- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Én viszont nem igazán akarom a cuccaimat 2 gép között ingáztatni. Esetleg még egy docking station + subnotebook kombót el tudok képzelni, ahogy a dockra rá van kötve fasza billentyűzet, egy 17-19''-os TFT, stb.
De, ez meg drága, és én nem nagy ritkán notebookozok, hanem sok órát vagyok egyik helyen, sok órát a másikon, stb.
Úgyhogy én csak és kizárólag egy darab notebookban gondolkodom, márpedig e téren a T4x egyelőre példátlan -- számomra. -
A T40 az egyik legerősebb kapható notebook (olyan értelemben, hogy p3, p4, centrino, stb, tehát platform szinten) a gpu-ját leszámítva. Amit sajnálok is, egy R9600 simán elfért volna benne.
Nekem fontos, hogy:
- könnyű legyen, azaz összes desknote kizárva
- elég nagy legyen a képernyője, azaz minimum 13.3'', de inkább 14.1''
- jó billentyűzetkiosztása legyen, strapabíró, igényes kivitelű legyen
Mivel rengeteget dolgozom, viszont kevesebbet játszom, ezért belefért az R7500. Családi videók áttömörítése pedig nemtom mennyire standard felhasználás. Játszani valóban gyenge a T40, de spec majd minden notebook gyenge... -
Az IBM T40-es széria az egyik legjobban sikerült notebook a mostani eresztés közül. A thin and light kategóriában talán A legjobb.
Nem egészen értem az érveid ellene (14'', minden van benne és 2,2kg), és ahogy Den is írta, a subnotebook kategóriában ott az X31 és az X40...
Bár vannak qrva jó Dell notebookok, bő fél évnyi T40 és T41 használat után azt kell, hogy mondjam, hogy ez a notebook gyakorlatilag hibátlan. És talán az egyik legkönnyebb 14''-os megoldás (a Samsung X10 20 dekával könnyebb, viszont elég sok egyéb téren kompromisszumosabb megoldás). -
geoff
tag
Szerintem igenis van piaca ezeknek a notiknak. En egy R50-et nyuzok szinten 15''-os kijelzovel. Ez a munkahelyi gepem, ezt viszem ha ugyfelhez megyek, stb... Eleg kenyelmetlen lehet egesz nap egy 12''-os LCD elott dolgozni, bar nem megoldhatatlan. Manapsag egyre tobb cegnel kap a dolgozo notebookot asztali gep helyett, es ebben az esetben egy ilyen gep idealis. Es annyira egyaltalan nem kicsi ez a szegmens.
PS: Amugy en is eleg sok notit lattam mar, de maradok az IBM-nel, ennel jobban osszerakott es megbizhatobb geppel meg nem talalkoztam. Az uj T sorozat pedig vitan felul a piac csucsan all. -
Miracle
senior tag
hát, nem hiszem, hogy visszadobnál egy s-klasse-t, mert egy honda takarékosabb, meg kisebb... :DDD
merevlemez: szerintem ezen a téren akkor lesz mindenképpen versenyképes ez a szegmens, amikor megjelenik az első 2 merevelemezes, RAID vezérlős változat, ami télleg szaggatni fog. mert a 7200 az szerintem már egy ideje nem top teljesítmény. -
Den
veterán
Ha kisebb (sub)notebookra vágysz akkor végkép nem értem miért problémázol egy all in one gép súján. Ez egyszerűen nem neked készült. Elég furcsa úgy lehúzni egy 14-15 colos gépet a súlya miatt úgy, hogy 10-12 colos notikhoz hasonlítod. Az x40 az a kategória amire te gondolsz, azt kell a többi sub notihoz hasonlítani....
-
Den
veterán
Na szétnéztem, lehet hogy én vagyok ügyetlen, de hasonló kaliberű notebookból a legkönnyebb a sony z1 széria kisebbik tagja, 14 colos kijelzővel. Ez kereken két kiló de kisebb az aksija (4,5 órát bír), és strapabírásban nem közewlíti meg az ibm notit.
De ha mutatsz 1.5 és 2 kg közti 14 coos notit akár optikai meghajtó nélkül is akkor örülni fogok, mert szeretnék egy olyat :)
ne érts félre a hír nekem is túl prospektus ízű, de ami igaz az igaz.. -
Miracle
senior tag
én még 15 percnél tovább csak HPt, meg IBM-et használtam, azért artam azt. illetve volt egy compaq is, de az 600 Mhz-es P3 létére olyan LCDt kapott, hogy az már nekem volt kellemetlen.
windows billenyű? ejj... ejj... :)) windows NT : No Thanks, Not Trusted, Neither Today, Nor Tomorrow :)) -
Miracle
senior tag
volt már újabb afjta IBM laptop a kezedben? egy tank is átmehet rajta, és épp csak megkarcolódik... nomeg nem kell lejjebbváltania a sebességet, akkor sem, ha ''véletlenül'' eltakarod a szellőzőnyilását, ez tapasztalat. ilyen, és ehhez hasonló fícsőröket nem nagyon lehet reklámozni, pedig szerintem ezek is elég sokat számítanak.
ps. boldog thinkpad user vagyok, azelőtt HP volt, és inkább cipelek még egy kilót, de no more HP.
Aktív témák
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest