- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
attisx
addikt
válasz
csokimikulas #146 üzenetére
Ez megfelőbb hely lenne a kérdésed számára: [link]
-
csokimikulas
tag
Sziasztok! Egy másik fórumba már írtam, de ide is írok, hátha ti tudtok segíteni. Van egy "kis" problémám. Április óta van meg a telefonom, az utóbbi pár napban csinált furcsaságokat. Pl. kétszer is előfordult, hogy fogta magát és elment a térerő. Először visszatért miután ki-be kapcsoltam a drágát, másodszor már kézzel kellett rákeresnem mire visszatalált magához. Tegnap viszont teljesen kipurcant. A kezembe vettem, megnyomtam a billentyűzetett, mint az esze-veszett elkezdett össze-vissza lépkedni, beindult a hanghívás, el is kezdett hívni valakit a telefonkönyvemből, a billentyűzet már itt sem reagált, így gyorsan kikapcsoltam a telefont. Visszakapcsoltam és már nem tudtam beírni a pinkódot. Bekapcsoltam a telót offline módban, így belépett, mert ugye így nem kér kódot. Tehát behalt a billentyűzetem és nem tudok vele mit tenni. A hard reset-hez is szükségeltetik billentyűzet, de még ahhoz is, hogy a számítógépen csináljak vele valamit. 2 napja átváltottam a témát egy olyanra, amit netről szedtem le, de már régen rajta volt, csak nem használtam. Talán ez lehet a probléma. Pannonos a telefon, és ma vinném szervizbe, csak tele van adattal és egyrészt nem szivesen viszem el így, másrészt félek, hogy a nem gyári téma miatt gáz lesz a garanciával. Szerintetek?
-
IJGabor
csendes tag
Sziasztok
Egy jó hete én is boldog gazdija vagyok ennek a pofás kis kütyünek. Egy furcsaságot tapasztaltam vele kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy a telefon néha teljesen ötletszerüen és spontán módon rezdül egyet. Nincsen se hívás, se sms, se emlékeztető se semmi, még a kijelző fényei sem gyulladnak ki, csak rezdül egyet. Számomra ez több mint meglepő, már-már merőben megmagyarázhatatlan. Mikor először éreztem és előkaptam a tokból, azt gondoltam biztos haluztam, aztán mikor félreérthetetlenül megrezzent az orrom előtt az íróasztalon, akkor legalább megnyugodhattam, hogy nem én vagyok a hülye. Azóta figyelem, minden nap előfordul ez biztos, általában naponta többször, mondjuk háromszor, de biztosan nem veszem észre minden alkalommal. Ami még feltünt, hogy valahogy viszonylag kerek időpontoknál adja elő, mondjuk 11.35, majd 14.55-kor, aztán 17.55-kor.
Egyáltalán találkozott már valaki ilyesmivel?
-
otter44
csendes tag
Sziasztok!
WAP-al kapcsolatban lenne kérdésem.
Hol lehet elindítani ezen a WAP-ot?
és
ha elindul melyik "Hozzáférési pont"-ot kell választanom?
Azért kérdezem mert az előredefiniáltak "Hozzáférési pont"-ok között elvileg van olyan (Vodás ügyfélszolgálat szerint), ami nekem jó, de a nevét csak 15 karakterig jelzi ki így aztán még ha akarnám se tudnám, hogy mit választok.
Na már most ennek következtében csak ennyit látok:
Vodafone IMPS
Vodafone Internet
Vodafone Live!
Vodafone Live! V...
Vodafone MMs
Vodafone Strea...
Vodafone VitaMA...
Vodafone VitaMA...A szép az az egészben, hogy a hozzáférési pontok adatait még meg sem tekinthetem, hogy legalább lássam, hogy milyen beállítások vannak benne és az alapján lenne vmi fogalmam arról, hogy jót választanék.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
csgabor79
csendes tag
Hello.Nekem kb 2 hete van ilyen telóm.Nagyon megvagyok vele elégedve,és észrevettem rajta egy nagyon jó kis dolgot is amit még sehol sem olvastam róla.Van benne egy kis fényérzékelő és ha van elegendő fény akkor lekapcsolja a billentyűzet világítását és lejebb veszi a képernyő fényerejét.Ha csökken a fény mennyisége akkor bill világítás bekapcs és fényerő feljebb a képernyvőn.Én meg azt hittem hogy valami gond van a telóval.Aki nem hiszi próbálja ki.
-
Pompi
nagyúr
Ezt a topikot javaslom a folytatáshoz:
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy láttatok e már valahol ebben a barna vagy rozsda színben az E51-et és esetleg még két év garaival is???Szeretném megrendelni de szinte mindenhol elfogyott egyenlőre a két év garanciás teló
-
ronaldo
őstag
fixfókuszos a kamerája?
-
Joe bácsi
őstag
Van benne grafikus hangulatjel?
-
Tyren
aktív tag
válasz
Feri bácsi #133 üzenetére
Nem tudom, de engem speciel nagyon meglepett a magas SAR érték. Első bliccre ezé volt a legnagyobb. A jelenlegi telómnak (Nokia 6230i) fele akkora, a 6300-snak meg még kisebb (pedig fém). Még az E90-nek is alacsonyabb. Akkor hogyan lehet ennek ilyen magas?
Pedig már majdnem beleszerettem... Miért kell az, hogy ez a kis apróság így belerondítson az összképbe?
Eddig a HTC Touch Cruis meg az E51 között gondolkozta. Mikor megláttam az utóbbiról a teszteket, majd az árát, döntöttem. De ez a SAR érték elbizonytalanít.
Szerintetek van jelentősége, hogy mekkora a SAR? -
Feri bácsi
tag
Okés.....
Kicsit OFF !
Mostmár érdekességképpen én is utánakapartam egy kicsit....hát, sok logikát nem láttam benne, de itt egy kis érdekesség :
K850 - 1,14 K810 - 1,31 K800 - 0,58 K770 - 1,69 K750 - 0,99Lehet hogy csak a gyártástechnológia változása miatt van..?
Ja, és sok modelnél még az sem mindegy, melyik piacra megy : USA - Kanada, EU, Izrael (?), Távol-Kelet.....
ON !
-
Inarus
addikt
válasz
Feri bácsi #131 üzenetére
Ok. Csak egy tipp volt.
Azt nem mondtam,hogy a műanyag nem engedi át... -
Feri bácsi
tag
-
Inarus
addikt
Szerintem a SAR inkább erősödik a fémház esetén. Ezért is magasabb a fém telóknál. Nem közvetlen az antennából kijövő jelet mérik, hanem a telefon sugározta jelet közvetlen közelről (mintha a fejednél lenne). A fém pedig jobb vezetőképességekkel rendelkezik. A műanyag szigetel...
Szerintem. -
Niquis
aktív tag
Próbáld összevetni a tesztekben leírt "signal reception quality" tapasztalatot a SAR értékkel. Én próbáltam, nincs nagy korreláció. Ettől még valószínű, hogy egy 1,50-es telefon erősebb jelet sugároz, mint egy 0,07-es. A fémház (főleg az acél) sok esetben ront a SAR-on, mert nagyobb teljesítmény kell a sugárzáshoz. Nem akarok negatív reklámot kelteni, de kicsit lesokkolódtam a SE oldalon talált értékektől. Az újaknál szinte kivétel nélkül 1 felett van. Legdurvább a T650i, 1,80W/kg, közel a határértékhez... persze headsettel kell használni és jó messzire eltartani a testedtől, lehetőleg bottal.
A SAR hasznosságáról egyébként sok vita volt, hogy van-e értelme, és tényleg jól méri-e a szervezetre kifejtett hatást, és ez még ma sem egyértelmű. -
nemi
tag
itt az első magyar teszt, sajnos elég gyenge. (érdekes a dátum november hatodikai,pedig ma csak 5. van
)
-
Airnold
tag
Valaki nem tud élőképeket a bronz változatról? Seholse találok...
-
sztyui2
őstag
Igenis észrevehető a különbség. 5700-hoz szoktam hozzá, de valamelyik nap nyomkodtam egy N80-at, amin ledöbbentem, hogy mennyire lassú. 3250-et meg minden nap van alkalmam nyomkodni, és az is nagyon lassú az 5700-hoz képest. Tudtommal E51-ben ugyanaz a proci és Oprendszer van, mint az 5700-ban. Vagy erősebb?
-
Airnold
tag
Itt egy korrekt videó az ezüst változatról...
-
Pompi
nagyúr
válasz
Joe bácsi #113 üzenetére
"Akkor észre lehet, de nem számottevően."
Mert ugye használtad már mind a kettőt és ez a személyes tapasztalatod.
Netalántán olvastál egy korrekt összehasonlító tesztet a két telefonról ahol ezt írták?
Na ugye... nincs semmi bajom azzal, hogy kinek mi tetszik, de ilyeneket nem kell állítani, inkább mond azt, hogy neked az E65 tetszik és tojsz arra, hogy egyébként mennyivel tud többet az E51, de ne próbáld meg az embereket megvezetni ezzel. -
Inarus
addikt
Nah ez már kissé győzködésbe ment át....
Lényeg az,hogy ha az E65 tetszik jobban,akkor vedd azt,de azt azért beláthatod,hogy nem éri meg jobban, mint az E51. Már ha tényleg ennyi az annyi... -
-
Airnold
tag
XXLGSM-nél meg 78e HUF...muhaha...
Majd tavasszal, amikor 50 környékén lesz, beruházok rá...
Addig hülyeség megvenni... -
Joe bácsi
őstag
www.ujmobilok.hu 74-ért adja, 6 hó garival
Nokia E65 79 Huf 2 év Nokia garival! Méghogy jó ár a 74 Huf ilyen tudású telóért. Sok!Max. 60-at adok érte, többet nem ér. -
sztyui2
őstag
-
ti3org
csendes tag
bocs, azt hittem alapból felismeri a linket a forum, legközelebb linkelek.
Mi a tapasztalat, a nemzetközi megjelenést követően mennnyi idővel jut el mo-ra a készülék? A külföldi lista árhoz képest, mo-on h szokott alakulni az ár szerintetek?
Az üzleti modelleket, mind a két szolgáltató forgalmazza vajon? (T és P) (a Voda ha jol tudom inkább az olcsobb készülékekre állt rá)
Szerintetek két éves előfizuval milyen árat rajzolnak? kb hány %-a szokott lenni, a listás árnak?
üdv
-
Pompi
nagyúr
"ezeket most találtam, csak nem tom mennyira igaz, v előrendelés-e esetleg"
Az első általad belinkelt oldalon: "Temporarily Sold Out."- tehát jelenleg nincs
A másodikon: "In Stock" - raktáronEnnél többet itt nem fogunk tudni mondani ezekről az oldalakról azt hiszem.
Ui: remekül lehet linkelni a fórumon, majd egyszer próbáld ki
-
ti3org
csendes tag
és külföldön szerintetek kapható?
http://www.buy.com/retail/searchresults.asp?querytype=home&qu=e51&qxt=home&display=col&dclksa=1
http://mobideal.co.uk/display.asp?search=e51&showdeals=75
ezeket most találtam, csak nem tom mennyira igaz, v előrendelés-e esetleg
mert eddig külföldi nokia oldalon is comming soon volt...
szerintetek két éves előfizuval mennyi lesz? lehet h itthon is a T fogja hozni?
-
Attila79
tag
Tudja vki mikor lesz kapható itthon? Elvileg már várható az ősszel, ha jól tudom.
-
anthey
csendes tag
Hy
Gondoltam beszállok a fórumozásba...
15 vagyok így kicsit más szemszögből nézem a telefonokat mint a "nagyok"...
Eddig a best a 6290es lett volna mivel december körül le szeretném cserélni régi és örökéletű 3650esem ( még sose volt nagyobb gondom vele csak öregszik szegény) de azthiszem inkább ilyet próbálok meg venni.
A 6290es sztem egy nagyon jó telefon csak hiányzik belőle egy két apróság... mivel szeretek szabadidőmbe netezni és egyre terjed a Wlan, így fontos hogy legyen a telóban.
E51be van pirospont
6290 feketélik sajnos
jól nézzen ki:
E51 elegáns de mégse túl komoly (feketébe nekem nagyon bejön)
6290 tipikus symbianos "tégla" csak összehajtva :S
kialakítás:
lehet hogy mostanába slider, kihajtós és még sorolhatnám a tipusokat a menő de én maradok a hagyományos kialakításnál. H. miért? mert bármikor meg tudom nyomni bármeik gombot ha szükségemlenne rá nem kell tologatni nyitogatni stb.
E51 hagyományos ( hál istennek)
6290 nyitogatós mint a tankönyvviszont van amibe elméletbe jobb a 6290:
fényképező:
6290:2Mp. vakuja is van
E51: 2 Mp. a képeken nem találok vakut
ez nem érdekel különösebben mert ha fényképezni akarok van normál digit fényképezőm a pillanatok megörökítésére meg megfelel ha nincs vaku.
videótelefonálás:
6290: másodlagos kamera
E51: nincs 2. kamera
ezt nem értem minek hagyták ki, de ha figyelembe vesszük hogy még nincs kiépített hálózat és ha vkivel úgy akarok beszélni hogy lássam akkor vagy személyesen keresem meg vagy inkább webcammal beszélek vele mert annak jobb a képe. így ez se olyan nagy gond.
zenelejátszó:
ezt bármikor tudom orvosolni tehát tök mind1 mi van rajta.ezek alapján én sztem várok még megjön az E51 és lecsapok rá... ha az ára is annyi lesz kb. mint amennyire tippelték akkor nagy sikerre számíthat.
Olcsó telefont SE-tól, Okostelefont Nokiától
-
Huba25
tag
Te Pompi! Vmiért nem tudom megnyitni azt a linket, amit a válaszodba tettél. Megtudnád adni még 1x?
-
törölt tag
Vajon ez is olyan iszonytatóan borzalmasan bűnlassú lesz, mint az E50? És nem mondja nekem senki, hogy a Symbianos telefonok ennyit tudnak, meg azért lassú, mert tele van pakolva... Volt 6630-asom, úgy ment, mint a villám, még telepakolva is, E50-em kétszer volt, mindkétszer üresen is súrolta a használhatatlant.
Szóval, ki mit tud, ez is olyan tetű lesz?
-
nemi
tag
Nem lehet tudni mikor jelenik már meg végre ez a csoda barna színben, Mo. ?
Nokia olyan hypeot csapott a teló körül egész Eu.-ban, hogy már itt lenne az ideje. -
Pompi
nagyúr
Egyszer vendégül látnálak nálunk. Szuterén szint. Katasztrófa. Az N70-en volt 1-2 "egység" térerő, az N80-on viszont alig találni helyet a lakásban ahol egyáltalán van lefedettés és előbukkan az operátor logo. Moto V3-mal vagy Samsung E250-nek vígan lehet telefonálni mindeközben
-
nemi
tag
Ahogy látom modelfüggő
Nokia E61i (Type RM-227) - 0.90 W/kg.
Nokia E61i (Type RM-294) - 0.57 W/kg.
Amugy nálam már biztos hogy egy barna\szürke E51 a befutó.
Szerintem amugy tökmindegy, 1 alatt van bőven jó, egyszer élünk. Ez olyan mint a globális felmelegédés , van, de nem nagyon érdekli az embereket.
Ahogy nézem a 6131,6070 egyéb kinyitható ill. nem kinyitható telefonoknak 0.7-0.96 körül mozog a SAR értéke..
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Köszi a linket. Érdekes adatok. Ezek a számok egyébként összeföggésben vannak a telefon térerejével? Mert ahogy néztem az N80-nak viszonylag kevesebb a SAR értéke (0,68), de nem is olyan jó a térereje, mint előtte az N70-emnek volt ami 0,90 fölötti. Ebből arra következtetek, hogy van, de ez persze lehet másnak az oka is.
Viszont ha van akkor azt lenne jó tudni, hogy mennyivel rosszabb pl. egy 0,90-est magammal hordani, mint egy 0,70-est, mert ha élettanilag nincs kimutatható különbség (azon kívül persze, hogy egyik se jó), akkor lehet érdemesebb a nagyobbat választani.
A max 2 W/kg-től mindegyik messze van azért. -
nemi
tag
Szerintem Bozodi János kolléga arra probált utalni hogy igaz hogy más SZEGMENST képviselnek, de ár érték arányba az E51 nagyon közelít hozzá, sőt...(qwerty(ezt meglehet oldani BTs fehér nokia billel),DUAL CPU(ezt már nemnagyon),kamera(eztse de nem számottevőek a mobilos kamerák, csinos leányzok fotozására a 2MP is megteszi.),''nagyképernyős''(eztsenagyon),GPS(megoldható igény szerint))
-
Pompi
nagyúr
Én sem vennék 200k-ért E90-et, de azért nem teszek egyenlőségjelet közte és az E51 között mondván, hogy tulajdonképpen nincs is különbség közöttük és a feature listák csupa marketing maszlagok.
-
MLaca
őstag
pár hete már én is nyűglődöm egy új mobil vásárlásával, s az e90-est néztem ki magamnak. majd idővel - mivel nem lehetett sehol kapni (én függetlent veszek minden telefonból) - egyre inkább eltávolodtam tőle, mondván a jelenlegi e60-ammal is meg vagyok elégedve, a 200e forintos árkülönbséget pedig a végére semmivel nem tudtam indokolni (mert a még garis e60-amat kb 40 ezerért tudom eladni). nagy kijelző? gps? billentyűzet? ezekért nem fizetek +200e forintot, az tuti! és ekkor bejelentették az e51-et - kész, nekem ez kell! jó az ára, tudása az e60 szintjén van, csak újabb speckókkal (azért az e60as mégiscsak 2 évvel idősebb).
ha kell gps és bill, akkor veszek 60e-ért egy pda-t beépített gps-szel és teszek hozzá egy kékfogas billentyűzetet 4e-forintért, de nem 200 ezerért.
természetesen nagyon jó telefon és minipc a kommunikátor, de az adott oprendszerrel és az e51 tulajdonságain kívüli fícsörökkel egyszerűen nem ér 230-240e forintot. -
Pompi
nagyúr
A szegmetálás valós. Még ha akár csak a képernyőméret alapján történik, mert ez is egy fontos tényező (főleg az árban).
Ezen kívül konkrét tudásbeli különbség a processzor sebessége, a memória mérete, akár a storage és méginkább az operating memoria tekintetében, további különbség a már említett GPS, a fényképező felbontása az AF megléte, a 3G, HSDPA megléte (mert nem mindegyikben van), a Wifi (mert ez sem mindegyikben van) a qwerty billentyűzet és elvileg ide sorolható még az anyaghasználat is.
Sőt számos esetben az előre feltepített programok tekintetében is van különbség, pl. nem mindegyik készüléken van olyan QuickOffice amivel szerkeszteni is lehet.
Tehát van azért itt különbsgé bőven, még akkor is ha szerinted ez marketing bullshit, mert szerintem viszont nem teljesen az. -
Dr. Oid
aktív tag
jó, vegyük bármelyik S60-as telót, mi mit tud: N, E széria asszem mindegyik új tagjában van HSDPA, WiFi, fényképezőgép, sokban rádió, szervezőfunkciók, minden, ami a Symbianból adódik. Most ha nem veszem a két kijelzőt és az integrált GPS-t, ami N95-ben és E90-ben van, szerintem ez tök ugyanazt a készüléket jelenti, a fizikai megvalósításból adódó eltérésektől eltekintve. Innentől kezdve tartom marketing bullshitnek a termékek ilyen szegmentálását, mert nem igazán van lényegi, tehát konkrét tudásbeli különbség (ne írjátok le még egyszer a GPSt meg a nagy kijelzőt meg a qwerty billentyűzetet- nehogy már több gomb alkalmazása egy új modellt eredményezzen).
Régebben a kommunikátor az egy valóban üzleti modell volt, S80, miazmás, kamera meg minden ilyen hype funkció nélkül, ma meg egyszerűen nincs különbség belül. innentől kezdve sztem tök jogos a kérdés, hogy oké, de mi mire jó? lásd a SE-t is egyébként, aki kiadta a P990i-t majd az M600-at, és a kettőt összerakva forradalmi telefonról ugat, amikor kihozza a P1i-t. újdonság? semmi. tudásbeli különbség? semmi. akkor miről is beszálünk?
Ám szeretném leszögezni, hogy nem fikázni akarok, sőt, vsz az E51 lesz a következő készülékem, mint azt le is írtam. Szerettem volna véleményeket a fenti meglátásomról, ami egyébként messze nem csak a Nokiánál és nem csak a mobil kommunikációs üzletben figyelhető meg. -
Pompi
nagyúr
Kicist tényleg szőrözésnek érzem a dolgot.
Nem vitatom, tényleg remek készüléknek néz ki ez az E51, de nem hasonlítható össze a kettő a már annyiszor leírtak miatt. Szerintem indokolt az árkülönbség a másik kérdés az, hogy kinek van szüksége a komunikátorra és, hogy annak megéri-e a különbség.
Ennyi erővel az N95-höz vagy bármelyik 3G-s, (HSDPA-s) Wifis S60-os telefonhoz is hasonlíthatnád, illetve azokkal kapcsolatban is felmerülhet (benned) ez a kérdés, nem is teljesen értem, hogy miért pont a komunikátort spécizted ki, van pár telefon ami a kialakítása végett inkább összehasonlítható. -
Dr. Oid
aktív tag
Nemi, Pompi, Inarus:
köszi a válaszokat, bár azzal kezdtem, hogy tudom, hogy nagyobb kijelző, meg qwerty billentyűzet meg GPS van az E90-ben (bár azt nem, hogy két CPU is van benne), kérdésem csak annyi volt, hogy szerintetek ezek indokolják-e, hogy 2x annyiba kerüljön, vagy tudatos felülárazásról van-e szó, hogy ezzel is felsőbb kategóriássá tegyék a készüléket.
Konkrétan: nekem azt nehéz megfognom, hogy fenti, elég konkrét különbségeken kívül mi más a telókban (a memória mennyiségére meg a felhasználható RAM-ra most nem térnék ki), mert ugye a Symbian ugyanaz rajta, tehát elvileg ugyanazok a lehetőségek adottak (még egyszer, tudom és értem, hogy könnyebb emailt írni a nagyobb kijezőn, meg pl a GPS is egyértelmű ugye). Nehéz ezeken kívül különbséget találni, a tágan vett tudása a két cuccnak eléggé ugyanaz (WiFi, HSDPA, memóriakártya, Symbian, programok, multimédia képességek, stb.).
Ha kukacoskodás, akkor elnézést mindenkitőlazabaj, hogy egyre nehezebb követni a termékpalettát minden gyártónál, pedig a 6600 óta Symbianos vagyok, elég sokféle ilyen mobil megfordult a kezeim között, de mostanában nincsenek akkora tudásbeli különbségek, mint anno, így nehéz a választás (mondjuk most pont nem, mert a büdös életben nem adok ki 190-200 ezer pénzt egy telefonra, és persze részletre pont ezt a készüléket nem adja a T-Mobile. Szerintetek mérnem?)
-
nemi
tag
Én kijelentem a tutit és szerintem ezzel zárjuk le ezt a magasröptű vitát és boncolgassuk a telefon kiemelkedő tulajdonságait illetve szidjuk a tervezők felmenőit
Tehát(dobpergés):
E51<E61(i)<E90 -
Okoskodás on
A kétszeres átlóméret a terület méretére négyzetes eredményt hoz, tehát készeres méret kettő a másodikon, ergo négyszer akkora - de csak ugyanolyan forma esetén. (Pl a 3''-os Nokia E61 kijelzője alapterületben kisebb, mint a Hp 6515 3''-os négyzetes kijelzője.) Minél inkább közelítenek az oldalak hosszai egymáshoz, annál közelebb van az ideálishoz a területkihasználtság a kerülethez - és így az átlóhoz - képest.
Szóval az eléggé téglalapos E90 esetében a kétszeres átló nem jelent autómatikusan négyszeres alapterületet, hanem kb háromszorost. (Lusta vagyok pontosan kiszámolni...)
A léneg azonban erdőkénél van: nem kétszerese a méret, hanem jóval több.
Okoskodás off -
Inarus
addikt
Plusz ha a felsorolt tulajdnoságok listája nem elég, vegyük a használhatóság és kényelem kérdését. Képzeld el, hogy egy E51-es gombjain pötyögsz egy emailt, és képzeld hogy kinyitsz egy E90-est, és nemcsak hogy kétszer annyit látsz a már eddig megírt üzenetből,hanem egy (ugyan némi hozzászokást igénylő,de) sokkal kényelmesebb billentyűzeten írsz. Szóval a qwerty-billentyűzet és a nagy kijelző nem csak a fjúcsör-lista és az árcimke megtoldására való.
Az E51 egy jó tudású, elég jó ár/érték arányú, az E szériában ''alsókategóriás''-nak számító készülék, az E90 meg a ''próbáltunk mindent egyben'' - típusú legfelsőbb kategória.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Mivel több az E90 nagyvonalakban:
- lényegesen nagyobb kijelző: 240x320 (2'') vs. 800x352 (4'')
- dual cpu
- qwerty billenytűzet
- GPS
- 3 megapixeles kamera
- nagyobb operating memory: 96mb ebből szabad ~50mb vs. 128mb ebből szabad ~80mb
- hardveres 3d gyorsító
De ezektől függetlenül nem hasonlíthatóak össze (legalábbis nem érdemes) szerintem mert eléggé más kategória a kettő. -
Dr. Oid
aktív tag
üdv,
valaki, aki okosabb nálam, elmondaná nekem, hogy pl. az E90 a qwerty billentyűzeten, a nagy dupla kijelzőn és a gps-en kívül mivel tud többet, mint pl az E51, illetve ezek a különbségek indokolják-e a nyilvánvaló marketing bullshiten kívül a kétszeres árat az E90 javára? na nem mintha baj lenne, hogy ez olcsóbb, csak nem értem a különbségeketamúgy tényleg igen vonzó a feature lista, ha megjelenik, asszem meglesz a nemrég SE P990i-re cserélt E60-asom utódja
-
NagyMesterB
tag
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Ez eszembe se jutott, az nagy dobás lenne a nokiátol, de ez nem vall rá
lehetne használni a régi töltőket is meg számítogépről isde szép átmenet lenne így de ebben sajnos nincs akkora üzlet
-
NagyMesterB
tag
azok a csikok azért vannak hogy szétválasszák az érintkezőket, egy jelet ugy tudsz továbbvinni hogy viszed egy kábelen magát ajelet és ezt viszonytod egymásikhoz, ez a föld, tehát hogy stereo hangot tudj továbbitani, három kell, jobb, bal és föld
tehát a 3,5-n ezta hármat választja el a két darab csik
namármost amit te emlitettél mikrofont géphez, érdemes megnézni egy oylan headsetet pc-hez (ami nem usb-s) hogy két darab csatlakozoja van, pont ezért mert egyiken csak a mikrofon megy másikon meg a hang, ezért tettek még egy csatlakozot a 2,5-re így már négy van rajta amit három csik választ el
és itt egy link amin találsz egy egyszerű rajzot
[link]
az n95 nél meg nemtudom hogy van így arrol nemtudok nyilatkozni, de ha valodi sztereo megy ki akkor kénytelen egy negyedikre rakni a mikrofont -
sztyui2
őstag
válasz
NagyMesterB #36 üzenetére
Mostmár tényleg nem vágom vágom. Ha 2,5-ös, csak akkor lehet mikrofonként is használni?Ez nem hülyeség egy kicsit? Az N95-ön ugyanaz az átalakító van, mint az 5700-n, de nem 2,5-ös, hanem 3,5-ös, és mégis lehet vele mikrofonozni(megjegyzem két csík van rajta). És ha veszel egy asztali mikrofont PC-hez MSN-re akármelyik boltba, akkor annak a dugója is 3,5-ös, és 2 csík van rajta pedig az mikrofon.
Jah, várjunk csak. Mostmár nemtom. Lehet, hogy ott meg úgy van akkor, ha csak mikrofont veszel, hogy föld és mikrofon a két vonal. Hangkimenet pedig nincs. És akkor az N95? Mostmár tényleg nemtom mi van. -
Inarus
addikt
válasz
Még a 2,5 -> 3,5-ös jack átalakító hagyján! A pop-portot én már elátkoztam ezerszer. Utálom az ilyen sérülékeny, instabil villás vackokat.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
attól félek, nem lesz usb töltés. Nokia erre csak microusb esetén képes/hajlandó.
-
válasz
Az, h. van rajta töltő csatlakozó, nem zárja ki az USB-töltés lehetőségét.
-
rumos14
nagyúr
válasz
k.ra egyetértek veled
én is ''átalakítok'', meglennék nélküle... -
MLaca
őstag
hmm, ez lesz az új 6310i
veszem!
-
NagyMesterB
tag
nem profibb hanem mert ahogy te mondod két csikos 3,5 ös kiosztása a végéről nézve: föld, jobb-bal
a 2,5-ösön meg már van microfon hogy ne csak hald amit mond a telefon másik véégn lévő hanem tudj vele beszélgetni tehát vagy : föld, mikrofon, jobb-bal, vagy a végén van a mikrofon
ezt még márkán belül és cserélgetni szokták (pl ETEN)
és sztem ultra gagyin nézki , meg kényelmetlen is ez az átalakíto ( naponta használom)
más:
ha jol látom a képen akkor van töltő nyilás is rajta, akkor ezt se lehet tölteni usb kábelről?
miért kell ennyire hülyének lenniük a gyártóknak? legyen szabványos:
-töltő: mini usb (amit adatkábelnek is lehetne használni így)
-audio nyilás: 3,5mm-s
-memoria bővítés: már eléggé elterjedt a micro SD, meg arra nem mondhatják hogy pengében nincs hely szoval az is mehetne mindenbe és adnak hozzá ugyis sd átalakítot így az ég világon bárhol bármibe bele tudnánk rakni
ezekkel miért kell versenyezniük, még annyi minden más maradhatna amivel tudnának minket sz***tni minket -
blueMerle
veterán
Nagyon tetszik, csak bünronda a hátulja
-
sztyui2
őstag
Azért örülünk a 2,5-ös jack-nek, mert legalább nem Pop-port. Azonban tényleg jobban örülnénk a 3.5-ösnek. Lehet, hogy hülyeség, de olyat hallottam, hogy a 2,5-ös mintha profibb lenne. Valamiért 3 fekete vonalacska van rajta, amint látjátok, nem csak kettő, mint a 3,5 mm-esen
-
rumos14
nagyúr
így örülünk a 2,5mm-es jack-nek? én tökre nem értem, hogy miért nem 3,5-eset tesznek _minden_ telóra. ez a vevőkkel való szórakozás tipikus esete. ahová elfér 2,5mm, oda elfér talán 3,5mm is. vagy tudja valaki, hogy mi előnye van a 2,5-nek? mi szól mellette? max. az, hogy az N81-et lehet azzal reklámozni, hogy nalám, ebben már 3,5mm-es jack van.
-
Fermat
tag
válasz
Remittenda #28 üzenetére
K608i utána egy ilyen készülék egy csoda lesz
GPSen kivül minden benne van
OS 9.2 és az erős procinak + nagy belső memonak nagyon örülök
Csak ne sokkal legyen drágább mint az E61i\E65 -
Florens
tag
Nagyon király ez a tella. Az elődje is nagyon bejött, de ez.....egyszerűen kihagyhatatlan lesz. Remélem az ára is hasonlítani fog az E50-ére. Ha igen, akkor megvan a következő telefonom.
-
sztyui2
őstag
Ezeken a képeken végre látszik, hogy 2,5 mm-es jack lesz benne
-
-
Fermat
tag
Ez most akkor Windows Live-os lesz ?
Vagy ez nem ettöl függ ?(Bár mindegy, Mo. ugysem lesz. )
-
Pompi
nagyúr
válasz
Remittenda #16 üzenetére
''házikó, kicsit win mobile-os''
Úgy tudom, hogy pont ez volt a cél.
Egyébként egyszer már rácsodálkoztál erre a nincs Symbian gomb ezen a telefonon dologra itt a fórumon és már ott (is) megkaptad rá a választ[link]
-
Fermat
tag
áááá, ide nekem most azonnal !
-
adalbert1
veterán
Nem tünik olyan szépnek mint az E50... De ez majd úgyis akkor derül ki igazán, mikor már lehet majd tapizni a boltokban is.
-
badacsony
őstag
Tetszik. Bár itt szembetűnő, hogy nem túl nagy a képernyő és nagyobb is elférhetett volna. (Akksi elbírta volna.)
-
Jadro
veterán
Már nem vagyok biztos benne mégsem. Mit jelent a készenléti kijelző?
Viszont feltűnt hogy a * gombon ott egy blútyúk jel. Csak nem gombra rakják annak ki és bekapcsolását? Megtakarítanának nekem egy gyorsmenü ikont. -
Jadro
veterán
válasz
Remittenda #9 üzenetére
Csak a jelölése, úgylátszik. A kis házikós lenne a menübe léptető gomb.
-
Remittenda
aktív tag
A klasszikus symbian menügomb mostanra kiment a divatból?
[Szerkesztve] -
Huba25
tag
Nem tudja vki a ram és proci adatait? Kíváncsi lennék..
-
Huba25
tag
Nekem személy szerint nagyon bejön, végre egy teló ami közelít a ''fullos''-hoz..
-
Jadro
veterán
Még mindig tetszik, de majd az lesz az igazi ha megtapizhatom. Ott dől el a kérdés. Várom már azt a pillanatot!
-
piggy2
tag
Nekem nagyon nem tetszik ez a nyúrga lapos... hogyishívják. De az biztos hogy okos jószág lehet.
[Szerkesztve] -
cannibal
senior tag
Tényleg okos nagy tudású telefon,de nekem olyan sablonosnak tűnnek...
Fontos a belbecs is,de külcsíny terén nem igazán fognak meg a mai mobilok,lehet tul retro vagyok -
Airnold
tag
Gyönyörű...
Már csak a többi színváltozat érdekelne...főleg a barnás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest