- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
Ezért kell Szlovákban/Románban gyártatni, vagy onnan rendelni ott kisebb az erre kivezett adó. csak nálunik van ilyen marhaság a környező országokban, hogy mindenben benne van a jogdíj (bár ha a saját családi felvételemet írom ki abból nem szeretnék fizetni az államnak mert semmi köze hozzá.) Ja, és lehetséges, hogy ha magasabbak lennének a bérek, talán többek vásárolnának. Az ár/érték arány egyes filmek/járékok esetében irreálisan magas. (Az újonnan kijött cuccok esetén legalábbias tuti.) Tudom, hoigy ez nem alapvető szükséglet mint az étel, hanem luxus, de akkor is.
-
törölt tag
azért ezt a hordozói jogdíjat jellemezően nem (csak) azok fizetik meg, akik letöltenek. mivel inkább szlovákiából szokás ezt rendelni a hc körökben.
cégek közül is egyre több számlával kintről rendel.
monnyuk a memkártyákon, pendrive-okon meg gyakorlatilag mindenki fizeti a sápot. egy olyan pendrive-ot, memkártyát nem tudok a családból, amin zene/film lenne. cégnél meg ugye alapból megint kiesik.
a rendszer nem jó, csak a 2 végletnek, és a rendberakását sem lent kellene elkezdni.
egyébként vinyó árában csak akkor van díj, csak ha felvevőbe van építve. -
Weißturul
senior tag
Aha, tehát a 41Ft-os DVD (amit nem is veszek, mert minek) árából simán fedezik a cégek a pénzkiesést?
Meg ha már vettem DVD-t nyugodtan töltsek filmet, zenét, játékot, mert már úgyis adóztam érte? Jó kis mentalitás mondhatom... Az adót meg szerintem nem a vásárlók, hanem az értékesítők fizetik csak ráhárítják a vevőkre.Gusztáv: ebben egyetért veled
-
Weißturul
senior tag
Aha, és a magyarok kapnak kedvet a vásárlásra? Vesznek nagyobb vinyót, az tuti.
Sajnos ritka az az ember aki letölt dolgot és utána elmegy és megveszi. De ez szerintem akkor is pénzkiesés a cégeknek és tuti nem akasztanak rózsafüzért a torrentoldalak tulajainak a nyakába.Én már csak a fentiek miatt se töltök le semmit, nameg tiszteletben tartom mások munkáját. Jobb érzés felnézni a polcra/tv alá és végigszemlélni a gyűjteményünkön, elővenni a kedvencünk, lapozgatni az artworköket, leírásokat, élvezni a plusz tartalmakat.
sh4d0w: én is szívesen látnék iTuneshoz és Steamhez hasonló példákat, de a rendszeren lenne mit csiszolni...
-
Weißturul
senior tag
hamár szinkronok:
az esetek többségében világszínvonalú, de láttam már olyan borzadályokat, hogy fogtam magam és kisétáltam a moziteremből. Konkrétan egyszer fordult elő, az Utolsó léghajlító miatt. Ilyen borzalmas szinkronhangokat még életembe nem láttam. Nameg a film is egy rakás tehéntrágya, főleg a sorozat után (amiből készült). Negyed óra alatt annyi információt rágtak a szánkba ami hat epizód alatt csöpögtet a sorozat és a színészek is borzalmasak. Nem sikerült átvenniük az általuk játszott karakterek jellemvonásait amire rátesz egy lapáttal a szájbarágás. Egy baráti jobbegyenessel jutalmaznám a forgatókönyvírót.
Húsz perc után feladtam önmagam kínzását és elmentem a filmről -
julius666
addikt
Ha már így ilyen elméleti szinten akarjuk fejtegetni a dolgot, lopás. A dolog normális kerékvágása a következő lenne piacgazdaságban:
- te nem akarsz méregdrágáért zsákbamacskáért fizetni -> nem is fizetsz
- xy terméket gyártó/szolgáltatást nyújtó szervezet ezután:
a. - olcsóbban adja a termékét
b. - kitalál új értékesítési módot (elég valószerűtlen példa, de pl. ingyenes streaming és ezután csak a mozibevételekre alapoz)
c. - éhendöglikEzek után te mérlegeled, így megéri-e neked már az árát a termék (ha nem döglött meg a szervezet), és ha igen, megveszed. És nem kerülőúton jutsz hozzá ha neked az eredeti nem jön be. Gondolom te sem örülnél ha fordított lenne a helyzet. A "warez növeli az eladásokat" urban legendhez meg csak ennyit: "csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam"
.
-----
A cikkhez:
mely a NAV szerint a kalózfelvételek gyors közzétételével gyakorlatilag egymaga elérte, hogy Magyarországot az amerikai filmgyártók késleltetett premierekkel büntessékSzép munka, grat.
-
Weißturul
senior tag
Az még oké, hogy meveszed, ha tetszik. De ott van az a "ha" szócska. Mivan ha nem veszed meg?
Én, hogy 100%-ra biztosan ne warezoljak (egyedül amit letöltök azok a tíz évnél öregebb játékok, de az is ritka. Egy Quake 1 meg 2 fordult elő 3Dfx Voodoo tesztelése miatt) lecseréltem a negyedterrás vinyóm egy SSD-re. Úgyis PH!-n lógok mindig vagy ha nem akkor meg Warcraft III azok, arra elég bőven az a pártíz giga. Filmnézésre meg ott a Blu-ray lejátszó.
De ez off, a film- és zeneletöltés számomra egyenlő a warezzal, nem érdekel, hogy jogszabályba nem ütközik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest