- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #325 üzenetére
Nem gázoltál bele, a "megsértődést" feltételes módban írtam. Tisztában vagyok vele, hogy 500-600 Ft egy doboz cigi, és 400-500 Ft-ért lehet filmet venni DVD-n. Nekem is van egy rahedli ilyen. Meg amikor még volt nálunk téka, úgy csinálták, hogy a régebbi filmeket, amelyeket már nem kölcsönzött senki, gombért-pitykéért eladták. Kirakták a kirakatba, és 200-300 Ft-ért meg lehetett venni. Innen is származik néhány jó film.
Az már más kérdés, hogy a 400 Ft-os turkálós DVD honnan származik. Anno valami Artisjus fejes elmondta, hogy ezek minden bizonnyal kalózkiadványok egytől egyig, mert Magyarországon nem lehet ennyiért hivatalosan filmet DVD-n forgalmazni. Mégis tele vannak velük a bevásárlóközpontok. Ráadásul nem egy közülük olyan minőségű, hogy látszik, hogy egy 240-es ócska DVDripet konvertáltak át VOB-ba, rányomták, és eladják "jóárasítva", mint akciós DVD-t. Helyenként meg olyan kockás a kép, mint a skót szoknya, a színek meg teljesen ki vannak fordulva benne.
De ha ezek a filmek egytől egyik kalózkiadványok, akkor a hatóság miért nem tart razziákat a bevásárlóközpontokban, store-okban? Nem is kell bizonyíték gyűjtés. Ott a rahedli bizonyíték, csak le kell foglalni.
Érdekes módon állandóan csak a warezolókat tudják b@szogatni. Ami a szemük előtt van, azt nem veszik észre. Vagy nem akarják.
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #323 üzenetére
A cigivel, piával itt érvelni végképp nem fair. Ha csak magamból indulok ki, most ezen meg kéne hogy sértődjek. Igencsak "kislábon" élek, a villanyt is csak akkor kapcsolom fel, ha muszáj (ennek ellenére ma jött meg a végszámla, mi szerint az idén 22%-kal többet fogyasztottam, mint tavaly…), nem járok moziba, nem járok szórakozni, nyaralni, kirándulni, mert nem telik. Nem fogyasztok soha egyetlen korty alkoholt sem, nem dohányzom, chipset, kólát, nyalánkságot nem fogyasztok, nem iszom kávét, és hét év óta először tegnap vettem magamnak egy 3700 Ft-os kínai cipőt, ma meg két gatyát, mert már teljesen széjjel mentek.
Az én egyetlen "luxusom" a számítógép és az internet. Ez köt össze a világgal. Nekem csak a szellemi táplálék maradt. Böngészés, olvasás, hobbi Photoshopolás, és néha 1-1 film megnézése. Ennyi.
Aki énnálam kevesebből kijön, és nem panaszkodik, olyan nagyon kevés ember van.
Szóval ezzel csak arra akartam célozni, hogy ne kurkásszunk már egymás zsebébe, nem tudjuk, ki mennyi idős, milyen körülmények között él. Ne általánosítsunk, hogy "bezzeg a cigire nem sajnálja a pénzt", mert nem tudunk a másikról semmit.
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #319 üzenetére
Photofiltre Studio? Ugye most csak viccelsz?
BTW, ha egy ember ~3000+ órát töltött azzal, hogy megtanulja az egyik programot, nem fog 3000 újabbat eltölteni egy másik program megtanulására, csak azért, mert homlokegyenest különbözik a kezelése (lásd a Photofiltre nehézkes vektoros objektumainak szerkesztését, nincs rendes pen…)
Ráadásul a PfS Shareware, a próbaidő lejárta után meg kell venni, és 30$. Olyat mondjál, ami ingyen van, és mindazt tudja (és legalább olyan kényelmesen), mint a Ps.
Aki ezeket a vackokat ajánlgatja, lövése sincs a Ps igazi lehetőségeiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest