- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Úgy gondolom, csak mert nem birtokoltam az összes szériából gépet évekig még lehet róla véleményem.
Nekem nem csak látszatra, hanem tapintásra, kézbevételre sem jönnek be ezek a design only gépek.Azért mert neked az összes gépből van/volt, még nem feltétlenül közelíted meg jól a helyzetet. Te úgy gondolod, nem romlott a minőség, én úgy gondolom igen.
A régi gépek még ma is működőképesek (az elavult hw most egy dolog), van egy halvány tippem, hogy az új, érkező X1 tíz év múlva már nem fog menni. Aztán lehet, hogy tévedek.Az viszont fix hogy a régi TP-ket szerették valamiért, megfogta az embereket. Egy X60 vagy T60-nak van egyénisége, egyedi kinézete, felépítése, nem véletlenül van rajongótábora ezeknek a mai napig – még akkor is, ha már használhatatlanok hw szempontjából munkára vagy csak böngészésre, max valami GUI nélküli feladatra kb.
Ezeknek az új TP-knek pedig garantált, hogy nem lesz rajongótábora. Csak egy mekbúk kópia már az összes, és 10 év múlva már senki sem fog rájuk emlékezni, nem hogy bármire használni.
-
Alchemist
addikt
Ja régen a CPU 30W-nak lett mondva és 25-öt evett, most meg 30W-nak van mondva és 50-et eszik, ez a nem mindegy...
Még a T61-esemen ment az overclocking és folyamatos csúcsterhelés mellett is alig lehetett hallani a ventit. Így én is arra gyanakszom, hogy a mai CPU-k hőtermelésben érzékenyebbek, ha egyébként a hűtésből nem spórolták ki az anyagot.
A másik, hogy olvastam egy személyes tapasztalatot, miszerint az X1 Extreme gyári szerelésű procija alapos házi újrapasztázás után jóval hűvösebb volt. Tehát a gyatra összeszerelés is ludas lehet a dolgoban. -
Apollyon
Korrektor
Nekem nem gond, hogy a sajátodén kívül más véleményt nem fogadsz el, mint ahogy az sem, hogy nem veszed észre, hogy az elmúlt években elég erősen leromlott a Thinkpadek minősége. Ha te tényleg nem látod a különbséget, és hogy miért nem olyan jó már az új, mint a régi, akkor az legyen a te bajod.
"tehát az a kategória tetszik, aminek az esszenciális lényege(elért van az X sorozat), hogy minél könnyebb és minél kisebb legyen, ezért azt akarod, hogy minél nehezebb legyen?"
Mint ahogy már írtam, engem nem zavar, ha 1 kiló helyett 2, de hűvös és halk, vagy pont hogy passzívan is megy. Nekem a lényeg az X-eknél a 12" méret, azt kényelmes ölben is használni, vagy egy kézzel megtartani. Egy két kilós gép nekem nem nehéz, sajnálom ha másnak igen.
-
pengwin
addikt
Szerintem a két dolog között elég komoly összefüggés van.
Ezekre a kis vékony semmi gépekre úgy általánosan jellemző az olcsósítás, szóval nem vállalnak rájuk egy évnél több garanciát, mert a gyakoribb, nagyobb léptékű hőingadozás gyorsabban megöli az alaplapot. Amin ráadásul több a forrasztott és halandó komponens, szintén az olcsósítás miatt.(#29) vicze1
Engem is ugyanez zavar az egészben: egy nagyon komoly lépés a mesterséges elavulás gyorsítása felé. Mivel nem tudsz a notikon lassan semmit sem cserélni gazdaságosan, így nagyságrendekkel több helyzetben fordulhat elő, hogy az igények túllépnek egy akár csak 2 éves konfiguráción.Viszont ez egy marketing célból rosszul összeválogatott konfiguráció marad attól még, hogy minden más gyártó is ugyanezt csinálja.
Ilyen gépbe beraknék egy Ryzen 7-U-t, dGPU nélkül, és úgy már összhangban lenne a külcsíny, a belbecs, és a hűtési képesség. Ha lenne kis Vega dGPU, akkor lehetne rakni a Ryzen 5/7 mellé egy 512/640SP-set, mert profi felhasználásnál még működhetne is rendesen a multi-GPU gyorsítás. -
Apollyon
Korrektor
Az a CPU nem throttlingolna, ha kapna rendes hűtést egy tisztességes házban. Régi tp-knél nem volt probléma, hogy a szabvány órajelen működjön a gép.
Szóval egyetértesz, hogy a szigetes billzet a design miatt kell. Ugyanis a vékonyításnak pont ez a lényege. A dizájn. Persze elhiszem, hogy neked nem mekbúkos az x1 carbon, de nekem igen. A régi billentyűzet akkor is jobb volt, a mai szigetes őrület meg kizárólag ezt a dizájntrendet szolgálja.
Személy szerint nekem az X szériás tp-k jönnek be, engem nem zavar, ha 1 kiló helyett 2 kiló, az még nem olyan nehéz, hogy meg kelljen tőle halni. Bárcsak mindenkinek ez lenne a legnagyobb gondja! A kocsiban furikázva meg tök mindegy az a plusz egy kiló.
-
Apollyon
Korrektor
Nem akarok se tankozni, sem ráállni.
Bár a hw a mai kornak megfelelő, ahogy régen is az volt, viszont a külső borítás minősége genről-genre romlik konzumer szintre, illetve az alá. A szénszálas házzal kitörölheted, ha a vékony borítás többek között kritikán aluli hűtést is jelent, kevésbé szerelhetőséget (ha lehet egyáltalán), plusz a forrasztott komponens elmebaj.
A régi, 20-as szériáig tartó kiváló notebook billentyűzet cseréje is hülyeség volt, a szigetes billzetnek semmi értelme a dizájnon kívül (ami ugye meg szubjektív), nem áll racionális érv mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest