- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
zlaboncz #109 üzenetére
nem volt még alkalmam összehasonlítani a különféle HD-s lejátszók hangminőségét ugyanazon felvételen, ugyanazon fejhallgatóval,
de a userek beszámolói alapján úgy vélem,
ha van is különbség egy iPod és egy iRiver (iRiviéra) H hangja között,
akkor az olyan nüansznyi, hogy lényegében elhanyagolható.
de asszem ezt már írtam.
lényeg az, hogy én a két lejátszó közötti hangminőségbeli eltérést
kevésnek tartom ahhoz, hogy valaki bármelyiket is előnyben részesítse a másikkal szemben. viszont az tény, hogy ez a véleményem mások
tapasztalatain alapszik, de hozzá kell tennem, hogy annak ellenére látom így,
hogy lényegesen több olyan véleménnyel találkoztam,
ami az iRiver hangját ítéli jobbnak. Ezek között volt nem egy iPod tulaj is (ex és jelenlegi egyaránt). -
Tangerine
senior tag
válasz
zlaboncz #113 üzenetére
A tuning után lesz igazán zárt, mert akkor beragasztod az apró lyukakat.
Nekem nem igazán tetszik a Plug hangja, a tuningolás után se. Nagyon természetellenes. Igaz, hogy (túl) nagy mélye van, de amúgy gyengén szól.
Én vettem anno Plugot is meg PX200-at is, mert mindenki ezeket istenítette, és nem tudtam eldönteni, hogy melyik jobb. Most már el tudom.
Mikor meghallottam a PX 200-at, szinte földbe gyökerezett a lábam, annyival jobban szólt. -
Xero
nagyúr
válasz
zlaboncz #106 üzenetére
Megnyugodhatsz a TDL floor standing hangfalnak is kellett az EQ állítás mivel azok nagyon kiemelték a basszust. De ez értelmetlen vita.
Képzeld el elég sok in-ear fülest próbáltam sony philips sennheiser gyári iriver stb stb ez volt a legjobb. Számomra fontos a külső zajok kizárása. Bár hozzáteszem a plug speciel sztem nem zárt füles de lehet nincs igazam.
Üdv -
bwoay
nagyúr
hmm, szerintem az iPod kategóriájában induló lejátszók nagyjából egy árban vannak. Lehet, hogy nem fillérre ugyanannyiba kerülnek,
de ha 100 rugó feletti árkategóriában gondolkodunk,
akkor 5-10 rugó eltérés már-már elhanyagolható.
Ezért nem érzem jogosnak azt a kijelentésed, hogy az iPod megvételével
az ember extra árat fizet a minőségért. -
<Adamsky>
nagyúr
''Nekem az alap fülhallgatója jött be a legjobban, próbáltam Sennheiser mx400-al, es egy...''
Mikor azt írtad, hogy EQ nélkül használod, és Neked a hangminőség a legfontosabb, akkor azt hittem, hogy valamilyen Etymotic, Shure vagy egyéb highend fülest használsz. Az aztán még jobban meglepett, hogy a gyári fülest jobbnak tartottad a Senn. MX-400-nál.
Ha jól emlékszem, akkor van egy iPod mini kitéve a Sugárban, úgyhogy valamikor közeljövőben biztos kipróbálom ezt a ''gyári fülest''. Nos és persze az iPod-ot. -
Raymond
titán
Meg mindig nem erted:
''Te nem érted. Egy _jó_ lejátszó (rendszer) és egy _jó_ hangszóró (fej/fülhallgató) eggyüteséhez nem kell EQ.''
Lehet hogy meglep, de ezzel nem mondtal ujat
''Nézz meg egy valódi High-end rendszert, hol van benne EQ?''
iPod Shuffle != High-End rendszer es a topic a flash lejatszokrol szol. Ezekhez fuldugokat adnak, ami egy meret. Mar minimum az adott meret nem felel meg minden embernek, es van akinek a fulesek hangzasa sem. Ezert vesznek mas fuleseket hozza. A lejatszo az eredetihez volt beallitva. Ha nincs rajta EQ, hogy allitod at a hangzasat az uj fulesekhez ha default nem felel meg ?
''Másképp gondolkodunk.''
Ez meglehet. -
Raymond
titán
''No, álljunk már meg egy pillanatra!!! Mitől jellegtelen egy hang? Mert az szól, amit eredetileg eljátszottak? Csak akkor lesz ''jellege'' a hangnak, ha az üstdob beszakítja a dobhártyádat?''
Hat nem erted ? A hang charakteristikaja valtozik ha mas fulest vagy reprokat hasznalsz. EQ nelkul hogy allitod at hogy ugy szoljon ahogy te akarod ? -
Xero
nagyúr
De a jellegtelen hang nem a valóságot tükrözi.. pl nekem van egy kedvenc cd-m ez van begrabbelve 320-as mp3-ba! Antonio Vivaldi - Le quattro stagioni a címe. Nah szóval... ezen van kérlek olyan üstdob hogy az hujjaj.. ezt érezni kell van olyan hegedű szóló hogy hujjaj szintén. Az meg hogy szépen egyenletesen telten szól vagy el van baxva az nem ugyan az.
Hidd el hallottam mind a kettő gyártó termékeit. Sőt mostanában hogy baráti körben karácsony folyamán megszaporodtak a dzsunka-balra cuccok volt elég tapasztalat. Mercury förtelem de hangos. Digitball L megy normál hangerő. Valami szürke oled kijelzős izé meg förtelem.
Szóval ezeken ''segítenie'' kell az eq-nak. Míg máshol a korona utolsó gyémántja. Nem hiszed járt utána bár ha nem akarod megbánni az iPod vásárlást akkor ne jár!
Üdv -
Xero
nagyúr
Én pl szeretek megtalálni egy számot még 256 megán is!
1 gigán rémálom lenne pl megmutatni valakinek a legujabb kedvencemet...
Az EQ.. én is azt hidtem hogy felesleges mind addig amíg beszereztem egy minőségi Koss hordozható fülest.. egy hibája az iszonyatos basszus ami ráül a közép tartományra. Ezt tudom korrigálni EQ-val és olyan sub basszusa lesz csilingelő magassal hogy 6x lecopod magad! Nah erről ennyit.
Véleményem a köv: Aki ezt megveszi vagy kibacottul sznob vagy kibacottul tájékozatlan. Az akksi teljesítménye nevetséges.
Az Apple-nek a bemutatón volt egy jó és egy rossz dobása. A jó dobását nyáron megveszem. A rosszat kerülném
Üdv -
bwoay
nagyúr
ebben csak az a ferdítés, hogy sehol nem nyert bizonyítást az iPod jobb hangminősége. Sőt, ami azt illeti, én legalább 70%-al több olyan véleményt hallottam, miszerint az iRiver szól szebben. Ezek egy része iPod tulajoktól ered, akik nem voltak restek ezt bevallani.
Ami meg a saját véleményemet illeti:
szerintem a két lejátszó hangminősége között nincs ''kézzelfogható'' különbség,
szóval ez nem lehet döntő a választásban. Design, üzemidő, minden más egyéb igen. -
Raymond
titán
Gondoltam hogy elobb utobb valaki ezekkel a marhasagokkal fog jonni.
Most őszintén: mikor használnád ki ezeket a fícsöröket?
Mit ? A display-t, vagy a tobbi lejatszasi modot ? EQ-t ? Ezeket csak akkor nem hasznalod ha nincsenek (az EQ szemelyes preferencio kerdese, na meg a fulhallgatoktol is fugg). A radio egy szep bonusz ami ha snekinek nem kellene nem lenne a lejatszokon, a voice recording es Line In-t is nem egy ember keresi, tudom mirol beszelek.
''Az ilyen mindent egybe lejátszók mindent csak átlagos szinten tudnak.''
Ez nem erv, ez csak egy ures mondat....
'' EQ minek? Arra, hogy ha szarul szól a kütyü, akkor valamit alakítani lehessen rajta.''
Ja vagy ugy...
''Az iPod sorozat pedig nem arról híres, hogy rossz lenne a hangja, sőt, éppen ellenkezőleg.''
Oh...azt hittem EQ csak arra kell ami sz*rul szol
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magisk
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest