- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watson25
tag
Sziasztok.Ma használtam kétszer is a navit ,de csak az egyik került fel a térképeknél az utazásokhoz.
Ráadásúl a vezetett kilómétereknél is kevesebbet jelez. -
Watt25
veterán
-
merqree
őstag
"Egy újszülöttnek minden vicc új".
Egy-két dolgot (jellemzően amerre én járok) felvittem a térképszerkesztővel, ma is így tettem, és meglepődtem, vagy eddig nem figyeltem, de az útszakaszokra fel lehet vinni a sebességhatárokat.
Valami készül a háttérben, lehet
-
Jabby
őstag
Kedden jöttem meg Angliából, szinte végig ment a Waze.
Most, hogy kikapcsoltam WiFi-t és mobil netet, csak közvetlen lakókörnyezetem térképét látom.
Minden az SD könyvtárba van telepítve.Megjegyzem, mivel egy régi telót csak a Waze miatt használok (Adroid 2.2), ezért nem a legújabb Waze van telepítve (3.8.1.0).
-
Watt25
veterán
Jól értelmezem, csak akkor tölti le egyszer a bejárt útvonal térképét, ha a Waze könyvtár a telefon memóriájában van, s nem az SD kártyán?
Nem tudok róla, hogy a térképletöltést befolyásolná is bárhogyan az, hogy hol van az applikáció. Te tapasztaltál valami ilyesmit?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Jól értelmezem, csak akkor tölti le egyszer a bejárt útvonal térképét, ha a Waze könyvtár a telefon memóriájában van, s nem az SD kártyán?
Ellenkező esetben ahányszor megyek a már bejárt úton, minden alkalommal letölti hozzá a térkép csempéket is? S ez függ a nagyítás mértékétől is? -
-
marsu.
senior tag
Ma találtam egy kisebb bugot, ha lehet egyáltalán annak mondani. [link] Álló helyzetben nem fér el teljesen a szöveg, elfordítva már teljesen jó volt. Abszolút nem zavaró, csak jelezni akartam az illetékeseknek. Phone: i5s
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Taybore #3780 üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy az általam sokat emlegetett, már talán 3 évvel ezelőtti "sürgősen mondjuk még fel ezeket a szövegeket is" levél tartalmazott hozzá ilyen külön szövegeket, amit Csilla fel is mondott... Emlékszem, az utómunkát nyaralás alatt csinálgattam, amíg a család a délutáni alvással volt elfoglalva.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Taybore
aktív tag
válasz zharkanyi #3779 üzenetére
Olvasgatni tényleg nem jó dolog autópályán, de sajnos nincsenek külön hangfájlok ezekhez a jelzésekhez. Ezt a fejlesztőknek kéne megoldani, nekünk meg beküldeni a megfelelő hangfájlt. Ennek egyelőre nincs sok jele. iOS 4.0-ban esetleg nem javultak az ikonok, hogy ránézésre (olvasgatás nélkül) lehessen azonosítani a forrás típusát?
-
zharkanyi
tag
Ott van a szemem előtt és rá szoktam pillantani, de ez autópályán 130-nál egyrészt némi balesetveszélyt is rejt, másrészt az a pár másodperc amibe ez kerül azt jelenti, hogy jelentősen közelebb kerültél a veszélyforráshoz.
Autópályán amúgy is túl későn szól. Néha már előre böködöm a kijelzőt, mert a veszélyforrásra nyomva előjönnek a részletek.
-
zharkanyi
tag
Leállósávon álló autót kapcsán jutott eszembe, hogy nem lehetne a figyelmeztető üzeneteket (a bemondott szövegeset) elkülöníteni? Tehát, hogy ne csak azt mondja a Waze, hogy veszély, hanem a konkrét jelentést. (pl. álló autó az útpadkán, ködös időjárás...)
Tényleg az a baj, hogy pl. én az M6-on egész nyáron kaptam kb. 200 figyelmeztetést, amiből 190 a leállósávon álló autó miatt volt.
Persze. Nem rossz, hogy ez is jelentve van, de ennek hatására az ember sokszor nem lassít, legfeljebb leveszi a lábát a gázról. Ha megszokjuk, hogy a veszély csak ennyit jelent, akkor az nem jó.
Ugyanúgy csak a veszély figyelmeztetést fogjuk kapni, akkor is ha egy kétajtós szekrény pottyant az autópályára egy teherautóról.
Mindig a képernyőre pillantani pedig elég fura elvárás. Nekem mázlim volt, mikor egy éjszakai autópályás utam alatt a teherautógumit azért tudtam kikerülni, mert szólt a waze és leolvastam a képernyőről az "objektum az úton" figyelmeztetést. -
junkpod
veterán
válasz stickermajom #3774 üzenetére
Na de éppen a pontvadaszat tartja életben a rendszert. Minél többen bejelentik annál valisabb az infó. Aki meg sokat falsol azt úgy is leertekeli.
Box's don't touch!
-
Taybore
aktív tag
válasz stickermajom #3774 üzenetére
Mert Te is csak egy mocskos pontvadász vagy, a társadalom szégyene, a Waze közösség romboló tagja
-
Taybore
aktív tag
válasz stickermajom #3772 üzenetére
Csak vizuális megjelenés miatt. Van, hogy nem pakolja tele a képernyőt ezekkel. A tervezést nem befolyásolna.
-
stickermajom
addikt
-
-
simico
aktív tag
Egyetértek, a leállósávban levő autó valós veszély, a statisztikák szerint az a halálzóna autópályán. Tisztességes oktatók el is mondják a tanulóknak, hogy minél előbb el kell hagyni az autót és a pályát is, illetve leállósávban és út szélén veszteglő autók mellett fokozott figyelemmel, nagyobb oldaltávolsággal, akár sávváltással / fiktív előzéssel érdemes elhaladni, mert nem tudhatod, hogy mikor lép ki valaki az autó mögül, pláne ha a motortérben "szerel" (pl leforrázza magát és ijedtségében kiugrik a forgalmi sávba - megtörtént eset) vagy kereket cserél. Ugye nemrég gázoltak halálra az autóút szélén kereket szerelő sofőrt.
Az egymás nyakán levő dugójelentéseknél pedig szerintem részben maga a program is hibás. Ha lassan mész, egyből dobja a "dugóba kerültél?" ablakot, akkor is ha már húsz jelentés van adott szakaszon. Az emberek nagy része szerintem erre reagál, feleslegesen gyártva ugyanazon a száz méteren a tucatnyi jelentést. Én mondjuk ilyenkor figyelmen kívűl hagyom a kérdést, de igazán lehetne annyi esze a programnak, hogy ha már van N dugójelentés az adott szegmensen, akkor nem akar velem is csináltatni egy N+1-edik jelentést.
-
junkpod
veterán
válasz Taybore #3763 üzenetére
Én szoktam dugót jelenteni és olyankor az előttem álló szakaszt pirosra festi. Talán inkább arra kellene figyelni mikor mekkora dugót jelentesz, ami azért relatív. Hungarian meg csak közepesnél számít ami egy falusi kisutcaban már lehet beallt minősítés is. Általában túl jelolikjelölik.
Box's don't touch!
-
bylow
senior tag
A Google mentett helyeimet lehet szinkronizálni valami egyszerű módon a WAZE-vel?
ByLow #
-
merqree
őstag
válasz stickermajom #3761 üzenetére
Engem a "teljesen beállt" jelzés visz a sírba...
Fél percnél többet áll a "paraszt", és már nyomja is, hogy beállt... -
Taybore
aktív tag
válasz stickermajom #3761 üzenetére
Tulajdonképpen irreleváns, a Waze a tényleges pillanatnyi átlagsebesség alapján tervez, nem a jelentések alapján. Az csak felhívja a figyelmét, hogy ott történt valami változás (lassulás), így "nézzen rá", és cache-elje újra a szegmenst. Ha nincs tényleges lassulás az adatokban, akkor hamar "elfelejti" a rendszer. A pont meg ugye pont
-
fant0mi
őstag
válasz zharkanyi #3758 üzenetére
M7 keso delelott ugyanez, kodos ido par km-enkent jelentve. Mikozben csak paras volt az ido, remek latasi viszonyokkal. Vannak ilyen pontvadaszok.
Kedvencem a szerkesztoben, egy csomo terkephiba jelentes egy kupacon.
- Hello, mi itt a problema? A terkephibaert nem jar am pont!
- Jaaaa, akkor semmi... -
merqree
őstag
válasz zharkanyi #3758 üzenetére
Én szoktam nyomni a "Már nincs ott" gombot.
Ha tankolok, akkor szoktam frissíteni, illetve, ha látok félrehúzodott autót.Kátyút nem jelentek, mert tök felesleges, két óra múlva "már nincs ott", mert nem erősítenek rá.
Rendőrt szoktam jelenteni, de figyelni szoktam az oldalt is, hogy hova jelentem.
A Fix traffik jelentésére szoktam figyelni, illetve azokat a helyeket, amiket "látogatok", azokat megnézem a térképen, hogy fent van-e, és szerkesztem.
-
zharkanyi
tag
Szerintem a jelzések minősége is hígul.
Nem fogom megerősíteni, hogy köd van az M6-oson, ahol megyek rajta 65km-t és azalatt végig egységes ködben haladok. Ma volt vagy 10 veszély jelzés, ami mind köd volt. Hát elmennek a...
Gondolkodom rajta, hogy rányomjak a "Már nincs ott"-ra. Minek jelzi valaki 5km-enként, hogy ködben megy? Még ha valami hirtelen ködfal lenne, de nem. Folyamatosan egyformán van köd.
Aztán ha lesz egy úton álló autó jelzés, ami a ködben igencsak hasznos infó lenne, akkor már nem is törődök majd vele, mondván úgyis csak megint egy ködös útszakasz jelzés.
Ugyanígy a leállósávon álló autó is kicsit túlzás, de az még határeset. Én nem jelentem, nem is erősítem meg, de mondjuk azért erre már nem mondom egyértelműen, hogy nem is kellene jelenteni.
Minden mást viszont én pl. rendszeresen megköszönök, meghosszabbítva ezzel a jelzés élettartamát. Ez azonban csak olyan 30%, a többi meg a köd és a leállósávon álló autó.
-
Kbali
nagyúr
Néha szokott lenni ilyen (pl. NBA döntő előtt volt, hogy lehetett csapatokhoz csatlakozni). A játék része nem igazán érdekel a dolognak, talán kéthetente nézek rá a pontjaimra (gyakorlatilag az elmúlt bő 2 évben szinte kizárólag vezetéssel, jelentésekkel sikerült az országos 150-be bejutnom, néha benézek 140 alá).
Sajnos viszont azt tapasztalom, hogy "hígul" a társaság, alig-alig van jelzés megerősítés, inkább mindenki nyomkodja magának. -
Taybore
aktív tag
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Csapatokhoz hogyan lehet csatlakozni, vagy létre hozni?
Csak a Sláger FM csapatot látom, gondolom létezik több magyar csapat is. -
nagyúr
Köszi az infót! Ez ezek szerint vmi újítás, mert eddig - vasárnapig - rendben működött. A reptért kiindulási pontként használva pedig konkrétan el sem tud kezdeni tervezni, azt írja, hogy "Ajjajj, no such route" vagy vmi ilyesmi. Ez elég nagy szívás, közel 200 járművet üzemeltetünk, és eddig a Waze-t használtuk a céges telókon, de ha induláskor nem tudunk még csak tervezni sem, az bukta. A reptér területét elhagyva egyébként már ismét lehet tervezni, de addig a fenti hibaüzi bukkan fel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Watt25
veterán
A Google a hibás...
Arról van szó, hogy ugyebár a Waze keresőben vannak Google találatok is. Sajnos ezek néha nem túl jó találatok, ha másért nem, akkor azért, mert egy ilyen nagy területű objektum esetén a célpontot beteszi középre. Ezért sok embert benavigált a reptér közepére, emiatt tudtommal ki lett kötve az úthálózatból egy vagy több ilyen út a portáknál.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
nagyúr
Apropó, ezen a héten teljesen megvan kavarodva a Waze a reptér környékén. Eddig nem volt gond azzal, hogy a reptéren belül kellett útvonalat terveznie (helyesebben a kiindulási pont vagy a célpont a repülőtér területén belül volt) ahova behajtási engedély szükséges. Ezzel láthatóan most sincs probléma, ha már bent vagyok, de amíg be nem hajtok, nem hajlandó arrafelé tervezni, még közvetlenül a porta előtt is azt javasolja, hogy forduljak meg, és menjek ki az Üllői útra. Amint azonban behajtok a portán, simán megadja az útvonalat a cégünk épületéig. Mi lehet a változás oka?
Mutatom a problémát: itt nem akar bemenni a J portán
Miután behajtottam, már vígan tervezi az útvonalat a belső utakon
És hogy ez miért probléma? Mivel a J portát nem tekinti belépési pontnak valamiért 3 napja, ezért más portán szeretne bevinni, és ezért jelezte ma reggel, hogy menjek le Gyálnak az M0-ról, majd onnen át Vecsésen, ki az Üllőire, és József Attila telepnél át a reptéri A portához. Ez teljesen életszerűtlen, így nem tudok érkezést, indulást tervezni, nem látom a releváns útvonalon a forgalmi szitut, stb.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Szebb. Meg máshol van pár dolog, máshogy lehet elérni, de nagy különbségeket én nem találtam, igaz én nem sokat nyomkodom, csak navigálok vele.
-
nubiai
tag
Lehetne kérni egy iOS-es kollégától egy régi verzió - új verzió összehasonlítást?
1. mi az új, ami a régiben nem volt és az jó vagy rossz?
2. mi az, ami a régiben volt, de az újban már nincs és jó vagy rossz?
Előre is köszönöm. -
buci30
addikt
Köszönöm már értek mindent
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Watt25
veterán
Pár helyen a programban is le van írva, hogy nem lehetséges valakit direktben megkeresni. (Nincs sehol olyan funkció, hogy mutasd Kati pozícióját.) Ha viszont nagyjából egy helyre mentek (pár 100m eltéréssel), akkor láthatod, hogy hozzád képest ő mikor ér oda, de akkor sem látod konkrétan, hogy hol van a térképen. Így.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Taybore
aktív tag
Ha csak használni szeretnéd, nem kell FB.
Tudtommal az csak a "játék" része a dolognak. Ott lehetnek FB barátaid, akiknek láthatod a kapcsolódási állapotát (2 perce kapcsolódott, éppen vezet, nagyobb torlódásban van), de pontos pozícióját nem, versenyezhettek a pontokban (barátok toplistája), meg dudálhattok egymásra (Tü-ű küldése). -
-
apaszka
veterán
Én sokat navigálok a wazze appal!
Közzel egy éve ezek a telefonnal is. Beégés nincs, automata fényerőn van mi nappal még feljebb is nyomja a fényerőt.
Mostanában sokszor kikapcsolom közben a kijelzőt, mert 70km keresztül ha pályán megyek, feleslegesen van a kijelző bekapcsolva.
Van olyan navi adni ezt automatán is tudja, de itt erre nem nagyon van lehetőség.
Ez nagyon hasznos lenne egyébként, és talán egyszer eszükbe fog jutni, és megoldják!https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
apaszka
veterán
Sajna nem lehet, és azt sem hogy navigálás közben csak ha van utasítás akkor éledjen fel a kijelző, egyébként meg lekapcsol.
Vagy így, vagy úgy kell lennie.
Ez aksi kímélés, és kijelző kímélés céljából is jó lenne!https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
buci30
addikt
Azt szeretném tudni ha bevan kapcsolva az fb szinkron akkor ismerőseimnek akinek van waze az tudni fogja merre vagyok?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
modd3r
őstag
Sziasztok!
Az létezik, hogy nem lehet teljes képernyősre állítani az alkalmazást?
Samsung Galaxy S5 - Android
KÖszi! -
bylow
senior tag
A Google mentett helyeimet lehet szinkronizálni valami egyszerű módon a WAZE-vel?
ByLow #
-
fant0mi
őstag
Wp-t nem ismerem, de a Beallitasok, Hangok menupontban lehet kivalaaztani a hangos navigacio hangjat.
A jelentes helyet nem tudod megvaltoztatni, de ha a baj helyen nyomsz egy jelentes gombot, az rogton eltarolja a helyet es az idot, majd ha felreallsz akkor befejezed a kitoltest es elkuldod. A jelentes gomb megnyomasanak a helyere fogja tenni a jelentesed.
A jelentesek tapasztalatom szerint (ha kozben mas arra jaro wazer nem lajkolja, vagy jelenti ujra, mert akkor hosszabbodik) kb 20 percig latszik. De ez fugg attol is, hogy ki milyen szintu felhasznalo.[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
válasz szőröscica #3692 üzenetére
Programmal lehetett valami mert nekem is és a haveromnak is ezt csinálta, mi is WP-sek vagyunk.
Mára megjavult.Amúgy működésileg tudnátok-e segíteni benne?
Most kezdtünk Waze-zni és nem értek pár dolgot.
Megyek az úton, látok egy útbeszakadást.
Félreállok mondjuk 500m-rel odébb, és bejelölném a beszakadás helyét a telefonomon, de nem tudom a térképre rakni mert mindig oda teszi ahol épp állok.Módosítani sem tudom a helyet, tehát hülyeséget csinálok.
És meddig marad vajon ott az a jel amit rosszul adtam meg? Minden nap frissítik vagy pár nap után automatikusan eltűnik ha más nem jelzi?Van rajta magyar nyelvű navigációs lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
TC cikk közepe felé:
Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel....Ez pontosan mit takar?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest