- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Némó777
csendes tag
Nem tudja valaki hogy hol lehet Budapesten (vagy neten) triton 88-at venni?
Én nem találtam sehol. -
djmisi123
csendes tag
Valaki tudja véletlenül hogy ez rá megy-e 1155-re is?
-
FlegetonR
csendes tag
Nekem egy asus triton 88 van.
phenom 2 955 procit 30-45 fokon tart így nyáron is (nincs húzva a proci), cosmos s házban. -
p0lip
tag
Bocsánat, nem megy ez a képbeszúrás
-
p0lip
tag
Sziasztok
A cikkben említettek ellenére, az Asus Axe Amazing CPU hűtő burkolatát nem kell feszegetni
Teljesen normális módon eltávolítható a burkolat és a ventilátor is. Így természetesen cserélhető, bármilyen 12 centisre. A gyárilag szerelt ventilátor típusa: PLA12025512L-4, úgy néz ki, egy Xigmatek által használt darab.
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/864/venttip.jpg
A burkolat eltávolítása:
4 patentet kihúzni a burkolatból
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/846/felpat.jpg4 csavart kicsavar a burkolat alján (2-2 kétoldalt alul)
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/64/alsocsav.jpgés oldalirányban eltávolítható a ház
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/198/felszet2.jpgA ventilátort ugyan olyan patentek rögzítik a bordához, mint a burkolatot.
a 4 patentet kell csak kihúzni és már darabjaiban is az AXE
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/14/szet.jpgIlyen patentek rögzítik:
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/577/patent.jpgA patentek visszaszerelhetőek, de én csavart használtam, az egyszerűbb szerelhetőség miatt.
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/197/csavkesz.jpg -
p0lip
tag
Sziasztok
A cikkben említettek ellenére, az Asus Axe Amazing CPU hűtő burkolatát nem kell feszegetni
Teljesen normális módon eltávolítható a burkolat és a ventilátor is. Így természetesen cserélhető, bármilyen 12 centisre. A gyárilag szerelt ventilátor típusa: PLA12025512L-4, úgy néz ki, egy Xigmatek által használt darab.
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/864/venttip.jpg
A burkolat eltávolítása:
4 patentet kihúzni a burkolatból
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/846/felpat.jpg4 csavart kicsavar a burkolat alján (2-2 kétoldalt alul)
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/64/alsocsav.jpgés oldalirányban eltávolítható a ház
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/198/felszet2.jpgA ventilátort ugyan olyan patentek rögzítik a bordához, mint a burkolatot.
a 4 patentet kell csak kihúzni és már darabjaiban is az AXE
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/14/szet.jpgIlyen patentek rögzítik:
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/577/patent.jpgA patentek visszaszerelhetőek, de én csavart használtam, az egyszerűbb szerelhetőség miatt.
[IMG]:http://imageshack.us/photo/my-images/197/csavkesz.jpg -
Quan-Chi
őstag
most vettem egy Triton88-at , jó kis hűtő
-
Drizzt
nagyúr
Egy Q9400-ra mit lenne érdemes venni, ha a hang és az ár lényeg a teljesítmény mellett? Maximum hang akkora lehet, mint a gyrái hűtőnek, bár örülnék kisebbnek.
-
Tripower
tag
szerintem a tr120ultra extreme még mindig elkaszálja ezeket!
-
zetor2000
őstag
ez tök jó, de hol a gyári hűtő a tesztből? a cikk ajánlóban ott van :-)
tesztben meg sehol -
Tidus
addikt
Hát, a ninja Coopert nem cserélem le rá, az biztos!
-
WiZARD
addikt
-
rudi
nagyúr
Egy pillanatra felejtsd el, hogy QX9650 volt a proci. Vedd úgy, hogy fogtunk egy négymagos LGA775 procit, jó alaposan megfeszítettük, amitől a lehető legnagyobb mértékben melegedett túl. Rátettünk egy olyan hűtőt, ami nagyon közel van az átlagos quadokoz járó hűtőhöz, és megmutattuk, hogy azon körülmények között, amikkel tesztelünk, ez a hűttő eléggé kevés. Így már valamennyire elfogadható a dolog? Az csak egy részlet, hogy a mi procinkat éppen QX9650-nek hívták, mert ilyenünk van kéznél. Húzhattunk volna egy Q8200-at, akkor szintén hasonló eredmények jöttek volna ki.
-
WiZARD
addikt
értem, szóval van teszt egy QX prociról, feszemelve, tuning nélkül. erre ráteszünk egy hűtőt, ami hasonlít a sima Q proci hűtőjére, és azt mondjuk hogy ez egy teszt volt a gyári hűtővel.
és utána kijelentjük hogy kevés és lószar a gyári hűtő tuninghoz. (pedig nem volt tuning, nem gyári hűtő volt)tudnám miért kell totál félrevezetni a népet ilyenekkel.
-
rudi
nagyúr
Igen a QX9650 gyári hűtője tényleg komolyabb. Viszont a mezei felhasználókmál az "intel gyári hűtő" valami olyasmit jelent mint amit Te is linkeltél. Ezeken emlékeim szerint 80 mm-esnek megfelelő ventilátor van, a Cooler Master utánzaton meg 92-es. Korábban meg írtam már, hogy a feszemelés legalább 10 fokot dob a CPU hőmérsékletén, de talán többet is. Ehhez képest pusztán az órajel emelésével pár fokot lehet feljebb mennei, ugyanis nem az ütem, hanem az áram (feszültsége) fűt.
-
WiZARD
addikt
ööö a QX9650 gyári hűtője szerintem kicsit komolyabb mint ez a CM...
és a gyári sima quad hűtőből is volt jópár fajta (különböző ventikkel), legalábbis nálam 3 Q6600hoz 3 féle hűtő járt
http://wizard.beats.hu/qhuto1.jpg
http://wizard.beats.hu/qhuto2.jpgmellesleg emlékeim szerint nem 2000 rpm volt a max, amin a gyári hűtő pörög, hanem jóval több is lehet.
így szerintem eléggé félrevezető a cím...
(mellesleg egy Q6600al is elbír 3 ghz körül a gyári hűtője, nemhogy egy kevesebb hőt termelő 0,45-ös quaddal.... jó tudom feszemelés, de akkor legalább órajel is emelve lett volna, mert ez így elég karcsú) -
gabi81
tag
jó teszt lett. grat.
-
Pixelmaster
tag
Köszönöm szépen a választ
anno emlékszem volt egy (azt hiszem) prescott magú procitok, ami cefetül fűtöt (első széria, nagyon termelte a hőt) és ezt is direkt hűtők tesztelésére használtátok, tehát akkor most is hasonló a helyzet.
de akkor ez jóhír mert ha egy ilyen procival ilyen eredményt ér el, akkor az én
alapgyári procim még kevésbé melegedne (eleve nem járna 70 fok körül) egy ilyen hűtéssel , és talán a venti is kevesebbet forogna rajta nyáron is, mint ahogy azt télen vagy tavasszal teszi a gyári venti is mikor még nincs olyan meleg a helységben -
értelek. kizártnak nem kizárt, hogy ciripel és nem hallom, de nem tartom valószínűnek - a 9600GT-m ciripel, és azt kitűnően kihallom akkor is, amikor inkább csak érezni lehet, mint ténylegesen hallani.
ill. nekem is CM házam van (Centurion 534) - azok a ventillátorok nem hangtalanok, viszont ciripelést ott sem hallok. -
nuke7
veterán
ez a triton 88 nagyon szimpatikus darab, mondjuk ha nem boltbol veszi az ember mégjobb lehet
szerintem a következő hűtőm valami ilyesmi lesz ~1év mulva ha uj proci lesz. (2,8ghz, 4mb L2, 1600fsb egyelőre elég mindenhez egy 4870-el)
-
rudi
nagyúr
Coolereke kiválasztásával kapcsolatban. Bizony, a Prohardver már egy elég nagy céggé nőtte ki magát. Mostanra az is elég komoly munkává vált, hogy folyamatosan biztosítva legyen a tesztelőknek a tesztcucc. Ne tudjátok meg, egyes dolgok hozzánk juttatásával milyen szívások vannak. Konkrétan, a mostani teszthez hetekkel a megcsinálása előtt leadtam a listát, hogy milyen cooler kell. Beszerzéskor a hatos mezőnyből kettő állt a rendelkezésre (abból is sikerült a Noctua kódját elnézniük, és olyat küldeni, amit már teszteltünk korábban), a többire már azon a héten nem lehetett számítani (Zalmanra, Scythe-ra egyáltalán nem). Így adtam egy másik listát egy tucatnyi coolerrel, abból szedtünk össze hatot (az elírt kódúval együtt), és lett ez a cikk, amiben szerintam a két Asus elég komolyat ment még a nagy nevekkel szemben is. Ha a ronda políros Axe Square ventije pörgött volna 2000-et, akkor még meredekebb lehetne. Ja, tegnap írtam egy mailt, hogy kérném az AC Extreme, CM V8, Zalman 9900, Scythe Mugen 2 és Ninja 2, TR Ultra 120 Extreme coolereket. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. A lényeg, hogy legyetek türelemmel, igyekszünk mindent sorra keríteni, de nem olyan egyszerű dolog ez. Az új grafikonos rendszer szépen átlátható lesz akár 50 hűtővel is.
-
rudi
nagyúr
Nem vagy vak. Egyszerűen nincs gyári hűtőnk a tesztlaborban, mert amiket a procijainkhoz adtak, azokat már felfogatóban vagy ventiben leharcoltuk. Ez a Cooler Master maradt, ami nagyon közel van a gyárihoz, talán kicsivel jobb is nála. A lényeg megmutatására elengendő: a gyári hűtőnek esélye sincs ilyen mértékű tuningnál.
-
rudi
nagyúr
válasz
Pixelmaster #105 üzenetére
Igen, a prohardveres tesztproci ennyire melegszik, mert galádul túl van feszítve. Ez a húzás úgy 10-15 fokot dob a méréseken. Itt egy grafikon a feszemelés hatásáról. Hasonló mértékben dobja meg a számokat az a tény is, hogy nem a CPU hanem a magok hőmérsékletét nézzük. Szóval úgy 20-30 fokot, vagy még többet is le lehetne vonni a mérési eredményeinkből, azzal jönne ki az alapórajeles CPU hőmérséklet. Legközelebb majd megmérem a procit alapon is. Végeredményben, a sorrend felállítása matt viszont nem érdekes, hogy milyen hőfokok vannak, a lényeg hogy A hűtő jobb-e B hűtőnél. Még pár teszt és lesz vagy 30 kimért hűtő, amiben már - remélhetőleg - benne lesz mindenki kedvence.
-
Pixelmaster
tag
nem értem én ezeket a hőmérsékleteket ezeken a "csúcs" hűtűkön mindíg olvasok róluk de nem értem egyszerűen, vagy az én gépem csalja a hőmérsékletet amit hülyeségnek tartok mert nem az első gépem... de szóval nekem az AMD PHenom 9650 quadcore gyári hűtővel terhelés alatt ha felmegy 65 fokra sokat mondok, pl. crysis alatt, nyáron nyugiban 55 fok, télen meg néha ha gondol egyet a venti akkor forog párat és megint leáll
most akkor mivan? vagy a prohardvaren tesztelt proci ennyire melegszik?
peace -
proci985
MODERÁTOR
hm, az Asus polírja még TR mércével mérve is ronda
akkor komolyra fordítva: szépek jók, csak éppen macera a venti cseréje. ez nem csak ventihalálkor problémás, hanem ha az ember csak simán cserélni akarja a ventit. értsd: szép meg jók ezek a ventik, de azért én a noctua/sflex/papst ventik kenésében hiszek, azok tényleg halkak és alkalmasak halk üzemre, emellett a legjobb zaj/légszállításokat általában ezek produkálják (a zaj/légszállítás/élettartam-25 és 50 fok-/légnyomás/áramfelvétel/súly/minimális indulási áram képlet már bonyolultabb). ha meg kell a légszállítás is, akkor még mindig ott vannak a yate loon/papst/scythe 120x38as iparik. értsd: 2x120m3/h << 1x180m3/h hőfokokban.
ja és persze a kettőt kombinálni is lehet: egy sflex 1900 3.5Vn még indul és halk, 12Vn pedig egész jól teljesít.
az ac7 és hyper tényleg nem ez a kategória, a dualcore (e5200, e2xx0, e8xx0) eredmények itt már érdektelenek. lehet kommandózni 3.5-5ks hűtőkkel is quadokkal (én is ezt csinálom most, nincs avval semmi baj... csak tudni kell a határokat). alacsony fogyasztáson még akár párban is lesznek, de amint kezd elszállni a fesz és megugrik a fogyasztás (pl 150-180-200W simán kijön... az én q6600am két 2000rpmen menő 12es, IFX14 és nagyon jó szellőzés mellett 72fokos primeot produkált 1.38as Vload mellett 8x400on), ott már nagy felület és jó szellőzés kell.
az ennyiért meg vizet kapok... okés, hol? csövekkel, tartállyal, csatikkal, átfolyásmérővel is? természetesen a TR/Zalmi szörnyűségek használtan nem játszanak...
más:
CM ventik: háát, a 690eshez lévőket 12Vn kellett járatni, a Cosmososok se ciripeltek be 7Vig (azalatt meg beállt a házban a levegő, szóval mindegy volt). légszállításban meg zajban nem jeleskednek, meg úgy általában olyan 1200-1500nál többet nem adnék értük... -
tibz03
őstag
Többen is panaszkodtak a TX2 "ciripelő" hangra a topicjában. Valamint volt több CM ház-ventim is (RC-690 házhoz adtak kettőt), 700-as fordulaton is "ciripelő" hang jött mindkettőből, hasonló a TX2 hangjához.
Lehet, hogy te csak simán nem hallod a ciripelést, mert való igaz, hogy alig hallható. De én pl. kisvárosban lakom, éjjel nincs semmi zaj, nincs forgalom, és bizony zavaróan kiszűrődött a házból a venti hangja.
Nekem ennyi "bizonyíték" (3 saját venti plusz mások tapasztalatai) elég volt arra, hogy ezek után kerüljem a CM ventiket. Nem akarok én meggyőzni senkit, mindenki azt vesz, amit akar, én csak a tapasztalatomat/véleményemet írtam le. -
priti
addikt
Ezek fényében elmonható, hogy mára már sokkal olcsóbb a hatékonyabb vízhűtés. Még egy ordasi féle ezer Ft-os CPU blokk is akármelyiket messze lenyomná egy 5 rongyos duplaradival, amin van két ezer forintos 12cm-es venti 5V-on hangtalanul hozzá egy 2 rongyos 200l/h-ás pumpa aztán szevasz, nyáron meg főleg és 10k-ból. 19k egy proci léghűtőért?
It's a Joke. A hülyék a másik oldalon sorakoznak. -
WiZARD
addikt
én vagyok vak, vagy tényleg nincs gyári, csak egy hozzá hasonló az egész tesztben, a cím ellenére?
-
Kofler
tag
Huhhh hát én nem merném egyiket sem rátenni a lapomra... félek hogy kitépi a procit a helyéről
Jó tudom hogy nem de basszus majdnem 1kg
-
PpenoO
őstag
Először is le kell szögeznem, hogy tisztelem a ph kollégákat szakértelmükért, mert jópáran akik részei a napi melónak nem kis szakértelemmel rendelkeznek. Viszont elég szánalmas ez az ASUS MSI rajzás ami PH-n folyik pár éve, legyen szó alaplap, noti, vga termékekről. Értem én, hogy fent kell tartani ezt a meghízott weboldalt illetve kényelmes a nagykerek lobbijának anyagi részeseivé válni, csak sajnálatos módon az objektivitás és a függetlenség veszett el ezzel a hozzáállással, ami a legnagyobb erénye volt a PH-nak.
Nem mennék bele konkrét vitába ezzel a tesztel kapcsolatban, úgyis okosabbat szólnának hozzá a szakavatott PH kollégák illetve az éppen fanatikus, addikt esetleg vérpistike újonc tagok, viszont az felettébb érdekes, hogy PH-n ezen gyártók termékei mindig győzedelmeskednek, pozitív beállításnak örvendenek (tisztelet a kivételnek, ami ritka mint a fehér holló). Lehet, hogy speciel ezek az ASUS hűtők jobbak a tesztben szereplőkkel szemben...emlékszem annó mekkora hype-ot kapott a Silent Knight hűtő..aztán kiderült nem is akkora nagy szám..pláne amennyibe került annó.
Csak ennyit akartam. Jöhetnek a "hú de sok értelme volt" válaszok...
P.S.: mosolyt fakasztó azaz MSI link odabiggyesztve a fejléc alatti sávban, ami összeszedi az összes MSI hírt és tesztet....legalább az ASUS szerepelt is a tesztben, így linkje még egyik szememet lehunyva elfogadható.
-
klambi
addikt
az Asus Triton 88 nyerőbb lenne, ha kicsit felpolíroznánk az érintkezési felületet..
szerintem...
-
tibz03
őstag
"Alapvetően jó kis hűtő a Cooler Master Hyper N520 is... Egyetlen komoly bajunk morgós ventilátoraival volt" - Tipikus CM venti. Az összes morog, kattog, ciripel, valami hangot ad ki, még nagyon alacsony fordulaton is. A CM nem tud ventit gyártani.
-
Face8814
őstag
A CPU hűtős topikban jó párszor emlegetve volt már ez a teszt. Igaz nem egy quad az "áldozat" hanem csak egy régebbi Core 2, de a hőfokok közötti különbség így is jelentős! (sajnos a Triton egy korábbi változata szerepel az alábbi grafikonon, minden esetre kíváncsi lennék hogy szerepel a 88-as a "többi okosság" mellett?)
[link] -
rudi
nagyúr
Csak ne lepődjetek majd meg nagyon, ha a Ninja meg a többi okosság szépen beáll majd a rondán polírozott Asus mellé, esetleg csak 1-2 fokkal előzik meg. Volt már PH tesztben a Ninja (ahogy TR Ultra is), a mi elég komoly meleget gyártó beállításainkkal nem virgonckodott. Elhiszem én, hogy 45 nm-es kétmagosokat langyosan tart, de azokkal az 5000 forintos Hyper TX2 is elbír. Hangról megy csak annyit mondanék, hogy 300 wattos fogyasztás körül a legjobb ventilátoros táp is túlharsogja a CPU-hűtők többségét.
-
aram01
nagyúr
axe faszául néz ki de azzal annyi is
-
Face8814
őstag
Mikor megláttam hogy CPU hűtő teszt van ismét, ráadásul a "felső kategóriából", rögtön rávetettem magam a cikkre, de aztán a szereplőket látva csalódtam egy hangya f@szányit.
Szvsz ezek közül egy sem jelenthet alternatívát a 12-18k-s árkategóriát figyelembe véve egy
-Thermalright True
-Prolimatech Megahalems
-Schyte Mugen 2
-Cooler Master Z600
-Cooler Master V8
-Schyte Ninja 2 hűtőknek.
Valahogy szívesebben olvastam volna ezekről, mint a mostani PH-s felhozatal "csúcs" hűtőiről.
Reméljük egyszer tényleg a legjobb coolerek lesznek itt is kivesézve.... -
Solten
őstag
ejj.. ejj...
-
Bluegene
addikt
[link] én se venném meg egyiket se, sztem a legszebb hűtő(és az egyik leghatékonyabb) az asus slient knight
-
^Clown
addikt
De kár a Cooler Master Hyper N520 moró hangjáért... Pedig olcsó, baromi jól néz ki, jól hűt...
-
vPhis
tag
pff inkább a gyári
A legjobb mégis egy TRUE lenne 11,7k-ért (nem emlékszem hol láttam de van ennyiért is) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
LackoMester #69 üzenetére
Igaz, mondjuk ezzel szívtam volna én is, ha meghagytam volna a zalmi 7700CU-t annak idején. Attól sem fért volna el vmi nagyobb hűtővel szerelt ram. Mondjuk tetszik ez a TT hűtő, meg alapből ezek a rózsa formájú csodák. A torony kialakítású hűtők nálam nem nyertek...
-
LackoMester
addikt
válasz
hackeeeee #67 üzenetére
hát itt az a legnagyobb probléma,h. fér el
Ha szabályzóval belé helyezed el akkor amagas profilú memók nem férnek el alatta.Ha tudtam volna,h.ennyi probléma van vele,biztos inkább megvárom a Scythe Zipang-ot(eredetileg ezt akartam csak nem volt raktáron 2 hét lett volna)..na mind1,ez van
-
Kantorpe
tag
CM Hyper 212 nekem nagyon bevalt, es nemis volt nagyon draga, ar/ertekben szerintem boven jo.
Siman megbirkozik a huzott Q6600 futoegyseggel. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
LackoMester #66 üzenetére
Sztem ez is olyan, hogy mind2féleképp fel lehet tenni. Az más kérdés, hogy hogy fér el. Pl. az én hűtőmet mind a 4 irányba fel lehet tenni, ahogy jól esik, vagy ahogy éppen elfér.
-
LackoMester
addikt
Írták a tesztben milyen nagy nehézségek árán tudták feltenni a MaxOrb-t a deszkára,nekem a házban szétkellett vágnom egy összekötöt mert az a fekete pöcök nem fért el(pedig elég nagy házikóm van Tt Soprano FX1000)...
nem akarok belemagyarázni,meg máshogy nem is fért volna el(nagyon sokan vannak igy vele),de elvileg helyesen igy van,igy néz ki(a melós gépemben nincs kép a sajátról igy egy neten talált kélpet mutatok-tehát fordulatszabályzó fele néz kifelé)Mégegyszer jó a tesz grat
-
Daveedka
tag
pofás hűtők, de ennyi pénzt nem adnék értük
-
Tetszett a teszt, de a hűtők nem igazán. Habár a Trion 88 szimpi, szvsz drága.
Találtam 2 elírást a Thermaltake BigTyp14Pro és a Thermaltake MaxOrb EX specifikációjában. Mindkét esetben el van írva a méretezés: 140 x 140 x 130 mm és 120 x 120 x 125 mm.
-
Aki normális (tuningra vagy passzív üzemre való) hűtőt akar venni, az biztos nem ezek közül válogat. Akiknek pedig a csicsás design tetszik, azok választanak ilyen hűtőket (nekik minden pénzt megér).
Scythe Ninja, Mugen/Mugen2, Zipang/Zipang2, Thermalright TRUE, IFX-14, Noctua NH-C12P, Thermolab Baram, Prolimatech Megahalems, Arctic Cooling Freezer Xtreme, CM Z600 - ha valaki csendet akar, ezek közül választ.
-
Joachim21
őstag
Direkt a nagyobb hőtermelés miatt kapott 1,45V-t a proci?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Irigyellek a Noctua-ért. Annó én is azt akartam.
Én az OCZ Vindicator-ban csalódtam, nem is kicsit. Volt Zalmi 7000CU-m, kicsit megmoddolva, mert meghalt benne a gyári venti, az tette a dolgát, máig bánom, hogy eladtam, dehát ez van.
Most meg vagyok elégedve a SilverStone-nal, teszi a dolgát rendesen.
A CM V10 az már sztem fanatikus kategória, annyi pénzért, a V8 bőven elég, bár az sem olcsóság. Az Asusnak van 1 2 elég jó hűtője, de túlságosan drága, és hát a talp minősége hagy kívánni valót maga után, szinte mindegyiken. Sztem...
-
thomeef
őstag
Sztem a Cooler Master z600-áról kéne egy ph-s tesztet csinálni
Messze a legjobb ár/érték arány, passzívan is elhűt szinte bármit, ventivel meg...
-
vottokar
senior tag
Lehet, hogy nem akarják elvenni a barkácsolók örömét?
Gondolom a tervezóje polírral tervezte, de aztán a menágement meg lehúzta, hogy minek is az. Csak pénzbe kerül, meg majd a javított kiadáson egy picit megcsiszolják, és máris meglesz a minusz 2 fok. Megvan a fejlesztés. -
caprine
senior tag
A teszt konfigban 2 x 1024 Mb Samsung DDR3-8500 RAM, míg a képeken meg BallistX
-
peti_s
addikt
A HyperTX2-ben megint nem kellett csalódnom.
Egyszerűen tökéletes.
Viszont érdekelt volna a "gyári" hűtő alacsonyabb fordulatszámon.
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Thermaltake MaxOrb (lapos házban tuninghoz) belefér-e egy TT Lanbox Lite-ba? -
-
P.e.t.ya.
senior tag
Grat a teszthez
Tetszett, és jó volt végigolvasni
-
bolvar
senior tag
válasz
fekeandras #8 üzenetére
hát ja a 939-es 4800+-mat (nemakarok hazudni mert nemszoktam nézni
) 45°c felett se láttam még
-
afterburner_
őstag
a 88 nem rossz, kicsit tt ultra 120 extreme-hez hasonló, hőcsövek száma terén, bar en azt 9-ért vettem postával, le nem cserélném az tuti
-
dudika10
veterán
Azt ne keverd ide, mivel az egy peltier elemes hűtő jóval drágább mint a többi. (cserébe elméletileg fagyasztani is tud, elméletileg...)
Most vettem csak észre, hogy milyen az első Asus alja, hát az valami katasztrófa.
Örömmel látom, hogy tisztázódott végül milyen procit használtatok.
-
sasha007
tag
jól néz ki ez az új Cooler Master cooler
-
DeSanto
őstag
Nevetséges!
3-4 éve még a csúcs Zalman Fatal1ty-ért se kellett kicsengetni 10k-t.
Nagyon el vannak szállva a hűtőárak! -
fanti
addikt
Szép és jó ez így, de ehhez legalább fél millát kéne keresni.......
-
dudika10
veterán
Most meg lett cserélve a processzor a táblázatban és a szövegben, de még mindig nem egyezik.
-
Ez az ASUS Axe izé nagyon "durva" 19K-ért....
Ennyiért kb. bármit kapni, lehet még a talpa is polírozva lesz. -
CSorBA
őstag
Engem konkrétan nem érdekel az ára, azért szeretnék V8-at, mert nagyon tetszik és emellett nem is hűt rosszul. Nem érdekel, hogy van olcsóbb hűtő, ami jobban/halkabban hűt, mert a V8 nem rossz (direkt nem azt írom h. jó) és emellett szép.
Csak ezért szeretnék látni róla tesztet itt ph-n is
-
oliba
őstag
Azért a Triton 88 is lesz még olcsóbb, hisz most jelent még csak meg
Szerencsére a Scythe termékek is egyre jobban beszerezhetőek, pedig régen nem voltak erről ismertek, de messze az ASUS vezet. Csapból is ASUS folyik sajna
Amúgy a lapra fújós cuccok gyakrabban tesznek kárt, mint hasznot. Milyen jó is az alaplapnak ha 80 fokkal melengetik felülről -
oliba
őstag
válasz
Silentfrog #30 üzenetére
Nekem 100 foknál se vesz vissza, ha kikapcsolom. -17 foknál kapcsol ki (miután 99 fok után -27-től eljutott -17-ig
)
-
LackoMester
addikt
nagyon jó teszt gratula
nekem egy Tt MaxOrb-m van,de az Al verzió,hát tény a tapasztalataim-és teszt alapján is látni(hallani) bizony 1600-as fordulat felett üvölt(egyébként általában füles van rajtam,igy nemnagyon zavar)...ezt leszámitva egyébként nemrossz...ja és lapos házban nemigen tudom elképzelni
Nem gondoltam volna,h.az Asus Axe Square AMAzing ilyen jól teljesit...meg azt sem,h.ilyen kutya BigTyp14Pro,na de ez van... -
szki
őstag
"Csak be kéne ismerni, hogy a Triton 88 egy jó hűtő és nem gyengébb a TRUE-nál, Mugen2-nél, V8-nál, megahalems-nél, TX3-nál meg biztos, hogy jobb. Az említett ellenfelek pedig árban és beszerezhetőségben mind rosszabbak..."
Bocsi, de a Triton 88 argepen 13300 Ft, míg a Mugen2 11000 Ft. Melyik olcsóbb?
Nekem Mugen2 van. Könnyű volt a beszerzése. Nagyobb teljesítményű és halkabb hűtő a Tritonnál! Egy baja van, hogy az alaplapra nem fúj levegőt (bár jól szellőző házban nem gond). Bár úgy látom a Triton se fúj a lapra...
-
tserrof77
őstag
Jó teszt. De nem tudom, hogy sikerült ilyen felhozatalt, hogy nem lehetett egyértelmű győztest hirdetni...
Véleményem:
Asus Axe: Undorító kidolgozású hűtőfelület, horror ár.
Asus Trion: Jó cucc, kivéve a lefogatás módja...
CM N520: Összességében bevállalnám!
TT Maxorb: Többet várna az ember tőle, és nem is olcsó.
TT BigPro: Dettó...pedig igényes cucc ez isDe miért kellett ennyire megemelni ?!?!
Szerintem...
-
divrapier
tag
válasz
Silentfrog #17 üzenetére
valószinüleg itt 100 foknál vesz vissza.
-
bartucc
addikt
Ennyiért már vízhűtés van, ha ebben az árkategóriában vásárolnék, nem költenék ennyit léghűtésre.
-
Chrys_
addikt
Nagyon brutál méretűek ezek az ajánlott hűtők. Nem tépik ki álló ház esetén a rögzítéseket?
-
luw2win
őstag
xigmatek rulz
amugy mar reg volt prociteszt
-
Bocaa
senior tag
nekem a freezer xtreme hiányzik a tesztből igazán megnézném ,hogy teljesít egy TRUE, egy valami Xigma és egy V8 mellett.
-
Silentfrog
veterán
Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de én ugy tudom 85 fok környékén visszavesz a processzor,vagy ujrainditja a gépet,a károsodások elkerülése végett.Ha igy van akkor ,hogy lehetett 100 fokos maghőmérsékletel mérni gyári hűtővel?
Jo kis teszt volt ez,szeretem az ilyeneket! -
domi007
őstag
Thermaltake BigTyphoon használok évek óta, hát mit mondjak...Teljes kuss (16 dBa< !!) és hűvüs belül minden.
Jó kis teszt, de nem hittem volna hogy a gyári hűtő így leszerepel (maximális hűtéses teszt: 100 fok)
DOMy
-
oliba
őstag
Mennyi okoskodás
Csak be kéne ismerni, hogy a Triton 88 egy jó hűtő és nem gyengébb a TRUE-nál, Mugen2-nél, V8-nál, megahalems-nél, TX3-nál meg biztos, hogy jobb. Az említett ellenfelek pedig árban és beszerezhetőségben mind rosszabbak...Grat, végre egy jó hűtésteszt
-
dudika10
veterán
Ismét ellentmondás van a szöveg és a táblázat közt. Igazán eldönthetnétek már, hogy milyen procival teszteltek.
-
lepence
tag
Maradok az IFX 14-nél, passzívan a Q6600-on...................
-
fekeandras
őstag
Ezt meg is értem...
A 3,6-os P4 üresben/terhelve : 33°c/54°c volt ami azért alapból egy melegedős proci.Mod: természetesen passzívan!Csak a táp alatt volt még egy plusz 12-es venti ami fújta ki a meleget a házból, a hűtőn semmi.Zseniális az a hűtő.Egyértelmű best buy megjelenése óta.
-
bolvar
senior tag
hát én egyikre se cserélném le a ninjámat
-
ADAM1337
nagyúr
Én a kövi hűtőket látnám szívesen egy ph-s tesztben.
TRUE, Prolima tech Megahalems, Mugen 2, TX3 , V8
Ezek úgy érdekesebbek. -
Chosen
addikt
Köszi a tesztet
bár a hűtők szánalmasak Ár/teljesítmény arányban. Az meg a másik, hogy az ASUS 19 ropiért pattintós felfogatást ad.
-
S4ND3R
tag
Komolyabbak már ezek a hűtők, mint a múltkori tesztben... De a procifeszt jól megemelték, és hát azért melegednek rendesen...
-
fekeandras
őstag
Az Axe Square Amazing 19 000 forint
Pedig ahogy elnézem halkan (1200rpm) is megfelelően hűt.Remélem idővel lejjebb kúszik úgy 12-14k környékére, akkor jó vétel lehet.
Az más kérdés, hogy annyiért már SCYTHE Orochi vagy Ninja (még a régi nagyobb fajta) hűtő is van amelyek azért elég durva teljesítményű passzív hűtők.
-
ADAM1337
nagyúr
Hát ezek közül egyiket se venném meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest