Vérnyomást is fog mérni a Galaxy Watch Active 2

A technológiát már engedélyezték a megfelelő koreai hatóságok, a funkció a harmadik negyedévtől lehet elérhető.

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy a dél-koreai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium jóváhagyta a Galaxy Watch Active 2 új funkcióját, ami várhatóan a harmadik negyedévtől lesz elérhető. A vérnyomás mérés roppant hasznos, a felhasználók viszont valószínűleg jobban értékelnék, ha a Watch Active 2 EKG funkciójának fejlesztésére fókuszálna a gyártó, mivel a legutóbbi hivatalos állásfoglalásból úgy tűnik, nem feltétlenül csak az engedélyekre várunk. Mindenesetre úgy tűnik, tovább bővül a képességek listája.

A vérnyomásméréshez ugyanazt a fotopletizmografikus optikai szenzort használja majd az óra, amit a pulzus mérésére, a vérnyomást pedig pulzushullám-terjedésből (pulse wave analysis) számolja. Az eljárást főleg az érrendszer és az érfali funkciók állapotának non-invazív feltérképezésére használják. Vizsgálható az artériás falmerevség, mérhető a komplett perifériás érellenállás, az értékekből pedig kalkulálható a centrális aortás szisztolés vérnyomás és a centrális pulzusnyomás.

A Galaxy Watch Active 2 kalibrálásához viszont szükség lesz egy hagyományos vérnyomásmérőre is. Az első mérést egyszerre kell indítani és manuálisan rögzíteni a kapott eredményt az alkalmazásban. A második mérés már ezekre az adatokra is támaszkodik, a kalibrációt pedig minimum négyhetente el kell végezni. A funkció csak a Galaxy Watch második generációjára lesz elérhető, illetve a jövőbeni Galaxy Watch modellekre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés