- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Na figyelj, nézd át ezt: [link] az alján levő ''Timeline of instructions per second'' táblázatot, és kezdj el osztogatni, rögtön meglátod, hogy az általad számítási kapacitásnak nevezett dolog nem szimplán egy szorzó, főleg nem egész szám...
''Jóslat ? vmi azért lehet benne de aki ugy érzi hülyeség nyugodtan javison ki .''
Egyetlen bajom van ezzel a jóslattal, az hogy teljesen hasból mondod, hogy jobb lesz, semmi, ismétlem semmi bizonyítékod, de még csak normális érved sem volt hozzá...
''mindenki amugy annak az architekturáját mondja jobban amije van vagy amilyen párti ..''
Az adatlapomon láthatod, AMD-m van és most tájékoztatlak: nem vagyok Intel párti.
A memóriára: Jó, most sorolhatjuk a különböző csodaramokat, de szerintem ez az alap felállás: az AMD procikon alig gyorsít a sok megahertzes DDR2 memória, főleg nem a tuningos DDRhez hasonlítva. Akkor a mégtöbb megahertzes, és még nagyobb késleltetésű DDR3 se nagyon fog a K8-asokon gyorsítani, valószínűleg, mert nem kell neki a nagy mem sávszél...(legalábbis a tapasztalat ezt mutatja) -
Mackósajt
senior tag
Amugy a DDR2 frekben megveri a DDR1 et de amd bánatára késleltetésben nem de nagy lassulás nincs és ha DDR3 még kevésbé fog melegedni ami biztos akor nem tom hogy miért ne lehetne jobban húzni és miért ne lenne jobb pl az én 1000 mhz 4-4-4-5 ösöm kb egy DDR 500 2-2-2-2,5 és ilyen ritka madár és ez nem egy DFI lap szal ez nem a plafon ako mi is lesz a DDR3 ??? szerintem ezért jobb pl DDR2 és DDR 3 ebből a szempontból még jobb lesz ha vki MÁS szemszögből is megvilágitaná azt megköszönném megintcsak... cs
1. Az, hogy a húzandó alkatrész ne melegedjen túl, csak szükséges, de nem elégséges feltétele a húzásnak. Attól, hogy kevesebbet fogyaszt, még nem biztos, hogy jobban lehet majd húzni.
2. A késleltetés és a frekvencia jelentősége eleve attól is függ, mibe rakod. Nincs általános válasz arra a kérdésre, hogy a 4-4-4-5? 1000 MHz DDR2 jobb e, mint a 2-2-2-2,5? 500-as DDR1. De sokan úgy gondolják, nem hozott valódi előrelépést a váltás. A tesztek szerint a frekvenciaemelés Intelnél is csak keveset számít.
+ sokkal érthetőbb lenne, amit írsz, ha megpróbálnád használni a nyelv azon szerkezeti elemét, amit úgy neveznek: ''mondat''. Pontok, vesszők, kérdőjelek... (Tényleg nem bántásból mondom, de nagyon nehéz olvasni egy olyan szöveget, amelyik csak egymásra dobált szavakból áll. Mindenkinek jobb lenne, ha változtatnál ezen. Neked is, mert jobban értenék, amit írsz.) -
törölt tag
Csak működött az intel ''minnél nagyobb a frekvenci, annál nagyobb a teljesítmény'' marketingje. Te legalábbis csontig beszoptad a jelek szerint. Mint ahogy az Everest féle teoretikus sávszélességgel sem lehet semmit elmondani egy architektúra teljesítményéről. Csak a valós alkalmazásokkal végzett tesztek mutatják meg egy architektúra képességeit.
Ha már annyira erőlteted ezt a HT 2GHz témát, akkor ki is fejted, hogy mitől jobb az AMD DCA mint az intel féle AGTL+? (Én személyszerint tudom, de neked kellene alátámasztanod az állításaidat.) -
-=Lord Tom=-
senior tag
Kedves HalasKYO fórumtárs!
Első jótanácsom, hogy tanulj meg rendesen gépelni! Amint ez megvolt, gondold át, hogy miről beszélsz, mert iszonyú nagy hülyeségeket le tudsz írni, már megbocsáss, de ezekre mindjárt fényt is derítek, hogy lásd nem a levegőbe beszélek.
''-Nah ako kezdeném mondjuk kezdjük a TDP vel''
A TDP eredetileg nem arra van, hogy a procik fogyasztását mutassák, hanem a hűtés kiválasztásához, de tény, hogy az AMD és az Intel máshogy számolja, ez marketing.
''egy 3800+ X2 olyan dolgokat müveljen ami szép ez alatt a 65 W TDP t modom (EE van 35 W al is )''
Majdnem. EE - 65W míg az EE SFF - 35W.
''nahmármost AMD nél a TDP az architektúrán bellüli maximális fogyasztást jelenti''
Erre mit mondasz:
ADA3500BPBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket 939 67W
ADA3800BPBOX AMD Athlon™ 64 3800+ 2400Mhz Socket 939 89W
''egy a 3800+ os X2 a büdö életben széttunningolva se éri el ezt az értéket.''
A fogyasztás egyenesen arányosan növekszik a frekvenciával, és négyzetesen a feszültséggel. És hidd el, egy jól tuningolt + feszes 3800+ átlépi azt a 65W-ot...
''-Nahmármost intelnél a 65W az nem 65 ráadásul 65nmen !!! ez az ami borzasztó tehát l egy preskot ami 110W ra van kiikiáltva''
A prescott (preskot) az bizony 90nm-es (Egyébként nem értem miért pattogsz a nanométereken, mert az intel bizony előrébb jár a csíkszélességcsökkentésben)
''-Folytassuk a HT - FSB vel AMD nél mint azt midnenki tudja 1000 MHz a HT ( régebben 800)
ami FULLDUPLEX !!!! kapcsolat tehát nativann 2000 mhz ez nem semmi ...''
és több teszt is bizonyítja, hogy még 600MHz-es HT-vel is ugyan olyan jól mennek a K8-as procik...
''c2d nak mivel CSAK FÉLDUPLEX!!!! 1066MHz nem több!!!!''
és mint láttuk, ez nem sokat befolyásol a teljesítményén (lásd 800 vs 1066 FSB) de ha zavar, akkor kövi év derekán jönnek az új c2d-k 1333MHz-s FSB-vel...
''-Folytatnám a megintcsak fontos natív számitási kapacitással ami ugye most intelnél ha jól tom ako 5x az órajel (c2d) AMD nél 4x az órajel a Pentium D k esetében meg 3xaz órajel''
Ez nem ennyire egyszerű...
''nahmármost intel a 3 éves X2 architekturát meg tudta verni egy 65nm es zsír uj architekturával nagy szó és ak mi ven ?''
Az hogy az intel gyárt gyorsabb, olcsóbban előállítható procikat...
''-Folytatom a memória eléréssel ez nagyon egyszerü a AMD ugye a prociban lévő mam vezérő miatt sokkal jobb helyzetben van''
Intel is tervezi bevezetni, képzeld, akkor mi lesz...
''ha pl intel Pentium vs Core 2 t nézem ami megveri a x2 ez tény de ako az X2 hova felyjödik ??''
Nézd a Pentium 3mat és az első Pentium négyet... akkor AMD hova fejlődik? az is vissza?
nonszensz... az Intel architechtúra-fejlődésének és az AMD architectúra-fejlődésének köze nincs egymáshoz...
''számolási kapapitás egyszerü másik tagjának a drasztikus növelésével éri el''
szerinted ez olyan egyszerű?
''-Intel megint az eszetlen fejlesztéseket csinálja lásd kentsfiel mi ez?''
Nabumm, a Kentsfield tényleg az első négymagos processzor és két Conroe-ból van összerakva... 130W TDP-vel, amihez hasonlítsuk az AMD 4x4et 250 TDP körül a két procira (FX-74-ekkel)
''Egy koléga van itt aki azt mondja hogy a DDR3 veri a DDR2 öt késleltetésben ezt öszinte leszek én is igy tudom és itt nem azon kell elszörnyülködni hogy 6-7 a cl''
A memóriamodulok késleltetése pedig pontosan a CL érték...És minél nagyobb a CL érték annál rosszabb, tehát a DDR3 nem veri késleltetésben a DDR2-őt, ahogy a DDR2se a DDR1-et...
''a DDR3 kiforrását ako nem lesz itt semmi gond persze hogy nem az első fecskéket kell hasonlítani a legjobb DDR2 esekhez mert az egy marha ....''
DDR2 kb most érte el a technológiai határait, és az AMD proccok nem sokat gyorsultak tőle, valljuk be... Tehát a memóriasávszélesség növelés nem sokat számít a K8-nak a K8L-ről meg ne találgassunk, nem vagyunk jósok, vagy he Te igen akkor bocs...
''AMD nem akar és nem is fog az intel csapdájába esni hogy a keresztmetszet fogaj vissza ....''
Megint kezdesz jövőbe látni... mindent a keresztmetszet fog vissza, nem tudtad?
azért hívják keresztmetszetnek... Egyébként képzeld el most Intel ezzel a szűk keresztmetszettel (Te mondtad), hogy a klasszikus FSB-t használja, ennyivel gyorsabb a mostani AMD-knél akkor mi lesz ha az új chipset-jei még nagyobb FSB-t adnak neki? Jelzem, szintetikus körülmények között a Kentsfield több mint +90%ot teljesít a Conroehoz képest, akkor nem látom nagyon a keresztmetszetet...ű
''jah és mégvalami amd nek szebb a színeZöld
''
És ha nekem a kék teccik jobban?
''de tuninng 50% KÖNNYEBB intellel mint amd vel ''
Éljenek az AMD-sek mert szenvednek a tuningért, vagy micsoda?
''ment semmi ht viszaosztás 1500 mhz ht azaz 3000MHz''
és ha visszaosztod 3xre a HT-t ugyanolyan gyors lett volna a géped, és még 2x-esen se vettél vna észre különbséget...
''szoval inkább hajrá intel a következő generációk hajnalára leszek én kiváncsi hogy ako mit fogsz tenni ha K8L a földbe tipor''
Penryn mag 45nm-en, 2007ben... Nehalem architechtúra 2008-ban...
''inkább azt modnom hogy hajrá intel LESZ it behozni''
pont fordítva van a helyzet szerintem, de majd meglátjuk...
Vártad a hsz-eket kaptál is...
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
idezet AMD 4X4 (a.k.a. Quad FX)-rol szolo cikkbol:
Az AMD ma fellebentette a fátylat korábban 4x4 néven ismert, végül Quad FX márkanéven piacra dobott négymagos platformjáról. Ez az AMD első válasza az Intel november elején debütált négymagos asztaliprocesszor-termékvonalára - szerverlap???
Keslelteteses dolgot ujraolvastam, my bad, sry. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest