- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Ez igaz is. Mikor ez, mikor az gyorsabb. De az átlagos eltérést nem könnyebb és igazságosabb figyelni az értékeléskor, mint a kiragadott példákat?
"eredetileg is azert irtam mert azt allitottad akkor hogy nem."
Egyszer sem állítottam/írtam eztEllenben ezzel:
"Mint láthatod, élsimítás nélkül ekvivalens a két kártya, 1-2%kos előny.
Érdekesebb az élsimításos összehasonlítás, úgy látszik ott sikerült fejlődni.
Túl van spilázva az egész, alapvetően ugyanarról van szó új csomagolásban."Én sem vitázok szívesen, unalmas hogy mindig igazam van
(bocsi
)
-
Speed®
titán
Átlagold már a százalékokat a linkelt tesztedben
A %kos eltérés átlaga felbontást növelve csökken. Akkor melyikünk nem számolt jól?
Továbbra sem állítom, hogy clock2clock nem gyorsabb, mert minimálisan az.
De korántsem 10%kal, ahogyan állítják és korántsem minden helyzetben!
Tudod mire vagyok még kíváncsi a clock2clock teljesítményen kívül?
A minimumFPSekre a tesztelt játékoknál. Mert végülis az a lényeg. -
Speed®
titán
"sem igaz" Ha gondod van a matekkal, azon én nem tudok segíteni. Átlagolj.
Clock2clock ha lesz egy 3870es a kezembem, ígérem lecsekkolom neked.
De remélem Rudiék is eljutnak odáig hogy ilyen módon csekkolják az architekturális változás hatását, örülnék neki ha bebizonyosodna amit állítok -
Speed®
titán
Én végig azt látom, hogy az 5%os órajeltöbbletnek (777 vs. 740) köszönhető gyorsuláson kívül 1.5-3%+ van jelen. Átlagold az általad linkelt tesztben is a %okat, a legnagyobb össz% 1280x1024nél 8.7. Felbontást növelve folyamatosan csökken, 1920ban már csak 6.4%.
Ha felhúzzuk az XTt 777re, találgass hogy változnak a %ok.
Clock2clock nem igaz az állítás, bár kétségkívül jól hangzik. -
Speed®
titán
#438ban arra utaltam, hogy mindenki úgy állítja be, mintha hűdegyorsabb lenne, holott a legtöbb esetben pusztán a GPUk órajelkülönbsége jelenik meg.
Továbbá az vicces, hogy egy AMDs állítást indokként hoz fel valaki.#455: ha tényleg kielemezgetted az eredményeket, cáfolod amit leírtam?
Jelentősebb különbségek csak élsimításnál tapasztalhatók, látható.
De összességében clock2clock maradt a cucc ahol volt, csak olcsóbb lett.Az "ironizáló" mondat annak szólt, hogy már a csapból is ez folyik.
Thrawn
VR-Zoneon és Xtremetechen futottam vele össze, itt nem hangzott el, valóban.
Mindegy, kíváncsian várom, neked legyen igazad -
Speed®
titán
Sokra ne számíts, max annyira, hogy "sry, igazad volt"
PLL: nem tudom mennyire javítható a dolog szoft szinten, de eleinte 826MHzes határt fogták rá, aztán most hogy több kártya van kint, már 860. Ez így izé..
Nem lehet hogy egyszerű méretezésbeli probléma a jelenség akár a VDrop?Szénnéhúztam
750es GPUclock szénnéhúzás?
De ha arra kerül a sor, Pro/XT ugyanmindegy, mindkettő megy ~900at.
És távolról sem szénnéhúzásról beszélünk ekkor sem, stock hűtő&feszek.
A szénnéhúzás vízzel/szárazjéggel/nitróval történik 1.4+VGPUnál..Raymond
Kérdést teszel fel, közben burkoltan lehülyézel. Legalább indokolnád meg..
Esetleg te úgy látod, fontos a sávszélesség? Szerintem semmit nem számít a 3870es esetében, hogy "csak" 75GB/s. És hol írtam én le, hogy nem gyorsabb az XTnél? Többször is leírtam, alapon, nagyrészt a GPU órajelkülönbségének köszönhetően és mértékben gyorsabb. Vagy te nem ezt veszed ki az általam/általad is linkelt tesztből?
Ha félreértelmeztem amit írtál, világosíts fel hogy gondoltad? -
Speed®
titán
"Maradok aki vagyok, alázatos szolgája"
Tudom hogy nem a meggyőzés a célod, az enyém sem az. Csak szeretném ha nem szállonganának urban legendek meg felesleges sóhajok.
OC karik több gyártótól is kijöttek már, és lesz pl. GeCubeék 850/2500asa..
Nem hinném, hogy ezt a BIOS mizériát ne csupán marketingokból nyomnák.
Gondolj bele, kihoz egy gyártó utólag egy ModBIOSt, amivel arra ösztökéli az embereket, hogy lépjenek át bizonyos határokat.Aztán mivel bizonyítani nagyon nem lehet, hogy túlhúzásból fakadóan pusztul ki egy kártya (a BIOSfrissítés nem jár garivesztéssel), mosolyogva kicseréli gariban
...
Én ezt nem tartom elképzelhető dolognak, aztán lehet csak pesszimista vagyok és az RV670 határa jóval feljebb van. Ja, meg persze gyorsabb mint az R600spiercell
Az ominózus AMDs kijelentés talán azon alapul, hogy van aki elhiszi
GPU oldalon HD2900 740MHz HD3870 777MHz. Ez 5% többlet a 3870nek.
MEM oldalon HD2900 ~100GB/S HD3870 75GB/s. Ez 33% hátrány a 3870nek.
Tehát alaphelyzetben lévén a MEMsávszél alapjában véve nem korlátozza, maximum 5% sebességelőnyre tehetne szert a 3870es. De nem tesz, mivel 5% órajelnövekedés nem jelent ugyanennyi teljesítménynövekményt. Egyéb előnye az átstrukturált belső felépítésből fakadhat, de nagy változások nem történtek.
Itt nagyon jól kivehető, hogy mekkora valójában az eltérés.
Mint láthatod, élsimítás nélkül ekvivalens a két kártya, 1-2%kos előny.
Érdekesebb az élsimításos összehasonlítás, úgy látszik ott sikerült fejlődni.
Túl van spilázva az egész, alapvetően ugyanarról van szó új csomagolásban.Def26
Nem voltál elég bátorA régiek is simán vitték ezt az órajelet.
Fogyasztás lévén feszt nem növelünk hozzá, nem emelkedik számottevően.
Ha feszültségemeléssel is szórakozik az ember, megeszik 200+Wot tuti.
De ha a húzott Quadtól nem sajnálnék ennyit, a karitól sem fogom.
Menjen úgy ahogy elvárom sebességben, a többi nem számít. Ez olyan mint a Muscle car vs. jappó ótó. Mindkettőnek megvan a maga varázsa
Ha 3870et veszel XT után..leírjam?Én max. 128SPs 8800GTSre cserélném...
-
Speed®
titán
válasz
Zé_Mester #437 üzenetére
A 2900Prom 750/2000ren 38%ra pörgeti fel max a ventit terhelve és nem melegszik 70 fok fölé. Emellett biztos lehetsz, hogy gyorsabb mint akármelyik 3870es, hiszen hiába a 2.XGHzes memó ha GDDR4 nagy késleltetésekkel. A sávszélesség nem mindegy (mondom ezt úgy, hogy 125GB/s felett garázdálkodhat a GPUm az 512bites memvezérlőnek köszönhetően).
El vagytok tévedve a 29XT erejét illetően. Alant valaki írta, hogy gyorsabb a 3870 mert AMD is mondta hogy 10%kal gyorsabb. Remek, mekkora indok
Eddig netes tapasztalatok alapján az RV670 860MHznél megállt. Akkor vajh gyorsabb-e a HD2900asoknál, amik 890et viszik átlagban?A HD3870 kizárólag azoknak jó, akiknek fontos a fogyasztás, a többi mind csak szőrszálhasogatás. Melegedés kezelhető HD2900aknál is, UVD kb. a véglények 5%ának sem előny, DX10.1 még a kanyarban sincs.
Azokat is kiröhögtem, akik a 8800GT miatt adták el a 100 körül vásárolt GTXüket, a 3870ért eladott 2900XTt gazdáit is tudom sajnálni alaposanHa ennyire nem bírod az XTdet, add el, de a helyedben max a hűtését cserélném.
-
Speed®
titán
Elég köcsögség hogy ennyire későn küldték ki őket. Nem gondolnak bele, hogy milyen marketingértéke van az összelótifutizott semmitmondó gyorsteszteknek?
A teszteléssel kapcsolatban valahol megértelek, de ha ez a "munkád", akkor jogos az elvárás, hogy tisztességesen belevesd magad, nem? Más kérdés, hogy néhányan nem tudnak az igényeiknek és a szájuknak határt szabni..
Én személyszerint sajnálnám, ha ezentúl a tesztek olyanná válnának, mint amilyennek lefestetted őketMinden bizonnyal a site maga is megsínylené a váltást (gondolok itt a támogatókra pl., ha igénytelenedik az oldal, csökken a reklámértéke..).
Kitartás
.
-
Speed®
titán
Ha mégis az lenne, én azt kérném, hogy MaSzKa ujjai közül néhány ragadjon az írásjelekre..
Ha 7.11 nem lesz és anélkül készül a teszt, kb. semmit nem fog érni, lévén egy lesz a sok közül ami most elérhető más siteokon
Nem igazán értem, hogy miért nem került fel előbb a teszt, ha már rég nálatok vannak a kártyák
Vagy az NDA lejártakor még nem rendelkeztetek velük?
-
Speed®
titán
válasz
Oliverda #265 üzenetére
És? Nem is erre céloztam.
Vista alatt egy rakás bélsár jelenleg a Catalyst. Attól, hogy ott felfejlődnek a jelenlegi XPs szintre, még nem kell hasraesni, ez lenne az elvárható alap!
Nem csak a Crysisra kéne koncentrálni, nem csak ott vannak gondok.he7edik.
Nem szokásom kötözködni..nem is annak szántam. Különbenis Atis vagyok -
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #261 üzenetére
Ja, csak az a baj, hogy ebből sokan arra következtetnek, hogy hallelúja.
Pedig nem..XP alatt maradt ahogy volt. A 7.11 csodadriver több mint valószínű, hogy ezen hotfixbeli javuláson kívül sokmindenre nem lesz kihatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest