- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Mikorra várható a PH-s teszt???
Már nagyon várom
-
CimbiX
aktív tag
Haliho,
most egy x1950pro 256 MB-vel tolom egy 22"-os monitorra most ruhaztam be. Mivel szivesen maradnek ATI oldalon erösen foglalkoztat a beruhazas egy 3850pro-ra, 512MB-s valtozatban. Tud valaki direkt összehasonlito tesztröl? Linkert halas lennek. -
Csákk
senior tag
Jól szétoffoltátok a topicot
De tetszett -
Zé_Mester
őstag
mielőtt hozzászólsz, olvasd már el hogy miről is van szó, és hogy mire is ment a válasz.
de segítek :Sztem meg elég őrültnek kell lenni ahhoz, h valaki 50k fizessen egy nyamvadt kártyáért. Lenne sokkal hasznosabb dolog is amire el lehet költeni azt a pénzt. Az ilyen vakokat nem véletlenül hívják gépb.z.nak...
sztem meg aki gépre költ, az nem 50e-t költ rá. hanem sokkal többet.
és nem kell hülyéneknézni azt aki így tesz. én pl 90e-t adtam a karira. ez van.
a kőkorszaki gyökeret meg nem kéne, én ilyet nem mondtam.(#563) Zso2 : köszi a védelmet.
-
Zé_Mester
őstag
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato #559 üzenetére
Mert aztán mással nem mi,én a mocival is igy vagyok,meg az autóval is.
Mendegyiken óriási bukás,azt hiszed a számítógép viszi a pénzt?
Vegyél egy jó mocit azt megtudod mi a pénzkidobás. -
Komplikato
veterán
Attól függ, hogy a kétgyerekes apuka 70K-s minimálbérrel, 100-120-K fizuval, vagy 5-800K havi pénzzel tér haza fizetésnapon.
Amúgy félig igaza van a srácnak, de minden hobby ilyen pénzkidobás, legyen az egy kocsi tuningolása, házimozi kiépítése, bélyeggyűjtés. Viszont tény, hogy a számtech az egyik amivel legtöbbet lehet bukni.
-
rétisün
veterán
számold ki, aki cigizik, napi egy dobozzal számolva mennyit költ évente cigire. neki az nem drága, gondolkodás nélkül veszi nap mint nap a cigit. én nem dohányzom, azt a pénzt elkölthetem pl. videokártyára....
-
Zso2
őstag
Én házas és kisgyerkes vagyok és sztem egyáltalá nem drága az 50 k-s videokártya ,legyen 8800 gt vagy 3800-as ati.Ilyen teljesítményü kártyákér egyáltalán nem sok pínz, még ha az én pénztárcám nembírja akkor sem.50K-ért nem kaptál ilyen közel "csúcskarit"
(Ez inkább gollinak szólt) -
L4mie
veterán
nem ugyanannyi egy diáknak 50k meg egy dolgozó egyedül vagy kapcsolatban élő embernek,
meg egy házas embernek 2gyerekkel...
meg az se mind1 kinek mire kell... ha ennyi lesz az ára, és nem akarsz rá ennyit kiadni, akkor NE ADJ ki, és ne fikázzd azt aki kiad érte ennyit. ilyen egyszerű az egész.
Személy szerint 50k t én se adnék ki egy 3800 asért, 38 at pl meg kiadnék!
Már ha lesz annyim félretéveés lesz mo. n ilyen kártya, meg kiforrott driver hozzá.
-
vittuka
aktív tag
Az a baj hogy magadból indulsz ki...
Nem mindenkinek ugyanannyi ötvenezer, valakinek lehet hogy annyi mint neked 5000ft. Ennyit kiadnál simán nem? Es még marad is egy csomó más helyre..
Tessek én 140-ért vettem a kártyámat, jutott mellette más "értelmesebb" dologra is, de ha valakinek ez a hobbija, ezzel tölti szabadideje nagy részét, szerintem igazán nem nagy összeg mondjuk 50k. Bontsuk ezt le mondjuk 1 évre, ez mindössze havi 4166ft. Ennyi elmegy egy sörözésen is egy este alatt nem? A lényeg, hogy ez nezöpont és persze anyagi helyzet kérdése, nem feltétlen kell ehhez gépbuzniak lenni. Vagy lehet hogy én is az vagyok csak nem veszem észre!?
-
Még egy darabig úgyis mind1 lesz milyen kártya. Úgyis a pénztárca fog dönteni. Sztem meg elég őrültnek kell lenni ahhoz, h valaki 50k fizessen egy nyamvadt kártyáért. Lenne sokkal hasznosabb dolog is amire el lehet költeni azt a pénzt. Az ilyen vakokat nem véletlenül hívják gépb.z.nak...
-
AtHoS
nagyúr
"ha az egész konfig fogyasztása lenne, az túl szép lenne"
Szerintem valamiről igencsak lemaradtál, mivel ennyit fogyaszt kb.
És egy kis magyarázat a grafikonhoz: a bevezetőszövegben olvasható pirossal kiemelt mondat fordítása angolra:
Measure the total power consumption of the test system
A 3870-es kártyával 252W-ot mértek teljes terhelésen. Ez egész tűrhető eredmény.
Az is leszűrhető, hogy kb. 100W-tal eszik kevesebbet, mint egy 2900XT
-
xtmod
senior tag
hali.
nézte valaki, hogy mennyit fogyaszt egy ilyen kártya? sztem 230w alapon nagyon durva.
-
L4mie
veterán
Báááh karácsonyra akarok venni magamnak procit meg VGA karit
, kinéztem ezt a szériát meg mellé egy 5000 valahányszázas X2 re gondoltam, de hát igen nemelérhető magyarországon a kari, meg amíg nemlesz tesztelve addig nemis szánom el magam...
Jah ipon on olvastam, hogy az AMD csökkent a 3800 as széria árain ^^ nice mikor MO még a "drága" sincs, sőt még az árakat találgatjuk.
-
hahakocka
őstag
Jee letölthető a 7.11 ati driver ami giga sokat javít. !!!
A little later than expected AMD has finally released the Catalyst 7.11, a release supporting the most graphics capr of the Spider platform, the Radeon HD 3800 series. The full list of supported cards includes the HD 3800s, X850s, HD 2900s, X800s, HD 2600s, X700s, HD 2400s, X600s, X1950s, X550s, X1900s, X300s, X1800s, 9800s, X1650s, 9700s, X1600s 9600s, X1550s, 9550s, X1300s, 9500 and X1050s and features lots of fixes like:
- Bioshock: Pulling the lever in the chamber no longer results in the game failing
- Bioshock, Lost Planet, and World In Conflict: Connecting certain dual link display devices to certain ATI Radeon 2x00 series of cards no longer results in limited display resolutions being available
- Call of Juarez: Enabling CrossFire no longer results in flickering being noticed when playing the DX10 version of the game
- Doom 3: Playing the game on a system containing an ATI Radeon HD 2600 series of product and running the Windows Vista operating system no longer results in display corruption being noticed when using the console commands
- Fable: A black ring is no longer seen around the player character
- Hellgate, Lord of the Rings, PT Boat, and World in Conflict: Corruption is no longer noticed when AA is enabled
- Rainbow Six Vegas: Setting the display resolution to 1600x1200 and applying the in-game settings to high no longer results in corruption being noticed when using an HDMI display device
- Roxio Creator Premier v9: MyDVD: Attempting to burn a DVD no longer results in the burn process failing at the encoding preview
- Serious Sam: the Second Encounter Demo: Game play is no longer delayed when playing the game on a system running Windows XP and containing an ATI Radeon HD 2400 series of product... and more. For Crysis AMD still recommentd the already released hotfix.
-
L4mie
veterán
Mindjárt lejár a netórám ^^
szval nemolvasom végig megint, szval bocsánat, ha volt már téma
Teszt lesz? mikorra várható? -
rocket
nagyúr
Akkor azert adtak ki a hotfixet, hogy legyen valami amig megjon a whql driver, es ne maradjon parlagon a Crysis par napig
Mostanaban tobb hotfix driver volt, talan nemi mentalitas valtozas tortent, azert az tenyleg gaz, hogy varni kell amig a hibakat kijavitjak amig kinem jon a whql driver, igy legalabb ha van hotfix day1 javitva vannak a hibak nehany esetben, mont mondjuk most a Crysis eseteben jatek megjelenese utan 5 nappal jott ki a szokasos havi driver. -
rocket
nagyúr
Ez azert lehet mert mar a M$ WHQL teszt laborjaban volt a driver amikor a hotfix kesz lett, utolag abba belerakni mar nem lehet mert akkor ujra kene kuldozgetni a M$-hoz WHQL minositesre ami csuszashoz vezetne.
Gyakorlatban a M$ eleg sok idot tolt el a tesztelessel es ekozben se all meg ugye az elet driver fronton de ami ellett kuldve minositesre az mar tabu tema. -
Thrawn
félisten
-
-
Raymond
titán
A verzio kulonbsegek a fejlesztesi ciklus miatt vannak. Minden WHQL driver atmegy a certifikacion es ez eltart egydarabig, de driver build lefut minimum naponta egyszer (de szerintem tobbszor). Ezert normalis hogy mondjuk egy augusztus vegi hotfix drivernek magasabb a verzioszama mint egy 7.9-es WHQL Catalyst-nak. A lenyeget a komplett verzioszambol lehet levezetni:
8.43.2 es 8.43.1.1 a package number. Kicsit emberibbre leforditva annyit jelent hogy 7.11.0 es 7.10.1 es egy esetleges december elott kijovo hotfix lehet peldaul 8.43.2.1 egy masik mondjuk ket napjara ra megjeleno hotfix pedig 8.43.2.2. Ami persze nem jelenti azt hogy az utobbiban benne levo meghajto ujabb mint az elobbiben levo. A package verzio szama a megjelens idopontjatol fugg nem attol ami benne van.
071101a es 071113a build date. Nem vagyok 100% biztos benne, de a legnagyobb valoszinusegel a package build date.
054435C es 055588E pedig a driver verzio szama.
-
Thrawn
félisten
Közben láttam leírtad a tesztelés menetét a 2900 topikban.
A saját demóban gondolom mindenféle helyzetet előteremtetek (nyugis nézelődés, harc mindenféle robbanással sok ellenféllel).
Most hogy helyet csináltam a gépen lehet visszarakom ezt a Crysis-t, és kipróbálom a régi architektúránál számít-e a driver. (nem valószínű)ps: nem tudom mit panaszkodtok a Vista-ra, nincs vele semmi gond
-
fLeSs
nagyúr
cat 7.11
ATI megjelenítésvezérlő Driver 8.43.2-071101a-054435C-ATI
Crysis hotfix
ATI megjelenítésvezérlő Driver 8.43.1.1-071113a-055588E-ATI
8.43.2 vs 8.43.1.1.
Akkor a hivatalosat használom minden tesztben, oszt kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest