Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #96 üzenetére
Hmm, ha tényleg így van, érthető. Azt gondoltam, a chipsetnek megvan a maga különbejáratú órajele, és a procival csak az állítható HT köti össze. (szerk: bár annak gyanúsnak kellett volna lennie, hogy bizonyos esetekben pl. a PCI clock is vele változik.)
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
K8-nál nincs FSB. Ami van, az egy alapórajel (oké, ezt néha FSB-nek becézik), amit normális esetben csak a proci kap meg (így az alaplapon nincs olyan eszköz, aminek bírnia kellene [leszámítva az órajelgenerátort, ami viszont akár 500-600MHz-ig is bírja]), és ebből állítja elő magának az órajeleket. Vacak lapokkal van olyan, hogy függetleníthetetlenül ebből állítja elő a PCI órajelét is egyszerű leosztással, na akkor azt max. ilyen 10-20%-ot lehet húzni, mert együtt emelkedik a PCI órajel is. Minden normális lapon független 33MHz-t kap a PCI busz, vagy átkapcsolható a leosztásos alapmódból. Ha ez megvan, nem értem, miért a lapon múlna ez a dolog.
LordX: ki fogom próbálni. De a legtöbb filmnél nem volt képminőségbeli gondom a CoreAVC-vel sem (persze szigorúan VMR7 v. 9 megjelenítási felülettel, nem overlayjel, mert az a kisebb precizitás miatt bandigos [színcsíkok] - jobb playerekben állítható).
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
Én is ugy vettem észre, hogy a wmv9 sokkal gyengebb gepeken is elfut, de ha veszunk pl egy rendes h264 kodosalu hd filmet, az mar nem fut el pl egy 2500+ bartonon vagy egy 2.8-as celeronon, ki is fagy a player (vlc). De nalam a 805 volt az also határ, ami még 90-100% hasznalattal futott ''akadasmentesen'', 3ghz-re huzva már tokeletesnek mondhato.
-
Oliverda
titán
Azt értem alatta hogy mondjuk ha lesz egy ilyen F3 steppinges 3800+ akkor oda olyan lap kell ami stabilan tudja a 300-320 FSB-t hogy ki lehessen belőle hozni a maximumot. Ahogy nézegettem a PH! tesztje alapján, sajnos a 300+ FSB nem evidens az összes AM2-es lapnál.
Amúgy ha minden igaz akkor 2-3 héten belül a kezemben lesz egy ilyen F3 steppinges 1214-es Opteron. -
Ga
tag
Igazad van, én is szoktam azt használni az 1080i/p-hez, de minődégben az Elecard volt eddig a legjobb, viszont az egy 2.6 Ghz Single-core A64-en esélytelen 1080-ra. (pl. I Robot, Armageddon, Doom h264). Sőt, ez utóbbi még Core-AVC-vel sem megy akadásmentesen egymagon (persze mindegyik filmnek vannak részei, amelyek nem akadnak - például a bevezető fekete hátterű képsorok, de nyilván most a leglassabb részekről beszélünk). +továbbra is postproc nélkül.
Normál deblock/postproc-hoz meg úgyis kell a 2. mag, akkor meg elecard dekóder.
WMV9-nél észrevettem, hogy a letölthető demók tök jó sebességgel futnak lassabb gépeken, de a teljes filmek valahogy nem tudják közelíteni a lejátszási sebességét. Erős a gyanúm, hogy azért erősen preparált anyaggagl/ spec. kódolási mintával, kis bitrate-tel van dolgunk a demók esetében.. Ezért nem is említettem a WMV9-t.
Bye:
Ga
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Mit értesz azon, hogy oda már lap is kell? Ha alatta marad az Athlon64 procikra megadott kb. 130W-os felső határnak, elvileg mennie kell - gondolnám. (Persze kényelmesebb BIOS-ból állítani a feszt, de ha ott nem lehet, megtehető menet közben ügyes programokkal. [Persze akkor ezzel kell az alapórajelet is csúcsra húzni, hogy addig alacsonyabb frekin járjon, míg a fesz is alapon van.])
-
Oliverda
titán
Egy másik topicba is belinkeltem, de most gondoltam hogy ide is befér: [link]
''Its cost in local retail is equal to $524. According to available data, the assortment of models athlon 64 X2 on stepping F3 can be extended to the side of cheaper processors.''
Majd ha megjelennek az F3 steppinges 3800+ és 4200+ procik akkor jön a jobb világ. 3000-3200-on szerintem a legtöbb el fog menni. Persze oda már lap is kell. -
VaniliásRönk
nagyúr
Lehet hogy nem a legszarabb dekóderekkel kéne próbálkozni...
A QuickTime-nál kevés gányabb módon megírt program van.
Még a Windows Media Player is röccenésmentesen játszotta le a legdurvább 1080p-s HD WMV9-et.
Jah, és mindezt az ócska 2.2GHz-es 754-es Sempronomon... szegény még singlechannel is...
-
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #79 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az Ms, Apple, Nvidia oldalán is elérhető 1080i/p (inkább p) AVC vagy h.264 kódolású anyagokat. Pl. ffdshow/quicktime/nv dekóderrel, vagy egy próbaverziós elecard dekóderrel. Talán 3GHz körül már elviszi 95-98%-os CPU-val akadás nélkül, ha jó a VGA overlay-kezelése. De valsz még a 3Ghz is kevés neki (Athlon64-ről tudok csak nyilatkozni - S939). - Szigorúan postprocessing és deblocking nélkül!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az lehet, hogy nem sok különbség van, de van. Vagyis külön gyártósor kell nekik, vagy időnként ráállítani egyet-egyet, ami ''felesleges'' plusszkiadás, nem biztos hogy az AMD sokáig akarja ezt játszani, mivel 2008-ban már jön az AM3, tehát az AM2+ egy évig sem lesz a piacon (mármint csúcstermékként), eleve deklaráltan átmeneti socket...
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Ameddig gyártják őket.
Komlyra fordítva, az AM2 és az AM2+ között valójában nem sok különbség van.
HT 3.0 (aminek egy egy procis gépben nem sok hasznát veszi az ember), illetve még annyi hogy egy AM2+os lap külön adja a feszt a proci mem. vezérlőjének, illetve magoknak. Ha jól értelmeztem akkor ez meg csak energia takarékossági okokból jóhet jól. Tehát nem lesz gyorsabb, vagy nem lehet jobban húzni majd ettől. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
Nem olvastál el figyelmesen.
Én dekódolást írtam, azaz egyszerűen HDTV videó lejátszásról beszéltem, semmi hobbista dologról...
A sok meló miatt számomra a szórakozás/szabadidő nem igazán ''kidobott'' pénz, hanem valóban megtérülő befektetés, elhiheted. Nem szerzek be azért egy hw-t, mert a legjobb/legdrágább , hanem ha valamilyen alkalmazás oldalról igény merül fel, megpróbálom a legktsghatékonyabban/időtállóan megoldani. (na jó, ez nem teljesen igaz - de a nagyon jót(+drágát) akkor választom csak, ha tényleg kihasználom a tudását - csúcs VGA-t például sosem)
Bye:
Ga -
Raymond
titán
Sajnalatos dontes volt az AMD reszerol az S939 X2 procik ilyen gyors kivonasa a piacrol. Igy tenyleg a C2D fele hajtja azokat akik valtani szeretnenek. Egybkent ha valakinek nagyon kell ott van meg az Opteron 165 vagy 170. Meg mindig jobban megeri azt venni ha tamogatja a lap mint mindent cserelni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem sokat számít, ha jól tudom kb. 5%-ot, de attól amit mondtam még igaz, a 939 volt a leggyorsabb, hogy mennyivel az már más kérdés.
Most is egy 754-es Sempront nyúzok 2225MHz-en, tesztekben nem rekorder, de ugyanazt a feelinget produkálja minden téren, amit az aláírásomban szereplő konfig...
Ez egy hír topikja, pár nap és úgyis az enyészeté lesz, szerintem itt bocsánatos bűn egy kis off, legalább Up!-oljuk.)
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
Aznos számozású s754 és s939 cpu-k között alig van különbség gyorsaságban. De erről már volt jó sok vita, meg nem is akarom itt előlről kezdeni. A dual channel meg alig számít valamit Amd-nél.
bocs a sok offért
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
ezek már elég alacsonyak ahhoz, hogy tartalékba is vegyen az ember egyet-egyet
-
-
törölt tag
Azért van pár ''árnyalatnyi'' különbség a két helyzet között. Pár éve egy gyorsabb processzor a hétköznapokban is tényleg számított, érezhetően gyorsult tőle a gép. Ma már szinte csak abban, hogy az 1000-ből 1 user aki dvd-t kódol milyen gyorsan végez. Persze lehet Vista visszahozza ezeket az időket
Másrészt meg az akkori p4-ek nem csak teljesítményben, hanem fogyasztás terén is messze le voltak maradva (akinél non-stop megy az évente akár négyszámjegyű pénzt is bukhat az ilyesmin). Árakra már nem nagyon emlékszem, de most anyagilag jobban megéri (emlékeztetőül: az emberek nem csak processzort akarnak venni, hogy az asztalra téve nézegessék, hanem rendszert is köré) egy amd-s rendszer. Most nem ár-teljesítményre gondolok, hanem egy átlagos, nem a prohardverrel kelő-fekvő ember mennyi pénzből hozhat ki egy számára jó, gyorsnak érzett rendszert.
Persze ha valaki 5 dvd-t akar egyszerre konvertálni, vagy mindenáron elsőnek akarja felfedezni a földönkívüliek adását a Seti@Home-al, az vegyen Core2-t, szerintem ezt senki sem vitatja. Maximum ha tényleg sok pénze van akkor inkább sokmagos opteron szervert vegyen
UI: Én valószínűleg az új Core2 4300 miatt a ''coreosok'' táborába fogok belépni, főleg ha megy még lefelé az ára, mivel minden vágyam, hogy elsőnek fedezzem fel a földönkívüliek adását -
lazydog
addikt
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
Csak így utólag egyértelmű, hogy az AMD S939 volt a leggyorsabb. Intel fanok ezt akkortájt nem bírták elismerni.
Mostanában éppen fordított a helyzet, a zöld-fanok védik körömszakadtáig a védhetetlent. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #63 üzenetére
Bezzeg mikor az s939 fénykorában -ami szintén nem tartott olyan sokáig- ha szóba került, hogy valaki s754 -et akar venni, akkor általában hülyének nézték az embert.
Abban van igazság, hogy manapság sokan s939 -ről inkább C2D -re váltanak (ha van annyi pénzük), mint am2-re.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #63 üzenetére
Ettől még nem lesz szemét.
Másfelől jóval kevesebben kívánnak 462-be 64 bites CPU-t mint 939-be kétmagost...
(Ráadásul ez utóbbit gyártja / gyártotta az AMD.)
[Szerkesztve] -
Shodan
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Jogosan nyavajognak én is vennék x2 de nekem nem kell 5000+, megelégednék egy 4200x2-vel is emberi áron. De így nálam is c2d fele dől a mérleg.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Ga
tag
válasz
#95904256 #55 üzenetére
Igaz, de.
Az a probl., hogy nálunk a 4 X2 modellt drága, dobozos verzióban kapni csak. Nem hiszem, hogy a kevés érdeklődés miatt van ez.
A 65 nm, illetve az EE verziókból nem is várok 939-re, mert fejlesztői resource már tutira nincs a 939 projekten. De ha dobnának egy 4 magosat jövőre 939-re asszem nem kevesen örülnének neki.
A ''kétmagos minek?''-embereknek üzi:
próbáljatok meg az 1920:1080 AVC vagy h264-es forrást dekódolni (+esetleg WM9 rendererrel megjeleníteni). Majd u.ezt kétmagoson. Ugye, hogy az a 3. mag sem unatkozna...
[Szerkesztve] -
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #44 üzenetére
Azon kívül, hogy kifuttatták, mi a probléma a 939-cel?
A legjobb DDR2-vel hozza ugyanazt a teljesítményt az AM2, mint a szintén legjobb DDR-rel a 939.
Nincs értelme váltani AM2-re horror áron, hacsak azért nem, mert az AMD nem hajlandó kisebb X2-ket kiadni 939-re (nem új termékről van szó!!).
Szerintem öngól...
Egyébként semmi értelme a DDR2-be ruházni, ha már lassan nyakunkon a DDR3..
A 939 pont addig tart maximális teljesítményben, mint az AM2 (remélhetőleg az AM3 alsó teljesítményéig).
Bye,
Ga -
Ga
tag
Csatlakozom!
Igen csak rá férne a régi AMD-sekre némi 939-es termékpaletta, akkor nem sokan váltanának közülü(n)k C2D-re (de AM2-re sem, de az AMD szempontjából gondolom mind1, lényeg, hogy Atlon64 legyen). Igaz, lehet, még így is olcsóbb a CPU-t cserélni, mint az egész kócerájt a tuning DDR-ekkel egyetemben.
Bye,
Ga -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #46 üzenetére
Szerintem meg simán megéri még most is beruházni egy jobb AM2-es lapba, mivel az AM2+ CPU-k kompatibilisek lesznek a jelenlegi lapokkal (BIOS frissítés kérdése lesz pontosabban). A HT 3.0 pedig nem nyújt semmit egy egyszerű egy procis rendszerben. Most is teljesen mindegy hogy 800 on vagy 1200on megy a HT. A teljesítményt nem befolyásolja.
-
Tyrael
senior tag
válasz
VaniliásRönk #46 üzenetére
a vga-t mar megvettem (galaxy 7300 gt), a regi lapom, ramom, procim pont ma csereltem el 2*512 corsair kitre, meg kp-ra, a prociert meg a lapert, meg pont ma delutan megyek.
szoval ezt az aresest kicsit keson vettem eszre. :S
ja, a lap egy Abit KN9-Ultra lesz a proci meg 3500+, vagy 3800+ Athlon 64.
Tyrael -
rollins
őstag
X2 3600+ az már az újabb, az 1900MHz, 2x512kb -os? Bár kár is nézegetni, mert idehaza nem $ -ral, hanem E -val kell számolni, nem?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Úgy gondoltam ha AM2-re váltasz akkor DDR2-t vettél. Épp ilyet művelt nemrég egy imserős...
AM2-t meg megintcsak a legrosszabbkor vásárolsz, pláne ha az áresés begyűrűzését sem várod meg. Érdemesebb lenne valami nagyon low-end AM2 alaplapot venned 2800+-os Sempron CPU-val és valami használható VGA-val, a lapot és a procit pár ezres buktával cserélheted nyár végén/ősszel, a mostani konfigodnál az is nagyságrendekkel gyorsabb lesz, főleg ha meg is cibálod kicsit. És lesz egy időtállóbb AM2+ rendszered. -
Tyrael
senior tag
válasz
VaniliásRönk #41 üzenetére
talan tenyleg nem kene kotekedned, de:
akkor meg nem terveztem teljes konfigcseret, csak a Socket-A-s configomba vettem az 512 melle meg 512 ramot.
most meg valtok am2-re.
Tyrael -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem cáfoltam magamat. Ha 939-esem lenne, nem vennék bele horror áron X2-t, és nem sírnék hogy nincs, mert jó 2 éve kiszolgált volna, és tudomásul venném hogy kifutott.
K7-ről váltottam AM2-re, pont azért hogy később olcsóbban vehessek X2-t, esetleg K8L-t, én képes voltam évekig nyivákolás nélkül nyúzni egy kifutott platformot, mivel nem volt szükségem többre. És most sem nyafogok amiatt, hogy AM2-ben nem lesz DDR3, HT 3.0 meg PCI-E 2.0, stb., tudomásul veszem. -
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
Most cáfoltad meg saját magad állítását
Minek vesztek -> én is veszek -
jerry311
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #36 üzenetére
Ezért fogok akkor X2-t venni jó nyomott áron, amikor elkezdik eladni az emberek itt a PH!-n.
Mellesleg fogalmam sincs mire fogom használni a teljesítményét... -
Tyrael
senior tag
dejo, hogy pont most veszek am2-es procit. :S
decemberben meg ramot vettem, rogton utan egybol estek az arak, most meg ez...
Tyrael -
jerry311
nagyúr
Biztos ismered a viccet:
emberünk bemegy a zöldségeshez:
- Kérek 1 kiló banánt
- tessék 300 forint
- az hogy lehet? szemben a másik zöldésgesnél csak 100!!!
- hát akkor vegye meg ott!
- de ott nincs.
- na látja, ha nekem se lesz nálam is 100 forint lesz a banán.
Szóval ami nincs, az könnyen lehet olcsó -
VaniliásRönk
nagyúr
Vegyetek csak C2D-t ha vásárlási kényszeretek van, nem értem mit sír az összes 939 tulaj, nincs olyan alkalmazás, ami miatt muszáj lenne X2-t venni gyorsba. (munkaPC-ket ne keverjük ide, érdekes módon akik dolgoznak a géppel nem szoktak PH!-n nyivákolni, csak a pontszámhajhász tuningosok) De egyébként sem lenne már érdemes 939-be X2-t venni, nemsokára jön a PCI-E 2.0, a HT 3.0 és a K8L, akkor meg azért vernétek a fejetek a falba, hogy ennyi pénzt pumpáltatok 939-be, mikor pár hónap alatt teljesen elavult.
-
Fáraó
őstag
Szeretném ha az AMD főnixmadárként feltámadna poraiból, nagyot aratna az új architektúrával, majd az Intel C2D árai lennének ilyen alacsonyan...
-
Pipó
őstag
Nyugodtan beállíthatna néhány gépsort s939 X2-re, nem kellene csak pl. 5000+-t gyártani, ezen az áron vennék mint a cukrot. Az s939 egymagos tulajok -mint én- nem fognak AM2-re váltani, inkább akkor már C2D-ra. Így kell elveszíteni egy potenciális vevőt.
-
Male
nagyúr
Nemrég mintha az lett volna a hír, hogy a Dell kifisztotta a raktárakat, és nem tud eleget szállítani... ilyenkor miért csökkent árat? Vagy azóta újra túl sok a proci?
-
törölt tag
Hol és mikor lehet kapni nálunk olcsón ebből az árleszállított X2 3600+ból?
-
jerry311
nagyúr
Önköltségi ár, az amit az AMD annak nevez.
De tegyük fel, hogy a beszerzéstől egészen az eladásig keletkező költségek 1 processzorra jutó része. Ebben ugye benne van a beszerzés, gyártás, fejlesztés, egyéb működési költségek, munkabérek, stb. -
Gtxtt
tag
Kíváncsi vagyok,hogy nálunk mennyit fognak csökkeni az árak.....
-
lazydog
addikt
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
Nagyon árulkodóak ezek a hozzászólások.
Teljesen felesleges megnézni a konfig adatokat, enélkül is teljes bizonyossággal megállapítható, hogy mivel tolja az illető. -
jerry311
nagyúr
Most majd kiderül mennyibe is kerül egy processzor valójában.
Bár fogalmam sincs mennyi az önköltségi ára, tippelem még mindig nem mentek alá. -
vottokar
senior tag
Ismerősnek, pont mostanában kell egy gépet összeraknom. Általános felhasználásra kérte, de az általa megadott árhatárba már belefért az X2 is. Bár netre és office-re nemigen kell, és az életkoránál fogva sokmindenmásra nem valószínű, hogy használni fogja, azért a duplamagot megkapja, nem óriási az árkülönbség. Így talán egy kicsit később avul el teljesen.
[Szerkesztve] -
paleinho
senior tag
válasz
slayer006 #15 üzenetére
5. oldal
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem futtattunk 24 órás teszteket és a PCMark05 egy-két tesztje ''Failed'' eredményt adott, így valószínűsíthetően nem volt stabil a processzor ezen az órajelen, amelyet mellékesen 1.45V-on sikerült elérnünk.
akkor minek ennyire húzni, ha nem stabil, ennyi erővel berakhattak volna 1 suicide shotot 4.5GHz-ről, végülis win bebootol cpu-z képet sikerült lementeni
-
slayer006
addikt
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
-
-
slayer006
addikt
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
mutatnál erről v.mi kézzelfoghatót, ahol mind a kettőt tunnigolva van
igaz itt nem 3600+ hoz hasonlítják[link]
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
válasz
VaniliásRönk #8 üzenetére
és ha az E4300 -at tunningolod ?
-
Zoli329
addikt
Érdekes, hogy mindenhol látható még az X2 4000+ több mint kedvező árával, nálunk mégis kevés boltban kapni és nem olyan áron, hanem 45 ezer ft körül
-
johny007
tag
válasz
greatchaos #4 üzenetére
Kivácsi vagyok mit lép az Intel
-
Kriza
őstag
Hát látszik, hogy nagyon nem áll most a zászló az AMD-nek, ha árcsökkentéssel kell vonzóvá tennie a CPU-it.
Tudom, hogy sokan leírták, de nagyon jó lenne már, ha megérkezne a K8L.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest