- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amarton
tag
Szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni egy 11 hónapos, fehér 16 gigás példányt?
Karcmentes a kijelző. A hátlap minimálisan el van színeződve, de van még rá 1 hónap LG garancia (imei számos a számla) -
Amarton
tag
válasz
stewe780 #5308 üzenetére
Tudom, azért is van tükrös gépem. A körömnyi méretű szenzoroknál sokkal többet számít a szoftveres zajszűres.
Sokkal gázabb, ha a bőrnek nem bőrszine van, hanem valamilyen kékes árnyalata, minthogy 2 szemcsével több van-e a képen.
Nyilván máshogy fogok ránezni én egy képre és egy laikus. -
Amarton
tag
válasz
Gigicuci #5303 üzenetére
Az 5x abban az esetben csinál jobb képet, mint az iPhone, ha RAW-ban használod. Ha csak sima JPG módban, akkor az iPhone sokkal jobb. Sokkal jobban kitalálja a fehér egyensúlyt. Volt olyan, hogy oldalról bejövő fény esetében az arc teljesen sötét lett az 5x-el fotózva. IPhone felismerte, hogy arcot szeretnék fotózni és arra mért fényt. Mondtam ezt úgy, hogy 16 éve vagyok profi fotós egy elég komoly tükrös géppel.
-
Amarton
tag
válasz
dobolson #4574 üzenetére
Milyen szolgáltatások futnak nálad?
Nálam megy folyamatosan 3g, WiFi, Bluetooth, GPS, Facebook is sokat megeszik.
A másik nagy bajom, hogy a Gmail sem szinkronizál. Mindig kézzel kérdezem le és még akkor sem mutatja a leveleket, hanem mikor kikapcsolom a képernyőt, akkor kapom meg. -
Amarton
tag
válasz
tomboy0013 #4568 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan csináljátok, de nekem örülnöm kell a 2 óra körüli SOT-nak. Feleségem iPhone 6s-e kenterbe veri, és még többet is nyomkodja, mint én, ráadásul az álmában fele akkora az akkumulátor. Nexus 4 is jobb volt, mint ez. Én nagyon csalódott vagyok az 5x-el kapcsolatban. Lehet én is váltani fogok. Folyamatosan fogyaszt az android os és a play szolgáltatások.
-
Amarton
tag
Mit és hol kell kikapcsolni, hogy az android ne daráljon?
Kicsit gáz, hogy amióta megvan, kb fél éve nincs 2 órától több kijelző idő és nap végére 30% áll a telo. Napközben nem nagyon nyomkodom. Nekem csalódás a Nexus 4 után ár / teljesítményben. -
Amarton
tag
Azt miért írja a telefonom, hogy belső probléma van az eszközzel és forduljak a gyártóhoz?
-
Amarton
tag
Melyik most a leggyorsabb ROM?
-
Amarton
tag
A Gmail szinkronizálás mikor oldódik meg? Kezd az agyamra menni, hogy nem kapom meg időben a leveleket és egy csomó üzletről lecsúszok.
-
Amarton
tag
Nekem nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a telefonnal.
Valamikor gyors és lagmentes, valamikor jobban laggol, mint a nexus4.
Az alkalmazások is néha lomhábban nyílnak meg.
Ami nem tetszik: Mindig van olyan fogyasztó az akkumulátor statisztikában, ami kelleténél jobban meríti a telefont. Ilyenek az Android OS. Van olyan, hogy CPU teljes 2 óra, Ébren tartás 6 óra. Ha nem az andorid OS merít, akkor merít a google play szolgáltatások. Ma pedig a cellakészenlét.
Nem tudtam hívást kezdeményezni addig, amíg újra nem indítottam a telefont. Azt írta az akkumulátor statisztika, hogy 100%-ban volt a jel nélkül eltelt idő.
Van olyan, hogy üzenetek (facebook messenger, viber, gmail), azután jelenek meg, hogy a kijelzőt bekapcsolom. Nem mindig, de azért elég gyakran.
Van olyan, hogy egész nap nem kapok levelet. Hiába lépek be a gmail alkalmazásba, semmi új levél. Ezután megnézem a szinkronizálást a fiókoknál, és a gmail-nél van egy felkiáltójel. Kikapcsolom a szinkronizálást, majd újra be, és hirtelen kapok vagy 10 levelet.
Nekem nagyon fontos lenne, hogy a levelek és egyéb üzenetek akkor jöjjenek, ha küldik őket, nem pedig ha a telefonnak kedve van megjeleníteni. Egy csomó dologról már lemaradtam a telefon miatt.Egyetlen pozitív dolog a kamerája és az ujjjlenyomat olvasó, de eddig nem vagyok meggyőződve, hogy megérte e a plusz 100 ezer Ft-ot ráfizetni a Nexus 4-re.
-
Amarton
tag
Felraktam a xTraFactory, egyenlőre Gravitybox nélkül. Azt nem tudom, hogy micsoda.
Ami nekem furcsa, hogy azt írják az XDA-n, hogy a "force encryption disabled".
A menüben mégis azt látom, hogy a titkosítás be van kapcsolva.
Ha elindítom a TWRP-t, akkor is kéri a feloldáshoz a mintát.
Ezt most már nem értem. -
Amarton
tag
Vettem egy kábelt a kábelvilág webáruházból. Délelőtt meg is érkezett.
Simán működik a telefonnal. Megcsináltam a backup-ot.
Ezután fel akartam flashalni a TWRP-t. Az fel is ment. Azonban bootnál azt írja a telefon, hogy corrupt és egy piros felkiáltójel jelenik meg rajta.
A bootloader bejön. A TWRP bejön, de nem nagyon tudok mit csinálni a TWRP-vel, mert azt írja, hogy nincs módosított boot.img a telefonon.
Nexus 4-nél ez könyebben ment.
Van kiút?UPDATE:
A gyári Image-t sikerült felrakni. Most kezdhetem előlről -
Amarton
tag
Hol lehet USB-C USB2 kábelt, vagy átalakítót venni?
-
Amarton
tag
2 és fél évet használtam a Nexus4-et. Folyamatosan gyorsult a telefon, ahogyan kapta a frissítéseket. Mindig voltak azonban gyenge pontjai. A kamerája szerintem átlag alatti. A sebessége elfogadható volt a többi telefonnal szemben, azonban pl. Facebook alkalmazásnál folyamatosan laggolt. Ár-érték arányban azonban még mindig jó telefonnak számít. Sajnáltam, hogy már nem kapta meg a 6-os frissítést.
A Nexus 5X azonban sehol nem laggol be. Annyira smooth a telefon, hogy öröm használni. A kamerája szerintem az egyik legjobb. Az ujjlenyomat olvasó nagyon jó helyre került és jobb vele feléleszteni a telefont, mint a bekapcsoló gombbal. A kijelző színek sokkal élénkebbek és szebbek, mint a Nexus4-nél. A felbontásából akadó különbségek miatt is élesebb képe van a kijelzőnek. A mérete a Nexus4-nek jobb volt. Kár, hogy ez ilyen 5.2" tepsi telefont lett. Cserébe viszont vékonyabb. A töltése a Nexus5x-nek nagyon jó. Az akksi sokkal hamarabb feltöltődik, mint a Nexus4 esetében. -
Amarton
tag
Sziasztok,
Most váltottam Nexus4-ről. Egyenlőre a sebességgel meg vagyok elégedve. Az akkumulátorral azonban nem.
1 napot bír ki a telefon és az akkumulátor statisztikában a felét az Android OS viszi el. A telefont folyamatosan ébren tartja. Másnak is van ilyen gondja?
Amikor kihoztam a boltból, akkor felajánlotta a 6.01 frissítést. Azt fel is raktam. Azóta egyszer indítottam újra, hogy megjavul-e az android OS, de nem.
CM13-at próbálta már valaki?
Mit érdemes a telefonnal mókolni, hogy jobb legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest