Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
A 920 a 1,5-2 évvel ezelőtti WP8-as csúcskategória... A 630 meg az idei alsó-közép. Mivel nem 1 éven belül jelentek meg ezért nem lehet azonos módon kezelni és ráhúzni ugyanazon kategóriát. Ráadásul egyik WP8-as másik 8.1-el szerelt telefon alapjáraton arról nem is beszélve, hogy 920-at hivatalosan már nem forgalmaznak.
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
És 5 méterről meg tudod őket különböztetni? értem... Nem fontos... Csak igy a fanokon kivul nem sokan telintgetik meg a palettat... Ugyanis nincs ami vonza az érdeklődést. Sztem. Az hogy arasztjak az aljakategoriat... Hát... Nem tul nagyratörő. De ismetlem. Szerintem. Most sem kivantam meg egy wp-s telefont. Pedig probalok nyitni... De okot nem latok... Egyelőre.
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
Burt1793
veterán
válasz kolosanyi #42 üzenetére
Szerintem tökre megjegyezhető, hogy a tízesek nőnek az évek során, az már nagyobb probléma, hogy 7 év múlva mit fognak kezdeni a dologgal? (Najó ezt az xy5-özést most én sem értem, vagyis sejtem, hogy két verziót csináltak egy készülékből, vagy ez csak egy féléves update).
-
kpal
nagyúr
Akkor inkább 535
-
kolosanyi
veterán
Te és én meg tudjuk jegyezni és átlátjuk, meg az összes többi fórumozó, mert ez a hobbink. Gipsz Jakab viszont csak azt látja, hogy össze-vissza vannak a számok és inkább elmegy galakszit venni, mert arra emlékszik a reklámból.
(#36) Dilikutya
Minek klíma egy kocsiba? Igazából régen motorkerékpárral jártak az emberek télen is, mert olcsóbb volt egy kocsinál. Nem értem minek egyáltalán tető, pláne egy olcsóbb járműre.Használható így is a telefon, mondom, nekem is olyan van. De amíg ennél minden egyes task váltásnál újratölti az appot, meg pöttyöz, addig az 1 gigásoknál nem. És inkább pöttyözzön a telefon, mint szét akadozza magát, meg ne kapjon frissítést, de azért jobbak az 1 gigás WP-s telók.
-
félisten
válasz Dilikutya #36 üzenetére
Nem akarok beleszólni, mert nem értek a WP-hez, de a háttérben futó messenger progik nem számítanak multitask-olásnak?
Az legtöbb ismerősöm legalább kettőt használ az ilyenekből. Nem beszélve a webrádióról, vagy egyéb zene lájátszó progikról. Van aki youtube-ről hallgat zenét netezés vagy játék közben.
Bár az ismerőseim főleg Android felhasználók, de ezek általános igények, ahogy én észreveszem.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dilikutya
félisten
válasz kolosanyi #29 üzenetére
Minek a multitask? Kilépsz, belépsz. Játékok kivételével minden hamar indul, játszani és böngészni meg úgyse fogsz egyszerre. Nem igazán tudom, minek kellene egy rakás programnak egyszerre futnia. Pláne egy olcsó telefonon.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Pearce
aktív tag
válasz kolosanyi #29 üzenetére
Ahogy Mentor is írta, ezeket baromira nem nehéz megjegyezni. Nyilván, aki nem akarja , az nem is fogja.
Csúcsmodellben ott a 930, meg az 1520.
Kamerás csúcsmodell az 1020.
Középkategória a 735, 830 meg talán a 630.
És már csak az alsókategória van.
820, 920, 720, 1320 meg már kifutó vagy már kifutott modellek.A számozás alapján full egyszerű az egész.
Az meg, hogy a 930-ból kimaradt a Glance:
- egyrészt tudjuk, miért /kijelzőtechnológia/
- másrészt sokan vannak, akiknek nem kell és tökre megvannak nélküle. Nem azt mondom, hogy jól van, mert ha csúcsmodell, akkor legyen csúcsmodell, de hát ez van.De ez is már többször le lett írva, a Lumiáknak van az egyik legjobb számozása.
Aki meg telefont akar venni és nyilván utánanéz, az meg úgy is látni fogja, hogy ha éppen valamelyikből hiányzik valami.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Itt nem ez a gond, hanem az, hogy az 530 gyengébb, mint az 520, a 630 is sok tekintetben visszalépés a 620-hoz képest, a 635 nem a 625 utóda, hanem csak egy LTE képes 630, a 730 és a 830 túlárazottak, az 535-nek meg sok köze nincs az 525-höz. Aztán a 930-ból miért hagyták ki a Glance Screen-t (tudom, panel, de csúcsmodell, oldják meg ha már) és miért Ázsiában dobálják ki a 630-at 1 giga RAM-mal (meg az 520-at is egyébként)?
-
=Mentor=
őstag
530, 535, 630, 730, 830, 930, 1020, 1320, 1520.... Ez neked sok és megjegyezhetetlen? Tíznél is kevesebb, ráadásul ebből idén 5-6 került csak forgalomba.
Pollen: Igaz, de nyilvánvaló hogy a x20-as régebbi szériákat nem vettem bele, mint ahogyan a 635, 735 telókat sem, mert azok csak altípusok.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Pedig igaza van. Már saját maguk nem tudják eldönteni, hogy mit hogyan számozzanak, meg milyen funkciókkal lássanak el.
(#28) tomboy0013
A 630-on jól pörög a rendszer, azt napi szinten használom. Viszont multitaskingolni nyilván nem fog vele az ember ekkora RAM-mal. Ezért mondom, hogy ez jelenleg az a minimum szint, amivel jól fut a rendszer és még okés a felhasználói élmény, ameddig alap dolgokra használja a user. Viszont a gyengébb vasakon már kérdésessé válhat ez, akkor meg minek annyira lemenni?[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz kolosanyi #22 üzenetére
A Prestigio más eset, azt én is próbáltam. Ott lassú scrollozásnál ugrál a kép folyamatosan. A Lumiánál meg a tesztelő szerint rosszul érzékel. Akadozást mondjuk a Prestigio alatt nem tapasztaltam. A Snapi 200 is meg a 400 is inkább az alkalmazások megnyitásához lassabb, magával a rendszerrel meg az animációkkal nincs gond. Muter 630-asát nyomkodtam de semmi ilyesmi nem mutatkozott eddig, fut szépen gördülékenyen.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Én azt hittem, hogy az 520-nál nincs lejjebb.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
macskea
őstag
4", WVGA, S200, dual SIM, ha nem basznak el valamit nagyon, akkor ez a telefon fogja beleverni az utolsó szöget a featurephoneok koporsójába. Nem kell ide LED villantó, 1GB RAM, de még lehet előlapi kamera sem, csak tolják le az árát tökig, mondjuk 100 dolcsira. Nem csodálkoznék, ha egy újracsomagolt, itt-ott megmetszett 510-520 lenne a végeredmény.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
MartOOn
addikt
Most komolyan vki tudja még követni ezt a rengeteg nokia/microsoft lumia számozást? Meg kb 5 méterről felismerni/megkülönböztetni őket? Wp fanok kimeljenek. Minek ennyi fele/fajta lumia? Samsung nyomdokaiba szeretnenek lepni csak a wp osztályon? Napilumia...
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
kolosanyi
veterán
válasz tomboy0013 #18 üzenetére
Lehet, hogy típushiba, de én élőben ugyanazt tapasztaltam a Prestigio 8500-nál, mint itt a tesztelő. Ráadásul szerintem a Snapdragon 200 gyenge, elég szépeket tud akadozni vele a WP. A Snapdragon 400-zal se fut olyan simán a rendszer, mint anno a Lumia 800, de ez a WP8 tulajdonsága, még így is messze optimalizáltabb, mint a droid. Most animációk akadozásáról beszélek, nem általános rendszersebességről, azzal az én telefonomon nincs baj, Snapi 200-asokat meg nem használtam még, csak kiállított példányokat nyomogattam.
Hogy mennyire jó stratégia, azt majd a piac eldönti. Viszont továbbra is nagy ívben tesznek Európára, helyette a harmadik világra koncentrálnak. Juhé...
-
MartOOn
addikt
válasz tomboy0013 #18 üzenetére
Csak nehogy végleg osszeforrjon a fejekben a lumia nev az olcsó xarokkal... Mert pl entolem az alcatel is gyarthat csucstelot tuti nem vennem meg.
-
Tomsteel
tag
Ha 435 lesz, akkor miért van 3:30 a képen?
-
tomboy0013
veterán
válasz kolosanyi #10 üzenetére
Érdekes, néztem több amcsi youtube-os tesztet is az 535-ről, de ott semmi gond nem volt a kijelzővel.
Teleszórják olcsó, jól használható és szoftveresen támogatott készülékekkel a piacot, ügyes a MS. Először piaci részesedés aztán jöhet a profit. Ebben a piaci helyzetben jobb stratégia aligha van. Pénzük van rá úgyhogy csinálják csak. Csúcsmodellek meg akkor jöjjenek ha már népszerűbben a Lumiák, addig úgyse sok értelme van, mert valószínűleg veszteséges lenne.
-
MartOOn
addikt
Egy frappans teszt cím, majd és ha egyáltalán tesztelitek:
Lumia 435 - van még lejjebb?
-
kolosanyi
veterán
válasz Dilikutya #14 üzenetére
Az, hogy erre pazarolják az erőforrásaikat, közben a közép-, és felsőkategóriát hanyagolják, nem is beszélve a szolgáltatásaik lokalizációjáról. Vagy - amiben én ugyan nem teljesen értek egyet, de öregmotoros WP-sek között nagyon aktuális probléma - a rendszer egységének megtartásáról, sőt továbbfejlesztéséről. Helyette ígérnek fűt-fát a Windows 10-zel, ami legkorábban egy év múlva várható.
Hozzáteszem, hogy érzékelem ugyan ezt, de én nagyon jól elvagyok a jelenlegi telefonommal, egy 630-cal és nem szívesen váltanék át másik platformra. Illetve almáékra nagyon kíváncsi lennék, mert azt meg nem próbáltam, de az nekem már drága.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
VD
őstag
A 4 az ázsia kúlturákban nagyon szerncsétlen szám. Több nyelven (3-4 kínai nyelvjárásban és japánul) is nagyon hasonló a hangzása mint a halálnak, ezért kerülik. Van ahol nincs negyedik emelt az épületekben.
Anno a Nokiának fontos piac volt ázsia, ezért szándékosan nem használták.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Azért az 520-nál és a 630-nál nagyon nem kéne lejjebb adni. Az 530 már szájhúzós eléggé a fix fókusszal meg a kevés tárhellyel (hiába van ott az SD kártya, ha jó pár app a kártyára telepítve bugosan működik). Erre jön az 535, ahol látszólag megadják a népnek, ami az addigi modellekből hiányzott (LED meg szenzorok, giga RAM), csak épp a tesztelő szerint rossz az összeszerelés (az általam említett két modellnél nem panaszkodtak erre, pedig ott is vannak bajok, akkor milyen lehet ez?), az érintőpanel meg úgy látszik kritikán aluli, ami már a Prestigiotól is gáz volt. Továbbra is fenntartom, hogy ez gagyi és nem értem, minek így "elolcsósítani" a modellkínálatot.
(#4) NGA válasza
Igen, ez tisztán átjön. Csak azt vajon felmérték, hogy túl sok esélyük nincsen a hazai márkák ellen? Ez ugyan személyes vélemény, de a kínai meg indiai cégekkel nem tartom valószínűnek, hogy tudnák tartani az árversenyt. Pláne ha beáll mögéjük a kormány és a nyakukba varrnak valami jó kis kitiltósdi pereskedést. -
félisten
válasz Genova1983 #7 üzenetére
Mi a baj a 4-essel kezdődő modellszámozással?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem is néz ki rosszul, sokaknak ideális méret, nem lenne rossz
De a 435 elnevezésben kételkedem, Nokiáék biztos nem tettek volna négyest a megnevezésbe, vagy a Microsoftot ez ennyire hidegen hagyja?Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Genova1983
tag
Na a Nokia végleges eltünésével jöhet a 4-es széria is.A finnek soha nem használtak 4-el kezdődő modellszámozást.
-
Pearce
aktív tag
Indiába ez bőven jó.
Egyébként mi a gond a 4-es kezdéssel?
Csak az, hogy a Nokia nem használta?[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
A kapacitív gombok eléggé fake gyanússá teszik a dolgot.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
=Mentor=
őstag
Inkább egy phablet, kellett volna a karácsonyi szezonra... Nagyon rárepültek az olcsó kategóriákra, ezzel részesedést szereznek, de profitot nem fog hozni.
(#2) kolosanyi: Gagyi azért túlzás, az ár/érték arány nagyon jó, androidost csak szutykot kapsz ennyiért, a felső kategóriában szerintem egy olcsó és a drágább phablettel adósak , a többi szegmens le van fedve.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Indítványozom a 030/035, 130/135, 230/235 és a 330/335 típusok piacra dobását is, lehetőleg teljesen azonos specifikációkkal és kinézettel. Emellett természetesen a közép- és felsőkategóriát teljes mértékben hanyagolni szíveskedjenek, mert ugye EU és USA bizonyára az ilyen egykaptafa gagyifónokat fogja megvenni a lehető leggyengébb SoC-vel és kijelzővel.
-
rootkiller
őstag
Még olcsóbb? Érdekes...
Amúgy anno gondolkodtam hogy kipróbálok egy 520-ast amikor eladtam az S2-t. Három dolog zavart: nincs led villanó, kisebb az akku (2000-es volt az s2-ben), a harmadikra nem emlékszem.
De most már semmiért nem adnám oda a Nexus 5-öt, főleg hogy aktív Strava felhasználó lettem azóta.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest