- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
azzal a hozzaszolassal mi volt a baj, amiben azt irtam, sh4d0w #124-en spot-jara, hogy hulyeseggel (uac kikapcsolasa) a linux-ot is pillanatok alatt szet lehet verni, hulye user ellen nincs vedelem, sem win-en, sem linux-on?
mellesleg lehet rosszul tudom, de az ie resticted modja es az uac ket meglehetosen kulonbozo dolog
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
mint user sosem használtam IE6ot. de ezt már írtam is.
egy programnak nem kell telepíthetőnek lenni. elfutnak magunkban is. fájdalmas, de már megint engem igazoltál.
ha ie biztosan ott van, akkor elég ha futtatási joga van a usernek. ha nincs, mint linuxon, akkor max rohanhat a rendzsergazdához mer telepíteni kell valamit.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
már kezd fájdalmas lenni, h mennyire nem értitek amit írok. mivel van önkritikám megvizsgálom, h nme-e én mondom érthetetlenül, de rendszernt jön vki (akár a szemben álló táborbol is), akinek reagálása tükrözi, h megértette amit mondtam.
szal, a gyengébbek kedvéért újra:
ha ÉN mint windozmsalkalmazottkockalefizetettlúzer azt mondom, h linux xar, mert ez milyen bénán van megoldva, akkor kapásból jönnek, h a linux egy kernel és annak semmi köze hozzá, milyen hülye vagy még ezt sem tudod. ha az van, h milyen gáz, h még ez sincs benne, akkor az jön, h hogyne lenne, ottvan ez meg ez, meg egyébként is x disztribbel alapból adják.
te valóban nem mondtad, tekintve, h van vagy 3 hozzászólásod, azomban a topikban már elhangzott és te nme külön témát indítottál, hanme beszáltál egy menetbe.
dehogynem. csinálsz belőle csomagot, amiben benne vannak a függőségek hivatkozásai. ja, hogy ez csak pár disztribre jó? próbáltál már nt-re írt progit win95 alá feltenni? vagy abban se vagyok biztos, hogy az xp-s cuccok 1-az-1-ben telepíthetőek lennének vista alá, különösen, ha oprendszer-közeliek.
komoly zavarok vannak itt egyesek feléyben. linux disztribek egymás mellett párhuzamnosan létező és fejlődő operációs rendszerek. a win95, xp, vista egymást követő verziók. csak egyetlenegy fő változattal és esetleg 1 korábbi változat kifutásig. ez olyan, mint pl SUSEnek a v.8-9-10.
és én eddig azt hittem, h komolyan vitatkozunk.
én is többet fórumozok linux miatt, mint win miatt. ennek több oka van:
hát én nem. ez már szinte hihetetlen, h mennyire nem értitek amit írok. már értem bambano kérdését.
linuxot csak remote használok, többnyire ftp eléréssel töltöm rá php kódjaimat. semmilyen user feladatra nem használok linuxot. nincs is a gépemre telepítve. a win alol minden feladatot tökéletesen el tudok végezni.
nem linux alól fórumozok, hanem linxról, mint témáról. szép a magyar nyelv, de legalább a szövegkörnyezet rávilágíthatott volna. (hogy lehetne LAMP alol böngészni? lol) -
VladimirR
nagyúr
''a wmp-ről meg annyit, hogy feltételeztem, hog dvd-t, mint szabványos médiát le tud játszani... tévedtem.''
mintha remlene, hogy ez nem teljesen azert van, mer' a faszmikrosozft meg erre sem kepes - amint megveszed valamelyik dvd2-es codec-et, maris le tudja jatszni a wmp is a dvd-ket (amennyire tudom, ingyen max ugy oldhatod meg, hogy forditasz egyet magadnak forrasbol)
ezt mondom, hogy nyuszika a sapkaval
ha benne lenne, mar szarra pereltek volna, ti meg itt sikitoznatok, hogy mocsok microsoft, elnyomja a tobbieket, es trosztellenes pert kovetelnetek
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
a win alaptelepítésére mint platformra szeretek gondolni. a platformnak az IE és a WMP is része. ha az alkalmazásomba le akarok futtatni egy videót, akkor nem fogok mellékelni egy lejátszót, mert tudom ,h a wmp-t meghívhatom fügvények képébe.
az ofisz egy ugyanilyen kiegészítés. sok ugyviteli app van, ami egy bonyolultabb műveletre az excelt hívja meg a háttérbe.
tehát ahogy én látom a dolog így jó. ezért van, h nem lehet megválasztani az alap komponenseket (hozzáadni lehet, de elvenni nem).
ennél egyébként konkrétan arra gondoltam, h ha vmi nme jó a linuxban, akkor az egy kernel ne báncsuk szegényt, de ha vmi feladatra kell megoldás, akkor minden létező program a része.
egy disztrib nem lesz platform. ha linuxra írok egy alkalmazás, akkor nem támaszkodhatok semmi extrára, ha azt szeretném, h biztos elfusson.
fedora is arra jó, h elmondhassuk, h van. a redhat rettentően elhanyagolja, ment is rendesen a siránkozás (nemtom azóta javult-e a helyzet).
példa mindenre van. van rettentően júzerfrendli disztrib, csak épp instabil és lyukas mint a sajt. ha az kell ,h stabil legyen meg biztonságos, akkor meg ott a másik példa, csak épp úgy beszélnek róla, mintha a doom egy nehézségi fokozata lenne.
a telepítés lehet next-next, de aztán fél hét a konfigolással telik. (//gonosz ON: fúj, milyen már, lemásolta a wint... //OFF)
úgy tudtam, h vállalati szinekben a redhat vezet, persze ez legalább másfél éves információ, szal lehet már más van.
és megint a kettős mérce: ha linuxot használsz, egyből egy fórumban kötsz ki. ha viszont a wint akarod megváltoztatni... akkor a keresőnél, ami valszeg szintén fórumokat dob ki megoldásnak.
itt a mentalitásra céloztam. lehet, h a felhsználók összetételéhez is köze van. ha nekem bajom van a winnel, akkor a google után a forum jön. ha linuxal van bajom, akkor is ugyanez a sorrend. itt megjegyezném, h linux végett többet szoktam forumozni
pontosítanom kell, LAMP miatt szoktam. de ennek valszeg az az oka, h azzal dolgozom. de azért lássuk be az AMP része nélkül sehol nem lenne a linux.
most úgy érzem egyet értünk, csak megint sikerült félreérteni amit írtam. pont aszt ''panaszoltam'', h olyat hoznak fel a linux mellett, ami winnél is megvan. lásd pár kommentel lejebb. azért szereti a linuxot, mert levelezgethet a fejlesztőkkel. ez úgy írta, mintha nem lenne a MSDN.
ez ugyanaz a szimptóma, mint amikor azzal vádolják a wint, h nincs rendesen dokumentálva. közben meg az a helyzet, h nincs még 1 olyan os, aminek ennyi dokumentációja lenne. ennek elég prózai okai vannak. dokumentációt írni nem dicsőség és a programozó lusta álatfajta, ráadásul jó érv rá, h ott a forráskód minek dokumentálni. -
VladimirR
nagyúr
miert, mi baj a zarojeles reszekkel? (most visszaolvasva, az egyik kicsit felreertheto, de meg ugy is megallja a helyet)
a kettos mercevel meg legy szives nem doballozni, sem forumozoi, sem moderatori tekintetben (tudom, hogy elobbiben irtad, de ha mar flam, legyen kover), mert ha megnezed, mely' oldal el tobbet e fegyverrel, nem a windoze felhasznalok azok
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
de fél nap után legyalulta, mert megalapozott tapasztalata alapján szar, mert nem találta meg benne azonnal azt, amit win alatt.
nem igaz. mások szoktak ezzel a béna érvel élni. még rájuk is szoktam szólni. annál nincs is gyengébb érv, mint amikor arra hivatkoznak, semeddig sem használták.
az infotech témakörben 77 topiknyitása van
csak nem azért, mert ez a téma érdekel? ha itt csak 77 téma lenne, akkor elég szerény lenne az oldal látogatottsága.
nem látom a problémát a dologban. elég jól felosztható a kiét tábor. én legalább nem hittvallásból választok rendszert. ha linux jobbá vállik, akkor za első között fogok átállni. elég sok program és szolgáltatás van, aminek nem az ms megfelelőjét használom, mert van ami jobb.
nem én dicsekszem azzal, h a linux a világ legjobb rendszere, de azért itt a gépen a win és a fél napomat előtte töltöm. -
FTeR
addikt
a) akkor az van mint b)-nél.
ne tulajdonítsatok nekem kijelentéseket, amikhez semmi közöm. nemtom a linkesdi hogy jön ide. nem statisztikárol van szó. aszontad, h mondtam x-et én meg mondom, h nem.
a linux növelte a részesedését. ez tény. nem is vitattam. a jelentőségéről értekeztem.
lentebb volt egy linkem. abban szerepel, h a linux szervereken 20+%os novekedéssel 15%ra növelte részesedését.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
meg ha igy is lenne (nem tudom), miert zavar ez titeket?
hisz mar mindenki tobbszor leirta, hogy nem erdekli, mekkora a linux felhasznalotabora, sot, egyesek orulnek, hogy ily' kicsi, tovabba senki nem akar senkit meggyozni, hogy a linux jobb (LOL) es teriteni sem akar senkiei (megintcsak LOL)
nem ertem hat, hogy mi itt a problema -
FTeR
addikt
-
FTeR
addikt
''akkor arra órák múlva általában megvan a javítás, rosszabb esetben a workaround. win esetén először titkolás, aztán majd 1-2 hónap múlva egy patch. nem 1-2 óra, 1-2 hónap. jó esetben.''
felmérések kimutatták, h utóbbi megoldás sokkal hatékonyabb. attol, h van rá javítás, még nem lesz befoltozva minden gépen, ellenben sokan tudni fogják, h van egy hiba,amit ki lehet használni.
viszont, ha mindenki rá tud készülni, h x nap foltozunk, akkor a javítás megjelenése után egyből rengeteg gépre felkerül. ha menet közben elkezdik kihasználni a hibát, akkor meg egyébként is soron kívül kiadja... -
dabadab
titán
Nem csak konkretan a Linux-szal kapcsolatban tettek gyanusitgatasokat (bar persze ott is lephet barki, aki valamilyen mertekig a Linuxra epiti az uzletet, hogy mast ne mondjak, pl az IBM (akiknek ugye szinten van egy kis penzuk meg par ugyveduk, meg vmi aprocska szabadalmi portfolio is remlik
)), elhangzott konkretan az OpenOffice neve is, amiben mondjuk a SUN kemenyen erdekelt. Ezek a cegek siman birosag ele rancigalhatjak az MS-t, hogy vagy produkaljon vmi bizonyitekot (amit vagy alapban meg lehet tamadni, vagy ha van valami valos magja a dolognak, akkor magukat a szabadalmakat), vagy kartalanitsa oket.
Egyebkent a dolog annyibol nagyon vicces, hogy a MS kijon, hogy ''fizzesetek, mert kulonben!'', es most akkor elo kellene adnia, hogy mi is van akkor kulonben, de ugy tunik, hogy ezt a lepest nagyon el akarja kerulni
[Szerkesztve] -
bambano
titán
MS nem nagyon teheti meg, hogy ezt a dolgot elengedje a füle mellett. Ő meggyanusította a linuxosokat, hogy lopják a szabadalmakat és kijelentette, hogy tárgyalni akar. Nem lesz kivel. Hiába erőlködik, nemcsak hogy nem lesz kivel tárgyalni, nem is lesz miről.
Egyébként pedig Linus már megondta a tuttit: azt üzente az ms-nek, hogy mondja meg konkrétan, mi a szabadalomsértés és megígérte, hogy azt kiszedik a kernelből.
Azt elfogadom, hogy az a pár aláírás ezen a weben, amiről a cikk szól, nem oszt, nem szoroz. De valamit akkor is lépni kell, ha már meglöttyintették az éjjeliedényt és az billeg, akkor vagy lökjenek rajta, hogy boruljon fel, vagy vigyék ki. Valakinek valamit lépni kell, mert így ez az egész lóg a levegőben és az nem tesz jót az ms hírnevének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest