Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MLaca

őstag

válasz Dr. Oid #56 üzenetére

pár hete már én is nyűglődöm egy új mobil vásárlásával, s az e90-est néztem ki magamnak. majd idővel - mivel nem lehetett sehol kapni (én függetlent veszek minden telefonból) - egyre inkább eltávolodtam tőle, mondván a jelenlegi e60-ammal is meg vagyok elégedve, a 200e forintos árkülönbséget pedig a végére semmivel nem tudtam indokolni (mert a még garis e60-amat kb 40 ezerért tudom eladni). nagy kijelző? gps? billentyűzet? ezekért nem fizetek +200e forintot, az tuti! és ekkor bejelentették az e51-et - kész, nekem ez kell! jó az ára, tudása az e60 szintjén van, csak újabb speckókkal (azért az e60as mégiscsak 2 évvel idősebb).

ha kell gps és bill, akkor veszek 60e-ért egy pda-t beépített gps-szel és teszek hozzá egy kékfogas billentyűzetet 4e-forintért, de nem 200 ezerért.

természetesen nagyon jó telefon és minipc a kommunikátor, de az adott oprendszerrel és az e51 tulajdonságain kívüli fícsörökkel egyszerűen nem ér 230-240e forintot.

• Pompi

nagyúr

válasz Dr. Oid #56 üzenetére

A szegmetálás valós. Még ha akár csak a képernyőméret alapján történik, mert ez is egy fontos tényező (főleg az árban).
    Ezen kívül konkrét tudásbeli különbség a processzor sebessége, a memória mérete, akár a storage és méginkább az operating memoria tekintetében, további különbség a már említett GPS, a fényképező felbontása az AF megléte, a 3G, HSDPA megléte (mert nem mindegyikben van), a Wifi (mert ez sem mindegyikben van) a qwerty billentyűzet és elvileg ide sorolható még az anyaghasználat is.
    Sőt számos esetben az előre feltepített programok tekintetében is van különbség, pl. nem mindegyik készüléken van olyan QuickOffice amivel szerkeszteni is lehet.
    Tehát van azért itt különbsgé bőven, még akkor is ha szerinted ez marketing bullshit, mert szerintem viszont nem teljesen az.

• Pompi

nagyúr

válasz Dr. Oid #54 üzenetére

Kicist tényleg szőrözésnek érzem a dolgot.
    Nem vitatom, tényleg remek készüléknek néz ki ez az E51, de nem hasonlítható össze a kettő a már annyiszor leírtak miatt. Szerintem indokolt az árkülönbség a másik kérdés az, hogy kinek van szüksége a komunikátorra és, hogy annak megéri-e a különbség.
    Ennyi erővel az N95-höz vagy bármelyik 3G-s, (HSDPA-s) Wifis S60-os telefonhoz is hasonlíthatnád, illetve azokkal kapcsolatban is felmerülhet (benned) ez a kérdés, nem is teljesen értem, hogy miért pont a komunikátort spécizted ki, van pár telefon ami a kialakítása végett inkább összehasonlítható.

• Inarus

addikt

válasz Dr. Oid #45 üzenetére

Plusz ha a felsorolt tulajdnoságok listája nem elég, vegyük a használhatóság és kényelem kérdését. Képzeld el, hogy egy E51-es gombjain pötyögsz egy emailt, és képzeld hogy kinyitsz egy E90-est, és nemcsak hogy kétszer annyit látsz a már eddig megírt üzenetből,hanem egy (ugyan némi hozzászokást igénylő,de) sokkal kényelmesebb billentyűzeten írsz. Szóval a qwerty-billentyűzet és a nagy kijelző nem csak a fjúcsör-lista és az árcimke megtoldására való. :))

Az E51 egy jó tudású, elég jó ár/érték arányú, az E szériában ''alsókategóriás''-nak számító készülék, az E90 meg a ''próbáltunk mindent egyben'' - típusú legfelsőbb kategória. :)

[Szerkesztve]

• Pompi

nagyúr

válasz Dr. Oid #45 üzenetére

Mivel több az E90 nagyvonalakban:

- lényegesen nagyobb kijelző: 240x320 (2'') vs. 800x352 (4'')
    - dual cpu
    - qwerty billenytűzet
    - GPS
    - 3 megapixeles kamera
    - nagyobb operating memory: 96mb ebből szabad ~50mb vs. 128mb ebből szabad ~80mb
    - hardveres 3d gyorsító

De ezektől függetlenül nem hasonlíthatóak össze (legalábbis nem érdemes) szerintem mert eléggé más kategória a kettő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés