- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
erdoke
titán
Hát nem tudom. Amikor rengeteget dolgozom, akkor a kényelmes székben a 17-19'' monitor előtt ülve az igazi, ráadásul közben nyugodtan mehet valami zene, tömörítés, digitalizálás, egyebek. Nem is beszélve a fullos, kényelmes billentyűzetről és egérről, a normális hangszórókról, stb.
Ha pedig mobilan kell a gép, akkor legyen minél kisebb, minél könnyebb, de még megfelelő teljesítményű. Ha nem lenne az a néhány ritka eset, nekem a VIA procis gépecske is megtenné.:P
Persze nem egyformák az igényeink. -
erdoke
titán
A felhasználásról nem meséltél, szerintem az alapvetően meghatározza a notebook válastását. Ha egyedüli gépnek nem kevés a T40, akkor úgy sejtem, túl sok renderelés, családi videók áttömörítése, játék nem nagyon vág a profilodba...:D
Ez viszont megintcsak kivételszámba megy, ami ugye erősíti a szabályt.:P -
erdoke
titán
Még néhányszor szóltok mellette, és az a 2,5 kg lemegy 1,8-ra.;]:))
Te is félreértesz, a Dellt csak jobban ismerem, azért példálózok vele. Nem márkák, hanem kategóriák között szeretnék értelmes (nem pedig a gyártók által rámtukmált) határokat húzni.
Neked miért jobb a T40 mint az X40, hamár IBM-nél tartunk? A hordozhatóság fontos számodra, vagy a nagyobb teljesítmény? Ha mindkettő, akkor mire használod?
Mikor cserélitek le a vasat az oldal alatt, mert kínomban már néha átjárogatok a HWSW-re beszólogatni...:D
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A kettő közé én nem állítottam összefüggést. Az hogy én a subnotit preferálom, nem jelenti azt, hogy ne tudnám megérteni azt, hogy másnak esetleg más igénye lehet. Node kinek van ilyenre valódi igénye? Nagyon szűk réteg szerintem, mégis elég sokat adnak el belőle presztízs okok miatt. Mercedes S-Klasse effektus.
-
erdoke
titán
Azt kell mondjam, a Dothan (bármennyire is elismerem a tudását) nem nagyon rúgna labdába, ha egy 3,2-es Northwooddal v. Prescottal kellene versenyt renderelnie vagy törmörítenie. Akinek pedig ilyesmire kell a ''hordozható'' gép, az úgyse tesz egy lépést se a hálózati adapter nélkül.:D
-
erdoke
titán
Csak az órajelben van eltérés: 735->1,7 GHz, 745->1,8 GHz, 755->2,0 GHz.
Igazából ennek a számozásnak inkább az a lényege, hogy az alacsonyabb értéket viselő, de hasonló vagy magasabb órajelű, mégis gyengébb prociktól elhatárolja ezeket. Gondolok itt a 2,8 GHz-es Celeronra pl, amit szintén raknak laptopba, és a teljesítménye fényévekre van a Dothan Pentium-M-ektől. -
erdoke
titán
Egy szóval se mondtam, hogy ezek rossz gépek, vagy hogy ne lennének versenyképesek.
Valahogy úgy látom, hogy ennek a szegmensnek csak egy piaci rést kellene betömnie a jó teljesítményű, de a hangsúlyt a hordozhatóságra helkyező modellek (ULV P-M, 12,1 TFT, integrált VGA, stb.) és a még éppen hordozható erős asztali teljesítményű batárok között (16:9-es 17'' TFT, 3,2-es P4, MR9700, stb.). Nálam nagyon sokat számít az az 1 kg, és a legtöbb embernek szerintem egy hordozható gépnél nem a 15-20%-kal több számítási teljesítmény (még ritkábban az erős VGA) a fontosabb. -
erdoke
titán
''ps. boldog thinkpad user vagyok, azelőtt HP volt, és inkább cipelek még egy kilót, de no more HP.''
Fölösleges volt elmondanod, a hozzászólásod első részéből kitaláltuk...;]
Egyébként is ki beszélt itt HP-ról?:F
Van még jónéhány gyártó, akinek vannak elégedett vásárlói. Én pl. a második Dell laptopomat nyúzom, és talán nemsokára jön a harmadik. No problem, kivéve néhány apróságot, ami bármelyikkel lehetett volna.
Szerk: A kérdésedre elfelejtettem válaszolni, elég sok laptop volt már a kezemben, újabbak és régebbiek is, köztük 2-3 IBM. Úgy gondolom, 1 M(!) forint körül már bármelyik neves gyártó nagyon jó gépicseket kínál, legyen az IBM, Toshiba, Dell, Sony, Asus vagy akár HP.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Egyébként itt [L]http://www.extremetech.com/print_article/0,1583,a=126674,00.asp[/L] a Dothan tesztjét már egy T40 ''vívta'' a Dell D600-asával (Banias 1,6? GHz, MR9000).
-
erdoke
titán
1. Az egész úgy hangzik, mintha néhány mondat belekerült volna a gyári prospektusba. Szerintem ezt a lelkendezős szöveget hagyjuk meg az IBM értékesítő kollégájának (annak is csak akkor kéne elővennie, amikor már meggyőződött róla, hogy az igényünk nagyjából ilyen...). A paramétereket lehet tényszerűen közölni, illetve a végén természetesen a híradó véleményét is szívesen látja a hírt olvasó meberke.:P
2. 2 kg felett már tévelygés a mobilitás további nagyfokú növekedéséről beszélni. Hasonló teljesítményű notik (kivéve a FireGL-t, de nem hinném, hogy az +80 deka egy M9700-hoz képest...) már a 1,5 kg-os határt döngetik, és az akkumulátor ott is eldöcög bő 5 órát.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest