- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
{Zodiac} #114 üzenetére
Én sem hiszek ebben a szivacsos zajcsökkentésben. Mióta "allergiás" lettem a zajra, azóta igyekszem normális ventiket venni, amiket leszabályozva használok, na meg halk HDD-t, és egy halk táp sem árt. Ezekkel lehet minimalizálni a zajt. Na meg azzal, hogy nem aggatjuk tele a házat fölöslegesen ventikkel. A hátsó ventinek pl. semmi értelme, ha olyan procihűtőt használsz, ami amúgy is arrafelé fújja a levegőt. (Lemértem: kb. 1-2 C°-ot csökken a proci hőmérséklete, ha ott van egy venti.)
Bár nem tartom kizártnak, hogy kb. 10%-nyit még halkít egy ilyen szivacs-bélés is, de ha egyébként is minimalizáltad a zajt, akkor az már nem sokat számít.A házhoz adott ventikben csalódni fogsz, van egy "kattogás szerű" hangjuk, akármennyire is leszabályzod őket. Persze lehet, hogy téged nem fog zavarni, de én gyorsan túl is adtam rajtuk.
-
tibz03
őstag
Mit vagy ezen meglepődve? Millió és millió terméket lehetne sorolni, aminek az előállítási költsége az 50-edét se éri el a bolti árának.
Itt most lehetne nyomatni a rizsát, hogy "hádde tervezési költség meg anyám kínja", de tényleg drága ennyiért, na! Ahogy más is. Mi kerül egy szottyadt CPU-hűtőn 15 ezerbe (még ha rézből van is), és lehetne sorolni... Van itt a környékünkön egy gyár, ahol - többek közt - mobiltelefonokat raknak össze, és mondták, hogy a kamerákat úgy építik bele, hogy zsákszámra hozzák valahonnan, kb. 5 Ft-ot nem ér darabja.
Szerintem az előállítási költség ennél a háznál nem éri el az 1000 Ft-ot (lehet, hogy sokat mondtam). Erre azért rá kell számolni a gyár hasznát, a nagyker hasznát, a kisker hasznát, az áfá-t, meg még a fene tudja, mit. Persze továbbra is drágának tartom én is, hisz ugyanezek a terhek egy jó ár/érték arányú terméket is sújtanak, az mégis jobban megéri.
-
-
tibz03
őstag
Rosszul fogalmaztam: nem "győztesként", hanem Ajánlott és Különösen ajánlott plecsnikkel.
Miért nincs pl. egy ház-teszt, ahol egy adott árkategória (mondjuk népszerűségénél fogva 10-20k között) házait összemérnétek? Mindig csak CM, CM, CM...
Nem panaszkodni akarok, mert ezeket is jó olvasni, örülünk neki, hogy vannak, de ez már-már gyanús, és rossz fényt vethet a PH!-ra, amiben azért bíznak sokan, mert független tesztek vannak rajta... vagy csak voltak?
-
tibz03
őstag
válasz
CsíkosMókus #44 üzenetére
Érdekelne, hogy sikerült a hsz.-emből ilyet kikövetkeztetned.
Egyértelműsítek: kezd CM-reklámoldalnak tűnni a PH! Tele van CM-tesztekkel, ami magában véve nem baj, de más miért nincs? És miért jön ki minden CM termék győztesként a tesztből, amikor a "közhangulat" ezzel általában véve nem ért egyet? (Lásd: ez a teszt, vagy Elite házak tesztje stb.)
(#49) nyunyu: Kb. ezt akartam mondani, csak árnyaltabban.
-
tibz03
őstag
Nem sok értelmét látom az ilyen hangszigetelős házaknak én sem. Ha normális ventiket tesz bele az ember, az sokkal többet ér.
Na meg mi ez a nagy rezonancia-félelem? Ha nem gagyi a ház (és most itt messze nem a 30k-s árkategóriára gondolok), akkor ettől alapból nem kell tartani, nem kell hozzá semmiféle szivacs meg ventirögzítő-pöckök.
Meg amúgy is, mi a fene rezonálna be egy átlagos gépházban? Nem mosógépet szoktunk beleépíteni. 1-2 darab normális HDD, meg 2-3 darab 600-800 RPM-en forgó venti kell, és semmi nem fog rezonálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest