Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
attila9988 #271 üzenetére
játékok soha nem is lehetnek mind szabadok
Azért elindult, él is virágzik az az indie kezdeményezés, amit talán a humblebundle csapata indított el. Pay-what-you-want rendszer (megveheted gyakorlatilag ingyen, 0,01 dollárért is), közösségi kezdeményezés, igaz csak indie játékokkal, de pár megüti az A-AA színvonalat. Nincs DRM, kvázi ingyenes, és multiplatform. Mi kell még?
Szóval azért van itt is remény.
-
DeFranco
nagyúr
Végül is... logikus, de azért vannak aggályaim:
Ha csak a legutóbbi ciklust nézed is XP Vista 7 vonalon a Vista volt a nagy lépés, és a 7-re fogadták el. Ezek alapján a 8 lesz a nagy lépés, amit majd a 9-en fogadnak el, de az alap (mint ahogy a Vista esetén a rengeteg UI változás és az UAC, ha csak a motorháztető fölé tekintünk) a tile rendszer marad.
A tile rendszerrel meg nekem alapvető gondjaim vannak, mint ahogy sokan másoknak, az userek elég nagy részének is. Kinecttel úgyszintén.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
attila9988 #256 üzenetére
Szerintem sem jó út ez az egész tapipacsi-metro-kinect vonal, de látszik, hogy az MS mindent erre a lapra tett fel. Mindent.
Olyat már láttam, hogy egy cég (legyen akár az MS akár pl. az Apple vagy a Google) nagyon, de nagyon nyomott valamit, mégsem "ment át", nem lett belőle semmi, de hogy ennyire egy felé nyomják a piacot (miközben a piac felének komoly és megalapozott aggodalmai vannak arról, ami felé nyomják), és hogy ennyire 19-re húzzanak lapot, még nem.
Ha tartom magam a véleményemhez, akkor az MS felszántja a saját orrával a padlót rövid időn belül, viszont nem hiszem, hogy okosabb vagyok, mint 12 MS stratéga. Elég skizofrén helyzet.
-
DeFranco
nagyúr
1.) ez szerintem már duplán meg van csavarva, már ne bogozzuk, vegyünk elő tiszta lapot, és feltételezzük, hogy mindketten segítő szándékból és jól írtuk amit írtunk
2.) OK
3.) OK, így tovább
4.) nem láttam még a teljes hibaüzenetet. gondolom a többi része sem dísznek van
Ok, én bármit újragondolok, de veled szemben még csak szembenálló pozíciót sem vettem fel, nem értem miért érzed megtalálva magad. Válaszoltam, segítőkészen. Goto 1.) tiszta lap.
re:szerk: élőszóban élettárssal sem érti meg magát az ember mindig, ez meg egy ennél sokkal korlátoltabb információs csatorna... ez egy ilyen sport, benne van a félreértés
-
DeFranco
nagyúr
Legalább ennyi értelme van.
Nem mondom, hogy a linuxért élek, de elviekben támogatom. A kritikám építő jellegűnek szánt, csak ez torzul a hater háttérzajban. A winnel a tapasztalatom pozitív, ezt kifejezésre juttatom, ha tetszik, ha nem.
Annyira viszont vagyok korrekt, hogy a saját tapasztalataimról beszélek, és nem ferdítek, nem teszek hozzá és nem veszek el. Ha ez így valakinek nem tetszik, hát legyen, de nem véletlenül szóltam hozzá, annak ellenére, hogy nagyon kerülöm az linwin vitákat.
-
DeFranco
nagyúr
Na és mi lenne akkor, ha BSOD nélkül csak simán lefagyna a gép? Akkor az most win vagy nem win? Erre random OS-től milyen "előre megfőzött" supportot várhatunk jogosan?
Egy árva hibakód alapján nem feltétlenül találod meg a hiba okát, kellenek a körülmények is, legalább amiket ott kérdeztem. (szöveges megfogalmazás, hivatkozott file, használt sw, etc.)
Ezeket keresőkifejezésként használva már step-by-step lapokat ad a gugli is, amin végig lehet menni. Ha már azt mondod, hogy flash-t néztél, akkor már más a leányzó fekvése, mert "occan borotvája": valószínűleg a flash a ludas (a PC-n ő a komornyik az ebédlőben a gyertyatartóval - ha jelen van, nagy valószínűséggel ő a gyilkos).
...
De most ezekről én meséljek neked? Te ezekben sokkal tapasztaltabb vagy nálam.
@floatr: a) hol írtam, hogy a linux szar? hol írtam, hogy win alatt miden működik? ne ferdíts! b) Tim82 problémája közel sem fekete dobozos
csak hiányzott pár részlet c) nem képzelem el, mert semmi közöm hozzá, oldja meg a tisztelt közösség, ha úgy akarja, az viszont tény, hogy ameddig nincs megoldva, addig a pont az MS-nél van. Tessék fordítani.
-
DeFranco
nagyúr
Te is tudod, hogy a fórum nem így működik, ez elég fals reakció volt a részedről.
A problémamegoldó topicok úgy mennek, hogy (feltéve egy fanatikus sincs bent) az ember végigfut a kérdéseken, ha valamit tud, akkor arra válaszol, ha nem, akkor skip, majd jön a következő hozzáértő, az biztos tudni fogja.
Ha mindenki skipeli, akkor az user válasz nélkül marad, ekkor szerényen upol egyet, ez egy visszajelzés a többieknek, hogy egy kapásból szakértő sincs a témában, és jó esetben (én ezt tapasztalom) ekkor a többség rááll, hogy akkor áskálódjunk valamit.
Ez így működik itt is, máshol is, gyenge érv felhozni azt, hogy egy pakkra nem kaptál választ.
Én jelen esetben épp egy 9 perces howto videót néztem, hátha van valami tipp a te gondodra is, illetve a berzenkedésre reagálva válaszoltam is, pár hibát kiszűrendő.
Bónusz: ahogy írod, te is látod, merre lehet a hiba, és ne kelljen most akkor fejtegetnem, hogy ebben az esetben jelen állá szerint nagy valószínűséggel megint nem a win a hülye.
@CPT.Pirk: olvasom, de nem értem, mert nem értek hozzá. Meg kellene tanulni, és mea culpa, de erre most sem motivációm, sem időm nincs, én egységsugarúként használni szeretném a gépet ezzel a kiváló oprendszerrel. Ez win alatt megy, ha probléma van, ott a step-by-step segítség kéz alatt, linux alatt nem megy. Ez hiba, és nem az enyém, hanem a linuxé, ha abból a szempontból nézzük, hogy a linux javát akarjuk. Persze ha nem érdekel minket, hogy elterjedt legyen, akkor ezzel nem is kell foglalkozni, az x%-nyi desktop linux user meg folytatja a tevékenységet ahogy eddig, a többiek meg le vannak sajtva.
-
DeFranco
nagyúr
1: Az első résszel nem akartalak lehülyézni, csak egy mondást "tárgyszavasítottam" mi szerint ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye. Ne legyen ebből félreértés, nem akartam beszólni. Nem téged minősített, egyszerűen csak utaltam rá, hogy nem biztos, hogy a probléma megoldhatatlan és/vagy a windows hibájából adódik, nézzük meg.
2: Ez megint a szokásos ferdítés. Mocskosgyártók, elterjedtség, marginális problémák, nincs is probléma. Ez duma.
Amit előadtam, az az én személyes tapasztalatom, tudnám még árnyalni, de a békesség jegyében nem teszem. Ami tény, az az, hogy én, mint r=1, a felhasználók 95%-át megtestesítő user win alatt megoldom a problémát önállóan próbálkozásból 5 perc alatt, vagy guglizok/fórumozok konkrét választ a konkrét kérdésemre 15 perc alatt, ugyanez linux alatt tízszer nehezebben, és tízszer hosszabb idő alatt megy.
Többet mondok: Itt sem a víz (a linux) a hülye, hanem a tisztességes howto-k és helpek hiánya, és a pro userek elitizmusa, kényszerítőzése. Vagy megtanulsz linuxusul, vagy nem segítek. Lesz itt rend. Na franciául pontosan ugyanezért nem vagyok hajlandó megtanulni. Azt akarja a közösség, hogy 2013 legyen a linux "időszaka" (remélem így már bambano kompatibilis)? Tessék szép szóval, kézbe simuló eszközökkel, kész válaszokkal besimogatni az embereket a linux alá, nem pedig odaadni az alkatrészeket meg a szervízkönyvet, hogy rakd össze magadnak caszod.
De mint ahogy leírtam már, nem zavar a linux, én is használtam, használom is folyamatosan, örülnék is valahol, ha elterjedne és emellett lenne legalább olyan használható mint egy windows 7, szuper, OK, viszont azt az elitista attitűdöt, amit jelenleg tapasztalok a szcénában ha valamiért be kell dugni az orromat... azt nem kérem, köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
Problem? Épp segíteni akartam, de előtte tisztázni kellett az alapállást. A következő lett volna, hogy térjünk át akkor a Win7 topicba, és írd le, mi a probléma, hátha tudok segíteni.
---
No flame, de a személyes tapasztalatom a következő:
Win prblémára a megfelelő topicban (XP vagy 7) kapok választ, záros időn belül, többet is, jellemzően egy, a helyes irányba mutatót
Linux problémára (annak ellenére hogy dedikált GYP-s topicja is van, és dedikált help topicja is van) nem kapok választ, vagy a válasz nem megfelelő, vagy a válasz nem értelmezhető számomra, és ezt jelezve csak gyökkettő esetben hajlandóak foglalkozni a mugli problémáimmal.*
Pontosan ez a bajom a linux közösséggel, csak eddig megtartottam magamnak, mert a) már leírtam máshol b) nem akartam még egy flamet.
*jellemzően ilyenkor kapok egy LMGTFY linket, vagy egy ~30 oldalas development summary-t, ami egyrészt nekem kínai, másrészt többtízszeres ráfordítást igényel, mint a win esetében. Ilyenkor a standard válasz az, hogy ja, hát meg kellene tanulni ezt is, mint minden mást. Igen, rendben, OK, személy szerint köszönöm nem kérek belőle, nincs harag, elférünk, csak akkor ne kelljen már minden egyes cikknél harmincszor végigolvasnom, hogy YYYY lesz a Linuxéva.
Tényleg nem várok a vonal alatti részre reakciót, magánvélemény, árnyalja a képet, nem célja a vitaindítás. Ne reagáljatok rá pls, ha nem elengedhetetlenül fontos.
-
DeFranco
nagyúr
Surface? Surface.
De OK, nem keverjük. Ez szerintem infrás, egy olyan demo is volt rajta, ami kijelezte, hogy hol érzékel, és az nekem úgy tűnt, hogy (ezek szerint jól tippeltem) hőt érzékel. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag használhatatlan.
Részemről akkor a probléma megoldva, csak nem tudtam, hogy a kapacitív technológia lesz ilyen bizonytalan ekkora méretben, vagy más volt a gond
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mrhitoshi #95 üzenetére
Na, ha már a linket senki sem nézi meg:
Best-selling console game ‘super genres’ by units solds in 2010
Genre Market share (%)Action 21.7
Sports 16.3
Shooter 15.9Best-selling PC game ‘super genres’ by units solds in 2010
Genre Market share (%)Strategy 33.6
RPG 20.3
Casual 19.5
Shooter 9.7Továbbá:
Statisztikománoknak:
[link] -
DeFranco
nagyúr
Szerintem a Valve ott akarja hagyni a játékdisztribúciót. Pontosabban nem otthagyni, hanem máshova helyezni a prioritásait, más irányba elindulni. Hogy mi ez a más irány, azt nem tudom, de valószínűleg ez a nyilatkozat is ennek a játéknak a része.
Hogy miért gondolom ezt? Egyre több az eszkimó, és egyre erősebbek. A greenmangaming vagy a gamersgate még hagyján, de jön az Amazon felfelé, jön az EA, egyre jobban terjed az Origin, és ezek már nem nyeretlen kezdő kishalak. Meg is látszik a piacon, ennyi játékot ilyen szinten fillérekért még soha nem dobáltak a játékosok után, mint most. Ez az árverseny, ebből pedig a Valve érzi, hogy egyre kevesebb zsír jut Gabe hasára, mert ezeket a szereplőket már nem tudja dömpingárakkal kiszorítani olyan egyszerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- MotoGP & WSBK
- Autós topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest