- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a háznak az előlapi eSata kivezetéséhez olyan alaplap kell amin van eSata csatlakozó, vagy elég a sima Sata2?
-
Ribi
nagyúr
Én nem rég vettem ilyen házat.
Igaz nem gamer konfig, de egy AMD X2 - 240 van benne gyári ventivel, alaplapi VGA-val, 1 winyóval.
Én sem ruháztam be eddig házba, mert hogy minek az, de ehez a konfighoz durván halk a ház.
Mikor bekapcsoltam, szélesre húzódott a szám, mert semmi hangja sem volt.
Pedig én is csendmániás vagyok. Gyári ventik nagyon halkak, semmi berregő, vagy más motorhangjuk sincs.
Superpivel terhelgettem kicsit a procit, de kb 35 foknál nem ment fentebb.
Elől és hátul is van benne venti és egész normális a légmozgatásuk.
Tápot tény hogy kicsit feszegetni kellett, hogy bemenjen a párnázás miatt, de ha nem havonta cserél tápot valaki akkor 1 alkalommal ki nem xarja le?
Maga a ház baromi merev.
Van egy másik Spire ház is, de az valami ipari hulladék Sileohoz képest.Tehát szerintem ez egy jó ház, halk, 2 halk gyári ventivel.
-
nuke7
veterán
most nézegettem a sileo 500-at... azt írták rola pár helyen, hogy középkategoriában jo lehet, hogy halk, de egy játékos konfigot nem raknának bele, mert nagyon felmelegednének az alkatrészek... (nekem 4870-em van, és egy c2duo-t hajtok 3ghz felett)
szerinted nem melegedne nagyon, ha egy ilyen sileo-ba raknám a konfigot? -
fgordon
senior tag
Már csak 17e körül van az ára... van ilyesmi tudású, ilyesmi árú ház, ami ennél jobb is akár, ha a hűtést és a csendet nézzük?
-
Csaszykj
aktív tag
Pofás kis ház, de soknak tartom az árát...
Sztem is felesleges hangszigetelni, inkább jó ventikkel ki lehet küszöbölni ezt a gondot, bár engem nem zavar ha épp hangos a gépem....
-
{Zodiac}
senior tag
-
Maateeo
aktív tag
Hm..csinos
-
Tidus
addikt
válasz
{Zodiac} #118 üzenetére
És még itt vannak a te problémáid is a házzal kapcsolatban! 20k. körüli összeget nem fizetek ki egy olyan dologért amire ránézek és megbánom hogy megvettem!
A kupi sem jó egy zárt házban, mert a kábelek megfogják a port, süvítenek a venti közelében, és a légmozgást is akadályozzák,!
-
{Zodiac}
senior tag
én sem vagyok "elájulva", de pont jó arra, amire terveztem. egyetlen dolog nem tetszik benne, de nem számít igazán: nagyon nehéz benne szépen elrendezni a kábeleket, mivel az 5.25-ös helyek mögé, meg az alsó három vinyó rekesz mögé sem lehet begyűrködni a kábeleket, amik hosszúak, vegy feleslegesek... de mivel nem plexis az oldala, így lehet benne "kupi"
-
Tidus
addikt
Nem vagyok elájulva ettől az új Cooler Master Háztól, pedig ház vásárlás előtt állok!
Nálam már azon elbukott a mutatvány, hogy felül van a táp! -
{Zodiac}
senior tag
Csak a cd-ket hallom, ha felpörögnek, ventiknek nincs olyan hangja (még?), hátsó venti nekem kell, mert egy Scythe Shuriken van a procin. Minimális szélzaj van, de kb 2/3 annyi mint volt. Meg most tök csönd van...
Aludnom kéne inkább!
Hőmérsékletek így alakulnak terheletlenül:
Első kép a régi házzal, amiben 3+1(táp) 12-es venti volt, második kép a Sileo 500 -1db 12-es venti, mert az oldalán ugyebár nem lehet.
Teljes mértékben azt kaptam, amit vártam és végre mind az 5db 5.25-ös és 2db 3.5-es cuccom bent van a gépezetben. Nem is írok róla Logouton, mert kb ugyanazt tudnám, mint a cikkben. Egyedül a tápot volt szívás betenni, a többi sima ügy. Mondjuk a kártya rögzítőkből kettőt kivettem a vga rögzítés miatt. Jobban bízok a csavarban egy ekkora dögnél, mint a GTX260!
Szal csendesebb lett annyival, amennyit vártam és ezért a pénzért ennyi motyó befogadására képes ház, ami jól is néz ki... nekem megérte.
-
tibz03
őstag
válasz
{Zodiac} #114 üzenetére
Én sem hiszek ebben a szivacsos zajcsökkentésben. Mióta "allergiás" lettem a zajra, azóta igyekszem normális ventiket venni, amiket leszabályozva használok, na meg halk HDD-t, és egy halk táp sem árt. Ezekkel lehet minimalizálni a zajt. Na meg azzal, hogy nem aggatjuk tele a házat fölöslegesen ventikkel. A hátsó ventinek pl. semmi értelme, ha olyan procihűtőt használsz, ami amúgy is arrafelé fújja a levegőt. (Lemértem: kb. 1-2 C°-ot csökken a proci hőmérséklete, ha ott van egy venti.)
Bár nem tartom kizártnak, hogy kb. 10%-nyit még halkít egy ilyen szivacs-bélés is, de ha egyébként is minimalizáltad a zajt, akkor az már nem sokat számít.A házhoz adott ventikben csalódni fogsz, van egy "kattogás szerű" hangjuk, akármennyire is leszabályzod őket. Persze lehet, hogy téged nem fog zavarni, de én gyorsan túl is adtam rajtuk.
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
janos666 #113 üzenetére
valóban, de pont ezért nem fogom kicserélni a házhoz adott ventiket, mert azoknak eleve kisebb a szélzajuk a lapátok kialakítása miatt, és mivel nem csak "kifelé szólnak" ezért a ház belsejében már nem fog tovább erősödni a hangjuk a hangszigetelő anyag miatt, tehát bárki bármit mond, legalább 35-40%-al lehet egy jól összeválogatott motyóval csökkenteni a zajt.
-
kitkat.
csendes tag
Na és pontosan mit is jelent az a "puha, rezgéscsillapító anyag"? csak kíváncsiságból, érdekel hogy egészpontosan miből van, hátha valamivel lehet azt helyettesíteni.
-
dzsessz
csendes tag
Nemtudom mit várnak az emberek az ilyen termékektől. Rengeteg hozzászólás van hogy kivonyít az optikai drive meg a vga venti stb. Nagyon nehéz gyors és egyben halk rendszert összehozni, ez a ház csak egy kis pluszt nyújt abban hogy ez sikerüljön. Ha belekúr valaki egy Mig-29es hajtűművet, ne csodálkozzon hogy a szomszéd felkopog hogy mi a bánat van
. Aki ilyen házat vesz az valszeg dirrektbe válogat bele alacsony hőtermelésű és csendes darabokat, aki nemengedhet meg egy Cosmos S-t, annak valszeg ez még egy alternatíva mielőtt a házi kókányolás előkerülne.
-
janos666
nagyúr
Csak tudnám milyen hangot szigetel.
A CPU hűtők elég halkak szoktak lenni manapság, főleg ha valaki nem a box verzió gyári hűtőjét használja, hanem valami rendes 5k körüli/feletti hűtőt rak rá, az akkor se fog bömbülni ha 100-on pörög, de nem is nagyon fog addig felmenni, csak prime95 alatt, vagy nagyritkán.
A VGA-knál jellemzőbb dolog megtartani a gyári hűtést, ami hangosabb tud lenni, nade az meg legtöbbször kifelé fújja a levegőt a házból, és ezzel együtt nincs mit szigetelni a hangján házon belülről, mert a légsusogás épp a hátlapnál hallatszik, ahol a levegő elhagyja a VGA-hűtő bordázatát és kiömlik a rácsozatnál, azt nem tompítja a ház lemeze.
Nameg a ház hátára és elejébe szerelt ventillátoroknak is muszály rácsot hagyni, ott keletkezik majd a hangzavar, vagyis azoknak is tök mindegy, hogy milyen vastag alumíniumból van az elő/hátlap többi része, vagy a ház oldala, ott a szellőzőrácson jön ki a hang akár mi van a ház többi részén.
Amit le lehe fogni az a CPU ventilátorának a hangja, az meg úgyis semmi a ház külső síkjában fekvő ventillátorok zajához képest, amiket semmi sem tompít akár hangszigetelt, akár szellős a design.
Szerintem... -
Vasinger!
nagyúr
Miért hasonlít ez nekem annyira a Casetek 1026 házra?
Nagyon copy-nak néz ki a szigetelést és a külsőt kivéve.
[link] -
{Zodiac}
senior tag
na mielőtt még rámhordanál 7 láb földet:
"...the case is quite roomy, I could fit a GTX260 in there without issue..."
a satákhoz meg van L alakú csatis kábelem... de így már semmi izgalom...
-
nyunyu
félisten
Nezegetem a nagykerarakat, alig 2+faval dragabb, mint a nem hangszigetelt C534, ennyit szerintem meger pluszban.
-
nyunyu
félisten
válasz
{Zodiac} #100 üzenetére
Sajat karan tanul az ember
Emlekszem, elso ranezesre mennyire belezsongtam anno a boltban a C5-be, es nem neztem utana, aztan hazahozva jott a pofaraeses, hogy alig fert bele az A8N-E, meg a 3 vinyot is necces volt beszerelni.
Kovetkezo pofon akkor jott, amikor egy ev mulva lecsereltem a 6600GT-t 7900GTO-ra, es a 25 centis VGAtol nem fert be a harmadik vinyo a floppy ala.
Szerencsere a vinyo kerdest javitottak a C530/532 kornyeken, de attol meg a haz maradt ugyanolyan rovid, mint volt.
-
{Zodiac}
senior tag
ja nem... sata (is) necces lesz...
mindegy, majd úgyis írok róla logouton...
-
{Zodiac}
senior tag
jaja ezaz, meglátjuk, valahogy úgyis belemoddolom a cuccokat...
a sata kábellel nem lesz gond, épphogy elfér ha tovább vezetem egyenesen, és később "kanyarítom" el. vannak hosszú kábeleim, szal azzal nem lesz gond. felülre megy két rack, azok elférnek, alá meg a 3 optikai cucc, mindegyik "rövidke", már annak idején úgy választottam őket.
Csak a vga marad kérdés...de hátt kell valami izgalom is!
-
{Zodiac}
senior tag
arra nem is gondolsz, hogy pl nekem az volt a szempont elsősorban, hogy 5db 5.25-ös és kettő 3.5-ös hely legyen benne? és ilyen minőségű, ilyen paraméterekkel rendelkező, szolíd kinézetű, csendes házat nem nagyon találni másikat... szóval kikérem magamnak a "sznobság" jelzőt... ;) písz
-
nyunyu
félisten
Elolvastam, nem is arra valaszoltam.
Nyilvan amig van ra madar, addig ennyiert adjak. De ha olcsobban adnak, tobb madar lenneEn csak a koltseg oldalara probaltam ravilagitani, hogy ilyen relative olcson eloallithato cuccoknal a szallitasi koltseg mar siman osszemerheto az alapanyag koltsegevel, tehat ha akarna sem tudna fillerekert adni.
Persze ez nem magyarazat arra, miert kerul lenyegesen tobbe, mint a hasonlo szallitasi koltsegu hangszigeteletlen C534, itt bizony a sznobsagi/lustasagi faktort fizettetik meg a vevovel.
-
nyunyu
félisten
Szerintem az előállítási költség ennél a háznál nem éri el az 1000 Ft-ot (lehet, hogy sokat mondtam). Erre azért rá kell számolni a gyár hasznát, a nagyker hasznát, a kisker hasznát, az áfá-t, meg még a fene tudja, mit.
Pl. szallitasi koltseget, ugyanis nem ket fillerert er at Kinabol az aru.
Amikor mi huszasaval hozzuk az ipariPCket Tajvanrol, durvan 100$-ra jon ki gepenkent a legi szallitas. (hajoval ~30%-kal olcsobb lenne, de akkor nem 2 het, hanem 2 honap, mire atvehetjuk...)
Annak a doboza kb. 3x akkora terfogatu, mint a C5-e, szoval legyen az S500 szallitasi koltsege 33$/haz, hajoval ~23$, ez testverek kozott is 5k(+afa)
Nyilvan ha egy egesz kontenert telerakatsz aruval, akkor olcsobbra jon ki.
-
nyunyu
félisten
Itt most lehetne nyomatni a rizsát, hogy "hádde tervezési költség meg anyám kínja", de tényleg drága ennyiért,
Arra sem sokat koltottek, elvegre a haz alapja alig valtozott a 4-5 eve megjelent C5-hoz kepest.
Kozben volt meg a C530/532/534, mindegyiken csak egy kicsit valtoztattak az elozohoz kepest.
S500 belso elrendezese gyakorlatilag ugyanaz, mint a C534-e, csak zartabb elolapot kapott, meg szivaccsal korberagasztottak az oldalait+aljat+tetejet. (elejet/hatuljat miert nem?)
-
nyunyu
félisten
Átmegy a gyártósoron a lemez, rányom egyet a prés, összeállítják az oldalakat, megküldik 5 szegeccsel
Naaaa, ne tulozzunk.
C5 tetejenek visszarakashoz kellett 10 szegecs...
Ez meg a vaz elejet, meg a 3.5" egysegeket tarto reszt leszamitva teljesen ugyanaz.Nem szamoltam ossze, de az egesz hazhoz kellhet akar 40 szegecs is.
-
rudi
nagyúr
Jobban tetszene 13-15k környékén?! Ha nem lenne 300 forint környékén az euro árfolyama, akkor durván ennyibe kerülne ez a ház. Ha nem vetted volna észre, országos szinten szívás van. A Centurion 590 az egész válság kirobbanása előtt 13 000 forintba került, most 20 000 forint körül van! Az Elite 330 két évvel ezelőtt 8 300 forintért volt kapható, most a "mindennek csökken az ára" hardverpiacon 10 000 forintba kerül. A HAF 932 decemberben még 33 500 Ft volt, most majdnem 40 000 Ft! Egyetlen relatíve kivétel van, a CM 690, mely még mindig 18 000 Ft körül van. Amikor felhívtam a nagykert, hogy ez miért van így, akkor azt a választ kaptam, hogy a nagyon keresett CM 690-ből tavaly szeptemberben még jó áron vettek jó sokat, a többi házból későbbi beszerzésűek a drága példányok. Érdemes egyébként megnézni az argep.hu-t, annak aki úgy fél éve nézett házárakat. Eléggé meg lesz lepődve.
Az előállítási költség meg ne érdekeljen! A világon mindent lényegesen drágábban adnak, mint amennyiből előállítható. Aki tanult valaha is egy kis közgázt, az tudja, hogy minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni, egy fillérrel sem kevesebbe!
-
tibz03
őstag
Mit vagy ezen meglepődve? Millió és millió terméket lehetne sorolni, aminek az előállítási költsége az 50-edét se éri el a bolti árának.
Itt most lehetne nyomatni a rizsát, hogy "hádde tervezési költség meg anyám kínja", de tényleg drága ennyiért, na! Ahogy más is. Mi kerül egy szottyadt CPU-hűtőn 15 ezerbe (még ha rézből van is), és lehetne sorolni... Van itt a környékünkön egy gyár, ahol - többek közt - mobiltelefonokat raknak össze, és mondták, hogy a kamerákat úgy építik bele, hogy zsákszámra hozzák valahonnan, kb. 5 Ft-ot nem ér darabja.
Szerintem az előállítási költség ennél a háznál nem éri el az 1000 Ft-ot (lehet, hogy sokat mondtam). Erre azért rá kell számolni a gyár hasznát, a nagyker hasznát, a kisker hasznát, az áfá-t, meg még a fene tudja, mit. Persze továbbra is drágának tartom én is, hisz ugyanezek a terhek egy jó ár/érték arányú terméket is sújtanak, az mégis jobban megéri.
-
Tomate
veterán
De most komolyan mi kerül rajta ennyibe? Átmegy a gyártósoron a lemez, rányom egyet a prés, összeállítják az oldalakat, megküldik 5 szegeccsel, rárakják az elejére a műanyagot, rá a két oldalt és kész is. Kíváncsi lennék a tényleges tiszta előállítási költségre.
/ráadásul gondolom valahol Kínában gyártják ahol a munkás megelégszik pár fillérrel/ -
hommeros
őstag
NEm ér ez 20e-t. 8e egy ilyen ház, 2e a szivacs bele, és kész is.
-
Tomate
veterán
Mi a ló*@asz kerül ezen ennyibe?
Ilyen drága a lemez világpiaci ára?
-
törölt tag
válasz
#65675776 #74 üzenetére
Ha már az alaplapok jórésze nem úgy vezérli a ventiket ahogy kéne, akkor vagy kézi szabályzás, előlapi panellal (pl Zalman MFC-1 Plus), vagy építeni egy termisztoros ventiszabályzót, CPT.Pirk írása alapján.
Aztán az is lehet, hogy nemcsak a BIOS nem tudja a szabályzást, hanem az alaplapon sincsenek meg a ventiszabályzáshoz szükséges dolgok. Ahogyan jónéhány VGA-n lehet látni, hogy fix 12V-ra kötve a venti (ventivezérlő IC-t lespórolják pl Asus 4670, pedig 2 eres ventit is lehet vezérelni, mert a tápokban ált. az van és ott megy a szabályzás).
Szóval az ABIT μGuru-t újra minden lapra!
-
-
rudi
nagyúr
Vagy magyarázd el érthetően, hogy mit akarsz mondani
Egyelőre annyit tudunk, hogy nem sikerült beszerelned rendesen a 4-in-3 dobozt, amikor levetted a házad tetejét, akkor annak a meggyengült váza elcsavarodott, és megsütöttél egy ZEN-t, és neked hangos a Centurion 5 gyári ventije, meg tudsz valamit valami irányított légáramlásról. Nekem ezekből az jön le, hogy a Centurion 5 nem neked való, haragszol rá, ezért szidod össze-vissza. Az adatlapodon meg olvasom, hogy vízhűtésed van, amit azért nem használnak olyan sokan.
-
nyunyu
félisten
Na jo, ugysem tudjuk egymast meggyozni, ugyhogy reszemrol abbahagytam a pampogast.
-
rudi
nagyúr
Mi az a kényszerített légáramlás? Szerintem a HAF-ban az első és oldalsó 230-ast befelé irányítva, a felső 230-ast és a hátsó 14-est meg kifelé irányítva bőségesen elegendő légáramlatot lehet összehozni egy egyébként passzív, elég erős (HD4800/GTX és C2Q) rendszernek. Alapozom ezt arra, hogy a szokásos CK1020-asra épülő tesztgépünknél 5 fokkal alacsonyabb procihőt tudott csinálni. Ugyanis a melegre fokozottan érzékeny merevlemezek és a passzív táp (alulra helyezve) elsőként kap a még viszonylag hideg levegőből.
-
törölt tag
Na az még egy olyan program, amit nem áll szándékomban feltenni (régebbi meglehetősen rossz tapasztalatok miatt).
Egyébként a jelek szerint nem figyeltek: BIOS-ban meg lehetne oldani az egészet, csak a gyártóknak akarni kellene. A Giga is megoldotta a K8 szériánál, aztán a későbbiekből kivették. Minek fusson egy akármilyen program OS alatt (itt jön persze, hogy mi van ha mondjuk linux-ot használok), ha egyszer a BIOS simán képes lenne rá?
Hogy milyen szinten oldható meg mindez, azt egy μGuru-s Abit lap esetén meg tudod nézni (AN8 széria 6, AW8 pedig nem kevesebb mint 8 ventilátort tudott paraméterezhetően szabályozni BIOS-ból!). 4-5 éves technológia... Ehelyett minden szirszarokat raknak a BIOS-okba, amiket az emberek ~0%-a használ.
-
rudi
nagyúr
Ergo mondjuk inkább úgy, hogy a Te igényeidnek nem felel meg. Aki viszont extra szerrlőzést akar, az marha jól jár vele. Mondjuk abba bele mernék tenni egy jó nagy VGA-t és egy jó nagy processzort passzív hűtéssel (pl. Accelero S és Scthe Ninja párossal), talán még egy passzív táppal is. Ellenben az 1100-as Cosmosba vagy ebbe a Sileoba már nem merném, mert nem tuti, hogy elég lenne a belső szellőztetéséhez az első és hátsó venti.
-
Bermi
aktív tag
természetesen szvsz, elnézést.
nem akartam részletezni, igazából a váltás nem ilyen gyorsan zajlott le, volt közben átmenetileg cm elite, majd cosmos, asus és tt is, de a haf volt az aminek repülnie kellett gyorsan.
HAF: egyszerűen nem tartom jó háznak. sztem egy ház zárt és csak a megfelelő helyeken nyitott és minnél kevesebb helyen nyitott, de mégis hűvős az a telitalálat (pl. cosmos vagy jelenlegi házam ilyen). a HAf-nál viszont az egész egy rácsszerű szerkezet, teljesen nyitott, zajos és nem hűvősebb annyival, mint pár rendesen zárt házas vetélytársa.(#65) Barney™: vicces és gondolatolvasó vagy, grat.
-
bteebi
veterán
Nem tudom, pontosan hogy működnek itt a tesztanyag-beszerzések, de szerintem annál lehet a kutya elásva. Gondolom CM házakat egyszerű szerezni
, és biztos könnyebb, mint mondjuk Lian Li-t. Ráadásul az is szempont, hogy ki mennyi új termékkel áll elő, mert az mindenképp limitálja az új cuccok tesztelését
. Hogyha 1 cég kijön 10 új termékkel, míg az összes többi cég eggyel se, akkor nyilván csak annak az 1 cégnek lehet tesztelni az új cuccait.
A "fizetett hirdetést" meg remélem mindenki csak poénnak szánta
.
-
rudi
nagyúr
Miért vonsz le egy Elite 331-es megjegyzésből Centurion 5-ös következtetést?
Írtad ezt a "leveszem a tetefét és elcsavarodik" dolgot. Szerintem ez a miditornyok többségére jellemző. Azokra amelyeknek nincs semmilyen keresztmeevítője a táp vonala alatt és/vagy a meghajtóhelyek tartója nem egy részben nyúlik a ház aljától a tetejéig. Mondjuk, nem sokan szokták leszedni a ház tetejét.
Ami pedig a 4 in 3 dobozt illeti, azzal nekem az a tapasztalatom, hogy a rendes rögzítéséhez ki kell venni a csavarmentes izéket, és szépen csavarozni kell. Mondjuk én Centurionba nem tettem még be, csak Stackerekbe.
-
nyunyu
félisten
2 HDD van a CM RC-331-KKN1-GP Elite házikóban egy WD 320 GB + Samu F1 1T-és nem rezonál és csak egyszerűen beraktam a gyári helyére
Ezek szerint csak en kepzelem be magamnak, hogy szar a Centurion 5...
De legalabb draga volt, valami 17+fat adtam erte 3 eveElotte a 10-ert vett Casetek 1099-cel joval kevesebb bajom volt, csak az tul nagy volt az asztalomra, ezert lett veve a kicsi, csinos Centurion. De mar ezerszer megbantam.
-
^Clown
addikt
Drága ez 20K-ért, annyira nem lett jó ház ez. Persze 13-14K-ért már az lenne
-
Bermi
aktív tag
"Szóval kijelentem nektek, hogy a PH-n nincs fizetett hirdetés! Az kap plecsint, ami megérdemli"
ez a ház ajánlott lett, tetszett helyett.
se az ára, se a minősége alapján nem érdemli meg,az hogy csak cm teszt van, azzal csak megnehezítitek a döntést vásárláskor.
kezdetben én balga csak a ph-s teszt alapján választottam.
elsőre jól is jártam a cm 690-el, ami különösen ajánlott volt (igaz jóval olcsóbb volt, mint most), majd kinőttem és rögtön ugrottam a következő cm-re, mivel az is ajánlott nálatok.
egy hét után eladtam (HAF), ekkor alaposabban más oldalak tesztjeit is elolvasva láttam, hogy cm árakon egy kategaróivál felsőbb házakat lehet találni más gyártóknál és azt is, hogy ezek gyakran minőségben is jobbak (nexus, lian-li, tt, giga stb.) az ugyanazon áron kapható cm-hez képest.
örülök, hogy végre lesz más teszt is, csak ne vártatok volna ennyit és ne értékeltétek volna túl ennyire ezalatt a cm-et, mert akkor mit adtok majd az új belépőknek az oldalon? (extrán ajánlottat?)
-
rudi
nagyúr
Az a gond, hogy nem tudtok kilépni a magatok kis világából.
Egyfelől nem mindenkinek van kedve, ideje, képessége hangszigeteléssel bíbelődni. A cikkben benne is van, hogy ez a ház azoknak ajánlott, akik nem akarnak a kifizetem-használom duónál többet foglalkozni a halkítással (rengeteg lyen olvasónk van!). Aki akar, annak nem kötelező megvennie, sőt a cikk konklúziója is saját szerelésre buzdít!
Másfelől nem veszitek észre, hogy a PH egy üzleti vállalkozás, úgy mint bármilyen más cég, ami kínál/nyújt valamit nektek, ingyen.
Szóval kijelentem nektek, hogy a PH-n nincs fizetett hirdetés! Az kap plecsint, ami megérdemli, és a Cooler Master házai jók, ha nem csak a Ti, egyéni, saját szempontjaitok alapján néztek rájuk. DE! Nekünk is meg kell élnünk valamiből, és amíg nem dől hozzánk (és most a gazdasági szívással NAGYON nem dől) a banneres reklámokból annyi pénz, hogy működni tudjuk, addig a partnereink termékeiről fogtok csak olvasni. Ez van. Nem kell szeretni, de el kell fogadni. Vagy kezdődjön a PH úgy, hogy: regisztrálj! havi előfizetés 5000 forint?
-
rudi
nagyúr
A dolgok jelenlegi állása szerint rövidesen Enermax, GMC esetleg Arctic Cooling, Asus és Gigabyte házakkal bővülhet a tényleg mostanra Cooler Masterre szűkült házfelhozatal. Miért ez a pangás? Azért mert ekkora az érdeklődés a PH-n való megjelenésre, és amíg nem leszünk fizetős tartalomszolgáltatók, addig marad is ez a helyzet. Ugyanis a PH-nak is meg kell élnie valamiből.
-
hibavissza
veterán
Az én lapom is elég ortopéd módon kezeli a ventiket és végül én is ezt találtam jónak. Csak be kell rakni automata feladatkezelésbe, vagy hogyhíják, és nem kell gennyezni vele gépindításkor. Szóval a semminél jobb, csak azt nem értem, ezt miért nekem kellett kiagyalnom. LOL
Daa-Raa: olcsó és jól szűri a rezgéseket. Adalékok alkalmazásával hangolható is. Nem értem miért a bádogot favorizálják. Látok néha 30-ért bádogot....vicc.
Amúgy sztem az AC házai jók lehetnek (még nem hallottam élőben). 25 ért még tápot is kapsz - és ahogy az AC-t ismerem -, jófajtát.
-
-XadAnuX+
őstag
Tetszetős darab, ez a hangszigetelés külön piros pont, bár az árát kicsit sokallom.
-
Csaber
senior tag
2 HDD van a CM RC-331-KKN1-GP Elite házikóban egy WD 320 GB + Samu F1 1T-és nem rezonál és csak egyszerűen beraktam a gyári helyére , nekem nincs vele problémám mondjuk a gyári venti ami be van építve az nem a leghalkabb az tény és való /azt hallom szinte csak a gépemből / de szerintem megérte azt a 8500 Ft-ot amit adtam érte új korában
-
{Zodiac}
senior tag
Ha pár napot tudtok várni, lesz egy igazán független vélemény, ugyanis nemsokára megjön ez a házikó. Nem fogok grafikonokat gyártani, csak a benyomásomat mondom el majd róla és összehasonlítom a mostani plexi oladlas + 4db 12cm ventis + agyonbarkácsolt + telepakolt házammal... Logout-on lesz és fogok hivatkozni az ebben a cikkben elhangzottakra.
-
tibz03
őstag
Rosszul fogalmaztam: nem "győztesként", hanem Ajánlott és Különösen ajánlott plecsnikkel.
Miért nincs pl. egy ház-teszt, ahol egy adott árkategória (mondjuk népszerűségénél fogva 10-20k között) házait összemérnétek? Mindig csak CM, CM, CM...
Nem panaszkodni akarok, mert ezeket is jó olvasni, örülünk neki, hogy vannak, de ez már-már gyanús, és rossz fényt vethet a PH!-ra, amiben azért bíznak sokan, mert független tesztek vannak rajta... vagy csak voltak?
-
nyunyu
félisten
Ugy is felfoghatjuk, hogy mar megint fizetett hirdetest olvashattunk
-
tibz03
őstag
válasz
CsíkosMókus #44 üzenetére
Érdekelne, hogy sikerült a hsz.-emből ilyet kikövetkeztetned.
Egyértelműsítek: kezd CM-reklámoldalnak tűnni a PH! Tele van CM-tesztekkel, ami magában véve nem baj, de más miért nincs? És miért jön ki minden CM termék győztesként a tesztből, amikor a "közhangulat" ezzel általában véve nem ért egyet? (Lásd: ez a teszt, vagy Elite házak tesztje stb.)
(#49) nyunyu: Kb. ezt akartam mondani, csak árnyaltabban.
-
{Zodiac}
senior tag
másfél hete rendeltem egy ilyet, kiváncsi vagyok milyen lesz...
-
nyunyu
félisten
válasz
hibavissza #37 üzenetére
Úgy látom sem a számítógépházak tervezői, sem a hozzászólók többsége nem tanult anyagszerkezettant sajnos. Poli-metil-metakrilát. Sztem. 20-ból kijönne.
En sem.
Plexit nagyon nem favorizaljuk, mivel pillanatok alatt szanaszetkarcolod, raadasul erosebben meghuzol egy csavart, mint kene, aztan elreped a 'csaba...
Kerdezz meg errol par szakertot a vizhutes topikban, jo paran szivtunk mar ilyennel.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #37 üzenetére
És az miért lenne jó?
-
.mf
veterán
válasz
#42431471 #21 üzenetére
A monitorod zúgását nem a háttérvilágítást szabályzó áramkör okozza?
Próbáltad már a háttérvilágítást a menüjében kicsire venni; vagy maximumra, és utána a videókártya beállításánál add meg, hogy vegye le a fényerőt. Nem elegáns, de úgy hallottam, több ilyen problémát is megoldott már. -
-
.mf
veterán
"gyedül azt kifogásoljuk, hogy a váz fémjére illeszkedő peremeken nincs semmilyen hangelnyelő. Ide érdemes lehet néhány rétegnyi szigetelőszalagot ragasztani, hogy még tovább csökkentsük a rezonanciát."
Szikszalag sajnos nem számít sokat.
Praktiker, baumax, hasonló építési- és barkács-boltokban kapható öntapadós hőszigetelő csík ablakhoz, abból nem csak D és P profilú van, hanem van teljesen lapos, I profilú, 1-2 mm-es is, én azt használom. Viszont evvel nehezebb visszarakni az oldalát, kell egy kicsit nyomogatni...Az árát egy kicsit sokallom. 20k-ért 2 noname házból lehet ennél talán csendesebb házat varázsolni. Én inkább barkácsolok, mint ekkora felárat fizessek
-
Solten
őstag
Szigeteles ide vagy oda, eleg "teszkos"-belseje van (CM Elite szeria?). Nem er meg 20k-t. Szerintem.
-
hibavissza
veterán
Úgy látom sem a számítógépházak tervezői, sem a hozzászólók többsége nem tanult anyagszerkezettant sajnos. Poli-metil-metakrilát. Sztem. 20-ból kijönne.
-
Laslow
senior tag
Reklámnak nem rossz, de már novemberben kibeszéltük ezt a házat, és az lett a végeredmény, hogy gyakorlatilag semmit sem halkít...
http://prohardver.hu/tema/re_megerkezett_az_uj_cooler_master_haz/friss.html -
Mystic
tag
A szigetelése jó lett, ezzel vége is az újdonságnak. Én azért a nagy nevek után várnék egy kicsivel szebb külsőt a cégtől. Néhány ezressel kevesebbért jobb vétel lenne.
-
luw2win
őstag
Én személy szerint egy picit sokallom azt a 20k-t érte...
Én kb fél éve vettem CM690-t 16k-ért -
bsh
addikt
nekem fél év alatt nem koptak még ki, pedig por az van bőven :-)
ez a ház nekem semmivel nem halkabb, mint az elődje, egy jó régi, még masszívanyagból készült "noname" ház volt. a ventiket ugyanúgy nem hallani ebben sem meg abban sem, a 4 vinyó hangja kábé ugyanúgy kijön belőle, a két optikai meghajtó visítása is, de legfőképpen a bfg 9600gt oc ventije, na azon semmit nem csillapít ez a hangszigetelés sem.
a hűtés meg nem olyan rossz azért, a procihűtő venti sose kapcsol be, kap elég levegőt.
a power gomb "plexi" nyomóján van az a kis pöcök, az nekem gyárilag le volt törve, még jó,
hogy megtaláltam a dobozban és kapott némi pillanatragasztótritka szar konstrukció azzal a fekete hátsó dobozzal...
-
janos1988
addikt
"Sileo, tehát érdemes járati őket." Az ertekeles elott.
-
yorka
tag
Már megint egy CM ház teszt. Jó lenne, ha olvashatnánk más gyártó termékeiről is.
-
törölt tag
Igen, a komolyabb GB lapok már képesek kettőt szabályozni. Továbbra is paraméterezhetetlenül. Hol van ez a μGuru-tól? Sehol! Már négy-öt éve megoldotta az Abit, a lapon levő összes ventilátor paraméterezhető szabályozhatóságát. Sőt, a GB K8 szériás lapjain is lehetett paraméterezni valamilyen szinten a ventilátorvezérlést. A mostani helyzet színtiszta visszalépés.
-
nyunyu
félisten
válasz
#65675776 #18 üzenetére
Mondjuk a ventilátorok szabályozhatóságához hozzátartozik, hogy szerencsétlen lapnak is képesnek kellene lennie szabályozni Őket. De a többségük max azt az egy megveszekedett CPU_FAN-t tudja szabályozni, azt is szinte paraméterezhetetlenül.
Nalam a GA-P35-DS3 siman szabalyozza a CPU-FAN-t es a SYSTEM-FAN-t is, elobbin 400rpm-en, utobbin 700rpm-en jart az amugy 1000rpm-es SilentBlade II 12, amig be voltak dugva.
-
nyunyu
félisten
Ja, olyan f@sza anyagbol van a Centurion 5, hogy 2 hete megskalpoltam, hogy a tetejere vagjak lyukat a tartalynak, vegul megse kellett, igy ma szegecseltem volna vissza, erre ugy kellett kalapaccsal utanallitani a haznak, mert teto nelkul szanaszet csavarodott
-
nyunyu
félisten
Na meg mi ez a nagy rezonancia-félelem? Ha nem gagyi a ház (és most itt messze nem a 30k-s árkategóriára gondolok), akkor ettől alapból nem kell tartani, nem kell hozzá semmiféle szivacs meg ventirögzítő-pöckök.
2db HDD MAR rezonal, barmilyen CM hazba rakod...
CM 4in3 vinyohutoje meg kalapszart sem er, ugyanis nem tudod ugy rogziteni a csavarmentes CM hazakban, hogy ne lotyogjon, igy a gumituskokkal lengescsillapitott aluminium oldalat csapkodja neki a haznak...El kene mar felejteni ezt a kozepkategorianal alig jobb marka hypolasat.
-
end09
tag
ez hülyeség! Haverom a "Super Power" fantasztikus márkájú csodaházát, amit kerek ezerér vett itt vmi sráctól, körbe ragasztgatta tojástartóval.., és rávágatott falemezekből egy burkot... Elég nagy dög lett, de h hangja nincs az tuti
-
tibz03
őstag
Nem sok értelmét látom az ilyen hangszigetelős házaknak én sem. Ha normális ventiket tesz bele az ember, az sokkal többet ér.
Na meg mi ez a nagy rezonancia-félelem? Ha nem gagyi a ház (és most itt messze nem a 30k-s árkategóriára gondolok), akkor ettől alapból nem kell tartani, nem kell hozzá semmiféle szivacs meg ventirögzítő-pöckök.
Meg amúgy is, mi a fene rezonálna be egy átlagos gépházban? Nem mosógépet szoktunk beleépíteni. 1-2 darab normális HDD, meg 2-3 darab 600-800 RPM-en forgó venti kell, és semmi nem fog rezonálni.
-
rudi
nagyúr
válasz
#42431471 #21 üzenetére
Jaja, meg tudod csinálni, mert van egy HD 4670-ed és a géped alig fogyaszt áramot. Ellemben egy HD 4800 vagy GeForce GTX sorozatú VGA-val és egy komolyabb négymagossal ehhez a mutatványhoz már a hangszigetelt ház lehet a jobb megoldás. Mert ott már komoly fogyasztás van, és komoly ventilátoros hűtés kell. Egyszer majd csinálok valami ilyesmit elemző cikket, csak szabaduljak ki az aktuális teszthalom alól.
-
törölt tag
nekem mindig amolyan parasztvakításnak tűnnek ezek a habok... elite 331-ben vannak noctua ventijeim (jó árban kb ugyanaz
), és semmi hangja nincs. Értsd a samu monitorom tápjának a zúgása durván elnyomja a gép hangját
(arra egyébként tud valaki valamit? azon kívül hogy vegyek külső tápos monitort)
-
rudi
nagyúr
válasz
zsúrficsúr #17 üzenetére
dede!
-
Akybron
aktív tag
-
törölt tag
Mondjuk a ventilátorok szabályozhatóságához hozzátartozik, hogy szerencsétlen lapnak is képesnek kellene lennie szabályozni Őket. De a többségük max azt az egy megveszekedett CPU_FAN-t tudja szabályozni, azt is szinte paraméterezhetetlenül. Normális megoldást még mindig csak az Abit-tól láttam (μGuru). Csak ugye az már elmúlt. A BIOS-írók idiótaságára vagyunk bízva. 3rd party programot meg ilyesmire biztosan nem raknék fel, mert semmi garancia a működésére.
-
zsúrficsúr
tag
"Itt megmutatkozott a hőszigetelő anyagok hűtésre gyakorolt káros hatása."
Hangszigetelő anyagok lesznek azok, nem?
-
Skizz
addikt
Szvsz irreálisan drága.
-
nyunyu
félisten
egy gépet nem így kell lehalkítani, hanem normális hűtőket kell alkalmazni... nagyobb procihűtő, komoly táp, nem referencia videókártya hűtés...
Meseljek a Centurion 5-ombe zsufolt 15 kilonyi vizhutesrol?
Igy is idegesit a szivattyu suvito hangja, mindjart visszaepitem a szonyeget a haz oldalaba, hogy elnyelje. -
nyunyu
félisten
Sileo 500=hangszigetelt Centurion 534, joval dragabban...
Egyedül azt kifogásoljuk, hogy a váz fémjére illeszkedő peremeken nincs semmilyen hangelnyelő. Ide érdemes lehet néhány rétegnyi szigetelőszalagot ragasztani, hogy még tovább csökkentsük a rezonanciát.
Akkor viszont nem tudod helyereakasztani a haz oldalait, mert az oldal fulei nem eleg hosszuak.
-
zed1983
őstag
Visszatérve az első hozzászólásomra, a második mondat most már érvénytelen!
-
Barney™
aktív tag
Visszatérve a házikóhoz..
Mennyivel jobb lett volna, ha a tápocska alulra kerül.. És a 690-es hdd rögzítőjét kapja...
Nah jó elég az álmodozásból, az már lehet sileo 600 lenne -
Barney™
aktív tag
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy egy 295gtx vagy egy 4870x2 kártya és a hdd tartó fém között hány mm marad?? HA egyáltalán marad valamennyi
-
Ijk
nagyúr
Hát én annyira nem vagyok nagy hangszigetelt ház hívő. Amit a burkolat le tudna adni hőt, az itt kb. 0-ra esik. Ezen kívül a fő zajforrások, a ventilátorok a ház lapjához vannak rögzítve, tehát rájuk nézve szinte semmit nem ér. Inkább érdemes jó ventikbe áldozni a felesleges pénzt.
-
Egzee
őstag
egy gépet nem így kell lehalkítani, hanem normális hűtőket kell alkalmazni... nagyobb procihűtő, komoly táp, nem referencia videókártya hűtés...
-
Barney™
aktív tag
Egy apró hiba: "Termék megnevezése Cooler Master HAF 932"
-
zed1983
őstag
Oké, hogy hangszigetelt ház, de más extrát nem tudnék megemlíteni, ehhez képest 20K-s ára, én sokallom egy kicsit...
A HAF 932-név : A nevét olvasva egy picit formabontóbbra és egy pár újításra gondoltam, de ez csak a neve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Egérpad topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest