- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ahhoz, hogy Via SB-t használjon egy ATi NB, ahhoz át kellene tervezni valamelyiket. Ugyanis az ATi buszként a PCI-express-t használja interbridge kommunikációra (két vonal), míg a Via a V-linket. A kettő pedig nem kompatibilis.
A PCI-Express nem egyenlő a PCI-X-el! A PCI-Express soros, mig a PCI-X párhuzamos átvitelű.
A SATA egyelőre csak elméleti szinten gyorsabb a PATA-nál. -
Loha
veterán
1.) Nem azt írtam, hogy senki nem készít drivert Win98 alá, henam azt akartam sugallni, hogy ha már az oprendszer készítője sem támogatja azt, akkor nem róható fel egy cégnek sem ha ugyan így cselekszik, persze jó dolog, ha van aki mégis megteszi.
2.) Pont most szívok rengeteget egy A8V Deluxe-al, mert a legújabb BIOS-al, sem hajlandó elsőre felismerni a vinyókat VIA SATA vezérlője, szóval kénytlen vagyok a Promise chipet használni. Szóval a lényeg az, hogy SATA-val sokkal gyakoribb a szívás, mint IDE-vel, de hogy konkrétan vki szívni fog-e vele az eléggé szerencse kérdése.
3.) Én is hiba nélkül használom az integrál Silicon Image vezérlővel, de rendszervinyónak szeritnem még mindig az IDE a legjobb, vagy SCSI
Egyébként szerintem nagyon jó dolgokat csinál a Silicon Image, eddig minden cuccuk kifogástalan volt amivel találkoztam, szóval csak így tovább
4.) Már szerintem ideje lenne, hogy megtanulnának, szívesen látnék vmi frankó konkurens chipset-et -
Loha
veterán
Ha az ATI-nak lett volna egy kis esze, megvették volna ők elöbb az ULI-t, de gondolom fel sem merült bennük, hogy az Nvidia szemezget a céggel.
Az ATI--nál a vezetőséggel van baj. Már akkor piacvezetők voltak VGA-k terén amikor az nvidia még nem is létezett, mégis csak későn kapcsolódtak a 3D-s vezérlők piacára, ahol a R7500/8500 -ig semmi komolyat nem tudtak produkálni, ezért szedte meg magát így az NV. (meg persze ügyesen lenyomták a 3dfx-et.)
Nvidia chipsetjei sem tökéletesek, de jelenleg ezek a legjobbak AMD platformon.
Az ATI meg összeszedhetné már magát annyira, hogy összedob egy sikeres chipsetet. -
Loha
veterán
Egyrészt már a Microsoft sem támogatja a Win98-at, nem kell meglepődni ha a hardver gyártók sem, szóval szeritnem nem lehet felróni az nvidianak, azt, hogy win98 alá nincs megfelelő SATA driver, főleg azért, mert a SATA nem létszükséglet, amikor ott az IDE.
Eleve nem is értem, hogy minek vettél SATA-s vinyót, amikor a kompatibilitás lenne az elsődleges... Főleg a mai floppykban szűkös időkben...Szerintem egyenlőre a SATA-val csak a szívás van, úgyhogy a következő rendszervinyóm is IDE-s lesz.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Ja, akkor az engem nem érint. Én egyébként úgy tudom, hogy az nf3 (vagy 4?) óta az nvidia ahogy van, nem támogatja a windows 98-at. Asszem még chipset driver sincs.
Na, megnéztem. Tévedtem, persze. Az nf4-től kezdve nem támogatott a win9x. Ezesetben tényleg nem szép tőle. -
Dassler
őstag
Igaz, de pillanatnyilag még sok a kiskapu - és kiskapuk mindig is lesznek, amit ki is fognak használni. Meg szerintem elég gyengék a mindenféle szankciók is, ekkora cégeket nem igen vág földhöz még a 8 számjegyü birság sem, és szerintem a lehetséges következményeket is latba vetik, mielött meglépnek egy ilyet, ergo, még büntetés árán is megéri nekik. Na én erre írtam, hogy a piac az már csak ilyen. Másrész itt inkább a lobbi számít már, hogy tulajdonképpen mit is hoznak ki törvénytelennek, meg mit korlátoznak, ki mögött ki áll, kinek kit sikerül meggyözni, iylen-olyan eszközökkel. Nagyon ritkán borul a bili, a világ meg már nagyon régen ilyen, és nem hiszem, hogy 180 fokot venne.
[Szerkesztve]
-
MUŁĐER
addikt
''Szisztematikusan igyekszik tonkretenni a konkurenciat. Nem az celja, hogy jo dolgokat csinaljon, hanem hogy belegazoljon masok uzletebe, majd lehetoleg monopol helyzetben diktalhasson, es a PR reszlegevel raverje mindenkire a sz*rt is.''
loool,melyik cég NEM ezt csinálja? ATi is kapkva kapna az alkalmon ha lenne neki. Tiszta kész, menny és pokol háborújának beállítani......vagyis naivítás.[Szerkesztve]
-
marcee
addikt
Én nf3-on az integrált sata vezérlőket használom pont. Pedig van rajta integrált silicon image. Eddig nem tapasztaltam gondot. Tuningolva is van, éppen azért nem használom a SI vezérlőt, mert úgy rémlik mintha olvasztam volna valahol, hogy tuning esetén az nem dolgozik rendesen, bár nem próbáltam.
Neked mi volt a konkrét gondod?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest