz
Oldbiggy #10428 üzenetére
kerneleket nem szoktam cserélgetni....
én most visszaraktam a 10.02-őt wipe nélkül
majd firm install
utána hagytam hogy felrakja automatikusan a
legújabbat most megy
és meg is maradt minden cuccom+
régebben volt olyan menü hogy testreszabás vagy valami hasonló
ott lehetett sötét témát berakni az hova tűnt ? -
Roxkex
senior tag
Na ismét .. Megint jelentkezik a wifi droppolási hiba aicpnél .. xcelerate kernellel.. Még egy teljesen friss romnál is.
Most töltöm a sima cm 12.1-et -> Remélem azzal jó lesz :3 -
attilav2
őstag
válasz
Roxkex #10395 üzenetére
A miuihu fórumon többen is bld7-es xcelerate-t használnak miui7 mellett [link]
Hátha ezzel együttműködik a global rom, zeno79 panaszkodott hogy a bld8-as nem működik teljesen együtt a globallal.
Először próbáld ki gyári kernellel, aztán bld7.
Leszoktam ezekről a custom kernelekről mert érezhető gyorsulást szerintem nem hoznak, ellenben minden OTA-nál lehet újrarakni -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10385 üzenetére
Én nem használok xcelerate kernelt. Szerintem a global anélkül is jó.
Már a hivatalos oldalon is kinn van az 5.9.25!
[link]
Ha a böngészőben nem nyitsz 2-nél több tabot, és nem tartasz sok appot a memóriában akkor egész jó a global developer. A vagyula féle miuihu és a xiaomi.eu féle multi romok is developer romok, csak a china developer romra épülnek, ami gyakrabban frissül ezért több hiba van benne, és maradnak benne kínai dolgok a vagyula féle átdolgozás után. A global vonal azért jobb mert egyrészt nemzetközi piacra optimalizált, másrészt kevesebb benne a hiba, azért csak ügyelnek a nemzetközi változatnál hogy súlyos hibák ne legyenek. -
zeno79
őstag
válasz
Stonerice #10386 üzenetére
Melyik miuival jobbak szted a fényképek? (V5 jo volt, a 6os is egy darabig, a 7 ujra javul, de még nem oké)Nyilván mindenki máshogy látja, nekem a cm12.1 altal keszultek a legjobbak, ettol valoban kissé rosszabbak a cm11-el készultek. 95%-osra kell beallitani a tomoritest, ne 100-ra, és a zajcsökkentést kivenni!
LED értesites nekem csak a hivasok/email/naptar. Messengert nem hasznalok, nem tudom mitol fugg h mukodik-e?
Egy bajom h kissé halkan csöng maxon isKevés angoltudasom ellenére forumokon olvasni vélem hogy masok is bizakodnak hogy most hogy elérhetövé vált a kernel, lesz uj kiadas még. Sokan hasznaljak ezt a romot még
-
zeno79
őstag
válasz
attilav2 #10384 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam! Nem onnan szedtem le mert amit te linkeltél ott csak 9.16 van, én a 9.25-t próbáltam ki. Sajnos először feltettem az xcelerate kernelt is, akkor nem volt wifi... Újratettem: Xcelerate kernel nélkül meg ugyan minden működött, csak hát tudjuk mire képes nélküle.
Igen érdekes ez a global béta. Még a nyelvi hiányosságok nem is zavarnának. Sajnos sokkal lassabb mint a developer romok. Másabb kicsit, de tetszik hogy nincs benne annyi kínai cucc.
Kipróbáltam, megnéztem.
Te Xcelerate kernellel használod (bld8), és minden működik? -
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10380 üzenetére
Neem, nálam egyáltalán nem volt gond a deepsleep-pel. Nem rossz alap kernellel (a kernel adiutor be van építve, azzal lehet finomítani), de én alápakoltam az xcelerate-kernelt is és azzal még tovább bírta. Csak hát ugye gyakran frissülő rom (már ha rányomsz).
Én a 10.09-et használtam legutóbb...
Vissza kéne olvasni, valamely kollégánál valami hiba jelentkezett a romnál, nem emlékszem... Nálam se random reboot, se wifi gond nem volt, csak a gps szűnik meg 1-2-5 percenként... mint a többi LP-nél. -
attilav2
őstag
válasz
Canonfan #10308 üzenetére
"de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi"
Igen nekem is ez volt, de restart után úgy tűnik hogy egyelőre nem csinálja. Gyorsabb mint a stabil global 6.6.2.0, de nem egy szélvész. A zenelejátszóban megint lehet kereseni, de csak az online zeneszolgáltatásban keres
Ott nagyrészt kínai zenék vannak. A stabil 6.6.2.0 alól csináltam backupot a telepített alkalmazásokról a google és a MI fiókról a beépített lehetőséggel. Miuihu v7 alá szépen vissza tudtam tenni. A beállítások menü áttekinthetőbb lett, más változást még nem vettem észre, talán még megemlíthető hogy a korábbi MIUIHU v6-osokhoz képest van némi gyorsulás.
-
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10300 üzenetére
Köszi!
Azóta fel is raktam a magyar V7-est tiszta telepítéssel, de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi, és a google fiókomat is csak többszöri próbálkozásra fogadta el, úgyhogy nem is próbálkoztam a gyári kernellel
De ez szerencsére eddig nem ismétlődött meg, és eddig tetszik.
A zenelejátszás az sajnos itt is akadozik nálam, bár most megpróbálok 1-2 dolgot max ha azután sem javul akkor megpróbálkozok a multival
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Hol találok "xcelerate kernelt" a Vagyula MIUIHU V7 -hez, vagy bármelyik jó hozzá?
Ti melyiket és honnan töltitek?
Köszi! -
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10299 üzenetére
Szia!
Én most multi 5.9.1-et használok, alapvetően rendben van. Xcelerate kernelt nem használok, V6-on se használtam, arról nem tudok nyilatkozni. A 7-est valamivel gyorsabbnak érzem, sok változás nincs benne a 6-oshoz képest, ami észrevehető: egy kicsit frissített dizájn és az új gyári témák. Annyi javulás történt még, hogy rendbetették a kamera felbontását (eddig a 6-os ROM-okban 7,7MP volt a hátlapi kamera felbontása, most 8, engem ez már régóta zavart
)
Összességében ha nincs bajod a mostani rendszereddel, akkor nem biztos, hogy érdemes frissíteni, nincs benne olyan sok újdonság. Ha meg mégis frissítesz, akkor szerintem a MIUIHU-t tedd fel, ha már úgyis azt használod, abból is van már 5.9.1
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
A másik fórumban már kérdeztem, de szeretném megkérdezni a ti véleményeteket is.
Nektek mi a tapasztalatotok V7-es romokkal (mind a multi, mind a miuihu), érdemes váltani V6-ról?Nekem most a legutolsó magyar fejlesztői V6 van fent (5.8.6) Xcelerate kernellel és nagyon jól működik a zene akadozást leszámítva, ami nekem eddig sajnos mind a balika féle 5.4.10-ben, és az 5.7.31-es miuihu V6-ban is megvolt.
Ezt leszámítva viszont nagyon meg vagyok elégedve vele, jól működik, ramkezelése is rendben van nekem, és gyors is.Ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mik a tapasztalataitok, érdemes áttérni V6-ról, és ha igen melyikre, a multit, vagy a magyar romot ajánlanátok inkább? (Látom jelen pillanatban a multi a frissebb)
Illetve még annyit szeretnék megkérdezni, hogy a V6-hoz való Xcelerate kernel jó mindkét fajta V7 alá is, vagy ott csak a gyári kernel jöhet szóba?
Gondoltam már rá múlt héten hogy felrakom, csak nem voltam itthon, ezért inkább úgy voltam vele hogy megvárom a tapasztalatokat és a magyar romot, de sajnos V6-ról nem frissül otán, ezért nem tudom hogy érdemes-e, és ha igen melyik fajta V7-est.
Válaszotokat előre is köszi!
-
Fennec
csendes tag
válasz
maczera #10288 üzenetére
A feszültséget majd megnézem, én arra gondoltam, hogy lehet, hog zajos a kimenete és azért hülyül meg, de ahhoz oszcilloszkóp kellene. Samsung töltő, Speedshopban vettem, elvileg nem hamisítvány, de simán lehet hibás is.
QC2.0-ról olvasgattam, elvileg azt kernel szinten is támogatnia kell, mindenesetre veszíteni tényleg nem veszíthetek vele, mert később még valóban jól jöhet. Köszi a válaszokat.
-
zeno79
őstag
Gyorsjelentés a CM12.1 R16-ról (+xcelerate kernel):
Megörültem hogy végre javították a legsúlyosabb bugokat. Ez részben így is van, és hatalmas nagy respect és köszönet a fejlesztők munkájáért.
Hétvégén teszteltem a legújabb kiadást: iGO szülinapp, fényképezés, gps útvonalrögzítés, telefonálás és mobilinternet, zenehallgatás funkciók voltak használva.
- iGO csak néha mondta be hogy nincs gps-jel, eközben a Maverick útvonalrögzítő azért rögzített, úgyhogy egyáltalán nem vészes, működik.
- 2x kifagyott fényképezés közben, azaz a kameraapp betöltése közben újraindult a teló (semmi extra, lezárt állapotból feloldás és akartam fényképezni)
- néhány alkalommal újraindult a telefon csak úgy magától, a táskámban ill. nyugodt helyre letéve is.
- telefonálás közben egyszer kihangosítottam a beszélgetést, majd kis idő múlva visszaállítottam, de onnantól kezdve nem hallottuk egymást, így újra kellett hívnom a felet.
- SIM1 mobilinternet remekül tette a dolgát, 3G/2G, és a közötti váltás rendben működött. Illetve egyszer láttam, hogy a SIM2 3G-re volt állítva (pedig az ugye csak 2G-t tud, és én biztos nem állítottam be neki 3G-t, azon nincs is net)
Úgyhogy most visszaállítottam a CM11-et. -
ttt1
őstag
Ha nekem Miui V5-ösöm van abban az xcelerate kernelt bele tudom rakni?
-
gabe_
őstag
Cyanogenmod 12.1 armani rom (20150505) van fönt, Xcelerate kernellel. Jelez frissítéseket, többet is, a legfrissebbet le is töltötte, de hogyan kell feltelepíteni? Recoveryből wipe nélkül elindítani a rom telepítését?
-
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10227 üzenetére
Köszi
Szerintem a GPS miatt nekem is marad a CM11 vagy esetleg vissza MIUIHU-ra mert ezzel a kettővel 10/10es volt a gps és a biciklizés miatt én is rendszeresen használom.
Amúgy , azért szeretem használni a CM11 mellé az xCelerate kernelt (ami eddig nem bootloopolt) mert sokkal jobban beálíthatom a cpu-t és nekem iszonyat jól szokott menni.. Most még próbálgatom és majd kiderül ,hogy megint / még mindig 10 /10-e a cucc -
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10226 üzenetére
Nálam CM11 R29 van. Sebezhetőség javítva. :-)
CM11-hez minek külső kernel? Sztem ez úgy tökéletes ahogy van! Gyári alkalmazással be lehet állítani a MHz-eket, a governort stb. és teljesen OKÉ. 4-5 óra kijelzőidő, vagy 5 nap simán megvan nálam.
Igen, xcelerate és beast kernel is bootloopot okoz.
A gps miatt használok (főleg) még CM11-et. Egyik CM12.1 sem képes olyan erősen venni a gps jelet mint a CM11. Gyakran tekerek/sétálok, és rögzítem az útvonalat. Mindegyik lollipop rom alatt meg-megszakad a gps jel és a rögzítés vonala ezáltal nem volt folyamatos. Autóval pedig az IGO állandóan bemondja: "a dzsípíesz vétel megszűnt".
A beszélgetés rögzítése is megoldott gyárilag CM11-ben, 12.1-ben nem.Ezt leszámítva sztem a hagyományos CM12.1 bár kevesebb fícsört tud, de azt megbízhatóan, egész jó még a Resurrection Remix is, abban vannak mindenféle feature-k. Persze ezekhez kell a legújabb xcelerate+synapse.
A Temasek most naon rossz, nem is sorolom. Syhost-féle romot nem próbáltam újabban. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok
Rég fordult itt mivel eddig miuit használtam , viszont érdekelne , hogy a CM12ből melyik a jelenleg legjobb verzió ? És milyen akksi időt produkál ?
No meg a CM11 + xcelerate kernel verzióból ? Nekem a CM11 a legújabb van fennt most de ha mellé rakom a legújabb xcelerate kernelt akkor bootloopolok :\ Úgyhogy abból régebbit használok .. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki aki esetleg használ MIUIHU romot (gondolom van egy pár) és mellé xcelerate kernelt akkor azok az emberek melyik MIUIHU romot és mellé melyik xCelerate kernelt használja ? -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy nektek mi a tapasztalatotok a MIUIHU 5.8.6-al, érdemes otán frissíteni az 5.7.31-ről?
Nektek mi a tapasztalatotok, úgy hogy Xcelerate kernelt használok, úgy menni fog a frissítés otán, vagy inkább teljes rom letöltés és frisítő app?
Illetve szerintetek az 5.8.6 alá is érdemes felrakni az Xcelerate kernelt, vagy megér egy próbát a gyári (újraindulás, aksi drop)?Amúgy én eddig meg vagyok elégedve az 5.7.31-el + Xcelerate kernel, de pl ma nekem is újraindult magától, épp akkor amikor meg akartam nézni valamit a telefonon, ezért tűnt fel, de múlt hét szombat óta most tapasztaltam először hogy újraindult,,, Igaz, közbe kikapcsoltam, néha magam is, de volt hogy három napig nem volt semmi.
Válaszotokat előre is köszi szépen!
-
Canonfan
senior tag
válasz
Stonerice #10173 üzenetére
Én szombaton tettem fel az 5.7.31-es MIUIHU-t, nekem eddig nem csinálta ezt, sőt eddig amit kipróbáltam működik, és gyors is.
Bár én első indítás után felraktam az Xcelerate kernelt pont emiatt mert tartottam attól hogy a gyári kernelben még benne van az aksi bug.
Azért balika 5.4.10-es romja fent van még a telefonon mint biztos pontEredetileg az 5.7.26-ost akartam felrakni, de gondoltam megpróbálom a legújabbat reméljük beválik.
Viszont ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy az Xcelerate kernel miatt mit gondoltok működhet rendesen a gyári biztonsági mentés/visszaállítás, vagy inkább használjak helyette mást, pl Titanium Backup?
-
gallimi
tag
A kérdésem az lenne , ha felrakom a legújabb Xcelarate kernelt akkor a kernel verziót nem kellene átírnia? Csak mert ugyan az marad (miui 5.7.26)
-
Oldbiggy
tag
válasz
juve600 #10128 üzenetére
Megkínlódtam vele, feltettem frissítésként, forró lett a telefon hátulja, maxon mentek a procik, eltünt a kikapcsoló menü, csak újraindult, akksi ki, bill kombinációra indult a recó. Friss telepítésként most megy, feltettem az xcelerate kernelt hozzá, egyenlőre semmi gond.
-
sesshou
senior tag
Szemezeka syhost fele cm12 vel de ahpgy vissza olvastam a velemenyekben elegge vegyesek a velemenyek vele kapcsolatban valaki azt irja szuper valaki azt hogy "syhost = szar" van itt olyan aki teljes megelegedessel hasznalja a mai napig? Gyari kernellel esetleg?
-
zeno79
őstag
válasz
Oldbiggy #10065 üzenetére
Köszi.
Nálam állandóan jelen lévő probléma CM11+xcelerate kernel -> kamera = teló újraindul.
Kíváncsiságból feltettem most is, de le is szedtem, mert amúgy meg úgy jó ahogy van nélküle is.
(bár kétségtelen, X (sok) nap futásidő után, meg össze-vissza programok próbálgatása után valamiért gyorsabban merült, ezért újraindítottam, most jó.) -
Oldbiggy
tag
Cm11 R27-re és Cm12.1 R11-re van Xcelerate kernel.
-
Roxkex
senior tag
Hali, próbaként felraktam a legújabb miuihu v6 romot + hozzá az xcelerate kernelt.
Eleinte voltak ilyen random akksi leesések most meg már nem csinálja.
Viszont az xcelerate kernel telepítés rendesen megtörténik (legalább is a twrp/cwm azt írja) DE ha be megyek a telefon infókhoz akkor a kernel verzió marad a régi (tehát nem írja át xcelerate .... stbre) illetve a kikapcsolt ébresztés is jó.Másnak is ilyen ? Vagy csak én rontok el valamit ?
-
zeno79
őstag
válasz
LantosBerry8 #10045 üzenetére
Te hogy allitod be 998-ra? Nekem kernel adiutorral sem hajlando 1190 alá. Az akku-profil melyiken?
-
johniee
senior tag
válasz
zeno79 #10042 üzenetére
Alap kernelt tettem fel, más kernellel el sem indult a rendszer
ÚJDONSÁG:
Kijött a CM11 R27 -
Jonssson
csendes tag
Sziasztok
Nos ott kezdeném,hogy tegnap felraktam a CM11 helyére a Tesla romot, mert ha újraindítottam a CM11-et akkor nem bootolt-be, de azelőtt mindig jó volt (Carbon rom is, és xcelerate kernellel is a CM11 meg a MIUI6 is).Ma délután a Tesla rom is ugyan azt játszotta el, nem bootol-be újraindítás után hanem csak a MI logóig jut el.Mentésből visszaraktam a CM11-et, na akkor bebootolt de ha újraindítottam akkor ugyan úgy csak a MI logó fogadott.Próbáltam fastbootban visszarakni a gyári fastboot romot de flashelés előtt azt írta hibának,hogy nem találja a "flash all except storage fájlt".Kérlek segítsetek,mert már kifogytam az ötletekből.Előre is köszönöm.
-
Roxkex
senior tag
Hali !
Egyenlőre a balika féle miui v6 v2-t használom teljes megelégedéssel.
De gondolkodok rajta , hogy egy miuihu féle romot felrakjak xcelerate kernellel. Nos , az lenne a kérdésem , hogy erre melyik rom és melyik xcelerate kernel lenne a legalkalmasabb ?
Előre is köszönöm -
nortx5
csendes tag
Sziasztok, valaki segítsen mert most tényleg tanácstalan vagyok!
Voltam olyan hülye és feltettem a gyári MIUI V6-ot a miuiandroid oldalrol balika kernel nélkül, aksi kb 70%-on volt, majd mindezt a héven megtettem, aztán jött a jó kis battery drop bug, és folyamatosan ujra indult, és kikapcsolt. Az aksi eközben le esett 3%-ra, aztán nem kapcsolt be többet.
Mondom se baj recovery-n a mentés, aksira kicsit rá tölt, mentés vissza (Balika féle Miui 6)
és igen ám, hoppá itt is elkezdett ugrálni az aksi. Mondom se baj, aksi ki és vissza (sokan azt írták) egy 5 percig mutatja is jól, majd felugrik 50-ra és ott is marad, aztán néha 3%-ra stb...
Mondom, jó okés, oldjuk meg, Nah ment is fel a legújabb CM12 R8 Xcelerate kernellel.
Mi meglepő, itt is ugyan ez van, mondom okés, okos aksi megjegyezte ezeket a szar érékeket, se baj formázzuk meg, addig használtam a telot míg telejsen le merült nem kapcsolt be, majd kikapcsolt állapotban felment 100%-ra.
Egy ideig kb 1 óra szépen ment le, persze nem dörzsöltem a tenyere, erre hírtelen 75% majd megint csak 50% aztán ennyi. Most este már amikor használtam meg megint 50% és 3% között ugrál.
Sajnos lollipoppal ki is kapcsolt mindig (gondolom aksi droppolt 0%-ra) telo be 50%.
Most vissza tettem recoveryből balika féle miui 6-ot mert az legalább nem kapcsol ki (2x az elején még ez is)
Nos kedves Fórumozók egy gyári MIUIHU-s rom battery drop bugja esélyes hogy ilyen "helyrehozhatatlan" dolgot csináljon? Tipp, tanács, ima?
Köszönöm előre mindenkinek! -
Stonerice
őstag
Nálam a sokkal korábbi mokee rom stabilabb és jobb volt üzemidőben mint az R9-es 12.1
A miui 6 pedig egy rakat kaki, összevissza droppol az akku. fel is leis . Felraktam a v53-as V5 öt a xiaomi oldaláról.. mintha kicsit jobban pörögne vizuálisan mint az előző v5-ösök..Kernelt sose szoktam cserélni..
-
zeno79
őstag
Sziasztok! Xcelerate kernel flashelése utan a kernel adiutorral SEM lehet a frekit lejjebb venni (pl. CM12.1 R9). Mi a megoldas ra?
-
Oldbiggy
tag
Kijött az R9-hez Xcelerate kernel, de úgy nézem a Miui-hoz is.
-
zeno79
őstag
válasz
Woodooman001 #9980 üzenetére
Garivesztéssel jarhat ha jol tudom, legalabbis vissza kell tenni a hivatalosat ha gaz van. A gyari recoveryt is twrp-re kell cserelni. En elegedett vagyok vele, nekem jo a camera, a gps, a kijelzo, a zenelejatszo, stb. A kinai miuis dolgokat nem birtam megszokni. cm11 r26 (utolso) hasznalok, igazan megbizhato, rengeteg beallitassal, ugyanakkor csak alap szoftvereket tartalmaz, ami kell te ugy is felteszed.
Sanszos a nyarat CM11-gyel fogom fotózni/nyomvonalrögziteni (cm12.1 nem kepes még rá nálam)A rendszer stabil es smooth alap kernellel is. Nincs semmi akadas!
-
Woodooman001
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Szóval CM11, eddig meg is lennénk -és R hányas?Letöltöm, telepítem és igazából nincs is más dolgom? Kernel maradhat a gyári? Nem fog dobálni, nem fagyogat, nincs Launcher hiba, stb.?
Milyen nyűg az, amit tapasztaltál/ tapasztaltatok? Megvennétek újra a telefont mai fejjel is?Eredeti ötlet lett volna kínából kb. 35-ért egy Xperia SP a 27%, stb. után -v használtan egy Xperia L kb. 22-23 ezerért...
Akár több napig egy feltöltéssel... Jól hangzik...
-
nortx5
csendes tag
Sziasztok, valaki segítsen mert most tényleg tanácstalan vagyok!
Voltam olyan hülye és feltettem a gyári MIUI V6-ot a miuiandroid oldalrol balika kernel nélkül, aksi kb 70%-on volt, majd mindezt a héven megtettem, aztán jött a jó kis battery drop bug, és folyamatosan ujra indult, és kikapcsolt. Az aksi eközben le esett 3%-ra, aztán nem kapcsolt be többet.
Mondom se baj recovery-n a mentés, aksira kicsit rá tölt, mentés vissza (Balika féle Miui 6)
és igen ám, hoppá itt is elkezdett ugrálni az aksi. Mondom se baj, aksi ki és vissza (sokan azt írták) egy 5 percig mutatja is jól, majd felugrik 50-ra és ott is marad, aztán néha 3%-ra stb...Mondom, jó okés, oldjuk meg, Nah ment is fel a legújabb CM12 R8 Xcelerate kernellel.
Mi meglepő, itt is ugyan ez van, mondom okés, okos aksi megjegyezte ezeket a szar érékeket, se baj formázzuk meg, addig használtam a telot míg telejsen le merült nem kapcsolt be, majd kikapcsolt állapotban felment 100%-ra.Egy ideig kb 1 óra szépen ment le, persze nem dörzsöltem a tenyere, erre hírtelen 75% majd megint csak 50% aztán ennyi. Most este már amikor használtam meg megint 50% és 3% között ugrál.
Sajnos lollipoppal ki is kapcsolt mindig (gondolom aksi droppolt 0%-ra) telo be 50%.
Most vissza tettem recoveryből balika féle miui 6-ot mert az legalább nem kapcsol ki (2x az elején még ez is)
Nos kedves Fórumozók egy gyári MIUIHU-s rom battery drop bugja esélyes hogy ilyen "helyrehozhatatlan" dolgot csináljon? Tipp, tanács, ima?
Köszönöm előre mindenkinek!
-
Klusi86
tag
....vagy MIUIHU V6 5.5.29 teljes ROM és Balika féle kernel. Én is a 5.4.10 v2-ről váltottam. Kernelt egyébként az akkumulátor visszajelzés bug miatt váltottam, mert ezt még a hivatalosban nem javították ki.
-
Aethelstone
addikt
Nem az igazi még ez a "gyári" kernel. Merülget...
-
zeno79
őstag
válasz
Aethelstone #9948 üzenetére
Én sem tettem fel. A gyári megoldások híve vagyok, hiszem hogy az a legjobb neki (és nekem). Remélem már nem kell neki külsős kernel.
Eddig nekem is egész korrekt. -
Aethelstone
addikt
Nos, nekem a cmupdater felülcsapta az xcelerate kernelt, ami nem baj, mert ez a normál működés, de én azért nem mernék egy 8-ashoz készült kernelt felrakni. Megvárom az R9-es buildet.
Nekem eddig a gyári kernellel is egész korrekt. Reggel óta 2%-ot merült némi beszélgetéssel.
-
zeno79
őstag
válasz
Aethelstone #9939 üzenetére
Én is cmupdaterrel raktam föl.
Mennyire egészséges az R9 romhoz a xcelerate R8-hoz készült kernelét pakolni? -
Aethelstone
addikt
CM12.1 R8. Xcelerate kernel.
Jelenleg 32%-on áll az akku,
1 óra, 7 perc hanghívás
2 óra 40 perc képernyő
1 nap, 16 óra 43 perc bekapcsolva töltött idő.Hiba annyi van, hogy néha, amikor hívást akarok kezdeményezni, dual sim üzemmódban feldobja a két kártyát, hogy melyikkel akarok hívni, de azonnal el is tűnik és csak másodszorra sikerül. Akkor viszont minden további nélkül. Ledek mennek, minden egyéb megy.(ami nekem kell)
Még korábban írtam, hogy kb. R10 körül lesz jó. Tartom
Szerintem jó ez a ROM
-
johniee
senior tag
APN-t nézted?
Én ma felraktam ezt az új Lollipop R8-at (Dual Boot van szerencsére a telómon), először be sem akart tölteni, csak töltött és töltött...felnyomtam TWRP-ben a Beast kernelt, azzal végre elindult a rendszer.
Viszont az értesítő led nem nagyon akar villogni, csak folyamatosan világít a beállított színekkel.
Lecseréltem Xcelerate-re, azzal is ugyanez. -
zeno79
őstag
Hmmm, lehet hogy rájöttem miért nem rögzített útvonalat semmi program sem cm12.1 alatt
: a Greenify-ben be volt kapcsolva az auto.hibernálás!
Holnap ki is próbálom.
Nah, kiderül, érdemes nyomkodni a telót/beállításokat még mindig (pl. az is kiderült, hogy már több csempét ki lehet tenni a gyors-beállítások panelra: pl. szinkronizációt ).Más: Feltettem a beast kernelt. Mi a véleményetek a "zzmoove" governorról? Azt olvastam róla hogy akkubarát, és tényleg nem nagyon emeli az órajelet, de ha kell, azt akadás-mentesen teszi. Ez végre nem azt csinálja, hogy csak (192)300 és 998(1190) MHz-t használ, hanem használja a 2-3-4-500 stb. órajeleket is.
-
zeno79
őstag
válasz
Oldbiggy #9902 üzenetére
Egy útvonalrögzítővel szoktam "játszani" (Maverick). Nyilván én vagyok a béna, de CM12.1-ekkel, és az új R8-cal is bénázok, ugyanis általában bezárja a progit, és nem rögzít útvonalat. Még nem jöttem rá miért. Lezárom a képernyőt, zsebre vágom a telót, és mikor újra előveszem, a Maverick már nem fut a háttérben, és ráadásul semmi útvonalat nem rögzített. Néha meg rendesen működik. Előveszem, feloldom, fut a progi, van útvonal. Nem tudom összefüggésben van-e azzal, hogy esetleg elveszti a jelet mert pl. beugrok egy boltba (de az addigi útvonalnak meg kellene lennie, de nincs), de ilyet CM11 nem csinál. Az folyamatosan rögzít.
CM11 alól mindegy hogy a Home-mal visszalépek a főképernyőre (esetleg a vissza gombbal) és úgy zárom le a képernyőt, esetleg a Maverick program futása közben nyomom be a hw-zár gombot, mindig rögzít. CM12.1-nél nem mindegy hogy zárom le a telót.
CM11 backup restore addig.
Ettlől eltekintve nem rossz az új R8, xcelerate kernellel már alig fogyaszt ;-) (bár Kernel Auditorral nem lehet órajelet csökkenteni (xcelerate kernel esetén))
Ha van valakinek ötlete mi a gond, esetleg tud ajánlani egy könnyű, lightweight útvonalrögzítőt aminek nem kell aszemétFB és 28 másik regisztráció, csak útvonalat rögzít, azt szívesen venném. Főleg ha ingyenes is lenne....Nem kell nekem profi cucc, csak energia-takarékos legyen, és megbízhatóan rögzítse merre tekerek/futok.
-
Oldbiggy
tag
válasz
Aethelstone #9904 üzenetére
Van hozzá xcelerate kernel.
-
zeno79
őstag
válasz
Aethelstone #9904 üzenetére
Errol azt olvastam, hogy akkor az ertesitesi led nem villog... már a beast kernellel
-
Oldbiggy
tag
válasz
LantosBerry8 #9893 üzenetére
-
Oldbiggy
tag
Nekem R5-ről R6-ra , de R6-ról R7-re frissítésnél mindíg Fc-vel leálltak a programok, különösen a Google Play, volt hogy töltöttem le, és Fc-vel leállt a Play, bezárás, de minden ment tovább nem állt le a program. Az oldotta meg a gondom, hogy Wipe cache, Wipe Dalvik, Wipe system, úgy frissítettem, és minden megjavult, nincs Fc, és minden program megmaradt. Alap kernellel 3%-ot merül éjszaka.
-
zeno79
őstag
válasz
johniee #9864 üzenetére
Nekem tudott érdekességeket csinálni az új CM12.1 (r7).
Elindítom a fényképezőt, erre az első kamerával csinál egy képet... a galériában vettem észre. Vagy épp vettem ki a zsebemből a telót, és a LED villanó világított. GPS nyomvonal-rögzítő random bezárt...
Pedig beast kernellel egész használható üzemidővel bír.
Sajnos a fényképezője elég buta, a CM11-ében azért be lehet állítani jópár dolgot amik fontosak.
Hiába, CM11 a megbízható. -
zeno79
őstag
válasz
johniee #9849 üzenetére
A CM11 R26 lenne a legjobb rendszer alapból, csak kár, hogy betették r25-től azt, hogy a powersave mód alapértelmezett cpu profilja a "powersave governor" legyen, mert az nálam nagyon akad, ezért mindig beállítom az "interactive governort". Ezt leszámítva nálam tökéletes a gyári kernellel, minden működik, és a legjobb üzemidővel bíró rendszer (ráadásul a szolgáltatásaival/funkcióival is teljesen elégedett vagyok).
-
zeno79
őstag
Kihangosítva 1x-1x előfordult hogy meg-megakadt a zene, de az is leginkább a beast kernellel, és a lehető legenergiatakarékosabb profil választása esetén.
Gyári kernellel, energiatakarékos módban, fülhallgatóval, gyári lejátszóval nem akad nálam.
Persze, nekem sincs feltelepítve semmi, csak 1-2 térkép-progi és 1-2 kamera-progi, és Greenify-vel mindig tisztogatok.Szerk.: a külsős kernelek biztos hogy okoznak valami galibát, hol kamera fc-zik, hol nem rögzít videót, hol a wifi nem megy, meg ki tudja még mit csesz el, szóval részemről kerülendő
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
CM11 R23at használok , xcelerate kernellel.
Sűrűn (sőt mindig) telefonról szoktam zenét hallgatni , erre a PowerAMPot használom (egyenlőre az ingyenes verziót!). De a zenelejátszás során sűrűn tapasztalom azt , hogy a zene meg akad .. Tudom van a beállítási lehetőségek között egy opció amivel ezt lehet(ne) korrigálni de azzal nekem nem jó ! Sőt mostanság már azt is tapasztalom hogy megáll a zene konkrétan. No meg , hogy a fülhallgató gombjával (piston 2 és a samsung fülesem esetében is) váltok zenét akkor előszőr megáll a zene és mindig újra kell indítani.
A gyári lejátszó alatt nem próbáltam , mert ott meg tutira meg akad a zene úgy mint a PowerAMPba (csak utóbbiba ritkább)..Valaki tapasztalt ilyet ? Vagy ha megoldotta , hogy oldotta meg ? Nekem már a többi cm11 alatt is csinálta , szóval ez nem "új"
Szerk.: Ha gyári kernellel csinálom akkor is ilyen !
-
zeno79
őstag
Többen a 24-est ajánlják, nekem az utolsó, 26-al sincs bajom (miután a powersave cpu profilt átállítom "interaktív"-ra). Ha max. időt akarod kihúzni belőle, akkor a Beast kernelt tedd rá, akkor 192 MHz a legalacsonyabb freki. Nem vettem észre bugot a kernellel, de a gyárival is több napot ki lehet hozni.
A mások által kiadott verziókban mindig találtam valami bosszantó hibát -
johniee
senior tag
válasz
Oldbiggy #9795 üzenetére
Nagynehezen letöltődött, fel is rakom, kipróbálom ezt a TheBeast RC4 kernelt is hozzá
Az előző verziója a ROMnak néha újraindulgatott 1 hét használat után, bár talán csak zenehallgatás közbenSzerk.: ez az új szoftver...érezhetően gyorsabban töltött be a rendszer
Az előzőnél kb 10 percig tartott az első indulás -
zeno79
őstag
Sziasztok!
Aki eddig CM 11-et használt és áttért 12-re, miért váltott? Inkább objektív dolgokra lennék kíváncsi, nem arra, hogy "jobban tetszik a kinézete". Az új értesítések sem hatnak meg, sőt, keveslem a gyorsbeállítások nehány csempéjét.
Engem még nem igen győzőtt meg a CM 12.x, bár már egész jó a legújabb R4, de az én használatomban leginkább csak az szűrődik le, hogy a 12.x jobban meríti az akkumulátort, és kevesebb beállítást tartalmaz még.
Nem használok semmi extra programot, csak gyári böngészőt, a levelezőt, tárcsázót és miegymást, ami kb. ugyan az, csak más a dizájn. Szerintem nem gyorsabb (vagy ha igen, az azért van mert maxon használja a procit épp -> gyorsabban merül).
A kamera app is butább. Szerintetek a 11 vagy a 12-vel készült képek jobbak? Valamint szerintetek melyik CM hangzása jobb zenelejátszásra, a gyári Apollóval? (dsp, kernel-modul "minőségre" gondolok), pláne az új Apollóban némely ékezetes karakter az ID-Tagban/fájlnévben hieroglifákat jelenít meg.A 11 memória-kezelésére vagy mire nekem sosem volt panaszom, rendben működik. Nem használok messengert, fb-t és a többi ezer más komm.programot, és nem is játszok a telóval, így az sem érdekel. Az e-penis mutatószámok sem érdekelnek.
Szóval kinek milyen új lehetőséget hoz, milyen előnye van a 12-nek, ami a 11-ben nem volt (vagy esetleg rossz volt)? -
tachikoma
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel még: CM11 R26 magában nagyon jó, viszont Xcelerate kernellel elromlik: nekem állandóan rebootol a teló, simán magától is, de pl BT-s kapcsolódáskor szinte permanensen.
-
zeno79
őstag
CM 12.1 R4 (5.1.1) megjelent a minap.
2015/04/25]:Android 5.1.1
Lots of kernel updates
Support F2FS on data and cache
Other fixes and updates -
Stonerice
őstag
válasz
Aethelstone #9689 üzenetére
Én még CM alatt sem tudok ilyesmiről. Pedig elbírnám viselni
Telefonszámokat szinkronizálja, de a többit nem. Vagy ki kellene esetleg várnom? Rom instal után magam neki is kezdek az appok telepítésének.Lehet hogy idővel elkezdené a letöltésüket?
Egyébként most CM 12.1 R3 van fent. Szerintem ez már elég baba. A saját kernelével használom. Még pár funkciólehetőség hiányzik a többi romhoz képest. De ha jól tudom XDA-n van is egy ilyen rom ami szintén R3 alapú és csak a személyre szabás funkciókkal lett bővítve. -
Oldbiggy
tag
Feltettem a Ressurection romot, az éjjel 3%-ot merült, a deepslep 97% volt, reggel feltettem a kernelt hozzá, azóta az 1 proci maxon pörög. Megvolt a vipe is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest