- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #170 üzenetére
és miután mindenféle programokat telepítettek és leszedtek, szeretnek siránkozni, hogy ez milyen szar...
mindössze linux alá egy fokkal nehezebb mindenféle progikat telepítgetni. különösen kattingatással.
(franc essen belém, hogy nem bírom itthagyni ezt a topikot, és én is szét-offolom)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #137 üzenetére
épp erről értekeztem pü-ben az előbb VaniliásRönkkel... takarítás után mindig van valaki, akinek hiányzik egy eltűnt hsz.
a hsz azon részével nem volt gond, de az a hsz negyede volt. a többivel volt gond, átszerkeszteni meg igen ritkán szoktam.
mondhatnám, hogy azért is töröltem, mert off itt, de ilyen alapon kb. az egész topikot törölhetném. -
ngabor2
nagyúr
a topikot takarítottam. ismételten kérek mindenkit, hogy a személyeskedést és a felesleges flamet kerülje.
és nem érdekel, hogy ki kezdte/nem kezdte. -
ngabor2
nagyúr
és alapból be van kapcsolva? ha igen, akkor nem kell piszkálni, és nincs gond. ha linux alatt root-ként mászkálsz, ott is el tudsz rontani bármit. próbáld ki az rm -rf /etc parancsot... aztán próbálj meg bármit is csinálni a gépen...
hagyjuk már ezt a biztonsági összehasonlítást, a topik nem erről szól, hanem a szabadalmakról! -
ngabor2
nagyúr
azt a részt igen, hogy nem kell mindent telepíteni, fusson magában is. itthon a ff és az azureus is így fut. ezen nincs mit vitatkozni. csak sajos elég sok témában nem találtam ilyet.
most nem olvasok vissza, hogy azért nem reagáltam-e valamir,e mert elfogadtam, vagy azért, mert nem arra koncentráltam. kezd értelmetlen kötélhúzásnak tűnni 1-2 rész az egész topikban, meg úgy általában a (linux vs. win) flame-topikokban.
de asszem egészségesebb, ha már ilyen lehiggadt résznél én kiszállok a flame-ből. nem megfutamodok, kiszállok. -
ngabor2
nagyúr
nem linux alól fórumozok, hanem linxról, mint témáról.
és én ennek hol állítottam az ellenkezőjét? én is a linuxRÓL, mint témáról való fórumozásról beszélek. azzal együtt, hogy mellesleg én azt is használok.
(hogy lehetne LAMP alol böngészni? lol)
??? ezt így megint nem értem. hol írtam én ilyet? legjobb tudomásom szerint a lamp az a linux-apache-mysql-php rövidítése. sehol nem írtam, hogy erről böngészel. -
ngabor2
nagyúr
néhány megjegyzés:
- a cégnél win van, és intranet... amit CSAK ie alól érek el. de az ie-t nagyon nem szeretem, vagy inkább úgy mondom, az operát szoktam meg, azt használom, az ie6-ból nekem hiányoznak annak feature-ei. ez számomra hátrány, és nem előny.
- aki nem root, az ne akarjon SEMMIT telepíteni a gépre. emiatt lehet könnyen sebezhetővé tenni az xp-t és az előtte levő wineket, hogy alapból mindenki rendszergazdai joggal van benn. -
ngabor2
nagyúr
ennél egyébként konkrétan arra gondoltam, h ha vmi nme jó a linuxban, akkor az egy kernel ne báncsuk szegényt, de ha vmi feladatra kell megoldás, akkor minden létező program a része.
én ilyet nem mondtam. igen, te is így védekeztél...
ha linuxra írok egy alkalmazás, akkor nem támaszkodhatok semmi extrára, ha azt szeretném, h biztos elfusson.
dehogynem. csinálsz belőle csomagot, amiben benne vannak a függőségek hivatkozásai. ja, hogy ez csak pár disztribre jó? próbáltál már nt-re írt progit win95 alá feltenni? vagy abban se vagyok biztos, hogy az xp-s cuccok 1-az-1-ben telepíthetőek lennének vista alá, különösen, ha oprendszer-közeliek.
vagy ha nem akarsz csomagolni, kiadod a forrást automake-kel. asszem az tesz bele ./configure-t. igaz, ekkor a júzernek le kell fordítani, ami telepített fordító esetén kb. 3 parancs...
a wmp-ről meg annyit, hogy feltételeztem, hog dvd-t, mint szabványos médiát le tud játszani... tévedtem.
maradjunk annyiban, hogy van, akinek a win nem jön be, van, akinek a linux magas. én mindkettőt használom, de a winnel több a bajom (különösen linuxhasználat után...)
hogy az amp nélkül nem lenne sehol a linux... lehet. de linux nélkül amp se lenne, legalábbis nem így, és nem ennyire elterjedve. a dolgok összefüggenek.
én is többet fórumozok linux miatt, mint win miatt. ennek több oka van:
- linuxot többet használok, tehát gyakrabban lehetnek benne kérdések, mint a felhasználói szinten használt win esetén...
- nem (csak) kérdezni szoktam a linuxos fórumokon, hanem egyre többször válaszolni is kérdésekre.
- arányaiban nézve sokkal többször nem kaptam értelmes választ wines kérdésekre, mint linuxosokra... -
ngabor2
nagyúr
példának okáért, ha linuxon meg kell oldani egy problémát, akkor minden létező alkalmazás a linux része. ugyanez winnél, úgy néz ki, h fúj, még ezt sem tudja.
és ismét disztrib vs. oprendszer. mi egy disztribúció, úgy általában? oprendszer + köré épülő programok. mikor beteszed a win install cd-t, akkor se egy üres oprendszert kapsz, hanem köré épülő progikat is. tehát a win is egy disztribúció. mindjárt más a leányzó fekvése, mert az egyik disztrib (pl. debian gnu/linux) tartalmaz egy zsák alkalmazást, a másik meg (win xp) elég alap dolgokat...
amúgy már elég rég nem ingyenes a redhat... csak hogy tudd. kereskedelmi termékké vált. az ingyenes változata a fedora core. de ez messze nem a legnagyobb. a 2 legnépszerűbb disztrib jelenleg az ubuntu, és ennek az alapja, a debian. jelenleg mindkettő telepítése csaknem a next gomb nyomogatásában kimerül...
és megint a kettős mérce: ha linuxot használsz, egyből egy fórumban kötsz ki. ha viszont a wint akarod megváltoztatni... akkor a keresőnél, ami valszeg szintén fórumokat dob ki megoldásnak. -
ngabor2
nagyúr
ezt már más topikban kifejtette, hogy nem. és ne vádoljuk meg azzal, hogy elfogult az ms irányába, mert nem védi a wint, és nem fikázza a linuxot. legalábbis nem alaptalanul. többször is kipróbálta a linuxot... de fél nap után legyalulta, mert megalapozott tapasztalata alapján szar, mert nem találta meg benne azonnal azt, amit win alatt.
azért érdekes, hogy meglehetősen sok Re: Hír flame-gyanús topikot ő nyitott (az infotech témakörben 77 topiknyitása van[link]), és egy kisebb összegben fogadni mernék a támogatott oldalra.
úgyhogy ne legyünk előítéletesek, fogadjuk el, hogy teljesen objektíven mond véleményt, ha rákérdeznek...
következő kérdése imho az lenne, hogy én és egy páran nem vagyunk-e elfogultak a linux irányába. -
ngabor2
nagyúr
nem baj, FTeR szerint ha a linux előrébb lép, az az adatok meghamisítása. különben is, a relatív és az abszolút százalék közül mindig azt kell használni, ami a winnek kedvezőbb. csak akkor igazak a statisztikák, ha azt hozzák ki, hogy mindenhol átlagban 1000 gép közül 1254-en win fut, mert a win az egyetlen valódi oprendszer. a többi statisztikai hiba. érvekkel eddig sehol nem lehetett meggyőzni, minden win vs. linux flame-topikba benyög valami flamekeltőt, hogy azon rágódjunk.
-
ngabor2
nagyúr
#24: jujj, de gonosz mondatot tudnék erre válaszolni... de inkább nem teszem, több ok miatt se. egyrészt flame-et se szeretnék, másrészt egy modtól elég érdekesen nézne ki...
dabadab: nem a sata hdd-vel, hanem a sata odd-vel van gond. amivel win alatt is lenne... erről nem csak a linux tehet, de o'an jó arra kenni... -
ngabor2
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
pszt, ezt csendesen mondd, mert itthon mind az x2-n (nF3 chipset, SiI sata raid vezérlőn van a vinyó), mind az epián (via chipset), mind a notimban (core duo, intel chipset) sata vinyón van a linux (ubuntu 6.10, ill. 7.04), és köszönik szépen, mennek rendesen. a 3-ból 2-nél mégcsak testre sincs szabva semmi, és mégis hasít. a harmadikat használom, azt már nagyjából beállítottam. előtte másfél évig ugyan az a rendszer volt, most is csak az újdonság kedvéért váltottam. ja, és kb. 3-4 éve nem fordítottam kernelt, azelőtt elég sokat, de nem azért, mert nem ment volna a gyárival...
-
ngabor2
nagyúr
az ms-nek az a jó, ha lóg a levegőben, és csak billeg. ha valami konkrétumot mondana, akkor maga alól rugná ki a kisszéket, mert pl. ''kivennék'' a kernelből (ami nem sokkal lenne több, mint a forráskódban annyi változtatás, hogy a szabadalomra már nem lehet ráhúzni), akkor onnantól kezdve mivel fenyegetné a linuxot?
és továbbra is az a véleményem, hogy az ms és ügyvéd-csordája elég nagy ahoz, vagy a linuxos aláírások elég kicsik és szervezetlenek ahoz, hogy ne legyen belőle konkrét per, ne kelljen konkrétan kimondania, hogy nincs olyan szabadalom, amit a linux sért...
ráadásul legjobb tudomásom szerint pl. ha valahol nincs levédve szabadalommal egy dolog, ott lehet szabadon használni. márpedig világszabadalom, mint olyan, nem létezik. tehát valahol mindig lehet legálisan akár teljes ''ellopott'' win forráskódot újrafordítani, alkalmazni.
VaniliásRönk: légyszíves mutasd meg, hogy mikor és hol mondta egy linuxos is, hogy a linux tökéletes és hibamentes? mert én 10 év linuxozás alatt ezzel a kijelentéssel nem találkoztam. lehet azért, mert felelősen nyilatkozó linuxos ilyet nem tesz. az más tészta, hogy ha kiderül egy súlyos hiba, akkor arra órák múlva általában megvan a javítás, rosszabb esetben a workaround. win esetén először titkolás, aztán majd 1-2 hónap múlva egy patch. nem 1-2 óra, 1-2 hónap. jó esetben. -
ngabor2
nagyúr
ritkán szoktam egyetérteni FTeR-rel (bocs), de most ezen ritka alkalmak egyik van. asszem az ms ezt a kis felzúdulást jó erősen elengedi a füle mellett. amíg valakitől, valamelyik nagyobb disztrib, esetleg a linux gyártójának hivatalos képviselője írásban nem kéri számon őket, addig vállat rándítanak. márpedig a linux felépítésénél fogva nem so esély van, hogy valaki is odaálljon, hogy márpedig gyere, és mondd a konkrétumokat, különben baj lesz.
félreértés ne essék, ez messze nem jelenti azt, hogy az ms-nek igaza van. mindössze sok pénze van jó ügyvédekre. márpedig mióta világ a világ, mindig annak van igaza, akinél a pénz és a hatalom...
amúgy valóban nagy a hipe, de nem a linuxosok kezdték. ez nem mentség, de akkor is, ha valaki a-t mond, mondjon b-t is, ha azt mondja, hogy szabadalmakat sért a linux, tessék, nevezzék meg azokat a konkrét szabadalmakat, és mutassák meg, hogy a kernel mely részei sértik meg azokat a szabadalmakat. ezt várja mindenki. nem azt, hogy ''nagy kegyesen'' egyezséget és tűzszünetet ajánljon a piacvezető a kicsiknek. ha megmozgatta az éjjeliedényt, viselje el, ha a tartalma a nyakába borul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest