Új hozzászólás Aktív témák
-
Ga
tag
Igazad van, én is szoktam azt használni az 1080i/p-hez, de minődégben az Elecard volt eddig a legjobb, viszont az egy 2.6 Ghz Single-core A64-en esélytelen 1080-ra. (pl. I Robot, Armageddon, Doom h264). Sőt, ez utóbbi még Core-AVC-vel sem megy akadásmentesen egymagon (persze mindegyik filmnek vannak részei, amelyek nem akadnak - például a bevezető fekete hátterű képsorok, de nyilván most a leglassabb részekről beszélünk). +továbbra is postproc nélkül.
Normál deblock/postproc-hoz meg úgyis kell a 2. mag, akkor meg elecard dekóder.
WMV9-nél észrevettem, hogy a letölthető demók tök jó sebességgel futnak lassabb gépeken, de a teljes filmek valahogy nem tudják közelíteni a lejátszási sebességét. Erős a gyanúm, hogy azért erősen preparált anyaggagl/ spec. kódolási mintával, kis bitrate-tel van dolgunk a demók esetében.. Ezért nem is említettem a WMV9-t.
Bye:
Ga
[Szerkesztve] -
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #79 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az Ms, Apple, Nvidia oldalán is elérhető 1080i/p (inkább p) AVC vagy h.264 kódolású anyagokat. Pl. ffdshow/quicktime/nv dekóderrel, vagy egy próbaverziós elecard dekóderrel. Talán 3GHz körül már elviszi 95-98%-os CPU-val akadás nélkül, ha jó a VGA overlay-kezelése. De valsz még a 3Ghz is kevés neki (Athlon64-ről tudok csak nyilatkozni - S939). - Szigorúan postprocessing és deblocking nélkül!
-
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
Nem olvastál el figyelmesen.
Én dekódolást írtam, azaz egyszerűen HDTV videó lejátszásról beszéltem, semmi hobbista dologról...
A sok meló miatt számomra a szórakozás/szabadidő nem igazán ''kidobott'' pénz, hanem valóban megtérülő befektetés, elhiheted. Nem szerzek be azért egy hw-t, mert a legjobb/legdrágább , hanem ha valamilyen alkalmazás oldalról igény merül fel, megpróbálom a legktsghatékonyabban/időtállóan megoldani. (na jó, ez nem teljesen igaz - de a nagyon jót(+drágát) akkor választom csak, ha tényleg kihasználom a tudását - csúcs VGA-t például sosem)
Bye:
Ga -
Ga
tag
válasz
#95904256 #55 üzenetére
Igaz, de.
Az a probl., hogy nálunk a 4 X2 modellt drága, dobozos verzióban kapni csak. Nem hiszem, hogy a kevés érdeklődés miatt van ez.
A 65 nm, illetve az EE verziókból nem is várok 939-re, mert fejlesztői resource már tutira nincs a 939 projekten. De ha dobnának egy 4 magosat jövőre 939-re asszem nem kevesen örülnének neki.
A ''kétmagos minek?''-embereknek üzi:
próbáljatok meg az 1920:1080 AVC vagy h264-es forrást dekódolni (+esetleg WM9 rendererrel megjeleníteni). Majd u.ezt kétmagoson. Ugye, hogy az a 3. mag sem unatkozna...
[Szerkesztve] -
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #44 üzenetére
Azon kívül, hogy kifuttatták, mi a probléma a 939-cel?
A legjobb DDR2-vel hozza ugyanazt a teljesítményt az AM2, mint a szintén legjobb DDR-rel a 939.
Nincs értelme váltani AM2-re horror áron, hacsak azért nem, mert az AMD nem hajlandó kisebb X2-ket kiadni 939-re (nem új termékről van szó!!).
Szerintem öngól...
Egyébként semmi értelme a DDR2-be ruházni, ha már lassan nyakunkon a DDR3..
A 939 pont addig tart maximális teljesítményben, mint az AM2 (remélhetőleg az AM3 alsó teljesítményéig).
Bye,
Ga -
Ga
tag
Csatlakozom!
Igen csak rá férne a régi AMD-sekre némi 939-es termékpaletta, akkor nem sokan váltanának közülü(n)k C2D-re (de AM2-re sem, de az AMD szempontjából gondolom mind1, lényeg, hogy Atlon64 legyen). Igaz, lehet, még így is olcsóbb a CPU-t cserélni, mint az egész kócerájt a tuning DDR-ekkel egyetemben.
Bye,
Ga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest