Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
válasz
VaniliásRönk #140 üzenetére
Félreértettük egymást,neked igazad van és én is tudom hogy az alaplaphoz kötődik.Viszont fishi azt írta hogy megváltozott a licensz és a windows már hdd-hez is kötődik,
Szerintem pedig annyiszor cserélhetsz merevlemezt amennyiszer akarsz. -
gorlin
őstag
válasz
VaniliásRönk #136 üzenetére
Azért nem mindegy.
Annyira nem szeretem ezeket a félválról odavetett ''híreket''
Szeretném látni hol találta meg. -
sh4d0w
félisten
válasz
VaniliásRönk #38 üzenetére
Nem, nem lehet, még ''Tallózni'' sem. Floppyról, oszt csókolom. A megoldás egybként az volt, hogy integrálni kellett másik gépen a telepítőbe a SATA-drivert...
-
sh4d0w
félisten
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Azért ez a kijelentés ''...a Windows simán fel is települ, nem kér SATA drivert...'' ebben a formában konkrétan nem igaz, legfeljebb csúsztatás - legalábbis XP esetében biztosan. Képzeld el azt a szívást, amikor ismerős SATA-s HDD-jére kellett felrakni XP-t; telepítő nem látta a SATA-s vinyót, floppy nem volt a gépben... Úgyhogy javaslom az ilyen kijelentések óvatos használatát; azt is elismerem, hogy volt, akinek felment - pontosan az emulált mód miatt - de ezt kijelenteni, hogy ez így működik, punktum, kissé meredek.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Valami gond nállad lehet, mert nekem gond nélkül felment tavaly az Ubuntu 6.10.
-
rollins
őstag
válasz
igazad van! azért van linux közösség hogy segítsenek (tőlem ne várj sokat én is csak felhasználó vagyok
) azért fura hogy még a sata hdd-t sem látja, mert szinte kivétel nélkül az összes mai linux-nak ez nem szokott problémát okozni
a következő linux disztrók már biztos kezelik majd a sata odd-t is, amit most a vista is tud úgy tudom, viszont ez az alaplaptól is függ gondolom.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
Csendben jegyezném meg, hogy aki fel tud telepíteni egy etch-et, rendszergazdaként teljesen elboldogul rajta (ezek után nyilván júzerként is), az nem stupid user. Nem csak azért, mert érintett vagyok.
-
MichaelSD
őstag
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
Ez érdekes nekem SATAs rendszerem van és SUSE alól írok. Milyen laplap / chipset?
-
dabadab
titán
válasz
Bocs, de ha komolyan elhiszed azt, hogy egy modern desktop distro nem tamogatja a SATA HDD-ket (vagyis valahogy senkinek sem tunt fel, hogy nem lehet par evesnel ujabb gepekre telepiteni), akkor valahol, valamit nagyon felreertettel.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
Sata odd-ről nem, de pendrive-ról igen. Ahhoz rögtön nem kell kernelt forgatni.
Hát jó kis sértegetés, hogy azt mondom, megcsinálom neked -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
ja ez elég fura, pedig ismert alaplapod van, mondjuk suse-t nem is raknám fel, ha jól tudom már vagy pár éve elterjedt hogy x86 linuxban sata hdd támogatás van
sata odd -ről meg szerintem ma még problémás bootolni, telepíteni, még windows-ot is (szerintem)
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
Eccer hozd ide a géped, oszt meglássuk azt az egy disztrót se... Szerencsére nem olyan kezesek, mint az xp telepítője.
Egyébként ismét csendben megjegyezném, hogy a 12 éves lányom kis segítséggel fel tudta rakni a 4-es debiant egy mostanában újnak számító gépre, (két sata diszk, c2d proc, asus p2b vagy milyen alaplap). Szóval ''le kellene süllyedni'' a szintjére
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
A linuxnak nem baja, hogy nem elterjedt. Engem pl. nagy vonalakban se érdekel, hányan használják. Engem csak az érdekel, hogy ne kényszerítsenek monopolista módszerekkel windows használatára.
No megyek, ledúrom azt a 6-8 debiant, amit az utóbbi időben kernelforgatás nélkül fel mertem telepíteni... És jól megfenyegetem, hogy legközelebb nehogy ilyet csináljon, mert jönnek a fórumból és haddellhadd meg nemulass lesz! -
ngabor2
nagyúr
válasz
pszt, ezt csendesen mondd, mert itthon mind az x2-n (nF3 chipset, SiI sata raid vezérlőn van a vinyó), mind az epián (via chipset), mind a notimban (core duo, intel chipset) sata vinyón van a linux (ubuntu 6.10, ill. 7.04), és köszönik szépen, mennek rendesen. a 3-ból 2-nél mégcsak testre sincs szabva semmi, és mégis hasít. a harmadikat használom, azt már nagyjából beállítottam. előtte másfél évig ugyan az a rendszer volt, most is csak az újdonság kedvéért váltottam. ja, és kb. 3-4 éve nem fordítottam kernelt, azelőtt elég sokat, de nem azért, mert nem ment volna a gyárival...
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
de nem is titkolja el , elég ha ''átlapozol'' a tty0 -ra és pl. dmesg írkál sokmindent,
mivel különböző önkéntes csoportok fejlesztik a különböző programokat, persze hogy előfordulat hiba, de ezért nekünk egy fillért nem kell fizetni, mégis egy használható rendszert kapunk és elég sűrűn van update
pl a gnome is állandóan írkál a terminalba (tty0) ilyen-olyan hibákat , azt mégis megy
(csak ilyen user szemszögéből írtam)
Szerk:
kernelforgatás nélkül nem települ SATA rendszerre egy disztró sem
hogy hogyan? nekem simán felment az FC3, FC6 (dev/sdx) sata hdd-t minden mostani linuxnak tudnia kell
sata odd (dvd) azt elhiszem, még nem tudom kinek sikerült bootolnia
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
Félig hülyeség, félig nem.
Vannak a linuxban rendes szabványos api-k. Kár, hogy a windowsban nem használják őket (olyan elterjedtséggel).
A problémák egy része származik abból, hogy zárt apikat kellene emulálni, de csak azoknak probléma, akik kompatibilisek akarnak maradni a windowssal. Akik nem, azokat nem érdekli.
A programozási hibák nem ''problémák'', hanem hibák. Ezekről publikus forrásokból bárki értesülhet, akinek van elég energiája hozzá.
Nem futamodok meg, csak sokszor feleslegesnek érzem, hogy feszítsem a húrt még akkor is, ha volna értelme. Magas alkoholtartalmú növény... -
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #9 üzenetére
mind1
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest