- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Egy pillanatra felejtsd el, hogy QX9650 volt a proci. Vedd úgy, hogy fogtunk egy négymagos LGA775 procit, jó alaposan megfeszítettük, amitől a lehető legnagyobb mértékben melegedett túl. Rátettünk egy olyan hűtőt, ami nagyon közel van az átlagos quadokoz járó hűtőhöz, és megmutattuk, hogy azon körülmények között, amikkel tesztelünk, ez a hűttő eléggé kevés. Így már valamennyire elfogadható a dolog? Az csak egy részlet, hogy a mi procinkat éppen QX9650-nek hívták, mert ilyenünk van kéznél. Húzhattunk volna egy Q8200-at, akkor szintén hasonló eredmények jöttek volna ki.
-
rudi
nagyúr
Igen a QX9650 gyári hűtője tényleg komolyabb. Viszont a mezei felhasználókmál az "intel gyári hűtő" valami olyasmit jelent mint amit Te is linkeltél. Ezeken emlékeim szerint 80 mm-esnek megfelelő ventilátor van, a Cooler Master utánzaton meg 92-es. Korábban meg írtam már, hogy a feszemelés legalább 10 fokot dob a CPU hőmérsékletén, de talán többet is. Ehhez képest pusztán az órajel emelésével pár fokot lehet feljebb mennei, ugyanis nem az ütem, hanem az áram (feszültsége) fűt.
-
rudi
nagyúr
Coolereke kiválasztásával kapcsolatban. Bizony, a Prohardver már egy elég nagy céggé nőtte ki magát. Mostanra az is elég komoly munkává vált, hogy folyamatosan biztosítva legyen a tesztelőknek a tesztcucc. Ne tudjátok meg, egyes dolgok hozzánk juttatásával milyen szívások vannak. Konkrétan, a mostani teszthez hetekkel a megcsinálása előtt leadtam a listát, hogy milyen cooler kell. Beszerzéskor a hatos mezőnyből kettő állt a rendelkezésre (abból is sikerült a Noctua kódját elnézniük, és olyat küldeni, amit már teszteltünk korábban), a többire már azon a héten nem lehetett számítani (Zalmanra, Scythe-ra egyáltalán nem). Így adtam egy másik listát egy tucatnyi coolerrel, abból szedtünk össze hatot (az elírt kódúval együtt), és lett ez a cikk, amiben szerintam a két Asus elég komolyat ment még a nagy nevekkel szemben is. Ha a ronda políros Axe Square ventije pörgött volna 2000-et, akkor még meredekebb lehetne. Ja, tegnap írtam egy mailt, hogy kérném az AC Extreme, CM V8, Zalman 9900, Scythe Mugen 2 és Ninja 2, TR Ultra 120 Extreme coolereket. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. A lényeg, hogy legyetek türelemmel, igyekszünk mindent sorra keríteni, de nem olyan egyszerű dolog ez. Az új grafikonos rendszer szépen átlátható lesz akár 50 hűtővel is.
-
rudi
nagyúr
Nem vagy vak. Egyszerűen nincs gyári hűtőnk a tesztlaborban, mert amiket a procijainkhoz adtak, azokat már felfogatóban vagy ventiben leharcoltuk. Ez a Cooler Master maradt, ami nagyon közel van a gyárihoz, talán kicsivel jobb is nála. A lényeg megmutatására elengendő: a gyári hűtőnek esélye sincs ilyen mértékű tuningnál.
-
rudi
nagyúr
válasz
Pixelmaster #105 üzenetére
Igen, a prohardveres tesztproci ennyire melegszik, mert galádul túl van feszítve. Ez a húzás úgy 10-15 fokot dob a méréseken. Itt egy grafikon a feszemelés hatásáról. Hasonló mértékben dobja meg a számokat az a tény is, hogy nem a CPU hanem a magok hőmérsékletét nézzük. Szóval úgy 20-30 fokot, vagy még többet is le lehetne vonni a mérési eredményeinkből, azzal jönne ki az alapórajeles CPU hőmérséklet. Legközelebb majd megmérem a procit alapon is. Végeredményben, a sorrend felállítása matt viszont nem érdekes, hogy milyen hőfokok vannak, a lényeg hogy A hűtő jobb-e B hűtőnél. Még pár teszt és lesz vagy 30 kimért hűtő, amiben már - remélhetőleg - benne lesz mindenki kedvence.
-
rudi
nagyúr
Csak ne lepődjetek majd meg nagyon, ha a Ninja meg a többi okosság szépen beáll majd a rondán polírozott Asus mellé, esetleg csak 1-2 fokkal előzik meg. Volt már PH tesztben a Ninja (ahogy TR Ultra is), a mi elég komoly meleget gyártó beállításainkkal nem virgonckodott. Elhiszem én, hogy 45 nm-es kétmagosokat langyosan tart, de azokkal az 5000 forintos Hyper TX2 is elbír. Hangról megy csak annyit mondanék, hogy 300 wattos fogyasztás körül a legjobb ventilátoros táp is túlharsogja a CPU-hűtők többségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest