- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
-
Raymond
titán
Minek atlagoljam? ALeirtam hogy jatektol fuggoen csokken vagy no. Az nem pontosabb megfogalmazas mint az hogy atlagolom es azt allitom hogy csokken amikor van ennek ellentete is?
"Továbbra sem állítom, hogy clock2clock nem gyorsabb, mert minimálisan az."
Akkor OK, eredetileg is azert irtam mert azt allitottad akkor hogy nem.
De szvsz hagyjuk a fenebe, hulyesegrol vitatkozunk mert kis kulonbsegekrol van szo. Nem kellett volna belemennem se...
-
Raymond
titán
Biztos hogy nekem van gondom a matekkal? A 3870 nem egesz 5%-al gyorsabb otajelen jar (777 vs. 742) de a teljesitmenye tobb mint 5%-al jobb. Ez nem azt jelenti hogy azonos orajelen is gyorsabb mint egy 2900XT? Levezethetned nekem miert rossz a matekom mert nem tudlak kovetni.
-
Raymond
titán
Tudod mit? Egye fene es ne legyen igaz hogy "clock for clock 10%". Ez meg mindig nem valtoztat azon hogy clock for clock megiscsak gyorsabb valamivel. Sot a "Felbontást növelve folyamatosan csökken" sem igaz. Nezd meg hogy jatekonkent valtozik. Felenel kisebb 1920-ban a masik felenel pedig nagyobb a kulonbseg mint 1280-ban a 3870 javara.
-
Raymond
titán
"ha tényleg kielemezgetted az eredményeket, cáfolod amit leírtam? Jelentősebb különbségek csak élsimításnál tapasztalhatók, látható."
Amit linkeltem az mind AA nelkul van
"Továbbá az vicces, hogy egy AMDs állítást indokként hoz fel valaki."
Ez egyebkent igy van. Volt rola bovebben szo az egyik B3D-s topic-ban. A belso (chip beli) ) routing es buffer-ek valtoztatasa miatt az RV670 kb. 10%-al gyorsabb az R600-nal ugyanazon az orajelen.
-
Raymond
titán
Ezekre reagaltam:
#438:
"El vagytok tévedve a 29XT erejét illetően. Alant valaki írta, hogy gyorsabb a 3870 mert AMD is mondta hogy 10%kal gyorsabb. Remek, mekkora indok"#455:
"Az ominózus AMDs kijelentés talán azon alapul, hogy van aki elhiszi
GPU oldalon HD2900 740MHz HD3870 777MHz. Ez 5% többlet a 3870nek.
MEM oldalon HD2900 ~100GB/S HD3870 75GB/s. Ez 33% hátrány a 3870nek.
Tehát alaphelyzetben lévén a MEMsávszél alapjában véve nem korlátozza, maximum 5% sebességelőnyre tehetne szert a 3870es. De nem tesz, mivel 5% órajelnövekedés nem jelent ugyanennyi teljesítménynövekményt."Ugyanitt meg az ironikus "Ja, meg persze gyorsabb mint az R600
" megjegyzes.
-
Thrawn
félisten
Én 862-t írtam már először is, valaki megelőzött és hülyeséget írt?
-
Raymond
titán
Ad "melyik kartya a gyorsabb" es "fontos e a mem savszel":
Most oszinten, te direkt nem akarod latni az eredmenyeket? Mert igy eleg nagy hulyet csinalsz magadbol:
3870 vs. 2900XT -
Thrawn
félisten
Nehéz eset vagy az biztos. Másokkal ellentétben én nem akarlak meggyőzni arról, hogy az R600-ad lassabb meg rosszabb mint az RV670 (bár ezt talán hétvégén is megbeszéltük), amit mondtam az csak szimpla információközlés volt. A BIOS és az infó egyenesen az AMD-től származik egy betűt nem tettem hozzá.
Nade hogy totózzak is:
Van egy olyan érzésem, hogy egy olyan gyártó bukkant rá a hibára, aki gyárilag OC Edition-t akart kiadni a kártyából. -
spiercell
aktív tag
"Alant valaki írta, hogy gyorsabb a 3870 mert AMD is mondta hogy 10%kal gyorsabb. Remek, mekkora indok" Ez így jól hangzik, hogy ezt leírod, de akkoris nyílván nem véltetlenül monda az AMD, hogy jobb.A "mekkora" indokhoz meg annyit, hogy még mellette soroltam egy párat, és nem emeltem ezt ki különösebben..
-
Thrawn
félisten
Na akkor essünk neki. Azért nem tolták tovább egyiket sem a tesztekben, mert a PLL elfáradt, ugyanis az osztója magas frekiknél rosszul van/volt beállítva, ezért 860 MHz környékén megállt a tudomány. Nem véletlenül írtam be hátha Rudi-ék még nem álltak neki az OC-nek és végre lehetne egy tuning szempontjából is hitelesebb mérés. Szóval eddig amit láttuk az csak egy dolog.
... mégsincs este
szerk: egy elcseszett BIOS-nak nem sok köze van a csodaváráshoz, lehet csak 870-et mennek majd a kártyák...
-
Thrawn
félisten
-
fLeSs
nagyúr
Az NDA lejárta előtti nap du. kaptuk meg a kártyát, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nem sietjük el a dolgot (ha az AMD-nek sem volt sietős elküldeni a kártyát...) Ez az egyik dolog.
A másik, hogy egy hosszú folyamat eredményeként átértékeltem a tesztelés mikéntjét, ez vonatkozik CPU-VGA-alaplapra egyaránt.
Ugyanis azt vettük észre, hogy minél több a teszt, annál több teszt kell nektek, minél nagyobb/több programot/játékot tartalmaz egy teszt, annál inkább mégnagyobb tesztet akartok.Minél jobb munkát akarunk kiadni a kezeink közül, annál több az elégedetlenkedő, nem érezzük úgy a rudiékkal, hogy a munkánk meg lenne becsülve (tisztelet a kivételnek), ehelyett egyre több a fikázás, a fikázó, úgyhogy kicsit változtatni fogunk a dolgokon.
Ezen kívül egy másik cikk topikjában lefolytattunk egy kis "eszmecserét", aminek a végeredménye az lett, hogy nem fogunk többé olyan tesztet csinálni, ami nem "fer" (köszönjétek dezz-nek), legalábbis egy bizonyos szempontból. Ez azt jelenti, hogy sok teszt késni fog (nem lesz több éjszakai tesztelés/éjjeli cikkírás/reggeli megjelenés), vagy egyszerűen kevesebb szereplőt fog tartalmazni.
Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Teslákba költözik a Grok AI
- LEGO klub
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- C# programozás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest