- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Cathfaern #50 üzenetére
Szerintem úgy a digitális képernyő, mint az LCD-n szimulált mutató nagyon igénytelen egy műszerfalon (szemből nézve még elmegy, de kicsit oldalról már nagyon ocsmány és olcsó hatást kelt). Persze ettől eltekintve praktikus lehet egyeseknek, de nekem semmi igényem nincs rá egyelőre (nem akarok vezetés közben filmet nézni a műszerfalon, vagy egy halom érdektelen információt megjeleniteni). Legyen egy akkora LCD középen ahol elférnek a navigációs adatok és azon kivül maradhat 2 analóg óra jobb és bal felől.
Amint irtam nem hiába még mindig az analóg karórák az elterjedtebbek (sportórákon kivül), néhány kivételtől eltekintve szerintem autókban is meg fog ez maradni, mert esztétikusabb, kellemesebb a szemnek (nekem legalábbis). Még esetleg azt látom járható útnak, hogy opció legyen az LCD, és akkor mindenki veheti azt amit akar.
Mellesleg ha annyira lett volna igény LCD-re akkor már régesrég be tudták volna rakni a műszerfalba, kb. 10 éve lehetne szériatartozék. Ez a hir most kicsit úgy jön le, mintha eddig nem tudtak volna LCD-t rakni az autókba, pedig ez egyáltalán nem igaz (normál téglalap alakú LCD-t eddig is konnyedén raktak és lefedték azokat a részeket amelyekre nem volt szükség). Néhány LCD-re rajzolt óra valószinűleg már 10 éve is olcsóbban lett volna beépithető mint a hagyományos mánusos rendszer.
"Semmi plusz információt nem nyújt egy egyszerű számkijelzéssel szemben." szerintem ad valamennyi pluszt a mánus. Jelenleg nem is kell odanézzek az órára, hogy lássam a sebességet, kb csak a periférikus látást használva is meg tudom állapitani a mánusok helyzetét (sebesség, fordulatszám) + a mánusok mozgása gyorsitásnál/lassitásnál szerintem sokkal érdekesebb látvány mint hogy néhány szám változik egy LCDn.
-
nkmedve
őstag
Tudom, attól még szerintem ronda
(#46) zsigus Középkonzolon nekem sincs bajom az LCD-vel, csak ne vigyék túlzásba mert az elvonhatja a figyelmet (lsd. Tesla Model S). Szerintem kormány mögött a legideálisabb a hibrid panel, analóg órák két felől, és középen kijelző mint az Audiban amit fennebb linkeltek, vagy a BMW módszere is használható amit brumi1024 is irt. Szerintem amennyi információt meg kell jeleniteni vezetés közben arra bőven elég lenne egy kb. 5"-es kijelző, és amellett még az órák is elférhetnek kényelmesen.
-
nkmedve
őstag
Relativ sebesség ide vagy oda, aki vezet egy autót legalább pár napig az fül, váltó és láb alapján meg tudja becsülni a sebességét (arról nem is beszélve hogy esetleg a forgalom többi résztvevőjéhez is lehet szintkonizálódni). Én a mostani dieselemnek meg tudom becsülni a sebességét kb. +-10km/h pontossággal minden esetben. A régebbi benzinesben is meg tudtam kb. -+15-20km/h pontossággal még legrosszabb esetben is. Nem hinném hogy olyan égető probléma lenne, hogy mi lesz ha majd kell pár km-t vezessek műszerek nélkül. Amúgy se hiszem hogy annyira jó dolog lenne ha egy sofőr állandóan a műszerfalat bámulja.
Ezektől eltekintve nekem nem kell LCD az órák helyére, attól nagyon bazári hatása lesz az egész műszerfalnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest