- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
Aktív témák
-
erdoke
titán
Hát nem tudom. Amikor rengeteget dolgozom, akkor a kényelmes székben a 17-19'' monitor előtt ülve az igazi, ráadásul közben nyugodtan mehet valami zene, tömörítés, digitalizálás, egyebek. Nem is beszélve a fullos, kényelmes billentyűzetről és egérről, a normális hangszórókról, stb.
Ha pedig mobilan kell a gép, akkor legyen minél kisebb, minél könnyebb, de még megfelelő teljesítményű. Ha nem lenne az a néhány ritka eset, nekem a VIA procis gépecske is megtenné.:P
Persze nem egyformák az igényeink. -
erdoke
titán
A felhasználásról nem meséltél, szerintem az alapvetően meghatározza a notebook válastását. Ha egyedüli gépnek nem kevés a T40, akkor úgy sejtem, túl sok renderelés, családi videók áttömörítése, játék nem nagyon vág a profilodba...:D
Ez viszont megintcsak kivételszámba megy, ami ugye erősíti a szabályt.:P -
erdoke
titán
Még néhányszor szóltok mellette, és az a 2,5 kg lemegy 1,8-ra.;]:))
Te is félreértesz, a Dellt csak jobban ismerem, azért példálózok vele. Nem márkák, hanem kategóriák között szeretnék értelmes (nem pedig a gyártók által rámtukmált) határokat húzni.
Neked miért jobb a T40 mint az X40, hamár IBM-nél tartunk? A hordozhatóság fontos számodra, vagy a nagyobb teljesítmény? Ha mindkettő, akkor mire használod?
Mikor cserélitek le a vasat az oldal alatt, mert kínomban már néha átjárogatok a HWSW-re beszólogatni...:D
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A kettő közé én nem állítottam összefüggést. Az hogy én a subnotit preferálom, nem jelenti azt, hogy ne tudnám megérteni azt, hogy másnak esetleg más igénye lehet. Node kinek van ilyenre valódi igénye? Nagyon szűk réteg szerintem, mégis elég sokat adnak el belőle presztízs okok miatt. Mercedes S-Klasse effektus.
-
erdoke
titán
Azt kell mondjam, a Dothan (bármennyire is elismerem a tudását) nem nagyon rúgna labdába, ha egy 3,2-es Northwooddal v. Prescottal kellene versenyt renderelnie vagy törmörítenie. Akinek pedig ilyesmire kell a ''hordozható'' gép, az úgyse tesz egy lépést se a hálózati adapter nélkül.:D
-
erdoke
titán
Csak az órajelben van eltérés: 735->1,7 GHz, 745->1,8 GHz, 755->2,0 GHz.
Igazából ennek a számozásnak inkább az a lényege, hogy az alacsonyabb értéket viselő, de hasonló vagy magasabb órajelű, mégis gyengébb prociktól elhatárolja ezeket. Gondolok itt a 2,8 GHz-es Celeronra pl, amit szintén raknak laptopba, és a teljesítménye fényévekre van a Dothan Pentium-M-ektől. -
erdoke
titán
Egy szóval se mondtam, hogy ezek rossz gépek, vagy hogy ne lennének versenyképesek.
Valahogy úgy látom, hogy ennek a szegmensnek csak egy piaci rést kellene betömnie a jó teljesítményű, de a hangsúlyt a hordozhatóságra helkyező modellek (ULV P-M, 12,1 TFT, integrált VGA, stb.) és a még éppen hordozható erős asztali teljesítményű batárok között (16:9-es 17'' TFT, 3,2-es P4, MR9700, stb.). Nálam nagyon sokat számít az az 1 kg, és a legtöbb embernek szerintem egy hordozható gépnél nem a 15-20%-kal több számítási teljesítmény (még ritkábban az erős VGA) a fontosabb. -
erdoke
titán
''ps. boldog thinkpad user vagyok, azelőtt HP volt, és inkább cipelek még egy kilót, de no more HP.''
Fölösleges volt elmondanod, a hozzászólásod első részéből kitaláltuk...;]
Egyébként is ki beszélt itt HP-ról?:F
Van még jónéhány gyártó, akinek vannak elégedett vásárlói. Én pl. a második Dell laptopomat nyúzom, és talán nemsokára jön a harmadik. No problem, kivéve néhány apróságot, ami bármelyikkel lehetett volna.
Szerk: A kérdésedre elfelejtettem válaszolni, elég sok laptop volt már a kezemben, újabbak és régebbiek is, köztük 2-3 IBM. Úgy gondolom, 1 M(!) forint körül már bármelyik neves gyártó nagyon jó gépicseket kínál, legyen az IBM, Toshiba, Dell, Sony, Asus vagy akár HP.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Egyébként itt [L]http://www.extremetech.com/print_article/0,1583,a=126674,00.asp[/L] a Dothan tesztjét már egy T40 ''vívta'' a Dell D600-asával (Banias 1,6? GHz, MR9000).
-
erdoke
titán
1. Az egész úgy hangzik, mintha néhány mondat belekerült volna a gyári prospektusba. Szerintem ezt a lelkendezős szöveget hagyjuk meg az IBM értékesítő kollégájának (annak is csak akkor kéne elővennie, amikor már meggyőződött róla, hogy az igényünk nagyjából ilyen...). A paramétereket lehet tényszerűen közölni, illetve a végén természetesen a híradó véleményét is szívesen látja a hírt olvasó meberke.:P
2. 2 kg felett már tévelygés a mobilitás további nagyfokú növekedéséről beszélni. Hasonló teljesítményű notik (kivéve a FireGL-t, de nem hinném, hogy az +80 deka egy M9700-hoz képest...) már a 1,5 kg-os határt döngetik, és az akkumulátor ott is eldöcög bő 5 órát.
Aktív témák
Hirdetés
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Fogyjunk le!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest