Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz julius666 #31 üzenetére

Én már alig várom, hogy ez a lehetőség megvalósuljon.
    Szerintem valószínűleg a c verzió lépne életbe. Legalábbis itthon. Nagyon kis réteg az, aki megengedheti magának, hogy megvegye a tízenakárhányezer forintos BD lemezt.
    Legalábbis én kíváncsi lennék mi lenne, ha megszüntetnék valami módon az illegálisan felkerült tartalmak letöltésének lehetőségét. Mivel akkor derülne csak ki igazán, hogy mekkora is a reális kereslet, illetve hányan fizetnének érte ténylegesen.

Mert szerintem nem sok ember venné meg a több ezer forintos CD albumot mert tetszik rajta egy szám, vagy épp a fent említett BD lemezt zsákbamacskára.
    Talán moziban többen lennének, de ez sem biztos, hiszen egy 4 fős család esetében már jobban megéri elmenni valahova kirándulni egész napi programként, mint beülni egy zsákbamacska filmre 2 órára.

Mindenekelőtt észre kéne már venni, hogy a hagyományos piaci, értékesítési modell halott a modern digitális korban.
    Amúgy régebben se volt ez másként. Gyerekkoromban mindig másolt VHS kazettát néztünk. Nem volt több ezer forint a műsoros kazettákra. Másolt, meg TV-ről felvett ment, esetleg havonta egyszer videótékából kivett film. Ennyi.
    Zenénél meg szintén. Valaki valahol megvette és azt másolgatta mindenki. Vagy, ami gyakoribb volt rádióból felvett kazettákat hallgattunk és ennyi.

A PC-s korszak elején meg egymás közt IRL cserélgettük a cuccokat. Gyakorlatilag ugyan az volt, mint most a fájlcserélők csak piciben. Volt olyan nap, hogy egyszerre 10db mp3 CD-t kaptam. Az egész estém ráment, mire kiválogattam :)
    De ugyanez volt filmekkel, játékokkal, programokkal és akkoriban még háttérképekkel is. Előbb utóbb mindenkihez eljutott minden amire szüksége volt. Mindenkinek volt egy "ismerőse" akinek megvolt ez vagy az vagy amaz...

Új hozzászólás Aktív témák