Végre: jövő héten érkezik az EKG és vérnyomásmérő a Galaxy Watchra!

Végül is jobb később, mint még később. A Samsung megkapta a CE megjelölést, így az Európai Gazdasági Térségeben is elérhetővé válnak a funkciók.

Frissítés: Tekintve, hogy február 4-én már igencsak túl vagyunk, a Samsung Health Monitor és az EKG és vérnyomásmérő szolgáltatás még mindig nem elérhető Magyarországon, utánanéztünk, mi van, és aggodalomra semmi ok. A frissítés valóban elindult február 4-én 31 országban, itthon pedig hivatalosan február 22-én válik elérhetővé. Addig már fél lábon is.

Már a Samsung Galaxy Watch Active2 is alkalmas volt hardveresen az EKG-ra és vérnyomásmérésre, az európai engedélyek hiányában viszont a gyártó nem aktiválhatta a funkciót, amit a koreai és amerikai felhasználók már egy ideje élvezhetnek. A Samsung Health Monitor alkalmazás 2020 decemberben kapta meg a CE hitelesítést, ami igazolja, hogy megfelel az előírásoknak és szabadon forgalmazható az EGT belső piacán.

A frissítés február 4-én érkezik a Galaxy Watch Active2 és Watch3 órákra, összesen 28 európai országban, köztük Magyarországon is. (Egyébként Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Szlovénia.)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés