Keresés

Aktív témák

• DcsabaS

senior tag

válasz X-COM #64 üzenetére

Kedves (#64) X-COM!

Világosan leírtam, hogy 1 GByte RAM-ot hogyan lehet, éspedig teljesen stabilan és haszonnal használni Win98 alatt.

SEMMI olyat nem írtam, hogy a módszerrel 1.5 GByte-ot is fel lehetne értelmesen használni. Ehelyett azt írtam le, hogy hogyan lehet KORLÁTOZNI a RAM használatát, hogy 1 GByte-nál több RAM esetén is stabilan működjön a rendszer.

Persze, ha már tudja valaki, hogy mit keressen, akkor a Microsoft szervereiről leszedheti a megfelelő infót. Ám ha valaki mezei Win98 felhasználó, akkor nem fogja megkapni a kellő időben ezt a kézenfekvő leírást, vagy egy patch-et, amelynek révén egyszerűen megoldhatná a ''keleti kérdést''. Hanem abban a hiszemben lesz, mint itt is sokan, hogy ''a Windows 98 nem tud 512 MByte-nál több RAM-ot felhasználni''!

Vagy azt hiszik, mint Te is:
    ''csak addot konfigokban ez a workaround sem működhet, akkor jön, hogy msconfig-gal kézzel le kell szorítani 512megára''
    Ugyanis ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az adott számítógép hardveresen nem támogat 512 MByte-nál nagyobb RAM-ot - ami egészen más tészta.

• DcsabaS

senior tag

válasz X-COM #52 üzenetére

Kedves (#52) X-COM!

Az idézett szöveg egyszerűen azért van, mert a default installáció mellett ilyeneket lehet tapasztalni. De az általam leírt módon elhárítható. Mindegyik gépen, amelyik hardveresen támogatja a legalább 1 GBYte RAM-ot. Ezt külön a Microsoft azért nem reklámozza, mert már régen azt szeretnék, ha mindenki megvenné a az aktuális legújabb operációs rendszerét, ami ugyebár nem a Win98.

Kedves (#53) rog!

Nem szókiforgatásról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy a jelek szerint nem ismered eléggé a magyar realitásokat. Pl. vannak komplett intézetek, ahol nem használnak XP-t (hanem Win98-at), és nem is szeretnének áttérni. A szoftver és a hardver beszerzések külön csatornán futnak, ezért nagyon is előfordulhat, hogy a mostani oprendszert és programokat szeretnék használni (amíg lehet) egy-egy újabb hardver beszerzése után is. És bizony sokszor használnak (pl. szimulációs célokra) 1 GByte RAM-ot Win98-on.

''Vagy csak nem akarták alaposabban tesztelni a DcsabaS által vázolt vagy egyéb megoldásokat.''
    Dehogyisnem tesztelték. Abszolút pontosan tudják, hogy a közölt módon remekül lehet használni az 1 GByte RAM-ot is Win98-on. Csak amióta az újabb oprendszereit nyomatja a Microsoft, azóta az erre utaló infók nem igazán publikusak.

• WN31RD

addikt

válasz X-COM #52 üzenetére

''gondolhatod, hogy a microsoft sem viccből adta ki azt a cikket''
    Vagy csak nem akarták alaposabban tesztelni a DcsabaS által vázolt vagy egyéb megoldásokat.
    Nem tudom persze, hogy így volt-e, de ez is egy lehetőség.

• DcsabaS

senior tag

válasz X-COM #43 üzenetére

Hogyhogy semmi sem biztos?!? Pontosan leírtam, hogy mit kell csinálni, és akkor teljesen stabilan használja a Win98 az 1 GByte RAM-ot. Ez biztos.

''ja érdemes... de ez csak elméleti lehetőség. a gyakorlatban inkább az a kirívó eset, hogy valaki 1-2gb-s gépet használ, és nem nt-xp linux az oprendszere.''
    Az 1 GByte RAM Win98 alatt nem csupán elméleti lehetőség, hanem sokak számára napi gyakorlat. (Persze csak a gépek relatíve kis részét üzemelik ekkora RAM-mal, de ha úgy vesszük, Unix-ot, vagy Mac-et is csak viszonylag kevesen használnak - a web szerverem tanúsága szerint 0.49%, illetve 0.42%-os arányban. Most akkor pusztuljanak?)

• DcsabaS

senior tag

válasz X-COM #41 üzenetére

''magyarán semmi sem biztos, 512 felett bizony bármi megtörténhet''
    Olvasd már el amit az előbb írtam!

Aktív témák

Hirdetés