- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
HarryPlotter #124 üzenetére
Mennyiér osztják ezeket és hol?
-
janati
őstag
válasz
Hát ez akkor nagyon király!!!
Az AMD most felkötheti a gatyót az olcsó árszegmensben... -
maszat
senior tag
válasz
Hőmérsékletek?
-
barko
tag
válasz
HarryPlotter #126 üzenetére
Na, az enyém sajnos nem .Bár azt hiszem nem a proci hibája, 175-ös FSB-vel alapfeszen megy, 180-nál már a Memtest egyfolytában hibát jelez. Gyanítom, hogy a ''Brand'' memóriák a ludasak, bár elvileg 400-asak. De az is lehet, hogy az Asus P4P8X, amely elvileg megbírkózik a 800-as FSB-vel, de ki tudja, még soha nem volt próbálva.
-
HarryPlotter
tag
válasz
thx. :)
mivel olyan helyen dógzom ahol tudok válogatni ez esett be...
De az ált. tapasztalat hogy alapfeszen szinte mnd megy 800-as FSB-vel(3.6Ghz). Mármint a 2.4-esek... -
Docci
senior tag
válasz
Wow ,nem semmi tuning. :C
-
HarryPlotter
tag
válasz
_Volkovy_ #123 üzenetére
üdv. most vettem egy 2.4-es celeronD-t. Zalman CNPS7000A-CU-val alapfeszen 3.8Ghz-en teker 211Mhz-es(quad pumped=844Mhz) FSB-vel.hm.asszem eléggé impresszív. előtte egy northwood 3.0C@3.45Ghz-es cumóm volt, kb egyszinten vannak sebességre, talán a 3.0C@3.45 egy lehelettnyivel gyorsabb. Rippelésnél a Celeron D brutális, no ez az a terület ahol nem számít hogy mennyi az annyi...
-
janati
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #116 üzenetére
Hátigen...:P
Csak rákerestem a témára, mivel én tegnap szembesültem a dologgal... A boltba, ahol szoktam vásárolni, tegnap bementem, nézelődök, lámlám a polcon: ''Celeron D''. Hátmondom ez meg mi a szösz?
A doboza tetszik...:D
Van már ilyen valakinek?? Mit tud ez?? -
janati
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #114 üzenetére
:D
-
Router
őstag
na most asztán van ám örülés celeron d haha!
Aszongyák sokan hogy a mostani celeronokat nem lehet tuningolni ahozképest a 2.6-osom ment már 3GHz fölött is stabilan deazért örülök hogy lesz mál az athlonnak versenytársa!!! -
Gismo
addikt
Hmm?
Northwood P4-hez képest mit tud? -
Gismo
addikt
Várhatóan mt tud ez a Cerka?
Esetleg teszt valahol?
THX! -
DonLeo
senior tag
válasz
venember83 #106 üzenetére
ki nem? :DDD
-
parandroid
félisten
válasz
venember83 #105 üzenetére
ugye-ugye? aszitted csak poén az a turbo-gomb, mi? :D
egyébként én most is szívesen látnék egy ilyet a gépemen, ami harmadára veszi az órajelet, ezzel együtt lejjebb nyomja a fogyasztást és a hőtermelést is, és így neadjisten elmenne passzívan is a proci, vagy valami jelképes 500-as ventifordulatszámmal. zenehallgatáshoz, filmnézéshez, internetezéshez, szövegszerkesztéshez, ilyesmikhez simán elég lenne.
játéknál meg videószerkesztéshez meg turbo-gomb on! :DDD
a legszomorúbb az, hogy laptopoknál már van valami ilyesmi. :(
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #55 üzenetére
Tudtam, hogy turbo nelkul csokken az orajel, de eddig te vagy az elso es egyetlen aki mondott 1 okot, hogy miert jo is ez, gratulalok!:C
-
parandroid
félisten
megnéztem mindkét tesztet, többet keresgélni most lusta vagyok, és különben is dolgozni kéne. :(
a lényeg az, hogy úgy néz ki, hozza ez az új celeron, amit elvárnak (várunk) tőle, és mindezt úgy, hogy egy árban van a régebbi nw celeronokkal (xbitlabs szerint), amik nem igazán álltak a helyzet magaslatán - ezzel együtt nem voltak azok rossz procik. tudom, nekem is volt. szerettem. ha mindezekkel együtt meg tudná tartani az nw cel tuningpotenciálját, kaszálhatna. de kicsit félek ettől a prescott-magtól ilyen téren. -
maszat
senior tag
Itt van az X-bit labs cikke: [L]http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-d.html[/L] Elég részletes
Igazából egy valami zavar: [L]http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-d_6.html[/L]
A 2,53 2,66 és 2,8 GHz-es Celeron D is elméletileg 73 W-ot termel. Ehhez két kérdésem volna:
1. Hogyan fogyaszthat ugyanannyit a 3 proci különböző órajelen?
2. Hogy tud a Prescott 10 fokkal jobban melegedni, ha csak 6 %-al több áramot vesz fel (52 ill. 62 fok)? -
[L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/1/y/5611.html[/L]
Celeron D teszt a hitetlenkedőknek. Itt látszik, hogy milyen sokat számít a megduplázott cache. Én személy szerint örülök, hogy végre megint van egy használható celeon sorozat. -
A cache óriási hatással van a teljesítményre!
Az 1300-as tualatin magos (256k L2) sokkal gyorsabb volt, mint az 1800-as willamette magos (128k cache) cerkám. Egy csomó játék szaggatott a willametten, amit a tualatin meg sem érzett! Hiába húztam 2100-2200-ig a willamettet, úgy is lasabb maradt, miknt a soha nem húzott tualatinom, ami alatt egy nem túl gyors SiS chipset volt. Ezzel szemben ráadásul a willamette alatt intel 845PE lap volt. Szóval én a tapasztalatból beszélek. A mostani játékok meg már igénylik az 512k cache-t is.
[Szerkesztve] -
HiperG
addikt
Én legközelebb már csak AMD K8-t vagy Dothan szerűságet akarok a gépembe :)
-
HiperG
addikt
Egyik szemem sír másik nevet...
Örülhetnék, ha emiatt AMD olcsóbban adná sima A64 ehelyett csatarendbe állít egy bútított cuccot...
Apropó milyenek a cucc fogyastási adatai? -
sziszegő
senior tag
Nekem volt Celeronom és P4-em is de többén nem lesz egyik sem :C :C :C
-
Esmein
nagyúr
p3->duron->athlon->pénégypenya->a64->fx. Kb ez az erősorrend. Szerintem ezekre érdemes upgradelni és ilyen irányban. Celkát én nem vennék, csak ha úgy viszonyul a sebessége az aktuális pentiumhoz, mint ahogy azt a cel2-nél tapasztalhattuk.
-
Esmein
nagyúr
Nem, nekem 5% különbséget 185*12 vs 210*11 között sikerült produkálnom. A lassabbik a duron volt. Sajna lockos és emiatt nem tudtam azonos fsb-n nézni. Tényleg nem végeztem átfogó tesztet azonos sebességeken, de tényleg nem olyan lassu az a durci.
Viszont az alap állítás tényleg igaz, durci többel lassabb a tbrednél mint tbred a bartonnál. Volt mind a három de azonos órajeleken nem tudtam tesztelni.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
J.J. András #74 üzenetére
''Unified (0.18 µm)
non-Celeron
256 KB, 8-Way, 64 Byte/Line, MESI,
2 Lines/Sector, Exclusive, Pseudo-LRU,
Non-blocking, 64 GB cacheable,
7/7 Cycle Latency (Integer/FP),
256 Bit Bus, Data on every Cycle
...
Unified (0.13 µm)
non-Celeron
512 KB, 8-Way, 64 Byte/Line, MESI,
256 Bit Bus, Data on every Cycle''
Mindenben azonos, kiveve a meretet...ez miatt gyorsabb az NW a WM-l szemben.
Termeszetesen, a nagyobb cache -azonos tobbi parameter eseten- mindig gyorsabb CPU-t erdmenyez, azaz Sempron->A64, A64->A64FX sorrend megmarad, de akkora diffi nem lesz itt sem -hasonloan a K7-hez-, mint az a P4 es a Celeron kozott van - szerintem.
Ez egy ilyen architektura, az meg egy olyan...leirtuk/tak/tam mar n^y+1x :U.
hobizoli
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
válasz
venember83 #36 üzenetére
Ha gondolod szívesen adok neked egy 286SX-es gépet és akkor majd az lesz életed leggyengébb gépe. retro rulz.:DDD
-
fLeSs
nagyúr
64->256 ugrásnál nagy a különbség (duron->tbred)
256->512-nél sokkal kisebb.
tehát 3000+ A64 fele L2 cache-sel sztem még talán túl jó is lesz. -
hobizoli
nagyúr
SZVSZ meg mivel igen nagyreszben a K7 alapjain fexik a K8 core is, igy nem hinnem, hogy igy van, azaz hiaba csokken szamottevoen a L2 merete, az ehhez tartozo sebesseg csokkenes nem lesz olyan merteku...lasd pl Barton<>Thoroghbred, Thoroughbred<>Applebred eseteket
:U
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
-
pip
aktív tag
-
pip
aktív tag
''Előbbi csoportnak az Anandteches teszt szerint korrekt ellenfele a Celeron D''
a teljesitmenyukkel nincs baj, de szerintem akkor lennenek korrekt ellenfelek ha arban is ellenfelek lennenek.
Athlon XP 2600+ mar $76 aron elerheto mig a hasonlo teljesitmenyt nyujto Celeron D-335 legolcsobban $122. Durvan 60%-al dragabb. Ellenfelnek tehat ellenfel, de nem korrekt. Egyelore. Hiszen lehet, hogy csak azert ilyen draga mert meg uj.
A Duronokkal pedig nincs miert osszehasonlitani oket, mert azok meg tul olcsok. Nem egy kategoria. Az 1.8 Duron mar $40 alatt is elrheto, ez fele sincs a legolcsobb Celeronnak, es nem hiszem hogy sokkal gyengebben muzsikalna.
Mindezt nem elfogultsagbol mondom, hiszen semmi eloiteletem nincs a Celeronokkal szemben, volt mar nekem is cerkam igen regen (366@456 MHz rulez), amely az akkori mezonyben igen jo ar/teljesitmeny aranyt nyujtott es nagyon meg voltam vele elegedve. Sajnos mindig is a zsebem volt az egyik legfontosabb szempont ha szamgepet kellet vennem :(
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Két ''apróságot'' nem találtam a hozzászólásokban.
1. ''A Celeron D típusok támogatják az SSE3 utasításkészletet, ami 13 új utasítást jelent.'' Természetesen nem 13-at, hiszen a HTT-t nem támogatják a Prescott Celeronok (sem).
2. A Celeron D ellenfele jelenleg a Duron illetve az Athlon (2800+ alatt). A közeljövőben pedig a Sempron lesz a párbajok hőse. Ha jól értettem, a Sempron egy 256 KB L2 Cache-sel szerelt és x86-64-et nélkülöző K8 variáns lesz.
Előbbi csoportnak az Anandteches teszt szerint korrekt ellenfele a Celeron D (már ami a vegyes teljesítményt illeti), utóbbit pedig csak saccolni tudjuk. Valószínűleg a 3,2-es Cerka azoknak is ellenfele lehet. -
faster
nagyúr
Néztem a neten egy régebbi willamette celeron tesztet, összeeresztették egy willamette és egy northwood P4-gyel, és a teszt végén azt írták, hogy remélik, a nortwood cerkának 2* nagyobb lesz a cache-ja, mint a willamette változatnak, úgy, ahogy a p4-nek is. Tévedtek. :P
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Igy van :C
''Level 2
Unified (0.18 µm)
Celeron
128 KB, 4-Way, 64 Byte/Line, MESI,
256 Bit Bus, Data on every Cycle
...
Unified (0.13 µm)
Celeron
128 KB,2-Way, 64 Byte/Line, MESI,
256 Bit Bus, Data on every Cycle''
hobizoli -
maszat
senior tag
Ez egy szerencsétlen példa, a northwood magos celeroncs semmivel sem rosszabb a willamette magosnál. Sőt.
Tuning szempontjából jó, hogy jobb a Northwood, de az összehasonlításomnál ez nem volt szempont. Úgy értettem, hogy míg a Willamette Celeron L2 cache elérése 4 utas, addig a Northwood magosé csak 2. Így azonos sebességen a Willamette jobb teljesítményt ad.
Oh, ez az állandó tuningőrület!:P -
Sanya
nagyúr
válasz
venember83 #52 üzenetére
a mostani 1700+ és a másik 1800+ nál egyik se teljesít jobban, ekkora többletköltséget meg nics kedvem ráfordítani...
-
meba
tag
De elvileg már a mostani A.bred duronokat, majd a mostani XP procik (2005 év végéig) fogják leváltani, és helyettük lesznek a kotyomfitytudja_a_franc kódnevű procik, és akkor a Celeron D hol lesz, pl. a Barton magos procihoz. ?????
-
DonLeo
senior tag
válasz
venember83 #49 üzenetére
hát a 8000 fsb még odébb van egy kicsit :D
-
parandroid
félisten
válasz
venember83 #42 üzenetére
a turbo-gomb nagyon hasznos találmány volt. nem tudom, emlékszel-e a wizardry 7 nevű örökbecsű klasszikusra, amivel akkoriban elég sokat játszottam egy dx66-oson. ott például ha követni akartad egy csata eseményeit,a kkor ajánlott volt kinyomni a turbo gombot, ezáltal harmadára csökkenteni az órajelet, különben fogalmad sem volt, mi történik... :DDD
-
pip
aktív tag
Shejde akkor lenne igazan szep ha olyan arban mernek mint a Duronokat. A legkozelebbi arlistan 46 eurot kernek az 1.8-as Duronert, ez kb. fele a legolcsobb D Celeronnak es nem marad el semmiben tole, nem is melegedik, jol is megy, lehet hajtani es ha szeteg meg mindig lehet venni egy masikat az arkulonbsegbol :U
-
Sanya
nagyúr
sose volt celeronom, de nem is lesz
-
venember83
nagyúr
Tenyleg van, pedig erre nem szamitottam Intelektol...Uj generacios mag es no 8000 MHz-es FSB es no HT:O
-
maszat
senior tag
Köszi, akkor valszeg a 335-ös 2,8 GHz-es Celeronnak annyi lesz a hőtermelése, mint a HT nélküli 533 MHz FSB-s Prescotté:
~109 W (2.80B GHz 0.09 ?m ?PGA478 @ 1.400 V)
Az Athlon XP a maga 70 W körüli disszpációjával kis étvágyúnak nevezhető és ezért jobb választás is (40 W-al kevesebet!:Y)
Mekkorát fordult a világ! Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd ehhez azok, akik eddig azt mondták: ''Fúj, ..... AMD, zabálja az áramot, mint' állat!'' És tessék, most megkapják. De szerintem most már nem lesz annyira fontos nekik a fogyasztás, na vajon miért?:t -
hobizoli
nagyúr
A cache tranyoi nem igenyelnek annyi plusz loerot, mint amennyivel az tobb tranyo szamszeruleg, igy ''csak'' par W-l kisebb a diszipacio...azonos VCore mellett, pl:
''~67 W (2.0 GHz 0.13 µm µPGA478 @ 1.525 V with 128 KB L2)
...
~69 W (2.0 GHz 0.13 µm µPGA478 @ 1.525 V)''
hobizoli -
DonLeo
senior tag
válasz
venember83 #36 üzenetére
nekem volt dx2-40, dx2-66, és dx4-100-as de asszem volt vmi 80-as is, de arra nem emlékszem hogy az dx2 v. 4 volt-e.
a dx4-100 az nagyon menő volt már :DDD
vénember: kattints a nevedre
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
Hisszatérve a hírre.
Érdekes megfigyelni, ha az Intel új generációs Celeronja gyengébb az előzőnél, akkor kihagy pár 100 MHz-et az új leglassabb és a régi leggyorsabbja között, pl
Tualatin 1400 MHz -> Willamette 1700 MHz
Willamette 1800 MHz -> Northwood 2000 MHz
Ha viszont az új széria jobb az előzőnél, akkor a réginél leggyorsabbjánál lassabb változatokat is piacra dob, mint most:
Northwood 2800 MHz -> Prescott 2400 MHz
Ezek az új Celeronok is annyi áramot zabálnak, mint a fullos Prescottok? -
faster
nagyúr
válasz
venember83 #37 üzenetére
Keresőbe beírod, hogy ''rang'', és kapsz jópár topikot, de nem tudom, melyikben van jól leírva.
-
faster
nagyúr
válasz
venember83 #34 üzenetére
Ok, bocs, befejeztem az offolást, csak úgy belelkesültem. :B
-
venember83
nagyúr
Lassan at lehetne nevezni ezt a topikot ''8088''ra, nem mintha zavarna..:o
-
hobizoli
nagyúr
válasz
venember83 #28 üzenetére
#22-ben faster altal javalottak szerint beirtam a google-be hogyaszondjajaz: '8088 10mhz' es lon az egyiken az ottan
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
''Liste der CPUs für IBM-kompatible PCs
--------------------------------------------------------------------------------
INTEL
CPU-Name, Eigenschaften
8088, 16bit intern, 8bit extern; PC/XT, max. 12MHz
...
AMD
CPU-Name, Eigenschaften
8088, 8088 kompatibel, max. 10MHz
...
NEC
CPU-Name, Eigenschaften
V20, 8088 kompatibel, max. 10MHz''
:C
hobizoli -
Hát, azért még nem kell kidobálni azokat az Athlonokat...
[L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=2093[/L] :U -
venember83
nagyúr
Kivancsi vagyok a 256 KB cache milyen kesleltetesu lesz, ettol fugg majd, hogy milyen gyors lesz majd a proci, de ugyanakkor az is, hogy mennyire huzhato, remenykedek...
-
rudi
nagyúr
Kár hogy ezek az új celeronok sem tudnak Hyper-Therdinget.
-
Goose-T
veterán
Ha nem lesznek FSB-lockosok vagy sikerül az alaplapgyártóknak megkerülniük ezt, igencsak tuningkirály procik lehetnek majd ezek. Az áruk is kedvező. Mégsincs annyira vesztett helyzetben az Intel.
-
eddie303
őstag
na, intel bácsi be akar gyújtani az AMD-nek :)
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile (ARPG)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest