- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
LibreOffice-al nekem szinte csak kellemetlen élményeim vannak sajnos... Bugos, nem tud mindent rendesen megnyitni, és legalábbis Windowson lassan indul. Másfelől persze az MS Office jó drága.
"most tonnányi bubis gépet szállítanak majd a távol-keleti/afrikai régióba"
Ez amúgy mi? De gondolom a pénztakarékosság áll a dolog mögött, akkor meg nem sűrűn fog a célközönség Adobe szoftvereket venni.
-
attila9988
őstag
telepítsd újra (szakszervíztől!)
Ez a kedvencem... meg az indítsd újra, hátha jó lesz....
Egy cégnél, amit nem nevezhetek nevén, az egyik alkalmazott elkezdett word doksit szerkeszteni, de azt úgy, hogy levélmellékletből nyitotta meg, és a temp -be került file... Dolgozgatott benne, de másnap nem találta hol van, csak arra emlékezett hogy dolgozott benne, és hogy mentette is folyamatosan, a program pedig nem jelzett hibát, tehát a mentés szerinte sikeres volt.... Az egyik mélyen tisztelt informatikus, megoldhatatlannak nyilvánította a problémát...Most komolyan... nem tudta mit kezdhet a helyzettel, és viszonylag hosszú keresgélés után feladta....
Nos akkor még egyszer.. nem gizike néni, hanem INFORMATIKUS... Ez igen.. gondoltam.. -
DeFranco
nagyúr
Legalább ennyi értelme van.
Nem mondom, hogy a linuxért élek, de elviekben támogatom. A kritikám építő jellegűnek szánt, csak ez torzul a hater háttérzajban. A winnel a tapasztalatom pozitív, ezt kifejezésre juttatom, ha tetszik, ha nem.
Annyira viszont vagyok korrekt, hogy a saját tapasztalataimról beszélek, és nem ferdítek, nem teszek hozzá és nem veszek el. Ha ez így valakinek nem tetszik, hát legyen, de nem véletlenül szóltam hozzá, annak ellenére, hogy nagyon kerülöm az linwin vitákat.
-
DeFranco
nagyúr
1: Az első résszel nem akartalak lehülyézni, csak egy mondást "tárgyszavasítottam" mi szerint ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye. Ne legyen ebből félreértés, nem akartam beszólni. Nem téged minősített, egyszerűen csak utaltam rá, hogy nem biztos, hogy a probléma megoldhatatlan és/vagy a windows hibájából adódik, nézzük meg.
2: Ez megint a szokásos ferdítés. Mocskosgyártók, elterjedtség, marginális problémák, nincs is probléma. Ez duma.
Amit előadtam, az az én személyes tapasztalatom, tudnám még árnyalni, de a békesség jegyében nem teszem. Ami tény, az az, hogy én, mint r=1, a felhasználók 95%-át megtestesítő user win alatt megoldom a problémát önállóan próbálkozásból 5 perc alatt, vagy guglizok/fórumozok konkrét választ a konkrét kérdésemre 15 perc alatt, ugyanez linux alatt tízszer nehezebben, és tízszer hosszabb idő alatt megy.
Többet mondok: Itt sem a víz (a linux) a hülye, hanem a tisztességes howto-k és helpek hiánya, és a pro userek elitizmusa, kényszerítőzése. Vagy megtanulsz linuxusul, vagy nem segítek. Lesz itt rend. Na franciául pontosan ugyanezért nem vagyok hajlandó megtanulni. Azt akarja a közösség, hogy 2013 legyen a linux "időszaka" (remélem így már bambano kompatibilis)? Tessék szép szóval, kézbe simuló eszközökkel, kész válaszokkal besimogatni az embereket a linux alá, nem pedig odaadni az alkatrészeket meg a szervízkönyvet, hogy rakd össze magadnak caszod.
De mint ahogy leírtam már, nem zavar a linux, én is használtam, használom is folyamatosan, örülnék is valahol, ha elterjedne és emellett lenne legalább olyan használható mint egy windows 7, szuper, OK, viszont azt az elitista attitűdöt, amit jelenleg tapasztalok a szcénában ha valamiért be kell dugni az orromat... azt nem kérem, köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
Problem? Épp segíteni akartam, de előtte tisztázni kellett az alapállást. A következő lett volna, hogy térjünk át akkor a Win7 topicba, és írd le, mi a probléma, hátha tudok segíteni.
---
No flame, de a személyes tapasztalatom a következő:
Win prblémára a megfelelő topicban (XP vagy 7) kapok választ, záros időn belül, többet is, jellemzően egy, a helyes irányba mutatót
Linux problémára (annak ellenére hogy dedikált GYP-s topicja is van, és dedikált help topicja is van) nem kapok választ, vagy a válasz nem megfelelő, vagy a válasz nem értelmezhető számomra, és ezt jelezve csak gyökkettő esetben hajlandóak foglalkozni a mugli problémáimmal.*
Pontosan ez a bajom a linux közösséggel, csak eddig megtartottam magamnak, mert a) már leírtam máshol b) nem akartam még egy flamet.
*jellemzően ilyenkor kapok egy LMGTFY linket, vagy egy ~30 oldalas development summary-t, ami egyrészt nekem kínai, másrészt többtízszeres ráfordítást igényel, mint a win esetében. Ilyenkor a standard válasz az, hogy ja, hát meg kellene tanulni ezt is, mint minden mást. Igen, rendben, OK, személy szerint köszönöm nem kérek belőle, nincs harag, elférünk, csak akkor ne kelljen már minden egyes cikknél harmincszor végigolvasnom, hogy YYYY lesz a Linuxéva.
Tényleg nem várok a vonal alatti részre reakciót, magánvélemény, árnyalja a képet, nem célja a vitaindítás. Ne reagáljatok rá pls, ha nem elengedhetetlenül fontos.
-
-
Prof
addikt
Én csak azt a részét nem értem, hogy a Stema egy disztribúciós rendszer, ami jelenleg több ezer Directx-re megírt játékot árul.
Hogy lesz a sok ezer windows-os kódból hirtelen Linuxos natív alkalmazás?
Hogy lesz a kis fejlesztőknek tudása, pénze kiadni linux verziót?Nem mellesleg először alapnak kéne lennie a linuxban annak hogy igenis tudjak egy a desktopra felmásolt saját magam által felmásolt fájlt GUI-n keresztül szerkeszteni és nem kell parancsoron keresztül rootként indítani egy root jogú editort, vagy chmod-olni az adott fájlt.
Könyörgöm túl nagy kérés egy "run as root" menü az alap guiba?
Ezért részemről Mint ftw -
anulu
félisten
majd meglátjuk, a vak is megmondta. eléggé dupla vagy semmit játszik most az MS, valószínűleg ezért is lesznek a W8 akciók. ebből a szempotból kevéssé érdekes az enterprise környezet. ha az otthoni felhasználók jelentős részének a torkán le tudja tolni a Metro-t, akkor nyert ügye van, mutatja az utat. a bajaik akkor lesznek, ha ez nem fog sikerülni.
egyelőre egyezkedések mennek. sem a final W8-at sem a linuxos Steam-et nem láttuk még. ez is benne lehet a dologban, hogy az MS is egyezkedik a háttérben, és átcsábítja a kiadókat Marketplace-re Steam-ről. lenne realitása, akár olyan akciókkal is, h elég 1 platformra megvenni a DLC-ket, vagy akármi. és valamilyen módon a usereket is ráveszi, hogy inkább azt használják. ahogy az EA is otthagyta az új játékokkal a Steam-et, és egyre inkább úgy látszik, hogy bejött nekik.
egyértelmű, hogy az MS egy fedél alá akarja terelni a különböző platformokat. ehhez pedig tökéletes hely a Marketplace.illetve a Kinect-et se felejtsük ki a kérdéskörből
az mindenesetre fixre vehető, hogy érdekes év végének nézünk elé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged