- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
Igaz, hogy ezek opcionálisak:
-NEON SIMD instruction set extension performing up to 16 operations per instruction (optional).
-High performance VFPv3 floating point unit doubling the performance of previous ARM FPUs (optional).Tudtommal vfp3-at mindenki tett bele, és csak az nvidia volt olyan barom, hogy kihagyta a neon-t, ezzel gyakorlatilag kukázta a tegra2 multimédiás képességeit/kompatibilitását
-
dilajoska1
őstag
2 különböző soc? Mert ezt nehezen hiszem. Én a bechmark tesztekről beszélek!!! Még azonos órajelen is rengeteg különbség van socok között! Linpack tesztben lehet ezt megnézni mert tudtommal ott csak a proci nyers számítását használja. És bocsánat a nyelvbotlásomért! Szerinted véletlenül megy ennyire ez a soc verseny?
De én nem akarok vitatkozni. Itt lezárom az egészet!
-
tjb007
nagyúr
válasz
dilajoska1 #44 üzenetére
Ja, hogy te SoC-ről beszéltél ? Akkor talán azt kellett volna írni, mert ez az "a9 és a9 procik között is van különbség" eléggé kétértelmű.
"ne a gpu-t mond!"
Akkor mi a búbánatos francot ?
Azonos órajel és azonos csíkszélesség/gyártástechnológia mellet ugyanazt a nyers teljesítményt nyújtja két azonos típusú processzormag. -
devast
addikt
válasz
dilajoska1 #44 üzenetére
Majd tjb007 jól megválaszolja, de maga a cortex a9 mag nem gyorsabb. Amitől gyorsabb lehet a 4210 pl, az a gpu, esetleg még a cache-el tudnak játszani, memória ddr2/3 dual channel vagy nem, nyilván szoftveres dolgok is vannak benne stb... de maga, a cortex a9 cpu mindenhol ugyanaz. Ahol belenyúlnak, ott már nem hívják annak.
Másrészt amikről beszélsz azok soc-ok, és csak elenyésző része ezeknek a "processzor". -
tjb007
nagyúr
válasz
#32839680 #40 üzenetére
Nincs (még, de majd egyszer valamikor hol volt, hol nem volt lehet), de olyanból sincs sok, ami a négy magot kihasználná (ezek is inkább játékok).
(#41) dilajoska1
"a9 és a9 procik között is van különbség. Valamelyik gyengébb valamelyik erősebb!"
Ezt a hülyeséget vagy gyorsan felejtsük el, vagy legalább ne hangoztassuk.
Nincs olyan, hogy erősebb meg gyengébb A9, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik az összes.(#42) Matada2.3
Biztosan azért, mert a nyolc nagyobb a négynél
Nyers teljesítmény szempontjából semmi értelme nincs, a többit meg majd meglátjuk ha már kijöttek az erre épülő modellek. -
Matada2.3
veterán
jó ez a 8 gyenge mag nem tudom miért de jobban tetszik mint 4 erős de majd a profik kijavítanak ha nem igaz, hogy ez értelmesebb
-
dilajoska1
őstag
A másik dolog hogy a9 és a9 procik között is van különbség. Valamelyik gyengébb valamelyik erősebb! És ha ez az a7 proci még 4 magon is erősebb lesz mint az előző?
-
andris95
csendes tag
Dehogyisnem fogja megközelíteni a snapdragon teljesítményét!
-
devast
addikt
-
vimes
senior tag
Fincsa lap :d legalább lejjebbnyomja a 6589-es telók árát...
-
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #34 üzenetére
Kiír az bármit ha akarom.
Az eredmény magát meg nagyon szépen lehet szoftveren manipulálni. -
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #30 üzenetére
Ezek hatalmas kamu adatok, meg az eredmény is az, szóval semmit ne higgy el belőle.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Peaceliker #31 üzenetére
A HDC szokott ilyeneket csinálni. Én is inkább maradok a zopo mellett.
-
Peaceliker
addikt
válasz
dilajoska1 #30 üzenetére
Kár, hogy rá van írva, hogy samsung, így ciki klónt venni!
-
dilajoska1
őstag
válasz
Peaceliker #29 üzenetére
Találtam egy videót. Azt írják hogy clone de az info-nál exynos procit írnak viszont a ram csak 2gb. Lehet tényleg klón.
[link] -
Peaceliker
addikt
válasz
dilajoska1 #28 üzenetére
100 %hogy lesz, ismerheted annyira a kínaiakat!
-
dilajoska1
őstag
Remélem egy Note 3-hoz hasonló telefon lesz majd ezzel a soc-al.
-
dilajoska1
őstag
válasz
aprokaroka87 #26 üzenetére
Persze. Ez így van!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
<Adamsky> #21 üzenetére
Igen...és valóban így van,mert hiába a 8 mag ha azt semmi sem fogja kihasznáni app terén.
Ha pl van egy egymagos cpu-d 1ghz-en,és mellé raksz egy 2 magos cpu-t 500-500mhz-el..az csak akkor lessz képes leadni az 1ghz-es egymagos cpu teljesitményét ha mindkét mag párhuzamosan fut 500mhz-en. -
Peaceliker
addikt
válasz
aprokaroka87 #20 üzenetére
Ammeg 2xA5, még csak nem is A7, mint ez, szal az amúgy is kaki!
Én várom, hogy sok ezzel szerelt teló legyen, majd jól le is cserélem a telóm olyanra! Persze nem azé, mert ezzel baj van, hanem csak azé mert kütyü buzi vagyok(és nem elég gazdag )! -
fojuzer
aktív tag
Hm kicsivel legyen/lehet kevesebb az órajel/ viszont jobb grafikus gyorsitásmakkuidö stb.A többi hab a tortán.Na igen s lehet/ne/már 2-3-4GB a benne lévö ram!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dilajoska1 #5 üzenetére
.. és aprokaroka87-nek:
Ez egyrészt nem ennyire lineáris (8 mag nem lesz 2x gyorsabb, mint 4) másrészt, ahogy az pl. az Qualcomm ellen-kampányában is látható a 8 magból jó eséllyel 5 csak "malmozni fog", mert se a rendszer se a programok nincsenek felkészítve rá. A 20e-es AnTuTu tűnik reálisnak, de valós körülmények között szerintem alig lehet majd érezni a különbséget. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Peaceliker #17 üzenetére
egyébként annak örülök hogy a Mediateq és társai egyre jobb GPU-t raknak a SOC-ba
mert szerintem a Gpu sokkal fontosabb mint a Cpu fejlesztése.
Itt van pl ez az MSM8225....hiába van benne 2 magos Cpu ha egy Adreno 203 van benne..és egy 720p-s videó megfekteti pedig ha egy Adreno 205-t raktak volna bele sanszos hogy akadás nélkül viszi. -
HawerKing
őstag
Kivancsi leszek ra mennyit javul az uzemido...
-
Peaceliker
addikt
válasz
aprokaroka87 #8 üzenetére
Ahogy a cikk is írja a fogyasztás a lényeg! És abban már a 4 magos 6589 is jól szerepel.
De amúgy a teljesítmény olyan dolog, hogy az sgs3 hardvere is sok, akkor mit számít, hogy ez kicsit lesz fölöslegesen erős vagy nagyon, mint az s800?? -
dilajoska1
őstag
válasz
aprokaroka87 #14 üzenetére
igen. ezért mondtam hogy vagy az új mali vagy az új powevr lesz benne
-
Paul119
addikt
Meg mindig nem fogytak ki az a7bol ?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dilajoska1 #9 üzenetére
szerintem cpu esetében a Linpacket kellene alapul venni.
Hidd el hoszabb távon rájönnek majd a SOC gyártok hogy a magok számát csak akkor van értelme növelni ha az minimum 50% teljesitmény növekedéssel jár pl 4-ről 8 magra való áttéréssel.
Szintetikus teszteket sosem szabad alapul venni.
Pl van olyan SOC ami 2 magon tudja az 1080p-s videót lejátszani....és van aminek még 4 mag is kevés....ott ugyebár a harmat gyenge GPU a felelős
Szerintem a videólejátszás fontosabb,mint az hogy az Antutu 20 vagy 30 ezer pontot ad. -
dilajoska1
őstag
Én már várom nagyon!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Igen, nagyjából arányosan változik. Egy 2.0 Ghz-en járatott A7-es mag, megfelel egy 1,6 Ghz-es A9-esnek, rossz esetben is! Mindamellett lényegesen alacsonyabb fogyasztással.
Az egyetlen kérdés a megfelelő párhuzamosítás. Ha ezt megoldják, szerintem a fentebb írt pontszámok a 30.000-körüli értéken leszenk.
-
-
kakuk.tamas
addikt
Csak engem foglalkoztat az a gondolat, hogy hogyan nézhet ki az a telefon, amelyiknek ilyen a panelja?
-
dilajoska1
őstag
válasz
1.2 ghz és 1,5 ghz a7 között már majdnem 3000 pont különbség van
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem én.de ha a proci órajelét megemeljük 15-20%-al,akkor az a 15-20%-os teljesitménykülömbség elfog tünni?
Ugyebár egy Cortex a7 kisebb teljesitményt ad le egyazon órajelen mint egy cortex a9
Logikus dolog Cortex a7 1ghz nem ugyanaz mint cortex a9 1ghz
De mi van ha én megemelem a Cortex a7 órajelét 1.2ghz-re?
akkor az már hozza az 1ghz-es cortex a9 teljesitményét? -
HeavyToys
senior tag
válasz
dilajoska1 #5 üzenetére
Az 1,2 Ghz-es 4 A7-es maggal szerelt készülék, a PoweVR544-essel is 13-14.000 pont között csinál antutu alatt. Na most dupla annyi mag és 1,2-Ghz-ről 2.0 Ghz, plusz az erősebb GPU, szerintem inkább a 30.000-hez lesz közelebb, mint a 20-hoz.
-
dilajoska1
őstag
Tudtommal az új Mali vagy a PowerVr6 gpu lesz benne ami az új játékokkal is simán elbír. Akkor azt mondja már meg valaki hogy mire nem elég a 8 magos a7-es proccesszor azon kívül hogy nem lehet vele vagánykodni az antutu-ban? De szerintem a 20.000-es antutu pontot simán meglépi majd.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
A9-hez viszonyítva azonos órajelen -15-20% a hátránya, de mivel magasabb az órajele és kisebb a fogyasztása, így ez jobb választás.
-
aprokaroka87
nagyúr
Én várom már a 64 magos arm11 cpu-t
Most komolyan mi értelme van egy ilyen 8 magos cpu-nak ha egy 4 magos cortex a15 megeszi reggelire,legalább egy cortex a9 kerülne bele. -
Laci.M
senior tag
A Samsung megoldása már valódi 8 magos, ezt javítani kéne a cikkben. [link]
Jöjjön csak, most 4 magos MTK procit használok (MT6895T) és határozottan meg vagyok elégedve vele!
-
falijja
őstag
Jöjjenek csak......
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy kínai gyártó telefonjának alaplapján bukkant fel a MediaTek nyolcmagos processzorának fejlesztői kiadása.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest